Økonomi

Går personlig konkurs- hva skjer med aksjene?

Publisert: 23.10.2018

Jeg er på vei til å gå personlig konkurs. Men jeg eier et selskap 100% og et annet ca. 40% med to andre partnere. Mitt spørsmål er da: Hva skjer med selskapene og aksjene etter at jeg går personlig konkurs? Vil disse tvangsselges? Vil ikke ødelegge for andre.

Les mer

Ta opp lån sammen med søsken

Publisert: 22.10.2018

Jeg har tatt opp boliglån med et søsken som medlåntaker. Det er min egenkapital som er brukt og det er jeg som skal betale for lånet. Må mitt søsken underskrive på kjøpskontrakten og stå som eier av boligen jeg har kjøpt, eller kan jeg skrive under og eie boligene alene? Søskenet skal kun være med på lånet til jeg er ferdig med utdanning.

Les mer

Ønsker kontrakt for faktura

Publisert: 03.10.2018
Emneord:

Jeg mottok et krav om å utbetale en sum innen 14 dager fra brevets dato som var 10 dager siden, dvs. jeg har 4 dager på meg. Jeg er villig til å betale summen, men ønsker at det skal signeres en kontrakt av den andre parten som forsikrer at saken avsluttes etter denne utbetalingen og at det ikke kommer ytterligere krav. Dersom hun ikke godtar denne kontrakten ønsker jeg ikke å betale ut summen. Er det rimelig å stille krav om at en kontrakt signeres før utbetaling for å hindre nye søksmål?

Les mer

Må student uten inntekt betale formueskatt?

Publisert: 02.10.2018

Vi har enebolig og hytte, samt kontanter som dekker gjelden. Vi har en arving (sønn) som for tiden studerer og som vi ønsker å overføre 50% av eiendommene til, som forskudd på arv. Markedsverdiene er ca. 10 millioner. Svares det formueskatt for student uten inntekt? Hva koter det ca. å bruke advokat til dette?

Les mer

Ønsker ikke å arve gjeld etter foreldrene

Publisert: 14.09.2018
Emneord: ,

Hvordan fraskriver jeg meg selv fra gjeld fra f.eks. foreldrene mine? Hvis jeg fraskriver meg mine foreldres gjeld og de har verdier jeg ikke har fått vite om, vil jeg fraskrive meg verdier også? For det jeg vet er at jeg ikke har råd å overta gjelden, og huset deres er på en øde plass.

Les mer

Eie bolig med ektefelle med inkassogjeld

Publisert: 14.09.2018

I forbindelse med refinansiering av boliglån, så vil banken at min ektefelle skal være medlåntaker. Han er pr idag ikke oppført som medeier i boligen da jeg ervervet den før ekteskapet. Han har noe inkassogjeld og vil ikke være medeier pga fare for utlegg fra kreditorer. Vil han da som medlåntaker også bli registrert som medeier i boligen, med de eventuelle konsekvenser det kan bli fra kreditorene hans?

Les mer

Vil søke full finansiering til førstegangslån

Publisert: 11.09.2018

Jeg er akkurat ferdig som student, har en del gjeld og er alene med barn med kronisk sykdom. Jeg skal levere inn søknad til økonomisk rådgivning hos NAV nå, etter avtale med de. Men har jeg noe mer krav på 100% finansiering på førstegangslån til egen bolig på grunn av dette? Har ikke fått fast jobb enda og ingen aktuelle vedtak fra NAV, så har ingen inntekt. Jeg har heller ikke krav på dagpenger, siden jeg har vært student i flere år. Hvilke muligheter har jeg til å unngå leiemarkedet nå?

Les mer

Samboerpar og felles bankkonto

Publisert: 30.08.2018

Jeg forstår det slik at i banken kan ikke to være juridiske eiere av en konto. En kan eie og en ha disposisjonsrett.

Det jeg da lurer på: Hvis et samboerpar har opprettet felles konto. Hvis den ene skulle gå bort. Er det gyldig hvis det står i samboerkontrakt at en "eier" kontoen i sammen, men at banken kun kan ha en juridisk eier? Eller må en ha testamente på kontoen?

Les mer

Stor gjeld når man gifter seg

Publisert: 30.08.2018

Jeg har blitt lurt for masse penger i 2012, skylder nå rett over 1 million. Jeg og min nåværende kjæreste ønsker å gifte oss. Skader min gjeld hans fremtid? Om han kjøper hus under ekteskapet, hvordan er det? Kan jeg komme inn i gjeldsordning selv om jeg er gift eller skader det for meg? Hva skjer med min gjeld om jeg omkommer mens vi er gift, går det på han? Han tjener godt og har en egen bedrift.

Les mer

Har fått for mye tilbake på skatten

Publisert: 28.08.2018

Jeg har fått det endelige skatteoppgjøret nå i august. Foreløpig skatt til gode i Juni var kr 2 934. Det endelige skatteoppgjøret nå i august var tilgodebeløpet endret til kr 16 697. Beløpet er allerede utbetalt til kontoen min i banken. Kan skattemyndighetene forlange tilgodebeløpet tilbakebetalt dersom de har gjort en feil?

Les mer
1 2 3 33