Leieforhold

Setter opp husleie pga ny varmepumpe

Publisert: 07.12.2018

Huseier har ordnet slik at det skal settes opp varmepumpe i leiligheten pga det trekker og er dårlig isolert og veldig kaldt om vinteren. Men nå mener han at husleia skal øke sånn at jeg må sitte og betale for varmepumpa over en viss periode. Han skal også fjerne kabel-TV og Internett som egentlig er inkludert. Har han lov til å gjøre det? Vi har bodd her i litt over 1 år nå.

Les mer

Leier hus uten varmtvann på toalett

Publisert: 16.11.2018

Vi leier leilighet i et gammelt hus, som det ikke er lagt opp rørsystem for varmtvann på vasken på toalettet, bare kaldtvann i vasken, kan vi kreve at det blir lagt opp varmtvann og holde igjen husleie om dette ikke blir gjort ?

Les mer

Leietaker har ikke betalt strømregning

Publisert: 16.11.2018

Hva gjør jeg når strømleverandør ringer og forteller at at min tidligere leieboer ikke har betalt strømregningene?

Les mer

Vil holde tilbake husleie

Publisert: 09.10.2018

Vi leier et hus, og etter to måneder viser det seg at det er fukt (over 20% med fuktmåler) i yttergang, veranda, dørkarm, vinduer på soverom og loftstue. Huseier har heller ikke ferdigstilt badet (han har lagt på fliser på gulv, men mangler plater på vegger og har heller ingen servant). Lurer derfor på om jeg kan holde tilbake en hvis prosent (feks. 50%) av husleien, frem til han fikser dette? I yttergangen er det såpass ille at det er 30 til 45% fukt i vinduskarmene og det lukter råte.

Les mer

Holde igjen leie pga manglende bad

Publisert: 27.09.2018

Leieleiligheten brant grunnet en produksjonsfeil ved tørketrommelen. Badet måtte rives og pusses opp. Etter en uke kunne vi flytte hjem igjen da vi har to bad. Badet berørt av brannen er det eneste stedet i leiligheten som er egnet for vaskemaskin. Vi kjører 1 time for å få vasket klær. Noe som er kostbart og tidskrevende. Nå er det 4 og en halv mnd siden brannen, badet er enda ikke ferdig. Da leiligheten ikke er i den stand som da vi inngikk kontrakten, kan vi da holde igjen leien?

Les mer

Ønsker å si opp leiekontrakt pga lekkasjer

Publisert: 20.09.2018

Jeg har nettopp inngått et leieforhold i et bokollektiv. Jeg bor sammen med én annen på husets loft. Én uke etter at vi flyttet inn begynte det å regne både i og utenfor huset. Hver gang det regner dannes det dammer av vann på våre rom og fellesarealer. Utleier har lovet å se på det, men vi venter fortsatt. Vi begynner å bli rimelig lei av å tørke vann, og lurer på hvilke rettigheter vi har? Kan vi si opp leiekontrakten på dagen?

Les mer

Utleier krever at vaskemaskin må bort

Publisert: 13.09.2018

Utleier har nylig pålagt meg å kvitte meg med min vaskemaskin. Den er montert riktig og har stått der siden før jeg flyttet inn (2014). Jeg har ikke fått noen beskjed om dette ved noen tidl. inspeksjoner. Begrunnelsen deres er at den kan gi fuktskader og pga sikkerhet. Samtidig så dusjer vi rett på gulvet da det ikke er installert dusjkabinett. Det står ikke i kontrakten at maskinen er ulovlig, men i et regelverk utleier endrer som de ønsker, uten å gi beskjed om endringer. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Kommunen hever depositum

Publisert: 07.09.2018

Leier kommunalt så har jeg lest på kontrakten som jeg signerte at avtalt depositum er på 21 000 og nå har de kommet med et brev der de skal ha 23 610 til, så da lurer jeg på om kan de endre på depositumet?

Les mer

Holde igjen leie pga ustabil strøm

Publisert: 07.09.2018

Vi leier en leilighet. Strømmen forsvinner flere ganger om dagen og og om natten. Vi har allerede 1 playstation 4 som ikke tålte det og et kjøleskap og en TV og en haug med lyspærer. Har jeg rett til å holde igjen husleien frem til det er fikset? Han skulle fikset det for lenge siden, men han sender en kamerat opp som er elektriker og han gjør ingenting. Hele strømopplegget i huset er feil, trur jeg. Men har jeg rett til å holde igjen leien? Jeg har tapt mye penger på ødelagte ting.

Les mer

Kan hybeleier kreve betaling fra gjester?

Publisert: 07.09.2018

Jeg kjenner noen som leiger en hybel og skulle ha overnatting av en venn i ei veke. Vennen skulle på kurs. Hybelverten krevde penger fra den vennen for å vere på overnatting i 1 veke. Står ikke noe om dette i kontrakten og den vennen måtte ligg på golvet på hybelen. Er dette lov?

Les mer
1 2 3 13