Personlig konkurs

Ektemann er personlig konkurs

Publisert: 10.03.2017

Mannen min har blitt slått personlig konkurs. Vi har vært gift siden 2001 og han eide ikke noe da vi giftet oss. Mannen min har drevet et enkeltmannsforetak og jeg var med nesten hele tiden og hjalp til i selskapet og fikk andel av overskuddet som lønn, dette i tillegg til å være husmor. Jeg tok heller ikke fødselspermisjon da jeg fødte barn. Jeg hjalp til selskapet helt til 2011. Jeg får ikke min andel av boligsalget som skjedde før han ble slått konkurs i 2015 siden andelen stod på han. Hva må gjøres for å få min andel i fra konkursboet hans?

Les mer

Kausjonist – ved betalingsproblemer må kausjonister handle raskt

Publisert: 07.08.2015

Det er ikke uvanlig å kausjonere for lån til familiemedlemmer og venner uten først å vurdere risikoen for at låntakeren kan få betalingsproblemer. Hvis låntakeren får problemer med å tilbakebetale lånet, er det imidlertid viktig å handle raskt for å sikre verdier.

Les mer

Gjeldsproblemer – ta tak i dine gjeldsproblemer

Publisert: 05.08.2015

Hvis du har gjeldsproblemer, er det viktig å ta kontakt med kreditorene så raskt som mulig og forhandle om en betalingsordning. Jo lenger du venter, desto vanskeligere blir det å finne en løsning, og kostnadene øker.

Les mer

Fengsel ved kredittgjeld?

Publisert: 11.05.2015

Hvis man har gjeld på et par hundre tusen kroner hos mange forskjellige kreditorer, men bor hjemme hos sine foreldre, og har ingenting av verdi som kan pantsettes. Samtidig er ikke inntekt på mer enn 10.000 kroner i måneden. Man må jo da vente med å betale noen, og kan man da ende opp i fengsell fordi man bruker for lang tid på å betale, eller at man må sone istedenfor? Da vil man jo miste jobb og all evne til å betale noe som helst.

Les mer