Lønn og andre ytelser

Betaling for ubrukte feriedager ved oppsigelse

Publisert: 22.01.2020

Jeg har sagt opp og skal jobbe ut juli. Vi blir trukket lønn i juni, og får kun utbetalt fjorårets opptjente feriepenger i juni. Om jeg ikke rekker å ta ut mine feriedager innen den tid, må da arbeidsgiver tilbakebetale for de dagene de har trukket, men som jeg ikke har fått tatt ut i ferie?

Les mer

Når får man feriepenger når man slutter i jobb?

Publisert: 20.01.2020

Min gamle jobb startet jeg i februar 2019 og hadde min siste dag der i midten av desember 2019. Jeg har lest, samt erfaring fra tidligere arbeidsplasser, at feriepengene man har opparbeidet seg gjennom året, skal utbetales med siste lønning. Da dette ikke skjedde har jeg kontaktet min tidligere arbeidsgiver og de var usikre på om jeg kunne få dem nå eller om jeg måtte vente? Det virker også som de prøver å utsette dette. Kan jeg kreve å få dem utbetalt nå?

Les mer

Hei, kan arbeidsgiver dekke drifstoff og kilometer..

Publisert: 20.01.2020

Kan arbeidsgiver dekke drivstoff og kilometergodtgjørelse? Jeg er daglig leder i et firma som driver i byggebransje, og må jeg kjøre per måned veldig mange kilometer. 3.5kr per kilometer dekker ikke alle utgifter - bilforsikring, bilservice, drivstoff. Har tenkt å snakke med arbeidsgiver om det. Er det mulig å få i tillegg til lønn til dekning av drivstoff hver måned?

Les mer

Arbeidsgiver kutter i antall timer

Publisert: 15.01.2020

Jeg jobber fulltid i en restaurant med rundt 10 andre servitører. Vi er 5 med fulltidskontrakt. Nå over nyttår har eierne av konsernet vi jobber i bestemt seg for å kutte ned på timer og bemanning, noe som etterlater oss med fulltidsstillinger igjen med rundt 10-15 timer i uken, og deltidsansatte kan bli stående uten vakter i løpet av en arbeidsuke. Vi med fulltidskontrakt blir sittende igjen med 40 timer i måneden, hvordan kan jeg gå frem for å få timene våre betalt?

Les mer

Arbeidsgiver krever renter for for mye utbetalte feriepenger

Publisert: 13.12.2019

Jeg har fått utbetalt for mye feriepenger fra tidligere arbeidsgiver. Har de da lov til å kreve dem tilbake med renter som de har gjort?

Les mer

Går ned i lønn med ny eier av bedrift

Publisert: 13.12.2019

Jeg har en arbeidsavtale med avtalt lønn, noe annerledes enn vanlig. Bedriften jeg fikk denne avtalen i er kjøpt opp og alle avtaler gjelder videre fikk vi beskjed om den gang dette ble gjort. Nå får jeg beskjed om at min lønnsavtale skal avvikles og jeg skal føre timer som alle andre. Inntekten min vil da gå ned mye. Så jeg blir satt ned i lønn. Kan bedriften gjøre dette sånn helt uten videre?

Les mer

Arbeidsgiver har betalt for lite i lønn

Publisert: 02.12.2019

Jeg jobber i en daglig varebutikk med 20 % stilling. Jeg jobber hver uke over 40 timer. Første måned jeg fikk 5000 kr mindre i lønn. Jeg har snakket med sjefen. Han sier ja, han skal fikse det, men jeg fikk ingenting og nå denne måned det mangler igjen 3000 kr. Da jeg sa det til han, blir han sur på meg. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Bedriften har betalt for lite pensjon

Publisert: 08.11.2019

Obligatorisk tjenestepensjonsbetaling. Min far skal gå av med pensjon, og har funnet ut at bedriften kun har betalt 2 % av lønnen det året den obligatoriske tjenestepensjonen ble innført. De har altså ikkje økt innbetalingene i samsvar med lønnsøkene per år. De har "låst" summen til det som var lønnen hans for over 10 år siden. Er dette lovlig, og kva kan eg gjer med dette?

Les mer

Arbeidsgiver betaler ikke pensjon

Publisert: 08.11.2019

Er ansatt i en bedrift hvor jeg de siste 3 årene har jobbet ca 50 stilling. Tjent i snitt 200 000 kr i året. Arbeidsgiver har ikke satt av pensjon til meg, og etter 1 år med forsøk på å få dem til å gjøre det har de enda ikke kommet seg til å gjøre det. Hva er anbefalingen deres videre?

Les mer

Fått for lav startlønn

Publisert: 08.11.2019

Jag startade i en butik i 2014, var 24 år med god erfarenhet och fullfört vidergående. Vi går efter tariff med lönnstrinn. Jag upptäckte att jag startade mitt jobb på trinn 1 och fått löneökning från det. Jag själv syns att starta på trinn 1 är fel med all den ansiennitet jag har. Bara vidergående kompetanse skall gi trinn 3. Min chef säger att jag har ju skrivit kontrakt och det då är mitt fel. Jag säger att tariff inte är ett förhandlings avtal och de är proffesjonella parter. Vad är rätt?

Les mer
1 2 3 9