Naboer

Nekte nabo å kjøre beltevogn på gangsti

Publisert: 20.08.2018

Nabo har adkomstrett over min eiendom via en gangsti. Det står i målebrev fra 1966 at parsellen skal straks legge ut grunn til felles gangsti. Har kjøpt hytta for 1 år siden og nå har naboen kjøpt en beltevogn han skal kjøre opp og ned langs stien min. Vi gav beskjed tidligare at vi ikke ønsket noe sånt opp gjennom vår eiendom men når har han gjort det allikevel. Kan vi nekte dem å bruke den på vår sti? Vi har hunder som går på eiendommen og stien blir ødelagt. Dette er i et Lnf-område.

Les mer

Adkomsrett til tomannsbolig

Publisert: 20.08.2018

Vi bor i én del av en tomannsbolig hvor vi har hvert vårt gårds-og bruksnummer, samt at naboen har tinglyst «adkomstrett». Naboen må kjøre rett frem over vår tomt mot yttergrensen av tomtegrensen i ca 12-15 meter. Fra tomtegrensen inn til inngangspartiet er det ca 5,3 meter bredde i halvparten av disse 12-15 meterne. Så lurte vi på hvor stor bredde av dette 5,3 meter de har rådighet til å bruke ved tinglyst «adkomstrett». Altså avstanden fra ytterkant av tomten og inn på vår tomt.

Les mer

Hva mange boligenheter kan bruke privat vei?

Publisert: 14.08.2018

Kommunen min bygger hus i en gate lenger nede fra mitt hus. Fra gaten der det kommer nye hus er det en privatvei til min eiendom. Det er allerede flere hus som har veirett opp min vei. Så jeg lurte på om hvor mange brukere kan få veirett på en privatvei.

Les mer

Nabo vil legge dreneringsrør som ødelegger jorde

Publisert: 14.08.2018

Har en stor eiendom med vei over til 2 eiendommer innenfor meg. Denne veien ligger på min eiendom 75 %. Naboene bestemmer hva vi skal gjøre med veien og de vil legge dreneringsrør og føre masse vann ut på jordet hvor vi produserer gress til travhester. Der blir det bare gjørme. Jeg har nektet dette og bestilt graving av ny grøft for å bedre dette. De blir sure og vil ha rør under veien for vann i tillegg .Jeg har forklart problemet uten hell. Hva gjør jeg?

Les mer

DnB bruker bilde uten tillatelse

Publisert: 08.08.2018

Jeg oppdaget nettopp at DnB har brukt et av bildene mine uten lov. Bildet har blitt brukt i en kampanje som omfavner trykk, og div. sosiale medier. Dette er en situasjon jeg er rimelig usikker på, hvorav jeg henvender meg til dere. Har dere noen råd til videre fremgangsmåte?

Les mer

Skummel nabo skremme leietakere

Publisert: 06.08.2018

Min nabo har jaget mine leietakere nærmest på livet vekk. Hadde en kommunikasjon med politiet som kun stod på at det er en taushetsplikt og at dem ikke kunne gjøre noe i denne forbindelsen. Nå synes leietaker at det er utrygt og bo i boligen, og flytter ut på direkte grunnlag av at naboen min oppfører seg sint og truende! Har jeg noen form for erstatningskrav? Det er jo helt håpløst og leie min bolig ut nå pga. rykter om denne gale naboen! Får ikke solgt boligen heller av samme grunn!

Les mer

Ønsker veirett på veien til nytt hyttefelt

Publisert: 02.07.2018

Har hytte med sti fram til hytta. Nytt hyttefelt med vei gjennom stien vår. Har vi rett å koble oss på veien om vi får lov av grunneierne som eier grunnen (festetomter)? Kan vi eventuelt legge om stien slik at den kommer ned en annen plass på veien, da blir det ikke så bratt for oss å gå til hytta. Hvem bestemmer hva? De nye hytteeierne har kjøpt hytte/tomt med veirett.

Les mer

Må gå gjennom annen eiendom for å komme til hytta

Publisert: 26.06.2018

Jeg eier en hytte. For å komme til hytta mi så må jeg gå over en annen hytteeiendom. Den stien har vært der i alle år. Det er den eneste stien som går til hytta mi. Kan hytteeier som eier eiendommen med stien nekte meg å gå på hans eiendom? De mener at jeg kan gå bortenfor deres hytteeiendom, men da går jeg på en annen eiendom som da består av fjell og ulendt terreng. Skal også sies at når jeg går på stien forbi hytta hans så er endeveggen på hytta ca 10 meter fra stien jeg går på.

Les mer

Kan ikke bruke egen veranda når naboen griller

Publisert: 26.06.2018

Vi bor i 3. etasje i et et lite sameie med 10 leiligheter. Noen av naboene i etasjen under liker å grille. Så lenge naboenes grilling pågår, er det ikke mulig å bruke vår veranda, og verandadøren må være stengt. I ordensreglementet står det at grilling som sjenerer andre, ikke er tillatt. Kan styret likevel tillate grilling, eller er de forpliktet til sørge for at beboerne følger regelverket når andre blir plaget av deres grilling? Hvordan bør vi forholde oss til dette?

Les mer

Problem med bråkete nabo

Publisert: 26.06.2018

Jeg er eier i et boligsameie. Jeg har en nabo over meg, som leier leiligheten av sin mor. Han spiller høy musikk og på fult oppkoblet el-gitar hver dag. Det er så ille at jeg sliter med å oppholde meg i min egen leilighet. Jeg lurer på hva som er loven når det gjelder plaging av naboer med støy? Jeg har prøvd og få en dialog med vedkommende gjentatte ganger, uten hell. Jeg har vært i kontakt med styret, men de er veldig tafatte.

Les mer
1 2 3 12