Leieforhold

Holde tilbake leie pga mugg

Publisert: 15.10.2020

Vi leier leilighet vi har bodd i siden juli. Allerede da oppdaget vi at det var mugg i leiligheten og tok kontakt med huseier. Det ble ikke gjort noe med. Vi sendte inn en egen muggprøve til ett firma og fikk alvorlig grad av muggvekst som resultat. Huseier tok testen selv og fikk ikke mugg resultat. Hvilke rettigheter har vi her? Vi har satt av noe av husleien på deponeringskonto og har fått beskjed om å betale det vi «skylder» før 15. oktober eller bli kastet ut.

Les mer

Si opp husleiekontrakt pga mugg

Publisert: 15.10.2020

Jeg har nå bodd i et kollektiv i 2 måneder, og vil allerede si opp. Kontrakten min sier at jeg må bo her i 4 mnd. før jeg kan søke om oppsigelse. Grunnen til dette er at man opplever mugg på både bad og rom, i tillegg til sølvkre. Huseier har fått beskjed om dette, men har respondert med å vaske/male over. Vi opplever han som svært uprofesjonell etter gjentagende klager. Jeg og de to andre jeg bor med har som følge opplevd luftveisproblemer, tretthet og hodepine. Hvilke rettigheter har jeg?

Les mer

Tvist med huseier og NAV

Publisert: 14.10.2020

Jeg leier en leilighet og er i tvist med huseier angående oppsigelsestid. Jeg må flytte fordi jeg har barn, og et veldig dårlig bomiljø gjør at her kan jeg ikke bo. Det er ingen depositumsgaranti eller depositum på leiligheten. Har forvaltning på husleia i NAV, som blir direkte trukket presis ved hver uføretrygdutbetaling. Har fått ny leilighet som er tilpasset å ha barn i, og skal flytte. Utleier ringer NAV og saksbehandler. NAV driver og ringer utleier. Er det lov? NAV er ikke part i leieforholdet.

Les mer

Si opp tidsbestemt leiekontrakt pga mangler

Publisert: 14.10.2020

Hvordan kan en leieboer si opp en tidsbestemt kontrakt på 1 år? Utleier har sendt strømregninger som er større enn oppgitt i flere år (for å tjener ekstra penger). Det er en "middelman" person skal "ordne" opp i saker, men gjør ikke noe med det. På balkongen ute er råtne planker i bordene, jeg har sagt i fra, men utleier gjør ikke noe med det (3-4m rett ned). Får ikke tak i selve utleier av hybelen/kollektivet. Dette har visst pågått i flere år. Jeg spør for andre personer som jeg kjenner.

Les mer

Utleier låser seg inn uten forvarsel

Publisert: 14.10.2020

Utleier stadig kommer å ringer på døren uten forvarsel, som oftest låser dem seg inn og roper etter meg, Dette plager meg og freden min veldig mye. Er dette riktig?

Les mer

Leilighet ubeboelig pga sopp

Publisert: 23.09.2020

Jeg var nyinnflytta i leilighet i april, og finner ut 4 mnd etterpå at hele leiligheten er full av svart muggsopp. Huseier har gjort all jobben for å fikse dette selv, til tross for at han ikke har bakgrunn/erfaring til å gjøre dette. Han brukte 4 dager på arbeidet, og da var det ikke beboelig i leiligheten, fordi både strøm og vann var avslått. Hva er mine rettigheter i denne situasjonen? Kan jeg flytte ut før oppsigelsestid? Evt betale mindre i husleie?

Les mer

Leietaker vil ikke betale husleie i oppsigelsestiden

Publisert: 22.09.2020

Vi leier ut leilighet. Leietaker sa opp leieforhold 06.07.20. Vi har 3 mnd oppsigelsestid, dvs han skal betale leie for aug, sept og okt. Han flyttet ut i midten av juli. Husleie skal betales den 1. hver mnd. 1. sept kom ikke leiesummen inn på konto. 2. sept etterlyste vi den på sms. Han sier han skal ordne det. 4. sept er den fortsatt ikke mottatt. Vi lar vår datter sove i den tomme leiligheten to netter. Leietaker oppdager dette og nekter å betale. Vi tilbyr fradrag for 3 døgn. Har vi ikke krav på mer leie?

Les mer

Huseier vil ha betalt for bulk i kjøleskap

Publisert: 21.09.2020

Har en datter som nå flyttet ut av leiligheten hun leide. Bodde der 4-5 mnd. Depositum (en mnd husleie) på 7000,- ble bare trukket som siste mnd husleie. Så depositum finnes ikke. Da huseier gikk over leiligheten etterpå er det kommet en minibulk i øverste skapdør på kjøleskap og en litt større på nederste skapdør. Dette krever huseier at hun skal betale for. pålydende 1800,- +600,- i frakt og 1400,- +600,- i frakt. Er dette virkelig riktig!? Kjøleskapet har ikke mistet sin funksjon

Les mer

Oppsigelse i atelierfelleskap

Publisert: 21.09.2020

Som leietaker gjennom Oslo kommune har jeg spørsmål knyttet til fremleie av atelier i atelierfellesskap. Når kan jeg sende advarsel til fremleietakere og når kan jeg sende oppsigelse?

Les mer

Skadedyr i utleieleilighet

Publisert: 03.09.2020

Vi flyttet inn i en leilighet i Oslo for en uke siden, og har fra dag en funnet ulike skadedyr i leiligheten. Vaktmesteren sa han skulle ta dette videre, noe det ikke er gjort, og utleier svarer ikke på meldinger eller telefon. Vi vet ikke hva vi skal gjøre, og hvem sin regning dette skal gå på. Da det står i kontrakten kun spesifikt veggdyr, og dette her er tysk kakerlakk. Det står også at det skal gå på utleier dersom noe er galt de 14 første dagene, men han svarer ikke.

Les mer
1 2 3 14