Oppsigelsestid

Permittert i oppsigelsestiden

Publisert: 30.03.2020

Kan arbeidsgiver permittere deg i oppsigelsestiden når en har sagt opp selv?

Les mer

Oppsigelsestid når man er permittert

Publisert: 24.03.2020

Permittert i forbindelsen ed koronavirus. Hvis jeg sier opp i denne perioden, løper da oppsigelsestiden som normalt? Altså fra f.eks. 1. selv om man er i permisjon?

Les mer

Firmaet går ikke med på nedsatt stilling

Publisert: 23.03.2020

Jeg ønsker å gå ned til 80 % stilling, men firmaet jeg jobber for sier de ikke er interessert i deltidsansatte? Hva gjør jeg, og om det kommer til oppsigelse, hvor lang oppsigelselstid har jeg?

Les mer

Si opp jobben lang tid i forveien

Publisert: 18.03.2020

Jeg skal si opp jobben jeg er i nå, som har prøvetid på 6 mnd og med 2 ukers oppsigelsestid (er for øyeblikket inne i 2 mnd i arbeid). Grunnen er at jeg har fått en jobb, med arbeidsstart 1. august.

Spørsmålet mitt er da: Kan jeg si opp jobben jeg er i nå, men skrive at jeg vil at oppsigelsen skal tre i kraft 19/6/2020, slik at siste arbeidsdag blir 3/7/2020? Og jobbe som normalt frem til da? Eller har arbeidsgiver da rett til å avbryte arbeidsforholdet før den tid, og finne en ny ansatt?

Les mer

Miste inntekt i oppsigelsestid

Publisert: 18.03.2020

Jeg er i oppsigelse (sluttdato 30. april) da butikken skal legges ned (det ble klart før Corona kom). Kan jeg risikere å miste noe inntekt frem til da? Hvis de avvikler før? (Jeg er butikkleder).

Les mer

Pålagt å ta ut ferie i oppsigelsestiden

Publisert: 16.03.2020

Sa opp min stilling f.o.m. 01.02 pga. uholdbare forhold på jobb. Ble pålagt å ta ut min ferie i oppsigelsestiden ettersom jeg hadde mye ferie til gode. Må jeg godta dette, og er det tillatt? Det er også endel andre momenter; innsyn mail og videresending av min jobbmail til en felles jobbmail som flere i bedriften har tilgang til/benytter. Har dere arbeidsrett som spesialfelt i tilfelle jeg trenger bistand?

Les mer

Arbeidsgiver vil ikke betale lønn i oppsigelsestiden

Publisert: 13.03.2020

Jeg har vært ansatt i en bedrift siden 01.04.20. Iflg. arbeidsavtalen jeg har står det at det er 14 dager oppsigelse til 6 mnd og etter det gjelder 3 mnd. Nå sa jeg opp på mandag (09.03.20) med forespørsel om å gå den 15.04.20. Sjefen sier han vil nekte å betale lønn til meg lenger enn ut mars. Han vil heller sparke meg på dagen. Har jeg en grei sak her hvis det kommer til stykket?

Les mer

Overtid i oppsigelsestiden

Publisert: 10.03.2020

Jeg har en jobb som jeg har sagt opp. 3 mnd. oppsigelse. Det står i arbeidskontrakten "lønn inkl. overtid". Kan de kreve at jeg skal jobbe overtid i oppsigelsestiden? Det blir i så fall kun til arbeidsgivers fordel. Jeg ønsker ikke å jobbe overtid, da jeg ikke drar noen nytte av bonusordninger o.l.

Les mer

Oppsigelsestid når man ikke har arbeidsavtale

Publisert: 02.03.2020

Hvor lang oppsigelsestid i jobb uten arbeidskontrakt. Har jobbet 8 år i et lite firma, aldri hatt noen arbeidskontrakt. Det er arbeidstaker som har sagt opp jobben, er det 1 mnd oppsigelsestid som gjelder?

Les mer

Feriepenger og lønn i oppsigelsestid

Publisert: 26.02.2020

Jeg er i prosess med å finne meg ny jobb, og tenker at det blir til at jeg sier opp i mars. Med tre måneder oppsigelse så jobber jeg ut juni. Men ettersom jeg er fast ansatt og de normalt trekker meg for 1 mnd lønn + 5 ferie uke i juni, kan de da foreta trekk i juni på de feriedagene jeg måtte ha igjen?

Les mer
1 2 3 7