Økonomi

Gjensidige har avsluttet inntektssikringsavtale

Publisert: 01.07.2020

Bought Inntektssikring from Gjensidige in 2015. Paid premium in full every month. After 5 years Gjensidige informed me that they are terminating the scheme because of COVID-19 the economy is very bad. Should this be allowed in a country like Norway? The little man paid for 5 years thinking that when the bad times come he will be supported but when the bad times came, the big corporation took all the money and ran away? I would like to know my rights here, please.

Les mer

For høyt lønnstrekk

Publisert: 01.07.2020

Vi har en sak som gikk dessverre opp til namsmannen. Vi har dessverre økonomiske utfordringer. Det skal trekke 13 100 nok fra min lønn og 13 700 nok fra mann min sin lønn. Hvis vi regner i tillegg det andre faste utgifter går vi ute med ca. 15 000 nok minus. Er det lov å trekke så mye? Vi skal sende inn klage ang. beløpet

Les mer

Inkasso til avdød mormor

Publisert: 01.07.2020

Min mormor døde i mars å nå kom det inkassovarsel fra strømselskapet. Kontaktet strømselskapet 20. april og satt strømmen over på hennes samboer som bor i i leiligheten de leide fremdeles. Strømabonnementet sto i hennes navn før. Alle regninger er blitt betalt både før og etter, men hun hadde strømkonto og dette er det som er sluttfakturan og det hun var skyldig. Vi tok uskifte etter hennes død. Må noen av oss betale denne regningen uansett?

Les mer

Hund er eldre enn avtalt

Publisert: 01.07.2020

Fant ingen passende kategori, ble henvist hit av dyrevernet. Tok over/kjøpte en hund som ble sagt til å være 5 år som skulle da ha unger, som en del av avtalen. Selgeren sa hun hadde hatt den fra 2-3 års alderen. Men så viser det seg at den er 8 år og det har stor betydning på forsikringen av hunden + evt. kostnader ved tenner i dårlig stand. Syntes det er merkelig at noen som driver og avler og har hatt hunden ikke fant ut av dette i løp av flere år. Hva er våre rettigheter her?

Les mer

Skole pålegger å betale matpenger

Publisert: 01.07.2020
Emneord:

Jeg studerer på en fagskole som pålegger oss å betale for mat i kantinen. Jeg bor på internatet og skolen mener de har laget en pakke for bo og mat. Jeg har studert der nå i 1 år og slik har det ikke vært tidligere. De øker prisen til høsten og da vil ikke lenger stipendet dekke alt, samt at skolen varer i 12 timer så jeg får ikke mulighet til å jobbe ved siden av. Har skolen lovt å pålegge oss at vi må kjøpe mat av dem? På hjemmesiden deres opplyser de om egne priser for internat og mat.

Les mer

Må betale for avlyst hotellhelg

Publisert: 01.07.2020
Emneord: ,

Jeg er kommet opp i en situasjon med en såkalt venn. Vi hadde planlagt å ha en hotellhelg sammen der han skulle legge ut for alt. Han booket en av de dyreste for ei helg og jeg måtte avlyse. Han sa ingenting om bestillingen før etterpå og at han valgte at det ikke gikk an å refundere pengene. En normal hotellhelg for 2 på samme hotell ville kommet opp i Ca 1000 kr per natt. Nå mener han jeg skal betale halve beløp av 8000 kr. Ble enig om å betale 500 kr mnd, men nå var ikke det ok. Hva er rett?

Les mer

Ikke fått varsel om gjeldskrav

Publisert: 01.07.2020
Emneord: ,

Jeg har funnet ut nå på fredag at jeg hadde noe utestående fra SEB bank ASA. Fra 2015. Jeg flyttet i 2018. Ikke fått et eneste brev i posten på noe form for krav på dette etter at jeg flyttet. Ikke fått noe fra namsmannen ang noe krav heller på dette noe de sier er sendt til namsmannen i 2015. Jeg var sikker på at dette var oppgjort i 2018 når jeg solgte leiligheten. Vært i kontakt med DnB og de finner ingen innbetaling ang dette.

Les mer

Skatt på pengegaver

Publisert: 01.07.2020

Hvor stor sum kan jeg overføre til foreldre før de eller jeg blir nødt til å skatte?

Les mer

Strømselskap kansellerer avtale pga betalingsanmerkning

Publisert: 22.06.2020

Kan et strømselskap kansellere min nye strømavtale fordi min lokale nettleverandør har gitt dem opplysninger om min tidligere betalingsevne? Jeg har 2 betalingsanmerkninger jeg snart er ferdig med å betale på, men fikk igjennom strømavtale likevel. Nå har Norgesenergi kansellert den avtalen på bakgrunn av tilbakemelding fra nettselskapet som nå har meg på leveringsplikt. Kan et selskap utlevere informasjon om meg til et annet?

Les mer

Kan NAV kreve at man bytter sosialkontor?

Publisert: 22.06.2020

Psykisk syk. Mottar sosialstønad fra NAV. Ønsker å forsøke å bo for meg selv og kan få låne bolig ca 1,5 måned, men det er i en annen kommune. Kan NAV forlange at jeg bytter sosialkontor til denne kommunen? Lider av angst og tør ikke prøve å bytte kontor.

Les mer
1 2 3 42