Pasientskade

Hvordan søke pasientskadeerstatning

Publisert: 08.05.2018

Hvordan er det best å søke om pasientskadeerstatning? Gjelder sen diagnose av underlivskreft, etter mange legebesøk, med resultat at alt ble fjernet og ikke flere muligheter for barn og overgangsalder ved 38 år. Resultatet er også sannsynlig uføretrygd p.g.a. senvirkninger. Sannsynlig også dårligere resultat etter operasjon enn om det var blitt oppdaget tidligere

Les mer

Erstatning etter funksjonstap

Publisert: 14.02.2018

Har en mor som har fått en alvorlig og sannsynlig varig skade(bivirkning)etter bruk av statiner. Hun har nå stort funksjonstap. Er fra tidligere frisk. Hun har tap av muskelkraft og har problemer med muskeltap i armer og bein, noe som påvirker alle daglige gjøremål. Kommer seg ikke inn på tog, buss ol, og kan kun gå korte avstander i langsomt tempo. Hun får jevnlig kortison behandling, som har liten og kortvarig effekt. Har hun krav på menererstatning og støtte til tilpassninger/utbedringer i hjemmet?

Les mer

Skade under operasjon av mandler

Publisert: 18.08.2017

Da jeg var en god del yngre kanskje 8 år siden, ble jeg operert feil under fjerning av mandler og holdt på å blø i hjel av skadene som skjedde da. Er det fortsatt mulig å saksøke noe slikt? Og hvordan får jeg gjort det?

Les mer

Ønsker erstatning for flere feilbehandlinger

Publisert: 20.06.2017

Søker hjelp grunnet skade etter kortisonbehandling over lang tid som har ført til binyrebarksvikt. Og så søker jeg hjelp grunnet ubehandlet brudd i ryggen som har skjedd før og etter 2009. Er bilder som viser brudd i ryggen før 2009 som jeg fikk vite om nå i 2017. Ikke hatt noe behandling eller oppfølging etter det. Har hatt 2 brudd etter 2009 til nå. MR avdekket dette ved Drammen sykehus i 2017.

Har tydeligvis vært benskjør en stund, Noe jeg har sagt til lege før grunnet at mine tenner forvitrer. Vært på Betanien i Skien noen dager for utredning,k var vel i 2014 etter konstant mas av meg selv for henvisning. Der fant de lite.

Les mer

Kneskade som ble feilbehandlet

Publisert: 20.06.2017

Min kone falt og skadet kneet sitt i Bodø i august 2016, hun ble sendt til røntgen og senere behandlet av en lege der Bodø sykehus. Legen der sa han ikke så noe galt på røntgenbildet, han brøyt og sleit i foten som om alt skulle vært i orden. Vi fortalte at vi fløy hjem til Røyken dagen etterpå, så de skulle sende alt over til Drammen sykehus. Nå skriver vi mai 2017, hun er fremdeles sykemeldt. Etter at vi kom hjem i august, så fikk hun ny røntgen og MR i drammen i november. Tok tid pga legen i Bodø sa ikke noe var galt. Der konstaterer de brudd i kne og andre alvorlige skader i kneet.

Hun har enda en gang i april vært i ny røntgen og MR, de bekrefter at denne skaden blir bedre, men at det tar tid med slike skader. Det som er vårt problem her, er at hun nå er uten jobb pga skaden. Hun kan ikke fortsette i den jobben. Vi sitter igjen med følelsen av at han legen i Bodø, han gjorde hele skaden verre enn den var. Kan dere hjelpe oss med dette? Her har hun blitt behandlet av en profesjonell som ikke gjordet jobben sin rett.

Les mer

Erstatning etter operasjon

Publisert: 20.04.2017

Etter insatt av spiral på dagkirurgi avdeling med narkose, fikk jeg indre blødning i magen og en operasjon til. Mistet 500 ml blod og opplevde mye stress. Når alt skjedde var jeg alene hjemme med to barn under 5 år. Etter alt var jeg utskrevet fra sykehus neste dag etter operasjon pga avdelingen hvor var jeg skulle stenges til helgen. Har lyst til å klage og lurer på om jeg har rett til det? Hvor stor erstatninger er i gjennomsnitt?

Les mer

Pasientskadeerstatning – stadig flere søker erstatning

Publisert: 06.01.2016

Stadig flere norske pasienter søker erstatning etter behandling i norsk offentlig helsevesen. Pasienter som får erstatning, kan havne i diskusjon om erstatningsbeløpet.

Les mer

Kan dette være en pasientskadesak?

Publisert: 08.10.2015

Jeg ble operert for en prolaps i ryggen 12.12.2014. Fra jeg våknet opp fra narkosen til nå har dette medført en nerveskade i begge armer. Jeg har fått masse muskelsvinn og styrken er veldig redusert. Jeg jobber selv i et forsikringsselskap og vet at det ikke er noen ulykke, men jeg mener det kan gå på uførbiten om jeg ikke blir helt bra igjen. Jeg sliter med finmotorikken min, som å knyte skolisser, skjorteknapper, åpne melkekartonger osv. Kan dette være en pasientskadesak?

Les mer

Søke om pasientskadeerstatning

Publisert: 17.09.2015

Jeg er en mann på 23 år som fikk en skade i høyre skulder under fødsel. Jordmor anbefalte keisersnitt, men sykehuset valgte vanlig fødsel. Som følge av dette ble skulderen sittende fast og nervene avslitt. Har fått avslag om erstatning gjennom pasientombudet tidligere. Har også hatt en runde med advokat via e-post, men hun mente at det ikke var noe å gå videre med. Nå i voksen alder plages jeg i hverdagen. Kan ikke ta hvilken som helst jobb og har minimal inntekt. Har noen krav på erstatning eller annen form for hjelp?

Les mer

Erstatning etter brystreduksjon

Publisert: 13.08.2015

Jeg tok brystreduksjon for to år siden på en privat klinikk, men dette ble ikke gjort ''riktig''. Brystvortene ble feil plassert og dette skulle de ordne opp. Etter to nye operasjoner som de dekket så var det fortsatt masse som var feil og dette var kirurgen enig i. Jeg gikk til en ny privat klinikk istedet og fikk dette gjort en fjerde gang. Dette ble også deket fordi alt var gjort feil. Men nå lurer jeg på hva slags rettigheter jeg sitter på? Jeg har jo gått rundt med bryst som har sett helt ''feil'' ut i to år. Kan jeg få noe erstatning?

Les mer