Livsarvinger

Mor i uskiftet bo vil gi forskudd på arv

Publisert: 14.01.2019

Mor sitter i uskiftet bo. Arvinger er min søster og meg. Mor og jeg har ikke lenger kontakt med min søster. Mor har solgt sitt hus og flyttet i en mindre leilighet. Hun har nå 2 millioner, og ønsker at jeg skal få mest mulig av dette i gave. Hvor mye kan hun gi til meg i gave, uten at min søster kan kreve tilsvarende?

Les mer

Særkullsbarn vil sikre arv etter far

Publisert: 14.01.2019

Jeg er særkullsbarn, og min far har nylig gått bort. Hans "nye" og øvrige familie har ikke visst om meg før nå - etter hans død. Han ønsket det slik. Han er registrert som min far i folkeregisteret og på fødselsattest - annen dokumentasjon har jeg ikke.

Hva skjer nå? Hva må jeg selv ta ansvar for (melde meg noe sted?) Hvilke tidsperspektiver/frister må jeg og han øvrige familie (kone og barn) forholde seg til? Bør jeg "alliere" meg med en advokat for å sikre egne rettigheter i arveoppgjøret?

Les mer

Bortadoptert datter krever arv

Publisert: 07.01.2019

Lurer på ang arv etter bror. Da far døde for endel år siden så fikk mor opplyst at min halvsøster som far hadde fra et tidligere forhold hadde blitt adoptert av sin mors nye ektefelle. Men da min bror nå døde nylig, så får vi opplyst att min bortadopterte halvsøster har arverett. Dette får vi opplyst av tingretten. Og vi har ikke skriftlig bevis på at hun er adoptert. Men hun har brukt etternavnet til den mannen som det hevdes hadde adoptert henne. Har hun arverett?

Les mer

Ste-bestefar ønsker ikke at biologisk barn skal arve

Publisert: 07.01.2019

Har en ste-bestefar som har et barn som han ikke har hatt kontakt med gjennom oppveksten, som han ikke ønsker skal arve noe etter han. Han ønsker at hans samboer gjennom mange mange år skal arve det som blir etter han, slik at det som er igjen etter en begravelse skal gå til samboerens tre barn. Eventuelt om hun faller fra, skal pengene på kontoen hans gå til de samme tre barna når han forlater. Finnes det noen maler på testamenter som kan brukes?

Les mer

Testament når man ikke har livsarvinger

Publisert: 07.01.2019

Vi er et samboerpar som har bodd sammen i 36 år. Ingen av oss har barn, men min sambo har 1 bror som igjen har 1 sønn. Jeg har 1 søster som igjen har 3 barn. Vi har skrevet testamente hvor den av oss, som eventuelt blir gjenlevende, arver den andres part inntil død. Nå vi begge er døde er testamentet skrevet slik at 50 % går til nevø på samboers side og 50 % skal gå til nevøer og niese på min side.

Spørsmål: Er testamentet gyldig ved å testamentere den andres part fullt og helt?

Les mer

Arverett etter bestemor

Publisert: 07.01.2019

Jeg er enebarn. Min far er gift på nytt, de har ikke barn. Min farmor lever og min far er døende. Hvis min far dør før sin mor, har hans nye kone rett på arv etter hans mor?

Les mer

Ønsker ikke at ukjent bror skal arve

Publisert: 13.12.2018

Min far har skrevet testament til fordel for min bror og meg. Så viser det seg at vi har en ukjent bror. Min far ønsker ikke at familiearven skal gå til vedkommende, hvordan går vi fram for å begrense pliktdelsarven?

Les mer

Arv etter mormor

Publisert: 13.12.2018

Min mormor har gått bort. Mamma er også gått bort. Hun har 2 gjenlevende søsken. Blir jeg da automatisk kontaktet angående arvedelen etter min mors del av arven, eller er dette noe jeg må melde fra om selv?

Les mer

Redd for at bestemor tapper boet

Publisert: 10.12.2018

Min bestemor døde akkurat. Hun var gift med en mann og de har felles barn. Min bestemor derimot hadde 1 særkullsbarn fra før. Særkullsbarnet var altså min far, som døde for mange år siden. Er det lov for min syke bestemor i samarbeid med hennes ektemann og deres felles barn å tappe boet i forkant av dødsfallet? Dette være seg f.eks salg av fast eiendom til underpris eller pengeoverføringer med gavehensikt eller andre metoder for å bygge ned min bestemors formue? Hvilke rettigheter har jeg?

Les mer

Arv etter syk sønn

Publisert: 10.12.2018

Eg e mor til en syk sønn. Eg e hans livsarving, men er eg fortsatt det etter som eg fratatt rettslig klageinteresse?

Les mer
1 2 3 8