Leieforhold

Leilighet mangler terrasse

Publisert: 02.10.2019

Jeg leier en liten leilighet. På visning lovte huseier å bygge terrasse på våren. Flyttet inn i feb. Ble ikke gjort. Noe materiell kjøpte han inn i juni og jeg dro på ferie. Fikk da sms av utleier at veranda skulle stå ferdig før jeg kom hjem om 2 uker. Har ikke startet enda. Han pusser opp hos seg selv og har nå tv stue vegg i vegg med min stue. Hans tv overdøver min. Han har fått dame og jeg hører all sex. Ikke isolasjon mellom oss. Kan jeg heve leieavtalen?

Les mer

Utleier godkjenner ikke fremleie

Publisert: 02.10.2019

Min datter vil flytte ut av et bofelleskap for hun har kjøpt leilighet. Kontrakten er ut april, men hun kan finne erstatter som eier av bopel godkjenner. Mange er interessert, men bare fire fikk komme på visning. Av dem er bare en aktuell. Nå sier hun som eier bopel at de vil avvente og finne flere å velge i. Hvor lenge kan de holde på slik, for de risikerer at den aktuelle finner seg noe annet før de bestemmer seg?

Les mer

Leietaker har mistet portåpner

Publisert: 01.10.2019

Begge parter skrev under på en kontrakt om leie av biloppstillingsplass, leien skulle betales fortløpende. Dette ble ikke gjort, så kontrakten ble sagt opp uken etter kontraktsundertegnelse. Leietakeren skulle levere portåpneren til garasjen ved kontraktslutt, men sier at denne er mistet. Portåpneren er kostbar. Kan jeg rette et erstatningskrav mot leietakeren evt. hvordan går man frem?

Les mer

Mange feil i leiebolig

Publisert: 17.09.2019

Jeg har spørsmål angående leieforhold. Jeg leier en leilighet nå, og jeg oppdager mange feil hver dag på leiligheten som utleier har ikke vist meg. Og etter at jeg snakket med henne, fortalte  hun meg at jeg godtok leiligheten og at hun ikke er ansvarlig eventuelle feil, selv om jeg bare har bodd i leiligheten i bare 10 dager. Det er 2 måneder oppsigelse på kontrakten. Så min spørsmål er kan jeg avbryte kontrakten på grunn av svindelen som er blitt påført på meg?

Les mer

Tidligere leietaker nekter å sende slettebegjæring

Publisert: 17.09.2019

Tidligere leietaker nekter å sende slettebegjæring på tinglyst leierett til Kartverket. Leieretten gjaldt et næringslokale fra 2000-2010, med mulighet for fornyelse. Den ble fornyet i ti år til. Fornyelsen ble ikke tinglyst. Tinglyst leierett lyder bare 2000-2010. Leieforholdet ble oppsagt av leietakeren med effekt 01.06.2019, med signerte oppsigelsesdokumenter. Dette mener Kartverket ikke er tilstrekkelig dokumentasjon. Er forliksrådet neste skritt?

Les mer

Får ikke depositum pga dårlig vedlikeholdt vei

Publisert: 16.09.2019

Leid bolig fra 1.5.16-1.9.19. Huseier nekter å frigi depositum. Mener vedlikehold av 50 meter grus/jordvei opp til huset er for dårlig. Det har kommet opp ugress etter kanten av veien å mellom bilsporene. I kontrakten står det at jeg plikter å klippe plen, vedlikeholde blomsterbed o.l. Det står ingen ting om vei. Jeg har holdt ugresset nede ved å klippe det, men har nå fått beskjed om å leie traktor å skrape veien. Er dette mitt ansvar? Kontrakten gikk forøvrig ut 04.2017. Har ikke fått noen ny.

Les mer

Ønsker å flytte fra hus med fyringsforbud

Publisert: 13.09.2019

Vi leier et hus som nylig fikk fyringsforbud på grunn av oppmorknet pipe. Vi skal flytte, men må vi da betale husleie de to siste månedene? Det begynner å bli kaldt, og vi ønsker å flytte raskt.

Les mer

Kastet ut pga manglende depositum

Publisert: 13.09.2019

Har leid i en liten periode, hvor kontrakten sier ingen depositum. Har betalt alt til riktig tid. Hvor huseier i etterkant kaster meg ut pga ingen depositum via ei melding på Facebook. Har ikke jeg krav på skriftlige oppsigelse med mulighet for å klage? Har han lov? Og hva er mine rettigheter? Har han lov å låse seg inn for å kaste meg ut?

Les mer

Utleiemegleren betaler ikke ut depositum

Publisert: 13.09.2019

Leie via Utleiemegleren. Krav ved utflytting 01.07.19: Rep av striper etter stol i parkett, eller betale 15- 20 000,-. Stripe reparert av fagmann som mener skaden er «lang innenfor» normal slitasje etter 5 år leie av 34 kvm. Megleren sier at resultatet ble bra, noterer i rapport at skaden er utbedret. Ingen fremdrift i saken på 30 dager, gjentatte purringer. 15.08 svarer megler at «det mangler bare noen få opplysninger» før saken er avsluttet. 27.08: Parkett er byttet uten varsel, trekk i depositum! OK?

Les mer

Stinker hasj fra naboleilighet

Publisert: 27.08.2019

Damen min har over en periode av en måned nå opplevd at leietakeren under henne røyker en “ulovlig substans”, hasj eller lignende. Dette gjør det umulig for henne å lufte med vindu, eller slå på viften på badet. Det har over denne perioden kommet et lag med kliss i taket hennes som følge av dette. Hun har tatt kontakt med utleier, men selv om det ikke er lov å røyke vanlig røyk i leiligheten, har han ikke gjort annet enn å snakke til han 1 gang. Hva kan man gjøre med det?

Les mer
1 2 3 16