Oppsigelsestid

Si opp jobben i mammaperm

Publisert: 02.02.2021

Jeg er nå i mammapermisjon og ønsker å slutte i den jobben jeg nå har. Vil oppsigelsestiden løpe imens jeg er i permisjon, eller starter den etter endt permisjon?

Les mer

Jobbe i ny jobb i oppsigelsestiden

Publisert: 08.01.2021

Jeg har sagt opp min stilling og har 3 måneders oppsigelsestid. Stillingsforholdet avsluttes 31/3. Jeg skal avvikle ferie i oppsigelsestiden. Kan jeg starte i ny jobb mens jeg er i ferie? Nåværende arbeidsgiver har fritatt meg fra arbeidsplikt fra 31/1.

Les mer

Får ikke slutte før oppsigelsestiden har gått ut

Publisert: 04.01.2021

Jeg har sagt opp min jobb fra 01.01.2021,har tre måneders oppsigelse, Har fått meg ny jobb, har ønske om å slutte 28.02.21. Arbeidsgiver ville ikke fravike oppsigelsestiden, begrunnelsen var at de ikke kunne gjøre forskjell på folk? Noe jeg synes virker ganske håpløst. Er avtalen om oppsigelsestid ufravikelig, eller har jeg noen muligheter til å kunne slutte tidligere?

Les mer

Arbeidsgivers lønnsplikt i oppsigelsestid

Publisert: 04.01.2021

Arbeidstaker er under oppsigelse, men får tilbud om ny jobb tidlig i oppsigelsestiden sin. Arbeidsgiver stiller seg positiv til å la medarbeideren gå/ starte i ny jobb før utløp, men hva skjer med arbeidsgivers lønnsplikt? Opphører denne den dagen arbeidstaker starter i ny jobb?

Les mer

Lønn i oppsigelsestiden

Publisert: 16.12.2020

Jeg sa opp jobben min 26. november. Ifølge min ansettelseskontrakt har jeg tre måneders oppsigelsestid regnet fra den første dagen i måneden etter jeg har sagt opp. I bekreftelsen står det at min ansettelse opphører 26. februar - to dager før februar slutter da det ifølge arbeidsgiver er helg 27-28. Det står også at de bare utbetaler lønn for 1-26. februar. Jeg tenker at oppsigelsestiden må være til utløp av en kalendermåned. Hva er regelen her?

Les mer

Arbeidsgiver har kortere oppsigelsestid enn arbeidstaker

Publisert: 08.12.2020

Jeg har fått tilbud om jobb i et annet firma og ønsker å begynne der så fort som mulig. Min arbeidskontrakt i nåværende jobb sier at jeg har tre måneders oppsigelsesfrist, men arbeidsgiver har én måned oppsigelsesfrist. Er det lov at arbeidsgiver har kortere oppsigelsesfrist enn arbeidstaker? Og betyr det at jeg kan gå etter én måned i stedet for tre måneder?

Les mer

Spørsmål om oppsigelsestid

Publisert: 08.12.2020

Jeg ønsker å si opp jobben min på grunn av ny jobb. Oppsigelsestiden er på tre måneder, så regner med at om jeg sier opp en dag i desember, vil oppsigelsestiden løpe fra 1. januar til 31. mars. Spørsmålet mitt er om jeg uansett kan sette en seinere sluttdato om dette passer bedre med overgang til ny jobb? Slik at jeg f.eks kan sette sluttdato til en dag i april, selv om oppsigelsestiden utløper 31 mars.

Les mer

Streik i oppsigelsestid

Publisert: 17.11.2020

Jeg sa opp jobben min og har en måned oppsigelsestid. 2 uker etter oppsigelsen ble gitt, ble jeg tatt ut i streik. Kan arbeidsgiver kreve forlenget oppsigelsetid pga. streiken?

Les mer

Slutte før oppsigelsestiden er ferdig

Publisert: 28.10.2020

Mitt spørsmål er: Hva skjer hvis jeg slutter i jobben før oppsigelsesperioden på 1 måned er over? Jeg har funnet en annen og mye bedre jobb med fast jobbkontrakt på et annet arbeidssted, og jeg vil avslutte min ekstrahjelpsposisjon på stedet jeg jobber nå. Men de sier at jeg skal vente en måned, men jeg begynner på den nye og bedre jobben før den ene måneden er over. Hva kan skje med meg hvis jeg slutter før? Hva kan jeg miste?

Les mer

Arbeidsgiver krever avvikling av ferie i oppsigelsestiden

Publisert: 16.10.2020

Jeg har vært koronapermittert siden april. Nå har jeg fått oppsigelse fra 1. november av arbeidsgiver hvor arbeidsgiver krever min ferie avviklet i oppsigelsestiden. Ettersom permittering har gått over ferien og jeg ikke har fått mulighet å avvikle ferie i år krever arbeidsgiver at jeg nå skal ha en av de tre månedene jeg har som oppsigelsestid uten lønn ettersom jeg må avvikle ferie før årets utløp. Kan arbeidsgiver fraskrive seg en måned betalingsansvar i oppsigelsestiden slik?

Les mer
1 2 3 9