Leie

Erstatningsansvar til tysk turistselskap?

Publisert: 18.05.2020

Eg leiger ut et hus til tyske fisketurister. Disse formidles via et selskap i Tyskland. 18 februar var fikk eg oversikt, og 11 uker var booket (første gjester 16. mai). Så kom koronautbruddet. 7. mai fikk eg mail at gjester kom først 30. mai. Ingen info siden. I går avslutta eg samarbeidet for å leie ut til nordmenn, med argument at ingen tyskere kommer før 20. juli. Firmaet skylder på den norske regjeringen, og krever meg for kontraktsbrudd og kompensasjon 24 000.- ifølge kontrakt. Riktig?

Les mer

Utgifter til ferieleilighet i Spania i sommer

Publisert: 14.05.2020

Vi har leid en leilighet i Spania i juli og allerede betalt for oppholdet. Dersom Spania holder grensene stengt, eller Norge fraråder Nordmenn til å reise dit, da må vel utleier tilbakebetale det vi har betalt? Blir ikke dette å sammenlignes med hytteforbudet som var i Norge og de som hadde bestilt turen før 12. mars kunne få tilbake det de hadde betalt. Holder Spania grensen stengt får ikke vi mulighet til å benytte oss av leiligheten og det blir ingen ytelse mot ytelse.

Les mer

Får ikke penger tilbake for kansellert hytteleie

Publisert: 14.05.2020

Det ble i desember leid en hytte i Trysil for 23.04-26.04. Denne ble avbestilt av utleier 17.04 på bakgrunn av korona. De påberoper seg force majeure da lokale myndigheter har stengt all hytteutleie og nekter derfor å tilbakebetale leien. Hytteforbudet ble opphevet fra 20. april og det var informert om allerede noen uker i forveien. De sier at pengene er tapt med mindre forsikringsselskapene dekker det, noe et fåtall av de gjør med innenlandsreiser. Har utleier rett her? Er pengene tapt?

Les mer

Hva skjer med depositum hvis man ikke kan bruke leid hytte?

Publisert: 19.03.2020

Vi er en privat familie som leier ut hytta store deler av året og hele sommeren- for å betjene lån på hus hytte og båt. Hva skjer om man ikke får leid ut nå i påsken og sommeren? Får man noe dekket? Vi er avhengig av dette for å ha hverdagen til å gå rundt. Hva skjer med all depositum som har blitt betalt inn, må jeg tilbakebetale eller vil de få det på forsikring?

Les mer

Økning i leiepris på campingplass

Publisert: 30.01.2020

Jeg har fast plass på NAF campingplass. Kan campingeier øke årsleie hvert år, og uten å varsle?

Les mer

Fått samlefaktura på leiebeløp etter 1,5 år

Publisert: 06.06.2019

Saken gjelder leie av parkeringsplass. Jeg leier en p-plass hvor for halvannet års tid siden utleier sluttet å sende ut faktura. Utleier har nå sendt en regning på hele beløpet, altså leie for halvannet år tilbake. Har han lov til å gjøre det? Og burde jeg ha etterlyst innbetalingen?

Les mer

Bruksrett ved sesongleie på campingplass

Publisert: 30.05.2018

Hvis man betaler sesongleie på en campingplass, kan da eieren av campingplassen legge begrensninger på hvor mange dager man kan være der? Blir man regnet som fastboende på camping hvis man har adresse et annet sted?

Les mer

Usikker på når siste husleie skal betales

Publisert: 08.05.2018

Vi betalte 11500 kr i forskudd da vi skulle leie ny bolig, vi betalte dette i juli 2016 og flyttet inn 1. September 2016. Nå sendte jeg oppsigelse den 01.05.2018 og Megleren spurte om vi ønsket utflytting 31.07.18 eller 31.08.18, jeg sa vi ønsket det 31.07.18, spørsmålet er om vi skal betale husleie ? Husleien skal som regel betales den første hver måned, men hvordan fungerer det med tanke på forskudd betalingen som vi gjorde?

Les mer

Oppsigelse av tidsbestemt leiekontrakt

Publisert: 08.05.2018

Jeg har tidsbestemt kontrakt der det ikke står noe om oppsigelsestid eller utførelse av det i kontrakt. Har jeg rett til å si opp avtalen? Og i så fall, med hvilken frist? Jeg leier et rom med deling av kjøkken slik at jeg også lurer på om det er definert som "enkelt beboelsesrom", da det er noe annen oppsigelsestid på det. Kan man ha spesielle grunner for at man må flytte før tiden, og har man retten på sin side til å flytte før av den grunn?

Les mer

Kan ny utleier heve husleien?

Publisert: 03.05.2018

Jeg flyttet inn i en sokkelleilighet oktober 2017 med tidsubestemt leiekontrakt, de har nå solgt huset og leiligheten som hører til til nye eiere. Vi får bo der videre, men ny eier ønsker å øke husleien med over 10 %, og jeg lurer på om han kan gjøre det?

Les mer