Økonomi

Beholde AAP-ytelser i EU-land

Publisert: 22.01.2020

Jeg lurer på noe i forhold til opphold/flytting utenlands under medisinsk behandling samt ved å beholde AAP ytelse ( AAP eksport ). Er det mulig å beholde adresse i Norge samt ha adresse i Tyskland? Oppholdet er midlertidig og vil være maks 6 mnd. Jeg blir nødt til å folkeregistre meg i Berlin på grunn av jeg blir møtt med vanskeligheter hos det norske helsevern og må oppsøke behandling i Tyskland i stedet. Vil jeg kunne beholde AAP Eksport under registrert opphold i Tyskland?

Les mer

Ansvar for studielån etter skilsmisse

Publisert: 16.01.2020

Dette er en skilsmisse. Partneren min har tatt opp studielån i perioden vi har vært gift. Er studielånet personlig, eller er jeg medansvarlig for halve lånet nå som vi skiller oss?

Les mer

Import av varer som er fritatt toll

Publisert: 15.01.2020

Ved import av varer som er fritatt toll/mva så har Posten begynt å legge på et fortollingsgebyr som man ikke får refundert selv om Tolletaten gjør om fortollingen og bekrefter at det er fritatt. Har de (Posten) lov til det? Tidligere fikk man det tilbakebetalt når man fikk saken godkjent hos Tolletaten (fikk først tilbake feilaktig toll fra Tolletaten og deretter gebyret fra Posten). Gjelder import av kunst i dette tilfellet.

Les mer

Inkassoselskap krever betaling for innfridd lån

Publisert: 15.01.2020

Har mottatt krav fra et inkassoselskap for et lån jeg tok opp for noen år tilbake. Jeg mener lånet er innfridd. I selvangivelsen 2018 står lånet i 0, og lånet er heller ikke registrert i Gjeldsregisteret. Tross dette fortsetter inkassoselskapet sin prosess. Har klaget til Inkassoklagenemda, som ikke kan ta stilling til hvorvidt et krav er gyldig. Dette er fortvilende. Hva skal jeg gjøre?

Les mer

Presset til å gi opp AAP ved utenlandsopphold

Publisert: 08.01.2020

Sak mot NAV . Følte meg presset til å si opp AAP ved opphold i England. Stoppet inntekt i ferie og hvor senere i tid har blitt bedt om å søke studielån som alle andre. Har hatt AAP i mange år og har innvilget alle krav til NAV om 100 % støtte ved flere års aktivitet og behandling. Har pr idag ikke fått tilbake samme beløp i arbeidsavklaringspenger som før og skylder nå masse penger. Har pr idag ikke økonomi til å betale gjeld og ønsker fagkyndig hjelp.

Les mer

Gjeldsproblemer etter sykdom

Publisert: 08.01.2020

For ca 10 år siden fikk jeg ekstreme smerter i hodet. Fikk diagnosen migrene, det viste seg 8 år senere å være klasehodepine. Jeg har satt meg i "bunnløs" gjeld på de årene i ren desperasjon for å finne noe som kunne hjelpe meg. Ingen medisin min lege gav meg hjalp selvfølgelig, da det ikke var rett diagnose. Nå har jeg fått livet tilbake med rett medisin. Problemet nå er forståelig nok at mine kreditorer ikke lenger ser meg som troverdig, men alt jeg ønsker er å rette opp.

Les mer

Flytte til EU-land med uføretrygd

Publisert: 08.01.2020

Jeg har blitt innvilget uføretrygd etter unntaksregler -folketrygdloven §12-2 tredje ledd. Er det slik at etter Nav-skandalen og feiltolkning av EØS regler, har jeg rett å flytte til land i EU? Eller må jeg bo 6 mnd hvert år i Norge? Er ikke EØS-land tilsvarende Norge nå? Kan jeg flytte?

Les mer

Hva skjer med gjeldsordning hvis man mister jobben?

Publisert: 08.01.2020

Jeg har fått gjeldsordning, og per dag i dag jobber jeg, men firma som jeg jobbe med er i en stor prosess med nedbemanning. Hvis jeg mister jobben, hva skjer med gjeldsordning? Har jeg fortsatt rett til dette? Hva skjer hvis jeg sier opp selv eller finner jobb hvor jeg tjener mye mindre? Kan jeg miste gjeldsordning?

Les mer

Sliter med å betale tilbake gjeld

Publisert: 08.01.2020

Har gjeld på 800 000, eier bare 1 bil (som har noe av den gjelden). Jeg går på kvp som går ut nå i januar. Har en del smerter i kroppen, som gjør at jeg ikke kommer ut i arbeidslivet med det første. Jeg betaler og betaler, men føler det er til ingen nytte da det kun er rentene. Har vært i kontakt med ulike kreditorer, men de er ikke samarbeidsvillige. Dette er en gjeld for 6 år tilbake. Disse er også anmerkninger. Trenger hjelp og tips til hva jeg kan gjøre videre, evt refinansiering.

Les mer

Er avtale gjort på SMS gyldig?

Publisert: 07.01.2020

En kompis av meg ønsker å låne 100 000 kroner for å ordne noe på bil. Han sier at jeg skal få 30 000 i renter på dette når han skal betale tilbake lånet. Er skriftlige avtaler via meldinger bindende slik at jeg kan garantere utbetaling?

Les mer
1 2 3 38