Nabovarsel

Nabovarsel ved tinglysning av tomt

Publisert: 16.09.2019

Skal tinglyse ei tomt som me kjøpte for ca 25 år sidan. Tomta ligg i fortsettelsen av hagen vår og er 550m2. Må eg sende nabovarsel ved kjøp av dette? Må eg sende nabovarsel til min nabos nabo?

Les mer

Får ny parkeringsplass rett ved soverommet

Publisert: 15.06.2018

Jeg bor i en en bolig og hagen min er i grense med borettslag og de vil bygge nye parkeringsplasser. Da kommer de veldig nær til min stue og barnerom. Vi bli plager av bilyd og bil lys. Hvor stor avstand må de ha til min bolig? Er det lov å komme så tett til tomtgrensen min?

Les mer

Nabovarsel om fasadeendring

Publisert: 30.01.2018

Har fått nabovarsel fra nabo i 3. etg. I beskrivelsen står det: Fasadeendring syd på grunn av brannprosjektering og rømning. Det som de nå har gjort er satt inn vindu på tak fasade nord og brannstige fasade vest. Blir ikke nabovarsel feil da, når det er blitt gjort mer en hva som er beskrevet i nabovarsel?

Les mer

Utkastelse – strenge krav til utkastelse av bolig

Publisert: 19.08.2015

Støy og andre brudd på husordensreglene skaper en rekke konflikter i norske borettslag og sameier. Styret kan kaste ut beboere som bryter reglene. Utkastelse krever at det er snakk om vesentlig mislighold, og bevisbyrden er streng.

Les mer