Oppsigelse

Oppsigelse etter å ha fått diagnose

Publisert: 12.02.2019

Er det lovlig å oppsi en ansatt som har fått en diagnose? Er det lovlig av helsedepartementet å endre diagnosen i papirene fra psykisk paranoid til alvorlig sinnslidende? Er det lov av tidligere arbeidssjef å spre ut snakk om ansattes privatliv som medfører at den ansatte ikke ønskes tilbake i jobb? Er det lover på brutt taushetsplikt via arbeidsgivers sjef, og innblanding i de ansattes private mobilmeldinger? Er det lovlig at sjefen påfører overvåkingsfølelse ?

Les mer

Sykemeldt i oppsigelsestiden

Publisert: 12.02.2019

Jeg ble sagt opp av arbeidsgiver med dato 01.11.2017 og 1 mnd oppsigelsestid. I perioden 15.10-31.10 hadde jeg ulønnet fri dager. Ble sykemeldt den 30.10 i 30 dager. Forlenger sykefraværet oppsigelsestid?

Les mer

Oppsigelse i foreldrepermisjon

Publisert: 24.01.2019

Jeg er i foreldrepermisjon, og har mottatt oppsigelse fra arbeidsgiver. Oppsigelsen er gyldig begrunnet i at de mister oppdrag. De kommer ikke til å ha noen ansatte i selskapet etter mai mnd, men min permisjon løper til 1.november. Jeg forstår min oppsigelsestid ikke kan begynne å løpe før da, men om de ikke har arbeid til meg, skal jeg da kun ha utbetalt lønn? De har inntekter i firmaet frem til årsslutt, så kan ikke avvikle firmaet.

Les mer

Fått jobbtilbud etter å ha signert med en annen bedrift

Publisert: 30.11.2018

Har takket ja og skrevet under arbeidskontrakt. Fast stilling. Så har plutselig fått et mye bedre jobbtilbud i en annen bedrift. Kan jeg gjøre noe for å ta jobbtilbud?

Les mer

Kan man gå ned i stilling uten oppsigelse?

Publisert: 29.11.2018

Kan man gå ned i stilling uten oppsigelse?

Les mer

Synes oppsigelsestiden er for lang

Publisert: 29.11.2018

Jeg har jobbet i kiosk (deltidsansatt selger) i ca 6 måneder nå, og ønsker å si opp. Har derimot et problem, da en gjensidig oppsigelsesfrist på 3 måneder gjelder. Jeg føler dette er en svært lang oppsigelsestid med tanke på stillingens art, og lurer på om det finnes noen mulighet for å korte ned oppsigelsestiden?

Les mer

Permittering under oppsigelsestid

Publisert: 23.10.2018

Min stilling ble sagt opp 1.10 og jeg ble tilbudt en annen mindre stilling med en helt annen lønn. Fikk idag permitteringsvarsel i tillegg. Kan de permittere i oppsigelsestiden?

Les mer

Frykter oppsigelse på grunn av manglende opplæring

Publisert: 02.10.2018
Emneord: ,

På jobben hvor jeg jobber har det blitt ansatt en ny midlertidig sjef. Vi var tre ansatte igjen fra før den nye sjefen ble ansatt, og hun nye sjefen har ansatt tre nye. Nå mener den nye sjefen at hun ønsker å sparke oss tre som har vært der fra før hun begynte som sjef, grunnet at hun mener vi har fått feil opplæring og dermed ikke gjør en bra nok jobb. Hun har tidligere lovet oss opplæring, men har aldri gitt oss dette, og ønsker nå og sparke oss. Har hun grunnlag til å sparke oss?

Les mer

Spørsmål rundt oppsigelsestid

Publisert: 02.10.2018

Jeg har en kontrakt som er fast kontrakt med 6 mnd prøvetid, og prøvetiden går ut 01.10.18. I kontrakten står det at jeg har én måneds oppsigelsestid under prøvetiden, er det etter prøvetiden blir det tre måneders oppsigelsestid. 28.09 sendte jeg inn oppsigelse. Gjelder da fortsatt en måneds oppsigelse eller må jeg følge tre måneder oppsigelsestid?

Les mer

Drøftelsesmøte etter sykemelding

Publisert: 30.08.2018

Jeg jobber på et vaskerifirma og har nå etter 8 år jobb fått betennelse i skuldrene mine. Dette kommer av veldig mye belastning på jobb. Flere ganger har jeg vært sykemeldt, men de har ikke tilpasset jobben. Nå er jeg sykemeldt igjen. Jeg har fått kronisk betennelse og det kommer av at jeg har belastet for mye. Nå har jeg fått innkalling til drøftelsesmøte, dette er fordi de vil sparke meg. Men jeg har virkelig ødelagt begge skuldre mine og vil ha dette får alltid. Har jeg krav til erstatning?

Les mer
1 2 3 8