Megler og takstmanns ansvar

Heve boligkjøp ved mangler

Publisert: 27.11.2015

Vi har vært i budrunde om et hus, og har fått tilslaget. Huset ligger i et eldre boligområde i bysentrum, der det er strenge krav til byggesakssøknader. Vi har ennå ikke hatt overtakelsesmøte eller signert noen papirer vedørende huset. Vi kontakter byggesaksavdelingen i kommunen, og oppdager da at det ikke er søkt om en utvendig bod, samt en terrasse. Begge deler er i bakgården til huset. Vi er nå blitt usikre på hva vi skal gjøre videre. Har vi muligheter for å heve kjøpet?

Les mer

Erstaningskrav mot megler?

Publisert: 20.11.2015

Vi har kjøpt bolig som gikk mye over takst på grunn av mange budgivere. På visning så vi at det var tegn til sopp under taket på loftet og spurte megler. Neste visning fortalte hun at dette var på grunn av varm luft som traff taket og at det da ble kondens og fukt. Vi ser nå i budjournalen at dette ble ikke de andre budgiverne opplyst om. Det ble heller ikke opplyst om dette i egenerklæringen. Vi føler derfor at budrunden gikk unødvendig høyt. Hva er våre rettigheter?

Les mer

Frist i budrunde

Publisert: 20.10.2015

Jeg skal kjøpe leilighet og var nylig med i en budrunde. Jeg la inn bud på 2 330 000 kroner med frist klokken12:25. Det siste budet på 2 350 000 kroner ble mottatt klokken 12:33. Vedkommende som la inn budet etter frist fikk leiligheten. Er dette lov?

Les mer

Meglers vederlag

Publisert: 01.10.2015

Jeg har solgt en leilighet og ved oppgjøret har meglerfirma trukket et større beløp for salgsomkostninger enn det sto i oppdragsavtalen. Kan megleren belaste meg med kostnader som hun ikke har ført i oppdragsavtale (tilleggsbestilling/ hastebestilling av salgsoppgaver)? Og hva slags dokumenter som bestilles for servitutter på eiendommen, og hvor mange dokumenter som trenges å innhente for en servitutt? Er det grunnbokutskrift eller attest fra Brønnøysund som bestilles for servitutter?

Les mer

Boligsalg – risiko ved manglende opplysninger

Publisert: 05.08.2015

Boligselgere risikerer omfattende krav om prisavslag eller erstatning hvis de ikke gir kjøperen full informasjon om alle forhold ved boligen. Selgere som holder tilbake informasjon eller gir uriktig informasjon, løper en ekstra stor risiko.

Les mer

Mangler på bolig

Publisert: 12.02.2015

Jeg kjøpte et eldre hus i november 2009. Jeg oppdaget vannlekkasje våren 2011 og reklamerte til eierskifteforsikring. Tidligere eier har innrømmet ovenfor dem å ha hatt vannlekkasje mens han eide huset. Ved utbedring av kjøkken sommer 2014 foretas taksering av skaden, takstmann mener den er minst 14 år gammel. Det er også tydelig gjort forsøk på å dekke over den gamle skaden. Det er råttent treverk i hele etasjeskillet mellom bad/kjøkken. Takst med bilder ble sendt inn til eierskifteforsikring, som fortsatt nekter for at tidligere eier har skyld.

Les mer