Oppsigelse

Fått jobbtilbud etter å ha signert med en annen bedrift

Publisert: 30.11.2018

Har takket ja og skrevet under arbeidskontrakt. Fast stilling. Så har plutselig fått et mye bedre jobbtilbud i en annen bedrift. Kan jeg gjøre noe for å ta jobbtilbud?

Les mer

Kan man gå ned i stilling uten oppsigelse?

Publisert: 29.11.2018

Kan man gå ned i stilling uten oppsigelse?

Les mer

Synes oppsigelsestiden er for lang

Publisert: 29.11.2018

Jeg har jobbet i kiosk (deltidsansatt selger) i ca 6 måneder nå, og ønsker å si opp. Har derimot et problem, da en gjensidig oppisgelsesfrist på 3 måneder gjelder. Jeg føler dette er en svært lang oppsigelsestid med tanke på stillingens art, og lurer på om det finnes noen mulighet for å korte ned oppsigelsestiden?

Les mer

Permittering under oppsigelsestid

Publisert: 23.10.2018

Min stilling ble sagt opp 1.10 og jeg ble tilbudt en annen mindre stilling med en helt annen lønn. Fikk idag permitteringsvarsel i tillegg. Kan de permittere i oppsigelsestiden?

Les mer

Frykter oppsigelse på grunn av manglende opplæring

Publisert: 02.10.2018
Emneord: ,

På jobben hvor jeg jobber har det blitt ansatt en ny midlertidig sjef. Vi var tre ansatte igjen fra før den nye sjefen ble ansatt, og hun nye sjefen har ansatt tre nye. Nå mener den nye sjefen at hun ønsker å sparke oss tre som har vært der fra før hun begynte som sjef, grunnet at hun mener vi har fått feil opplæring og dermed ikke gjør en bra nok jobb. Hun har tidligere lovet oss opplæring, men har aldri gitt oss dette, og ønsker nå og sparke oss. Har hun grunnlag til å sparke oss?

Les mer

Spørsmål rundt oppsigelsestid

Publisert: 02.10.2018

Jeg har en kontrakt som er fast kontrakt med 6 mnd prøvetid, og prøvetiden går ut 01.10.18. I kontrakten står det at jeg har én måneds oppsigelsestid under prøvetiden, er det etter prøvetiden blir det tre måneders oppsigelsestid. 28.09 sendte jeg inn oppsigelse. Gjelder da fortsatt en måneds oppsigelse eller må jeg følge tre måneder oppsigelsestid?

Les mer

Drøftelsesmøte etter sykemelding

Publisert: 30.08.2018

Jeg jobber på et vaskerifirma og har nå etter 8 år jobb fått betennelse i skuldrene mine. Dette kommer av veldig mye belastning på jobb. Flere ganger har jeg vært sykemeldt, men de har ikke tilpasset jobben. Nå er jeg sykemeldt igjen. Jeg har fått kronisk betennelse og det kommer av at jeg har belastet for mye. Nå har jeg fått innkalling til drøftelsesmøte, dette er fordi de vil sparke meg. Men jeg har virkelig ødelagt begge skuldre mine og vil ha dette får alltid. Har jeg krav til erstatning?

Les mer

Ferie i oppsigelsestiden

Publisert: 30.08.2018
Emneord: , ,

Jeg startet i ny jobb den 1. juni 2018, og har nå sagt opp (den 14. august 2018, med siste arbeidsdag den 29. august), dvs. at jeg har jobbet i nesten 3 måneder, som også er min prøvetid. Har jeg rett til å ta ut feriedagene, før jeg slutter, som er opptjent i løpet av de 3 månedene jeg har jobbet? Skal feriepenger utbetales siste arbeidsdag?

Les mer

Oppsagt som hovmester

Publisert: 29.08.2018

Fikk nettopp en melding av restaurantsjefen om at det ikke lenger er behov for min stilling som hovmester, og at jeg da fortsetter min stilling som "vanlig" servitør. Er dette vanlig da jeg har en 85 % kontrakt som sier at jeg er hovmester/head waiter? Og kan dette gjøres så enkelt å si meg opp fra den stillingen? Og hva kan jeg i så fall gjøre videre om dette ikke er tilfelle?

Les mer

Flyttedag under oppsigelsestid

Publisert: 28.08.2018
Emneord: ,

Hvis det kommer frem i arbeidsavtalen at arbeidstaker har krav på en flyttedag, gjelder dette også i oppsigelsestiden dersom ikke annet er oppgitt?

Les mer
1 2 3 16