Mekling ved advokat

Mekling ved advokat

Publisert: 19.08.2016

Ofte kan det være både best og billigst at en konflikt blir løst gjennom mekling, utenfor rettssystemet. Advokater har god trening i å håndtere konflikter, og mange har tatt spesialopplæring for å bli gode meklere. En advokat som har fått slik meklingskompetanse godkjent av Advokatforeningen, har rett til å kalle seg sertifisert mekler. I tjenesten Finn advokat kan du lete opp sertifiserte meklere i ditt distrikt. Dette finner du ved å gå til Avansert søk, og velge Sertifisert mekler under Advokatroller.

Les mer

Nabokonflikt – prøv mekling ved nabokonflikt

Publisert: 05.08.2015

Mekling er en anerkjent og ofte effektiv metode for løsning av nabokonflikter og andre konflikter.

Les mer

Stevning og rettsmegling

Publisert: 08.04.2015

Hvis jeg tar ut stevning mot kommunen og erstatningssummen er mer enn 125 000 kroner. Har de da plikt til å møte til rettsmegling eller utenomrettslig megling, eller kan de velge å hoppe over dette trinnet? Jeg ønsker ikke å gå til rettsak, men trenger å komme i forhandlingsposisjon. Forklar meg trinnet mellom stevning og til rettsaken kommer opp. Jeg er forvirret og må ta de rette valgene.

Les mer

Ha med støttespiller på mekling

Publisert: 22.01.2015

Jeg er en mor med en datter på snart fem år. Barnefar er rusmisbruker og han har gjentatte ganger truet meg. Han har flere dommer for vold mot damer og går på sterke medisiner. Vi har hatt mekling fire ganger, og er nå kalt inn til en femte mekling - alt dette i en perioden over fem år. Vi har tidligere prøvd samvær med tilsyn. Hun har imidlertid ikke sett sin far på to og et halvt år, ettersom det siste gang endte det med at politiet måtte hente han, og det ble nedlagt kontakt- og besøksforbud. Han mener han har krav til samvær, selv om han har nektet rusprøver. Vi har kun delt foreldreansvar. Kan jeg ha med støttespiller på mekling?

Les mer

Hvordan fastsetter man barnebidrag?

Publisert: 12.09.2014

Jeg deler foreldreretten til min datter 50/50 med barnefaren, men pga det jeg kaller lite interesse for sin datter ønsker jeg nå å forsøke å få barnefaren ned til annenhver helg. Hvordan kan jeg enklest gå frem for å oppnå dette og hvordan fastsetter man barnebidrag?

Les mer

Kan far nekte gutten å flytte?

Publisert: 18.08.2014

For ni år siden fikk jeg enstemmig dom i lagmannsretten at barna skulle bo hos meg. I januar 2012 så ønsket min yngste gutt å flytte til sin far. Han slet på skole pga ADHD Jeg ble enig med faren at gutten kunne ha en prøveperiode hos faren, og gå på skole der. Jeg skrev brev til NAV der dette fremkom. Nå ønsker min sønn å flytte tilbake til meg, men faren nekter å la gutten flytte. Gutten er 13 år. Er papirene fra domstolen fortsatt rettslig? Problemet er at vi bor i forskjellige kommuner og jeg må gutten registrert hos meg pga skole. Hva skal jeg gjøre?

Les mer

Bytte samværshelger

Publisert: 01.07.2014

Jeg har bedt eksen om å bytte helger siden min bror er skilt og har motsatte helger av meg. Dette pga. hans eks må ha motsatte helger. Min datter på seks vil dermed få minimal kontakt med sine søskenbarn på fire, fem og syv år, ettersom min bror og jeg bor i ulike byer. Min eks påstår det er problematisk for han å bytte helger pga vaktordning på jobben. Jeg er 100 prosent sikker på at han kun sier det for å ikke gi meg det jeg ønsker, dette er noe som repeterer seg hele tiden. Men dette burde handle om vår datter, noe han ikke evner å se. Hva gjør jeg?

Les mer