Økonomi

Når skal betaling finne sted?

Publisert: 10.05.2021
Emneord: ,

Når det i et gjeldsbrev er oppgitt at betaling skal finne sted innen f.eks. 2021, betyr det at betaling skal finne sted innen 31.12. 21 eller innen ( i betydningen FØR 2021 ) altså 31.12.2020?

Les mer

Mor har forbrukslån med samboer

Publisert: 04.05.2021

Min mor har signert seg opp til to forbrukslån på ca. 700 000 sammen med samboer for å samle samboerens mindre lån. Nå ønsker hun å gjøre det slutt. Er min mor like mye ansvarlig som samboer til å betale ned «felleslånet» og deles lånet på likt når de går fra hverandre?

Les mer

Sikre seg mot at kreditorer tar pant i samboers bolig

Publisert: 29.04.2021

Jeg skal flytte inn til min kjæreste som eier egen bolig. Jeg har over en million i usikret gjeld som jeg er ansvarlig for. Vi har ingen felles eiendeler. Hvordan kan jeg sikre min samboer slik at min gjeld ikke berører hen i et samboerskap? Hvordan sikre at kreditorer ikke krever hen å betale og sikre at de ikke tar pant i hen sine eiendeler? Hvordan kan vi sikre at min gjeld ikke berører hen om vi inngår ekteskap?

Les mer

Banken bekrefter ikke sletting av pant i bolig

Publisert: 26.04.2021

Jeg har hatt et boligkredit lån i bank, hvor de har tatt pant (signert en elektronisk erklæring om pantsettelse) i boligen for beløpet. Lånet er fullt innbetalt og boligkreditten oppsagt. Banken har bekreftet at de har slettet boligkredit kontoen, men ikke bekreftet at pantet i bolig er slettet. Boligkreditten har positiv saldo i min favør. Hva kan kreves av "kvittering" for at boligpantet er slettet? Skal ikke min positive saldo ha en avregning mot renten banken beregner seg?

Les mer

Pant i AS

Publisert: 26.04.2021

Jeg har havnet i økonomisk uføre, og har trekk på inntekt. Vurderer å starte et AS og håper med det å kunne gjøre opp for meg på sikt. Er det slik at det kan tas pant i AS-et for å dekke min private gjeld?

Les mer

Kan miste jobb pga utsatt kjøretime

Publisert: 26.04.2021
Emneord: ,

Skulle hatt oppkjøring 23. april, men fikk melding at vegvesen har avbestilt den. Uten å ta kontakt med meg, dermed kan jeg miste jobben min siden jeg jobber i hjemmesykepleien hvor vi er avhengige av å ha førerkort. Lurer på om de kan bare plutselig bestemme seg for å gjøre det? Jeg kommer til å miste inntekten min pga det.

Les mer

Må levere inn førerkortet pga rus

Publisert: 14.04.2021
Emneord:

Jeg søkte om psykolog hos min fastlege, men henvisning ble oversendt til rusklinikk. Ønsket ikke dette, kontaktet privatpsykolog, fikk råd om at jeg kunne nekte behandling. Jeg så gjorde. Problemet er at jeg har lappen. Fikk beskjed nettopp om at jeg må levere inn førerkortet til politiet. Men i denne prosessen har jeg byttet fastlege og den nye legen sier det høres rart ut å miste lappen i mitt tilfelle. Har ikke råd eller ork til urinprøver i 3 år. Må jeg levere fra meg lappen?

Les mer

Faktura fra sykehjem

Publisert: 13.04.2021
Emneord: ,

Kort tid etter min fars bortgang i 2018, mottok jeg brev fra kommunen med varsel om krav om betaling for opphold på sykehjem. Far hadde bodd på helsehus/sykehjem i 4 måneder. Det har fortsatt ikke kommet faktura eller annen kommunikasjon om saken. Hvor lenge kan kommunen vente med å sende faktura, altså hvor lenge må vi vente med å gjøre arveoppgjøret helt ferdig? Vil kravet foreldes? Min bror og jeg overtok boet til privat skifte.

Les mer

Vil far arve mors gjeld?

Publisert: 12.04.2021

Vår mor etterlot seg en del gjeld fra diverse kreditorer? Det er heller ikke nok penger igjen etter henne til å dekke opp alt. Kan slik type gjeld slettes eller er det vår far som må stå for dette?

Les mer

Må betale for mye til NAV Innkreving

Publisert: 12.04.2021
Emneord: ,

Jeg har fått innkreving fra NAV som jeg ikke kan betalte da jeg får AAP hver andre uke 6793 kr. Jeg har 2 barn som går på skole, jeg har nedsatt funksjonsevne og sitter på rullestol. Jeg ringte NAV Innkreving på telefon nr: 21 05 11 00, og spurte dem om det er mulig å betale 500 kr. hver måned, men de har sagt at må betale minst over 2000 kr. i løpet av fem år. Dette kan jeg ikke fordi vi kan ikke kjøpe mat når jeg betaler over 2000 kr. Kan dere hjelpe meg? Finnes det en mulighet?

Les mer
1 2 3 57