Naboer

Kan nabo som mater fugler bli kastet ut?

Publisert: 18.01.2021

Bor i blokk. En annen beboer mater fugler på egen terrasse med flere fuglematere samt strør daglig fuglemat under busker og trær i fellesareal. Ordensreglene har bestemmelse som forbyr begge deler. Vedtektene har pkt. der det står at styret kan gi advarsler og i siste instans kreve boenhet solgt og beboer fjernet. Hvor holdbart er dette i forhold til jus? Daglig mating av fugler kan dokumenteres med videoer over flere dager.

Les mer

Hvor mye støy må man tåle i en blokk?

Publisert: 07.01.2021

Hvor mye støy må man tåle i en blokk? Det spilles meget høy musikk fra nabo i flere timer så og si hver dag og dette har pågått i 3-4 måneder no. Bor i murblokk så lyden høres veldig godt. Har tidligere sendt klage om støy på natt fra leiligheten til styret. Nevnte da også om høy musikk på dagtid. Flere ganger også ringt politiet på natt. Men er like forstyrrende musikken som blir spilt på dagtid. Noe man kan gjøre med dette?

Les mer

Grunneier stenger vei med to dagers varsel

Publisert: 07.01.2021

Vi har tinglyst veirett til vår bolig, og har også betalt andel for opparbeidelse av denne veien. Nå stenger grunneier vei med 2 dagers varsel og på ubestemt tid pga grøfting. Vi får altså ikke tilgang til bolig og garasje. Kan han gjøre det?

Les mer

Naboens mat stinker

Publisert: 25.11.2020

Lukten av mat som fyller huset mitt hver dag, dette produseres av en nabo som bor under huset mitt, lukten er ikke hyggelig, den er frastøtende.

Les mer

Problem med bråkete nabo

Publisert: 20.11.2020

Vi bor i en tomannsbolig ved siden av et hus som leies ut. Eier bor ikke selv i huset. Det er såpass mye støy fra morgen til natt at man får ikke sittet i fred i sin egen stue og det blir hørt støy på soverom på natta. Problemet er at den ene naboen i huset står på trappen som er rettet mot tomannsbolig og prater høylytt på tlf 1-2 ganger i timen. Vi har vært i kontakt med eier og utleier om problemet flere ganger, men det skjer ikke noe. Politiet har blitt kontaktet flere ganger. Hvordan løser vi dette?

Les mer

Plaget av fotballer fra fotballbane

Publisert: 20.11.2020

Vi bor rett ovenfor en fotballbane. Huset vårt ble bygget i 2014, før den tid var det friområde her. Vi får stadig baller i hagen fra fotballbanen, både fra privatpersoner som spiller og fra treninger. I 5 år har vi snakket med kommunen om å få et høyere nett mellom banen og huset, men kommunen sier de ikke har midler til høyere nett. Dette er såpass ille at vi ikke kan være i hagen om sommeren. Har vi noen rettigheter å "slå i bordet" med her?

Les mer

Kan nabo nekte lydmålere adgang?

Publisert: 12.11.2020

Hvis man bor i selveier og ønsker å foreta en lydmåling pga lyder fra naboen, har nabo rett til å motsi seg dette og nekte lydmålere adgang til bolig, slik at lydnivået ikke kan bli målt?

Les mer

Ansvar for vedlikehold av yttervegg i kjedet enebolig

Publisert: 10.11.2020

Hvem har ansvar for vedlikehold av hvilke yttervegger i kjedet selveiet enebolig? Dette gjelder hus i rekke, der annet hvert hus er forskjøvet 1,5 m. Har man ansvar for egen yttervegg? Antar at det også gjelder selv om den gir en "levegg-effekt" for terrassen til naboen? Så antar jeg at man kan inngå avtale om å "bytte" der det er mest praktisk, slik at man slipper å stå på hverandres terrasse / entrétak for å vedlikeholde egen vegg. Forutsetter at begge parter gjør fornuftig vedlikehold.

Les mer

Ønsker å avslutte rett til gangvei

Publisert: 10.11.2020

Tinglyst GANGveirett, fra 1920 i etablert boligområde.Vi har kjøpt eiendommen og fylt opp slik at der de gikk før nå er «umulig» å gå, ev må det lages trapp (Oppfylling er godkjent av nabo). Gammel trase går nå over ny terrasse og vårt uteområdet. Fra nabo til busstopp og hovedvei er der egen kjørevei. Men naboen vil GÅ gjennom vår tomt. Avstanden til busstopp og hovedvei er like lang. Er det mulig å avslutte retten? Evt. kan vi «lose» dem til utkanten av tomten? Står ikke noe om HVOR de skal gå over tomten vår.

Les mer

Bråk fra utleieleilighet

Publisert: 27.10.2020

Nabo under nekter for å trene hjemme på nettene. Dunkelyder hver natt som vekker meg. Styret i sameiet får ikke gjort så mye. Mobil ol. fanger ikke opp lyden. Fått skriftlig klage fra meg, og samtale. Allikevel fortsetter det, og jeg VET at det er vedkommende i utleieleilighet som lager disse lydene. Pågått i syv mnd fra h*n flyttet inn! Hva kan jeg gjøre for å få en stopp på dette?

Les mer
1 2 3 15