Leieforhold

Er utleier unntatt fra husleieloven?

Publisert: 23.06.2020

Inngått leieavtale for en leilighet i tidsperioden 01.07.20 - 01.07.21. Utleier er en bedrift som vanligvis driver med korttidsutleie. De er, etter min forståelse, unnlatt husleieloven ettersom det regnes som hotelldrift. På grunn av omstendighetene har de valgt å leie ut leiligheter for perioder vesentlig lengre enn hotellopphold. Kan de da fortsatt unnlate seg husleieloven? Vi ønsker standard depositumskonto, de vil vi skal bruke deres konto. Kan de kreve dette? Evt. er det like trygt for oss?

Les mer

Leietaker betaler ikke depositum eller leie

Publisert: 09.06.2020

Har leid ut en hybel, men personen betalte ikke depositum eller leie til tiden etter kontrakt var skrevet, og fikk ikke nøkler. Har fått lovnader om at pengene kom, men de kom aldri. Så nå er det gått 3 mnd og ingen penger og det har stått tomt. Leier sier nå han ikke skal ha den allikevel. Men har signert leiekontrakt på 1 år. Hvordan får jeg krevd inn de 3 mnd uten leieinntekter? Namsmann eller forliksråd? Ønsker en rettskraftig dom og trekk i lønn fra vedkommende.

Les mer

Bofelleskap mangler brannsikring

Publisert: 05.06.2020

Jeg leier et rom i et bofellesskap. Huset er i utgangspunktet bygget på midten av 90-tallet, men rommet jeg leier er en påbygget kjeller del fra 2010. Dette rommet har bare et lite vindu på 70x30 cm. Vinduet kan heller ikke åpnes helt. Ifølge husleie.no skal alle rom i bofellesskap ha rømningsvindu, noe dette ikke er. I gangen utenfor rommet er det en trapp til 2. etasje og en dør ut til det fri dersom det skulle brenne i denne gangen kommer jeg meg ingen vei. Er dette lovlig?

Les mer

Huseier bruker leietakers strøm

Publisert: 05.06.2020

Jeg har flyttet ut fra leiligheten min, har enda en mnd oppsigelse. Jeg tegnet strømabonnement på meg selv, og må jo betale den ut oppsigelsestiden. Men fikk høre huseier bruker strømmen min for å pusse opp en annen leilighet i boligen. Det er da vel ikke lov? Hva kan jeg gjøre da? Kan jeg kreve betaling for strømmen da?

Les mer

Leier rom uten rømningsvei

Publisert: 28.04.2020

Jeg leier hybel/leilighet med en venninne. Det er to rom. Det ene rommet har vindu og vanlig dør. Mitt rom er ett kott/lagring rom med skyvedør. Dette rommer skulle egentlig bli fikset sånn at man kunne lufte og få rømningsvei, det lovet husverten meg. 3 mnd gikk uten at det ble gjort noe. Jeg klagde og vil si opp leiekontrakten. Jeg var ikke klar over at vi hadde signert en 1 årig kontrakt. Jeg klagde og hun flyttet meg til et annet rom, dette rommet er ikke noe bedre. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Utleier vil kaste ut leietaker

Publisert: 21.04.2020

Arbeidsgiveren min lurer meg både i jobben og med leiligheten! Han er også naboen min, og eieren til boligen som jeg bor i sammen med familien min. Etter han maste på meg om at han skal hjelpe meg med å kjøpe bolig, og la meg flytte i fra min gamle leilighet. Nå vil han kaste meg ut i fra leiligheten. Vi har ingen kontrakt fordi han vil selge leiligheten til meg, men banken gir ikke lån til meg fordi jeg har ikke egenkapital. Jeg bor ikke gratis!

Les mer

Leietaker har gått konkurs

Publisert: 10.03.2020

Vi har hatt utleie av forretningslokale, leietaker er konkurs. Boet har informert om at de ikke trer inn i kontrakt. Leietaker har flyttet ut. og betalt husleie ut januar. Ingen oppsigelse.. Boet er tyst. Henvendt oss til boet gjennom 6 mail, ikke fått noen svar på våre spørsmål om lokale. De har nå som sagt flyttet ut alle varer og inventar, stjålet utleiers. Vi har et depositum på 3 mnd husleie. Som vi har gjort krav på grunnet 3 mnd oppsigelse av leie. Boet har ikke frigitt dep. Nøkler ikke levert.

Les mer

Oppsigelse av leie av lagerbygg

Publisert: 10.03.2020

Eierforhold til et lagerbygg, tingretten har bestemt at undertegnede ikke eier lagerbygget. Retten har bestemt at undertegnede har en leieavtale mot vedlikehold av bygget, Har disponert lagret i ca. 45 år (Lagret båter, fiskeredskaper, og utstyr til gårdsdriften). Hvilke regler gjelder for oppsigelse av leieforholdet/frister. Oppsigelse av leieforhold er sendt til advokat jeg benytter.

Les mer

Krav om å fjerne gjenstander fra utleiebolig

Publisert: 09.03.2020

Vi leide en leilighet for ca 1 år siden, dvs vi flyttet ut 20.02.19. Det var en del greier som sto i boden etter vi flyttet, som utleier sa de skulle fjerne på vår bekostning, noe som var greit. Men nå 1 år senere, kommer de med krav om at vi må fjerne det, om ikke går det på vår regning. Har de lov til dette? De har jo sagt de allerede har gjort det, og det er over 1 år siden vi flyttet ut.

Les mer

Utleier reparerer ikke skader i leilighet

Publisert: 09.03.2020

Leier en leilighet med da parkering vi også betaler mer for. Har nå siden august slitt med vannproblemer ingen fikser. Det har vært så ille at vi ikke kunne dusje. Deretter fungerer ikke komfyren og ingen kommer for å fikse dette. Deretter skaffer vi oss parkering, men andre parkerer på parkeringsplassen vår, som forårsaker oss til å måtte parkere ute, vi har fått 5 bøter så langt. Og vi får ingen svar fra utleiefirmaet vi leier hos.

Les mer
1 2 3 12