Leieforhold

Leietaker har bestilt rørlegger uten å spørre

Publisert: 27.03.2019

Jeg har leid ut min leilighet som er ganske ny (2016). Jeg fikk en melding fra leietaker om at han hadde ringt rørlegger pga. et rør som hadde sklidd fra vasken. Da han tok kontakt med meg var problemet allerede fikset og han sendte regningen til meg på nesten 3000,-.

Jeg lurer på om det er jeg som skal betale den? Bygget er nytt og jeg har garanti, men den gjelder ikke om jeg tar kontakt med rørlegger selv, og leietaker verken informerte meg eller fikk samtykke til å ringe rørlegger.

Les mer

Leiebolig med rotteproblem

Publisert: 24.01.2019

Siden slutten av august har vi hatt problemer med svært aktive rotter i veggene i boligen vi leier. Huseier har sendt skadedyrfirma og forsøkt retting av problemet, uten hell da rottene fortsatt koser seg i veggene våre. Siden starten av desember har også leiligheten vært fylt av en intens lukt da det antageligvis ligger ekskrementer og døde rotter i veggene. Vi vil heve leiekontrakten og kreve avslag i leien. Hva har vi krav på?

Les mer

Mangler skikkelig varme og varmtvann i leiebolig

Publisert: 18.01.2019

Flyttet inn i leid enebolig november i fjor. Husleie skulle inkludere varme og varmtvann, men ikke strøm. Etter å ha bodde her snart to måneder erfarer jeg følgende:

- Varme kommer og går, og er ofte fraværende. Dette er via sentralfyr som utleier står for. -Varmtvann har også vært fraværende og med så lite trykk at dusjing har vært umulig. -Etter første strømregning så ser det ut som forbruket vil ligge på ca 40 000 kw i løpet av ett år, noe som er det dobbelt av gjennomsnittet.

Hva gjør jeg?

Les mer

Betale husleie når boligen er solgt

Publisert: 11.01.2019

Må jeg betale resten av oppsigelsestiden hvis hun jeg leide hos selger leiligheten i løpet av oppsigelsestiden? Har betalt en av tre måneder av oppsigelsestiden, og hun solgte leiligheten i dag.

Les mer

Kastet ut fra leilighet på klage på oppussing

Publisert: 13.12.2018

Jeg leier et rom av borettslaget jeg bor i, der har de revet en vegg uten mitt samtykke eller gitt meg beskjed. Så alle tingene jeg har der står åpent for all allmennhet med en plastduk som dekker hullet. Alle tingene er nedstøvet med gips og betongstøv. Jeg har noen ting der inne som eventuelt har blitt ødelagt av dette. Etter jeg klaget på dette, fikk jeg bare oppsigelse av leieavtalen i hånda. Hva gjør jeg videre?

Les mer

Setter opp husleie pga ny varmepumpe

Publisert: 07.12.2018

Huseier har ordnet slik at det skal settes opp varmepumpe i leiligheten pga det trekker og er dårlig isolert og veldig kaldt om vinteren. Men nå mener han at husleia skal øke sånn at jeg må sitte og betale for varmepumpa over en viss periode. Han skal også fjerne kabel-TV og Internett som egentlig er inkludert. Har han lov til å gjøre det? Vi har bodd her i litt over 1 år nå.

Les mer

Leier hus uten varmtvann på toalett

Publisert: 16.11.2018

Vi leier leilighet i et gammelt hus, som det ikke er lagt opp rørsystem for varmtvann på vasken på toalettet, bare kaldtvann i vasken, kan vi kreve at det blir lagt opp varmtvann og holde igjen husleie om dette ikke blir gjort ?

Les mer

Leietaker har ikke betalt strømregning

Publisert: 16.11.2018

Hva gjør jeg når strømleverandør ringer og forteller at at min tidligere leieboer ikke har betalt strømregningene?

Les mer

Vil holde tilbake husleie

Publisert: 09.10.2018

Vi leier et hus, og etter to måneder viser det seg at det er fukt (over 20% med fuktmåler) i yttergang, veranda, dørkarm, vinduer på soverom og loftstue. Huseier har heller ikke ferdigstilt badet (han har lagt på fliser på gulv, men mangler plater på vegger og har heller ingen servant). Lurer derfor på om jeg kan holde tilbake en hvis prosent (feks. 50%) av husleien, frem til han fikser dette? I yttergangen er det såpass ille at det er 30 til 45% fukt i vinduskarmene og det lukter råte.

Les mer

Holde igjen leie pga manglende bad

Publisert: 27.09.2018

Leieleiligheten brant grunnet en produksjonsfeil ved tørketrommelen. Badet måtte rives og pusses opp. Etter en uke kunne vi flytte hjem igjen da vi har to bad. Badet berørt av brannen er det eneste stedet i leiligheten som er egnet for vaskemaskin. Vi kjører 1 time for å få vasket klær. Noe som er kostbart og tidskrevende. Nå er det 4 og en halv mnd siden brannen, badet er enda ikke ferdig. Da leiligheten ikke er i den stand som da vi inngikk kontrakten, kan vi da holde igjen leien?

Les mer
1 2 3 14