Leieforhold

Leid ulovlig leilighet

Publisert: 11.12.2020

Jeg har nettopp funnet ut at leiligheten jeg flyttet ut av i juni som jeg har bodd 3,5 år i er leid ut ulovlig. Dette har det ikke stått noen ting om i kontrakt, finn annonse eller blitt sagt muntlig. Er dette noe man kan/bør gå på til sak på? Huset er lagt ut på salg nå der det står spesifisert at praktikantdelen (der jeg har bodd) ikke er godkjent til utleie.

Les mer

Ønsker å flytte pga trakasserende huseier

Publisert: 10.12.2020

Huseier trakasserer meg så mye at min mentale helse har fått en alvorlig knekk. Jeg har meldt fra om feil og mangler og han ble sint og kranglete istedenfor å utbedre. Nå ønsker jeg å si opp, men har dessverre 3 mnd oppsigelsestid. Finnes det noen måter jeg kan få den ned til 1 mnd? Når huseier truer meg, så klarer jeg ikke bo der i 3 mnd til.

Les mer

Utleier vil skifte gulv pga merke

Publisert: 09.12.2020

We rented an apartment "as is" for 4 years and now while leaving, our owner is charging us to change the entire kitchen flooring (parquet) because of one burn mark from a hot pan on the floor. The flooring is old. Is it possible to know our liability in this case? Also the owner has done zero maintenance since we rented the apartment.

Les mer

Rotter i utleiebolig

Publisert: 09.12.2020

Flyttet for en måned siden inn i en leilighet hvor vi har fått rotter på kjøkkenet. Har blitt tatt flere rotter her i perioden vi har bodd her. Utleier har sørget for at skadedyrsfirma har vært her, men de gjør ikke annet enn å sette ut feller og gå igjen. Lukter vondt her også. Det jeg lurer på er om vi har rett på redusert leie mens problemet står på?

Les mer

Utleier krever erstatning for skader

Publisert: 09.12.2020

Etter jeg har flyttet fra leilighet, kommer utleier med en regning av dobbelt så mye enn vi betalte for depositumet til reparasjonskostnader. Hvilke rettigheter har jeg og hvis jeg nektet å betale, måtte jeg ta det med takstmannen. Utleier selv er takstmann, men jeg synes det er for mye å betale. 1 eksempel: flekk på madrass. Utleier vil bytte hele madrassen. Eksempel 2: Utleier prøvde å vaske flekk på kjøkkenbenk. Skadet benken underveis og krever at jeg skal betale for det. Noe tips?

Les mer

Utleier krever husleie etter utflytting

Publisert: 09.12.2020

Jeg har flyttet ut pga utleier nektet å rette mangler. Kort tid etter det en ny leietaker (beboer) har flyttet inn. Utleier krever husleie i oppsigelsestid og klaget til HTU. Hvordan kan jeg bevise bruk av leiligheten i perioden etter jeg har flyttet ut?

Les mer

Avslag i leie pga stengt vann

Publisert: 09.12.2020

Jeg leier en privat toroms blokkleilighet med en annen og fikk vite onsdag at vi mandagen etter kommer til å få alt av vann avstengt uten avbrudd i 12 dager, samt at det skal utføres arbeid i perioder fra kl 8-20 mandag til torsdag i disse snaue 2 ukene. Vi har ikke blitt informert av utleier om dette, og tok selv kontakt og informerte utleier etter beboermøte onsdag hvor denne infoen ble gitt. Vi ønsker redusert leie for denne perioden, men usikker på hvor mye. Leien er 13 000 per måned.

Les mer

Hva skjer når utleier dør?

Publisert: 09.12.2020

Utleier døde for 1 mnd siden. Vi har opprinnelig bindingstid i 15 mnd (t.o.m mars) med 3 mnd oppsigelsestid. Hvilke rettigheter står vi med når arvingene tar over? Kan de heve kontrakten før disse 18 mnd? Hvis de ønsker å selge e.l.

Les mer

Leasing fra firma som har gått konkurs

Publisert: 09.12.2020

Jeg leaser en bil fra et firma som ser ut til å ha gått konkurs eller er permanent stengt. Nordea Finans står som eier og jeg står som leasingtaker. Jeg spurte Nordea om dette som ba meg kontakte forhandleren. Tlf nummeret de oppga gikk til et annet firma med nesten likt navn som forhandleren. Det er 1 måned til leasingavtalen avsluttes. Hva blir prosessen for tilbakelevering her? Vil tro jeg har mulighet til å kjøpe ut bilen til riktig pris.

Les mer

Vil flytte pga psykisk helse

Publisert: 26.11.2020

Jag och min kjæreste er veldig misfornøyd med den leiligheten vi bor i nu. Vi bor i et kollektiv og har manglet romkamerater, något som har gitt oss stor bekymring og angst. Vi har bestämt att vi kommer flytta så snart som möjligt, och håller på att försöka hitta en ny leietaker till vårt rum. Mitt spørsmål är: om vi helt plötsligt skulle sluta betala leien, vad finns det för konsekvenser? Kan vi försvara oss med att vi var tvungna att flytta pga mental hälsa, som exempel?

Les mer
1 2 3 15