Leieforhold

Leier bolig med kloakklukt

Publisert: 16.01.2020

Har snakket med Finn.no som ba meg kontakte dere. Jeg og min samboer som er gravid leier en bolig til 10 200 kr i mnd. Vi har leid siden oktober. Etter vi flyttet inn har vi merket kloakklukt på badet, som er veldig intens. Klærne lukter kloakk etter å ha vært i vaskemaskin. Dette har gått utover helsen og privatliv. Utleier har holdt tilbake informasjon i kontrakten. Vi må hele tiden stå å kaste vann i sluket hele dagen. Når vi ikke har vært hjemme på noen timer kommer vi hjem til kloakklukt.

Les mer

Si opp tidsbestemt leiekontrakt

Publisert: 09.12.2019

Bor i kollektiv. Før jeg flyttet inn, fikk jeg visning over video, hvor jeg ikke fikk vist leilighetens feil. Så jeg skrev under uten å gi beskjed om feilene. Det innebærer hull i gulv i dusjkabinett, vannskader i taket på badet (de sa at de skulle fikse det før jeg flyttet inn, men ble ikke ordnet før jeg hadde bodd der i to mnd), ujevn maling på veggen på soverommet (malt rundt et skap som har stått der tidligere). Det er en tidsbestemt kontrakt, men er det mulighet å komme seg ut tidligere?

Les mer

Leilighet med sølvkre og brunt vann

Publisert: 26.11.2019

Leier en leilighet med sølvkre, fikk ingen beskjed om dette da vi leide leiligheten. Dem har prøvd å gasse ut leiligheten, men sølvkrene er der ennå. Og vannet er brunt og ekkelt og virker helsefarlig, De sa de skulle ordne dette, det har de ikke gjort. Kan vi bryte kontrakten?

Les mer

Må rive platting på campingplass

Publisert: 25.11.2019

Har et spørsmål ang. en campingplass som er overdratt til noen andre. Jeg har hatt plass på denne campingen. I høst ble vi opplyst at personen som dreiv campingen, skulle selge/legge ned. Vi ble opplyst om at opparbeidede plattinger måtte fjernes hvis campingen ble lagt ned. Vi får vi opplyst at campingen er solgt, og at de nye kjøperne skal drive campingen videre. De opplyser at vi som ikke skal være der lenger, må donere eller rive plattingen. Får ikke selge. Noe som har vært praksis før. Lov?

Les mer

Ønsker å si opp husleiekontrakt pga bråk og fyll

Publisert: 22.11.2019

Jeg leier per dags dato av firma, der det viser seg at eier (eneste i firma) av firma er alkoholiker. Eier av firma bor i 1. etg, det har de siste 2 månedene vært meget utfordrende å bo her da jeg har 2 små barn boende i leiligheten med meg. Jeg har fått trusler fra besøkene hans, det er fyll og fest i ukedagene og til tross for klager fra meg så blir det ikke bedre. Ungene mine blir berørte av dette og vi er redd for hvordan dette vil eskalere. Kan jeg heve kontrakten?

Les mer

Huseier utbedrer ikke det han lover

Publisert: 15.11.2019

Leier rom i en leilighet. Det fremkommer av kontrakten at det skal være 4 rom utenom kjøkken og bad, men det bor 5 personer i leiligheten. Sliter også med at utleier lover ting han ikke holder. Blant annet sa han da jeg flyttet inn at en balkongdør skulle skiftes ut innen tre uker. Dette har enda ikke skjedd tre måneder senere. Har purret mange ganger. Kan jeg kreve lavere husleie pga. feil i kontrakt? Kan jeg holde husleie tilbake fordi han ikke holder det han lover? Hvordan går jeg evt. frem?

Les mer

Kan huseier nekte parkering av to biler?

Publisert: 14.11.2019

1.Kan huseier be meg å flytte bilen, da hun vil børste vekk blader som ligger på tomten og kreve at jeg gjør det med én gang? Eller kan jeg gjøre det når det passer for meg, selvfølgelig i rimelig tid (f.eks i løpet av et kvarter eller noe)? Vi har parkeringsplass inkludert i leien i henhold til leiekontrakten.

2. Vi har kjøpt andre bil og vil selge den gamle. Huseierene sier at vi må bli kvitt én av bilene snart, ellers må vi betale ekstra for den andre p-plassen. Har de juridisk grunn til det?

Les mer

Heve husleiekontrakt pga insekter og fukt

Publisert: 12.11.2019

Jeg leier nå en sokkelleilighet der det tidlig i ble oppdaget veldig mye maur, kjellerlukt og andre kryp. Det kryper sølvkre fra sprekker på badet, og det er veldig ekkelt å bo her. Det har satt seg en stram lukt i alt av klær og annen tekstil (sofa, puter osv). Jeg ga beskjed, og det ble gjort noen tiltak, men det er langt i fra bra. Det er tung luft, og jeg er konstant tett i nesen. Jeg ønsker å heve kontrakten da det absolutt ikke har blitt bedre. Hva er mine rettigheter her?

Les mer

Si opp husleiekontrakt pga mangler ved huset

Publisert: 12.11.2019

Vi er et par som leier gammelt hus, 100kvm. 10 100 pr mnd eks strøm. Bodd her et år og på den tiden har vi sett oss nødt til å klage på manglende strøm i deler av huset, ildstedet(ble omsider byttet) sliter med at huset er for rått. Lufttørker går hele døgnet, allikevel mugg/sopp på vegg i stua og badet. Vi har blitt syke av dette å ønsker heve kontrakten (via megler) m huseier. Han sier selv at han ønsker å rive det på sikt. Vi har nå også fått lekkasje fra tak på soverom. Kan vi heve?

Les mer

Hva skal utleier dekke i et næringslokale?

Publisert: 12.11.2019

Leier et næringslokale hvor huseier mener jeg skal koste nye taklamper i taket. Er ikke dette det som kalles grunnbelysning? Og skal kostes av utleier?

Les mer
1 2 3 17