Økonomi

Overføre leilighet til kona pga gjeld

Publisert: 14.11.2017

Jeg og min kone eier hver vår del i en leilighet. Jeg har dratt på meg en del gjeld, men vi har fått hjelp fra NAV. De krever at vi må skilles for at min halvdel skal kunne overføres på henne, noe som jeg vil. Det er en sikkerhet for kona og felles barn at ikke namsmannen tar ny pant i min halvdel. Må vi ta ut separasjon?

Les mer

Hvordan fordeles avkastning som er mottatt under ekteskap?

Publisert: 13.11.2017

Jeg lurer på hvordan avkastning skal deles under en skilsmisse. Sett at en ektefelle har mottatt avkastningen under ekteskapet.

Les mer

NAV krever bo for restgjeld

Publisert: 20.10.2017

Jeg er arving etter min far. Han har hatt en bil kjøpt med tilskudd fra NAV. NAV har sagt de vil kreve boet for restgjeld på bilen, og dette overstiger langt bilens verdi. Min far hadde ingen midler som kan dekke dette, og jeg vurderer å frasi meg arven ettersom det ser ut til å bli store kostnader. Hva skjer da med bilen? Hvem skal eventuelt selge denne? Eller blir det NAV som blir eier av bilen?

Les mer

Skatteplikt ved hobbyproduksjon av lydforsterkere

Publisert: 25.09.2017

Som et lite hobbyprosjekt lager og selger jeg lydforsterkere og har også opprettet en webshop som kunder kan bestille fra. Jeg selger tre-fire stykker av disse i måneden til kr. 2000,- per stykk og går så og si ikke i overskudd. Det jeg uroer meg for er om dette i det hele tatt er lov? Hvor mye må jeg selge for før skattemyndighetene begynner å rynke på pannen?

Les mer

Fordeling av odelseiendom ved skilsmisse

Publisert: 25.09.2017

Jeg og ektefellen har felles lån på odelseiendom ved skilsmisse. Hvordan løses det?

Les mer

Kreve inn penger fra tidligere samboer

Publisert: 21.09.2017
Emneord: ,

Jeg har en sak med min tidligere samboer der jeg oppdaget at hans gjeld stod som pant i min leilighet. Jeg har gjort opp gjelden (totalt kr 231 529) som jeg trenger hjelp til å kreve tilbake. Jeg har forsøk en privat løsning via en annen advokat uten å lykkes. Har blitt anbefalt å ta dette videre i forliksrådet. Kan dere hjelpe?

Les mer

Skattefradrag for renter på gjeld

Publisert: 21.09.2017

Jeg har endel gjeld som har kommet ut av kontroll, og betaler følgelig endel heftig rente på dette. Er denne renten fradragsberettiget i selvangivelsen, og er det i så fall en automatikk i at dette blir rapportert inn av inkassoselskaper/namsmannen el.l.? Er inkassogebyrer/rettsgebyrer også fradragsberettiget?

Les mer

Kan namsmannen ta pant i bil?

Publisert: 06.06.2017

Dersom det står i betingelsene til et billån at: Lånet skal sikres med 1. prioritets salgspant. Jeg har en sak hos namsmann, som ikke gjelder billånet. Men kan namsmann ta pant i bilen/kreve den solgt for det? Bilen er vært mindre enn selve kravet til info.

Les mer

Ektemann med gjeldsordning

Publisert: 19.05.2017

Mannen min har en 6 år gjeldsordning sak hos namsmann som blir ferdig neste år august. Jeg lurer på om kreditorene hans kan ha noe krav på pengene som jeg har på kontoen min? De har ikke krevd noe av meg i de siste fem årene, men jeg har nå vunnet litt over 100 000,- i Lotto og det bekymrer meg mye.

Les mer

Inndrivelse av ubetalt husleie

Publisert: 02.05.2017

Jag hyrde en lägenheten med 2 vänner, de har inte betalat in deras husleie och nu står jag här med inkasso på grund av att de inte har betalt in sin del. Jag har leiekontrakt, smskonversationer, facebook konversationer och mailkonversationer, alla räkningar för lägenheten (ström och el) och kontoutdrag sedan vi flyttade in 2016, om att de har sagt att de ska betala in men har inte gjort det. Nu har det gått över 5-6 månader och har fortfarande inte sett någon husleie kommit in på kontot och nu står jag här i behov av konsulation och råd. Kan jag gå vidare med detta på något sätt så att de betalar tillbaka den summan de är skyldiga?

Les mer
1 2 3 11