Oppløsning av samboerforhold

Forskjell på ekteskap og samboer ved samlivsbrudd

Publisert: 13.12.2019

Hva er forskjellen på et samboerskap og et ekteskap når det gjelder deling av formue ved samlivsbrudd?

Les mer

Ønsker å beholde boligen etter samlivsbrudd

Publisert: 01.10.2019

Jeg har kjøpt bolig med min partner hvor jeg sto for hele egenkapitalen som utgjør halve kjøpesummen av boligen. Resterende er lån. Mitt spørsmål er følgende, er det mulig og kjøpe ut min partner eller rett og slett få inn en ny eier/lånetaker ved siden av meg? Eller finnes det andre løsninger ved samlivsbrudd i denne situasjonen hvor jeg vil beholde boligen.

Les mer

Samboer vil ha alt overskuddet fra boligsalg

Publisert: 01.10.2019

Jeg og sønnen min kjøpte et hus i 2012, vi solgte huset i 2017 og delte pengene, vi satt igjen med nesten 900 000 kr hver. Pga min jobbsituasjon, så fikk ikke jeg boliglån, men samboeren min og han fikk egenkapitalen min og kjøpte en leilighet som vi bor i nå. Nå vil han «kaste» meg ut, men det er mine penger? Jeg har bevis for at pengene ble overført til hans konto, og at han hele livet sitt har vært i inkasso, gjeld til staten (ble gjeldfri når han kjøpte i fjord. Jeg står ikke som eier.

Les mer

Husleie når samboer flytter ut av felles bolig

Publisert: 23.08.2019

Jeg og min samboer skal selge huset. Hun skal flytte og har fikset seg ny leilighet. I perioden fra huset legges ut for salg og til det er solgt, skal jeg bo der fordi jeg ikke har noen plass å bo. Samboeren min som velger å flytte før huset er solgt. Har hun krav på husleie av meg da siden vi skal selge huset? Vi eier 50 % hver.

Les mer

Eks-samboer nekter å selge bolig

Publisert: 12.06.2019

Jeg og samboer gikk fra hverandre for snart 2 år siden og la hus vi begge eier likt ut for salg. Bestemte oss for å prøve igjen, men det funket ikke. Sambo flyttet ut for 3 mnd, jeg bor i huset. Huset har hele tiden stått for salg. Ingen bud, ingen på visning. Satt ned pris en gang, eks-sambo nekter å sette ned mer. Er belastning for meg å bli boende, jeg kommer ikke videre etter bruddet før huset er solgt og jeg kan flytte ut. Hvor lenge kan han nekte? Kan jeg gjøre noe? Han nekter å bo i huset.

Les mer

Samboer krever tilbakebetalt penger for leilighet

Publisert: 04.06.2019

Samboeren min og jeg kjøpte en leilighet sammen for 2 år siden. Jeg har betalt lån for begge til banken hver måned mot at hun har overført sin del av lånet til min konto. Nå ønsker hun å si opp sin del og flytte ut (jeg blir boende i leiligheten). Hun ber nå at jeg tilbakebetaler alt hun har betalt så langt til banken. Hvis jeg gjør det, betyr det at hun har bodd gratis de to siste årene i leiligheten som nå er min. Har jeg krav på å be om leie fra henne fra de årene hun har bodd her?

Les mer

Ønsker å overføre bolig til eks-samboer

Publisert: 16.04.2019

Jeg eier hus sammen med eks-samboer. Vi er gode venner. Jeg ønsker ikke å eie lenger. Jeg vil bare overføre huset til eksen, uten at eksen betaler meg ut. Så da lurer jeg på hvordan dette skal foregå.

Må jeg/vi betale noe for dette? Vi har bodd sammen i huset i over 30 år. Hva må skje fra begynnelse til slutt når det gjelder dokumenter. Hvordan går jeg fram?

Les mer

Oppgjør etter salg av bolig ved samlivsbrudd

Publisert: 16.04.2019

Vært samboere i 20 år (ikke gift). 3 barn under 18 år. Felles bolig. Eier 1/2 hver (tinglyst). Blir samlivsbrudd nå.

Problemstilling: Min mann gikk inn med egenkapital på første bolig ca 500 000 kr. Han har i alle år betalt lån og husleie. Jeg har betalt forbruk og andre felles utgifter. Vi har ingen samboeravtale.

Hvilke rettigheter og hva sitter jeg igjen/ har jeg krav på ved samlivsbrudd og salg av bolig? Har han rett på mer en meg pga at han har betalt på låner?

Les mer

Salg av hus ved endt samboerskap

Publisert: 20.12.2018

Jeg og samboeren kjøpte hus for 2 år siden. 3,4 millioner. Huslån no er ca 2,4 millioner. Han betaler 70 % og jeg 30 %, siden vi har ikke samboeravtale, bare noke vi var enige om i banken for 2 år siden. Hvor mye penger får jeg hvis det blir slutt mellom oss?

Les mer

Overføre penger fra salg av bolig til firmakonto

Publisert: 20.12.2018

Har bodd sammen i 8 år uten samboeravtale . Har nå solgt hus og skal dele overskudd med eks. Kan jeg overføre beløpet (over 1 mill) på en bedriftskonto (dette er et AS hvor han eier) uten problemer? Evt. hvordan må jeg gjøre dette?

Les mer