Livsarvinger

Arverett etter bestemor

Publisert: 13.11.2018

Min bestemor døde. Før mamma og hennes søsken fikk ordnet arveoppgjøret, så døde mamma. Mammas søsken mener det er mammas barn som skal ta hennes del av arven. Men vår far og mammas ektemann mener han har arveretten! Hvem har arverett etter bestemor? Ektemann eller vi barna?

Les mer

Far vil selge arven etter mor

Publisert: 13.11.2018

Min mor er død. Min far som er gjenlevende ektefelle har tenkt å selge min mor sin leilighet og bilen hans. Begge deler blir felleseie. Hva skjer med pengene etter salget? Skal det deles på livsarvingene?

Les mer

Rettigheter hvis mann med særkullsbarn dør

Publisert: 09.11.2018

Jeg er gift med en mann som har 4 barn og to av de er adoptert bort. Vi har kjøpt leilighet sammen. Hva skjer hvis han faller bort? Hvilke rettigheter har jeg i leiligheten? Må jeg betale dem ut med en gang eller kan jeg bli boende til jeg dør uten å betale dem ut? Vi har ikke nedbetalt leilighet. Kjøpte den i januar i år. Trenger å vite hvilke trygghet/rettighet jeg har siden det ikke er mine barn. Jeg har ingen barn. Hans barn bor i Sverige.

Les mer

Skrevet ut av fars testament

Publisert: 07.11.2018

Jeg er særkullsbarn og eldst. Min far og hans kone har 2 felles barn. Det ble for 20 år siden skrevet testament at de 2 felles barn skulle arve alt- for å unngå at jeg skulle få noe av farsarven. Felles bolig ble overført til min fars kone som særeie. Kan dette være lov?

Les mer

Arv etter barnløs onkel

Publisert: 07.11.2018

Min onkel er død, han var barnløs. Arven etter ham er ikke oppgjort fordi hans leilighet ikke er solgt. Halvparten av arven vil gå til hans avdøde kones side, den andre halvparten går til han sin side som frem til i går var hans søster, og min bror og meg selv. Alt vel så langt, men nå i natt døde min tante, altså søsteren til min avdøde onkel. Hun var enke, og har kun en datter. Blir arven nå etter min onkel ( på hans side) likt fordelt mellom min bror, meg selv og vår kusine. Eller hva?

Les mer

Arv etter kone med særkullsbarn

Publisert: 07.11.2018

Min avdøde kone og jeg har felleseie på alt, og hun har særkullsbarn, ingen sammen. Vi har vært samboere i 15 år, men ble anbefalt å gifte oss fordi da ville jeg arve ⅔ og særkullsbarnet ⅓. Har prøvd å forstå dette på bl.a. sidene til Oslo Byfogdembete, men skjønner det ikke.

Livsarving er særkullsbarnet regner jeg med, og jeg eier halvparten, og den er min. Er det noen som kan forklare meg hva arveloven sier om dette nå?

Les mer

Må søsters barn arve?

Publisert: 27.09.2018

Min mor er enke og sitter i uskiftet bo fra 50 år tilbake. Ingen testament fra min far. Vi er to barn, men min søster døde nylig. Hun har 4 barn. Min mor ønsker ikke at min søsters barn skal arve noe, men det er vel ikke mulig? Hvor mye har de evt krav på fra min far og mor?

Les mer

Rett på arv flere år etter dødsfall?

Publisert: 25.09.2018
Emneord: ,

Min mor er barn utenfor ekteskap, og har hatt minimal kontakt med sin far. Vi får nå vite at han er død, fire år etter dødsfallet. Hans kone, som han har to barn med, er også gått bort. Til sammen har han fire barn med tre forskjellige mødre. Hvorfor har ikke min mor fått vite om sin fars bortgang? Når hennes mor nylig gikk bort, ble det "flyttet fjell" av skifteretten for å få tak i barnebarn som hadde krav på en arv pålydende kr 1000,- etter henne. Kan vi kontakte noen med tanke på eventuell arv etter fire år?

Les mer

Samboere uten livsarvinger

Publisert: 13.09.2018

Et ektepar har ingen livsarvinger. Den ene ektefellen dør, den andre blir sittende i uskiftet bo og får siden en samboer. Hvis den gjenlevende ektefellen dør, vil da samboeren arve hele boet eller vil slektsarvingene til den første ektefellen ha krav på halvparten av boet ?

Les mer

Hvem arver etter barnløs tante?

Publisert: 10.09.2018

Arv etter min ugifte tante. Hun har ingen barn og ingen mann og har testamentert sin formue og eiendeler til sine 2 søstres barn (likt fordelt mellom 2 nieser og 1 nevø). Nevøen er død før min tante og etterlater seg kone og 3 barn hvorav 1 er særkullsbarn fra tidligere ekteskap. Vil kona til min tantes nevø ha noen rettigheter til hans arv eller vil det kun være hans 2 døtre og hans sønn fra tidligere ekteskap som skal arve? Hvordan vil fordelingen mellom nevøens arvinger være?

Les mer
1 2 3 7