Pasientskade

Betale skatt av erstatningsutbetaling?

Publisert: 20.02.2019

Jeg har fått utbetalt ca 3 millioner i en engangsutbetaling grunnet personskade (fikk dette utbetalt i 2018). Nå lurer jeg på om dette må skattes av?

Personen jeg snakket med hos forsikringselskapet var usikker og ba meg vente på skatteberegningene fra Skatteetaten siden det var de som skulle bestemme dette? Vet dere om jeg må betale skatt av personskade utenom jobb? Arbeidsgiver har betalt forsikringen, men jeg har skattet denne hvert år og i såfall må jeg da betale 30 prosent (ca 1 million) i skatt i år?

Les mer

Hvordan søke pasientskadeerstatning

Publisert: 08.05.2018

Hvordan er det best å søke om pasientskadeerstatning? Gjelder sen diagnose av underlivskreft, etter mange legebesøk, med resultat at alt ble fjernet og ikke flere muligheter for barn og overgangsalder ved 38 år. Resultatet er også sannsynlig uføretrygd p.g.a. senvirkninger. Sannsynlig også dårligere resultat etter operasjon enn om det var blitt oppdaget tidligere

Les mer

Erstatning etter funksjonstap

Publisert: 14.02.2018

Har en mor som har fått en alvorlig og sannsynlig varig skade(bivirkning)etter bruk av statiner. Hun har nå stort funksjonstap. Er fra tidligere frisk. Hun har tap av muskelkraft og har problemer med muskeltap i armer og bein, noe som påvirker alle daglige gjøremål. Kommer seg ikke inn på tog, buss ol, og kan kun gå korte avstander i langsomt tempo. Hun får jevnlig kortison behandling, som har liten og kortvarig effekt. Har hun krav på menererstatning og støtte til tilpassninger/utbedringer i hjemmet?

Les mer

Skade under operasjon av mandler

Publisert: 18.08.2017

Da jeg var en god del yngre kanskje 8 år siden, ble jeg operert feil under fjerning av mandler og holdt på å blø i hjel av skadene som skjedde da. Er det fortsatt mulig å saksøke noe slikt? Og hvordan får jeg gjort det?

Les mer

Ønsker erstatning for flere feilbehandlinger

Publisert: 20.06.2017

Søker hjelp grunnet skade etter kortisonbehandling over lang tid som har ført til binyrebarksvikt. Og så søker jeg hjelp grunnet ubehandlet brudd i ryggen som har skjedd før og etter 2009. Er bilder som viser brudd i ryggen før 2009 som jeg fikk vite om nå i 2017. Ikke hatt noe behandling eller oppfølging etter det. Har hatt 2 brudd etter 2009 til nå. MR avdekket dette ved Drammen sykehus i 2017.

Har tydeligvis vært benskjør en stund, Noe jeg har sagt til lege før grunnet at mine tenner forvitrer. Vært på Betanien i Skien noen dager for utredning,k var vel i 2014 etter konstant mas av meg selv for henvisning. Der fant de lite.

Les mer

Kneskade som ble feilbehandlet

Publisert: 20.06.2017

Min kone falt og skadet kneet sitt i Bodø i august 2016, hun ble sendt til røntgen og senere behandlet av en lege der Bodø sykehus. Legen der sa han ikke så noe galt på røntgenbildet, han brøyt og sleit i foten som om alt skulle vært i orden. Vi fortalte at vi fløy hjem til Røyken dagen etterpå, så de skulle sende alt over til Drammen sykehus. Nå skriver vi mai 2017, hun er fremdeles sykemeldt. Etter at vi kom hjem i august, så fikk hun ny røntgen og MR i drammen i november. Tok tid pga legen i Bodø sa ikke noe var galt. Der konstaterer de brudd i kne og andre alvorlige skader i kneet.

Hun har enda en gang i april vært i ny røntgen og MR, de bekrefter at denne skaden blir bedre, men at det tar tid med slike skader. Det som er vårt problem her, er at hun nå er uten jobb pga skaden. Hun kan ikke fortsette i den jobben. Vi sitter igjen med følelsen av at han legen i Bodø, han gjorde hele skaden verre enn den var. Kan dere hjelpe oss med dette? Her har hun blitt behandlet av en profesjonell som ikke gjordet jobben sin rett.

Les mer

Erstatning etter operasjon

Publisert: 20.04.2017

Etter insatt av spiral på dagkirurgi avdeling med narkose, fikk jeg indre blødning i magen og en operasjon til. Mistet 500 ml blod og opplevde mye stress. Når alt skjedde var jeg alene hjemme med to barn under 5 år. Etter alt var jeg utskrevet fra sykehus neste dag etter operasjon pga avdelingen hvor var jeg skulle stenges til helgen. Har lyst til å klage og lurer på om jeg har rett til det? Hvor stor erstatninger er i gjennomsnitt?

Les mer

Pasientskadeerstatning – stadig flere søker erstatning

Publisert: 06.01.2016

Stadig flere norske pasienter søker erstatning etter behandling i norsk offentlig helsevesen. Pasienter som får erstatning, kan havne i diskusjon om erstatningsbeløpet.

Les mer

Personskade – advokatens råd ved personskade

Publisert: 05.08.2015

Advokater med erfaring fra saker som gjelder personskader, har en rekke råd til den som blir skadet. Rådene er blant annet å sikre bevis på ulykkesstedet, oppsøke lege snarest mulig og være raskt ute med å melde skaden til forsikringsselskapet.

Les mer