Leieforhold

Skitten sofa etter utleie

Publisert: 07.08.2019

Vi leier ut kjelleren i vår bolig. Utleier har to små hunder som pleier å sove på sofa, i tillegg bruker utleieren en dyne over sofa som blir t.o.m. brukt som teppe i hage for å sole seg, sofa har blitt brukt som seng når det har vært overnatting av venner eller familiemedlemmer. Sofa har et hvit beige farge i stoff, men den har blitt skitten. Kan man kreve at sofa renses eller trekkes i fra et sum fra depositum for å rense sofa, siden de skal flytte snart?

Les mer

Utleieren vil beholde alarmsystem som leietaker har montert

Publisert: 25.06.2019

Jeg leier en leilighet idag hvor jeg har fått fastmontert alarmsystem av et firma som sier de også kan demontere det for meg om jeg skal flytte. Han jeg leier hos mener jeg ikke har lov til å ta med meg dette systemet videre, men har han lov til å kreve systemet jeg har betalt for? Det står i kontrakten at vi ikke kan fastmontere noe uten skriftlig samtykke, men vi har snakket med utleier over SMS hvor han har skrevet at vi har tillatelse til å montert alarmsystem. Hva burde gjøres her?

Les mer

Utleier har visninger før leiligheten er fraflyttet

Publisert: 25.06.2019

Vi har flyttet fra en leilighet, men ikke gitt beskjed til utleier om at leiligheten er nå klar til å disponeres av henne. Nå har det seg slik at vi har et overvåkningskamera i denne leiligheten, og har nå observert utleier ta seg inn i leiligheten for å ha visning uten å informere eller spørre om dette. Vi tror dette er brudd på personvernloven. Stemmer dette? Kan vi politianmelde henne for dette, eller i verste fall gå til sak om dette og ha loven på vår siden?

Les mer

Har ikke fått strømsregning fra huseier

Publisert: 19.06.2019

Har bodd i en leilighet siden november 2016. I kontrakten står det at strøm kommer i tillegg til husleie. Vi ble enige om at jeg skulle få den hver måned. Det gikk et halvt år før jeg til slutt fikk første regning på strømmen. Nå har det gått 1,5 år uten at jeg har fått den. Har i flere tilfeller send de melding og mail om at jeg vil ha den. Ga til slutt opp når de ikke svarte. Jeg har nå sagt opp leiligheten. Kan de kreve at jeg betaler strøm for det 1,5 året som de har utelatt å sende regning?

Les mer

Leieboer ikke sagt opp før overtakelse av bolig

Publisert: 11.06.2019

Vi har kjøpt en bolig, men enda ikke overtatt den. Boligen er leid ut, men kontraktene med leieboerne skulle være avsluttet før vår overtakelse. 3 uker før overtakelse får vi beskjed om at selger ikke har gjort dette. Leiekontrakten har 3 måneders oppsigelse. Det er ikke skrevet noe om at leieboere følger med i salgsoppgave.

Hva gjør vi? Kan vi tilbakeholde kjøpssum? Kan vi kreve dagsbøter? Eller er vi tvunget til å overta med leieboere? Vi skal selv bo i boligen, så dette vil skape problemer.

Les mer

Huseier krever dobbel husleie

Publisert: 04.06.2019

Jeg og ei venninne har flyttet sammen. Huseier krevde at vi betalte halve husleien da vi flyttet inn i mai, og vi har betalt 10 000 kr i depositum hver. Husleien er på 4500 kr i måneden på hver. Nå i juni krever han dobbel husleie. Er det noe han kan gjøre? Vi har jo betalt på forskudd pluss depositum.

Les mer

Leietaker har bestilt rørlegger uten å spørre

Publisert: 27.03.2019

Jeg har leid ut min leilighet som er ganske ny (2016). Jeg fikk en melding fra leietaker om at han hadde ringt rørlegger pga. et rør som hadde sklidd fra vasken. Da han tok kontakt med meg var problemet allerede fikset og han sendte regningen til meg på nesten 3000,-.

Jeg lurer på om det er jeg som skal betale den? Bygget er nytt og jeg har garanti, men den gjelder ikke om jeg tar kontakt med rørlegger selv, og leietaker verken informerte meg eller fikk samtykke til å ringe rørlegger.

Les mer

Leiebolig med rotteproblem

Publisert: 24.01.2019

Siden slutten av august har vi hatt problemer med svært aktive rotter i veggene i boligen vi leier. Huseier har sendt skadedyrfirma og forsøkt retting av problemet, uten hell da rottene fortsatt koser seg i veggene våre. Siden starten av desember har også leiligheten vært fylt av en intens lukt da det antageligvis ligger ekskrementer og døde rotter i veggene. Vi vil heve leiekontrakten og kreve avslag i leien. Hva har vi krav på?

Les mer

Mangler skikkelig varme og varmtvann i leiebolig

Publisert: 18.01.2019

Flyttet inn i leid enebolig november i fjor. Husleie skulle inkludere varme og varmtvann, men ikke strøm. Etter å ha bodde her snart to måneder erfarer jeg følgende:

- Varme kommer og går, og er ofte fraværende. Dette er via sentralfyr som utleier står for. -Varmtvann har også vært fraværende og med så lite trykk at dusjing har vært umulig. -Etter første strømregning så ser det ut som forbruket vil ligge på ca 40 000 kw i løpet av ett år, noe som er det dobbelt av gjennomsnittet.

Hva gjør jeg?

Les mer

Betale husleie når boligen er solgt

Publisert: 11.01.2019

Må jeg betale resten av oppsigelsestiden hvis hun jeg leide hos selger leiligheten i løpet av oppsigelsestiden? Har betalt en av tre måneder av oppsigelsestiden, og hun solgte leiligheten i dag.

Les mer
1 2 3 14