Manglende betaling

Pengekrav ved gammel inkassosak

Publisert: 21.02.2018

Har en gamel inkassosak som jeg ikke blir kvitt. Hadde Ventelo brebånd i 2007, faktura på 4500 kr ble sendt til innkasso. Jeg har betalt til Ventelo direkte, så saken skulle være avsluttet, men Ventelo har gått konkurs og ikke trukket saken tilbake, så nå krever Payex 24 000 kr med hovedbeløp på 4500 kr. De 4500 kr ble overført til de fra Ventelo, så måtte dekke hovedbeløp, og i utgangspunktet skylder jeg dem ingenting mer. Foreldes ikke slike saker?

Les mer

Manglende betaling på russebuss

Publisert: 12.09.2016

Jeg har et spørsmål og vet ikke om dere vet så mye om russ og russebuss, men handler om økonomi.  I år var jeg russ og var på russebuss, men problemet kom etter russetiden når noen skyldte penger, det er snakk om 24 000 kr og litt til, siden det er to personen som skylder penger og de nekter å betale.

Alle på bussen skrev en kontrakt, uten om to som skylder penger og jeg skjønner hvis det blir vanskelig å forstå når dere ikke får sett kontrakten, men lurte på om det er noe juridisk måte få dem til å betale?

Les mer

Eksen krever tilbake penger for datamaskin

Publisert: 01.02.2016

Min eks kjøpte en datamaskin til meg mens vi var sammen og sa det ikke hastet med tilbake betaling. Da jeg flyttet derfra, tilbød jeg han datamaskinen, fordi jeg ikke visste når jeg kom til å få mulighet til å betale tilbake. Han takket nei og sa jeg kan ta den tiden jeg trenger. Nå sender han meldinger og krever pengene tilbake med renter, og mener vi hadde en skriftlig avtale om at jeg skulle betale tilbake nå i 2016.

Kan han kreve penger fra meg på den måten? Kan han saksøke meg for dette?

Les mer

Tilbakebetaling av privat lån

Publisert: 01.02.2016

Lånte min ekskone 30 000,- i mai 2012. Har purret muntlig, samt at lånet var muntlig. Kan få tak i en bekreftelse via sms på lånet. Siden saken er foreldet, så lurer jeg på hva jeg kan gjøre nå. Hun har nå kjøpt leilighet og bil. Nav gir støtte pga hennes lave inntekt. På vegne av vår felles sønn vil jeg unngå hun mister leilighet/bil. Hun sier hun skal betale når hun får mulighet, men jeg har ikke sett en krone av de månedlige avdragene som var avtalt.

Les mer

Hjelp til gjeldsproblemer

Publisert: 12.11.2015

Etter skilsmisse som følge av mange år i samliv med en mann med spilleavhengighet, ble huset vårt solgt på tvangsauksjon. Vi sitter nå igjen med stor gjeld på huset, i tillegg til flere forbrukslån og private lån. Jeg blir sendt rundt av Namsmannen, banken, Lindorff og gjeldsrådgiver på nav, uten å få hjelp. Har du noen råd? 

Les mer

Konsekvenser ved manglende betaling

Publisert: 09.11.2015

Hva er det verste som kan skje hvis jeg ikke betaler regninger, f.eks. lån? Kan de gjøre avtale med lønnkontoret hvor jeg jobber? Hva hvis jeg ikke eier noe, kan de kreve noe fra mannen min?

Les mer

Kausjonist – ved betalingsproblemer må kausjonister handle raskt

Publisert: 07.08.2015

Det er ikke uvanlig å kausjonere for lån til familiemedlemmer og venner uten først å vurdere risikoen for at låntakeren kan få betalingsproblemer. Hvis låntakeren får problemer med å tilbakebetale lånet, er det imidlertid viktig å handle raskt for å sikre verdier.

Les mer

Gjeldsproblemer – ta tak i dine gjeldsproblemer

Publisert: 05.08.2015

Hvis du har gjeldsproblemer, er det viktig å ta kontakt med kreditorene så raskt som mulig og forhandle om en betalingsordning. Jo lenger du venter, desto vanskeligere blir det å finne en løsning, og kostnadene øker.

Les mer

Inkasso – høye kostnader ved inkasso

Publisert: 05.08.2015

Når regninger sendes til inkasso, stiger kostnadene raskt. Du har krav på skriftlig varsel før en regning sendes til inkasso. Hvis du mener at kravet ikke er berettiget, bør du melde dette skriftlig til inkassoselskapet eller kreditor så raskt som mulig.

Les mer

Fengsel ved kredittgjeld?

Publisert: 11.05.2015

Hvis man har gjeld på et par hundre tusen kroner hos mange forskjellige kreditorer, men bor hjemme hos sine foreldre, og har ingenting av verdi som kan pantsettes. Samtidig er ikke inntekt på mer enn 10.000 kroner i måneden. Man må jo da vente med å betale noen, og kan man da ende opp i fengsell fordi man bruker for lang tid på å betale, eller at man må sone istedenfor? Da vil man jo miste jobb og all evne til å betale noe som helst.

Les mer