Økonomi

Betalt for mye for internett i 10 år

Publisert: 01.03.2021

Vi bestilte internett og fikk dette, og etter 1 mnd kom regning nr 1 der fikk vi i tillegg en regning på telefonlinje + linjeleie. Vi kontaktet firma og de sa vi måtte ha dette for å ha nettet. Nå etter flere år fikk vi greie på at dette ikke var nødvendig, så vi skal få tilbakebetalt, men bare for 3 år. Vi betalte i 10 år. Vi ønsker så klart og få tilbake alt vi har betalt inn da vi ble lurt. Hva gjør vi her?

Les mer

Mottatt krav på gjeld som ikke finnes

Publisert: 24.02.2021

Jeg har mottatt krav på en gjeld jeg mener ikke finnes mer, men som har sitt opphav i et usikret lån jeg hadde tidligere. I skattemeldingen stod gjelden til aktuell bank i kr 0,- (kun innbetalte renter) og i Gjeldsregisteret står det ingenting om denne "gjelden". Kan et inkassofirma sende en sånn sak videre?

Les mer

Advokat sendte ikke inn anke

Publisert: 24.02.2021

Brukte advokatfirma for å hjelpe avslag uføretrygd. Når alt var i orden og søknad om å få refundert utgifter til NAV blei sendt, kom det avslag. Advokatfullmektig beklaget dette, sa det var uproft av NAV og svarte meg i mail at "vi følger opp saken, anke, uten at vi skal belaste deg for det". Gjekk nokon måneder og eg etterlyste saka. Viste seg at advokatfullmektig var sluttet og anken var ikkje sendt. Har etterlyst dette, men kommer ikkje til avklaring. Dette startet des 2019. Hva kan eg gjer?

Les mer

Svindlet av kryptovalutaselskap

Publisert: 24.02.2021
Emneord:

Jeg har investert i kryptovaluta og har funnet ut at jeg er blitt svindlet for ca 4 200 000 kr i løpet av det siste halve året av qutek.io. Saken er nå politianmeldt. Pengene er overført fra min private konto til div utenlandske banker. Er det noen mulighet til å spore pengene? Har banken min noe ansvar her for å dekke tapet? Hva anbefaler dere jeg skal gjøre videre? Er pengene tapt for alltid?

Les mer

Grunneier krever betaling for ny parkeringsplass

Publisert: 23.02.2021

Grunneier har laget ny reguleringsplan for hytteområde. Dette resulterte i at felles parkeringsplass for hytteeierne ble flyttet. Planen ble godkjent av kommunen. Grunneier etablerer ny parkeringsplass og krever at hytteeierne skal finansiere anleggskostnadene. Kan dette gjøres uten at det er inngått avtale om dette?

Les mer

Hjelp til registrering i Brønnøysundregisteret

Publisert: 23.02.2021
Emneord:

Jeg finner ikke eksakt kategori for mine spørsmål og velger derfor økonomi. Jeg forsøker å lage vedtekter for et veilag for registrering i Brønnøysundregisteret. Hvilken organisasjonsform er riktig å bruke, andelslag eller samvirkeforetak? Samtidig: Hva betyr det at "laget forpliktes av styrets leder"?

Les mer

Kan jeg straffes for å krysse en dobbel sperrelinje?

Publisert: 15.02.2021
Emneord:

Kan jeg straffes for å krysse en dobbel sperrelinje med bil når sperrelinjen ikke er synlig? På grunn av salt og lort har sperrelinjen blitt dekket til. Den er altså ikke synlig for enhver sjåfør. Har også bildebevis på dette.

Les mer

Ønsker å få tilbake rettigheter til musikk

Publisert: 15.02.2021
Emneord:

Jeg er medlem av TONO og har komponert et par hundre verk. Et flertall av disse innspillingene (såkalt library-music) lot jeg (skriftlig ikke-eksklusiv kontrakt) musikkforlaget Apollo Music i Danmark få forvalte slik at de kunne selge lisenser til film- og tv-producere. Jeg ønsker å avslutte avtalen og få tilbake mine rettigheter 100 %, men de sier dette ikke er mulig. Jeg trenger en advokat som kjenner dette fagområdet. TONO kan prinsipielt ikke hjelpe meg med dette, sier de.

Les mer

Erstatning for syk hund

Publisert: 01.02.2021
Emneord: ,

Min mor har en hund som ho har blitt lurt av tidligere eier. Min mor har betalt 6000 kr i 2013. Nå har hun betalt mye for at hunden skal bli frisk. Min mor har lyst å gå mot sak å kreve erstatning for det hun har brukt på hunden på dyrlege og dyresykehus? Hvordan skal hun gå fram?

Les mer

Krav fra namsmann til avviklet firma

Publisert: 01.02.2021
Emneord:

Viser til innlegg https://www.advokatenhjelperdeg.no/spor-advokaten/begjaering-om-utlegg-til-avviklet-bedrift/ Selskapet er et privat AS. Eier av bedrift har 2 andre firma, der et har vært i drift siden 1976. Har kun hørt det muntlig at de ikke skal drive det aktuelle selskapet mer. Ser at firmaet står registrert på en annen adresse enn det som er riktig. Kan namsmannen kreve at pengene blir tatt av det andre firmaet, om du skjønner hva jeg mener? Er så i tvil om jeg burde sende nytt krav?

Les mer
1 2 3 54