Økonomi

Kan namsmannen ta pant i bil?

Publisert: 06.06.2017

Dersom det står i betingelsene til et billån at: Lånet skal sikres med 1. prioritets salgspant. Jeg har en sak hos namsmann, som ikke gjelder billånet. Men kan namsmann ta pant i bilen/kreve den solgt for det? Bilen er vært mindre enn selve kravet til info.

Les mer

Ektemann med gjeldsordning

Publisert: 19.05.2017

Mannen min har en 6 år gjeldsordning sak hos namsmann som blir ferdig neste år august. Jeg lurer på om kreditorene hans kan ha noe krav på pengene som jeg har på kontoen min? De har ikke krevd noe av meg i de siste fem årene, men jeg har nå vunnet litt over 100 000,- i Lotto og det bekymrer meg mye.

Les mer

Inndrivelse av ubetalt husleie

Publisert: 02.05.2017

Jag hyrde en lägenheten med 2 vänner, de har inte betalat in deras husleie och nu står jag här med inkasso på grund av att de inte har betalt in sin del. Jag har leiekontrakt, smskonversationer, facebook konversationer och mailkonversationer, alla räkningar för lägenheten (ström och el) och kontoutdrag sedan vi flyttade in 2016, om att de har sagt att de ska betala in men har inte gjort det. Nu har det gått över 5-6 månader och har fortfarande inte sett någon husleie kommit in på kontot och nu står jag här i behov av konsulation och råd. Kan jag gå vidare med detta på något sätt så att de betalar tillbaka den summan de är skyldiga?

Les mer

Ektemann er personlig konkurs

Publisert: 10.03.2017

Mannen min har blitt slått personlig konkurs. Vi har vært gift siden 2001 og han eide ikke noe da vi giftet oss. Mannen min har drevet et enkeltmannsforetak og jeg var med nesten hele tiden og hjalp til i selskapet og fikk andel av overskuddet som lønn, dette i tillegg til å være husmor. Jeg tok heller ikke fødselspermisjon da jeg fødte barn. Jeg hjalp til selskapet helt til 2011. Jeg får ikke min andel av boligsalget som skjedde før han ble slått konkurs i 2015 siden andelen stod på han. Hva må gjøres for å få min andel i fra konkursboet hans?

Les mer

Er man ansvarlig for ektefellens gjeld?

Publisert: 10.03.2017

Er man ansvarlig for en ektefellens kredittgjeld og banklån hvis man ikke har skrevet under på dem?

Les mer

Rydde opp i gjeldskrav

Publisert: 25.10.2016

Jeg har en del gammel inkassogjeld som jeg skal prøve å rydde i. Ringte selskapene for å forhøre meg om reduksjon på kravene. Det fikk jeg av samtlige. Fikk kopi av tre saker fra ett og da ser jeg at det er dom fra forliksrådet på de sakene som er fra 01/02.

Har ikke skrevet noe til selskapet om at jeg erkjenner eller skal betale. Har eller aldri betalt noen renter på det. Pratet med de på tlf og fikk en mail fra dem der det står at de aksepterer 120 000 som oppgjør i saken. Hva vil du råde meg til å gjøre?

Les mer

Bot for å ikke delta på dugnad

Publisert: 25.10.2016
Emneord:

Jeg ble bøtelagt for å ikke ha møtt på dugnad i forening pga sykdom. Er dette lovlig?

Les mer

Trekk i minstepensjon

Publisert: 25.10.2016

Jeg er minstepensjonist med ca kr. 14 500 per måned. Jeg er gift. Vi bor for tiden i Polen, men er begge norske statsborgere. Vi flyttet til Polen i desember 2014. Vi skatter til Norge i de neste tre årene. Har mottatt skjønnsligning for 2013 og 2014 som er påklaget i juni, og ikke ferdigbehandlet, men saken er klar, der er ikke noe grunnlag for det hele.

Nå krever kommune jeg bodde i i Norge at jeg innbetaler ca kr. 190 000. Om jeg ikke betaler, så vil de trekke meg i min minstepensjon med 30 %. Spørsmålet mitt er: Kan de trekke på minstepensjon?

Les mer

Mor har stilt kausjon

Publisert: 25.10.2016

Min mor har stilt opp som kausjonist for noen, og pantsatt eiendom. Dersom hun skulle falle fra, og jeg er livsarving, hva ville da skje i forhold til kausjonen?

Les mer

Trekk i lønn for tjenesteplikt i forsvaret

Publisert: 25.10.2016

Jobber i en sivil jobb og har en bijobb i forsvaret. Fikk beskjed av min hovedarbeidsgiver om å sende inn alle mine lønnslipper fra militærøvelser så han kan trekke meg. Synes dette virker merkelig. Jeg har alltid bare blitt trukket antall timer jeg er borte fra jobb hos mine tidligere arbeidsgivere.

Og nå har min nye arbeidsgiver trukket av min fastlønn alt jeg har tjent brutto av forsvaret, inkludert alle tillegg og kilometergodtgjørelse. Så jeg går i teorien i tap, for det utgjør en langt større del enn det jeg faktisk får utbetalt. Hva er reglene?

Les mer
1 2 3 10