Leie av bolig

Kansellere leieavtale av hytte

Publisert: 03.04.2020

Leide 2 hytter den 1. mars som jeg skulle bo i neste år. Nu har jeg leiet et hus. Kan jeg få kontrakten kansellert på hyttene, nu som jeg ikke kan bruke dem pga korona-regler?

Les mer

Betale husleie i oppsigelsesperioden

Publisert: 30.03.2020

Jeg leier en leilighet med en kontraktstid på tre år 2018-2021 med tre måneders gjensidig oppsigelsestid.Vi har nå fått oppsigelse, må være ute leiligheten innen utgangen av mai pga salg av leiligheten. Jeg har funnet ny bolig med innflytning om 1 mnd. Har en muntlig avtale om at jeg skal slippe å betale husleie hele oppsigelsetiden dersom jeg fikk ny leilighet før den utløp. Må jeg betale hele oppsigelsetiden?

Les mer

Fremleie av rom i kollektiv

Publisert: 30.03.2020

Bor for tiden i et kollektiv der vi som bor her uten at det står noe om at vi må det i kontrakten. Har i tillegg informert de om at jeg vil framleie rommet mitt og de sier det er greit, men tilbyr likevel meg å flytte opp en etg og til en deres andre plasser.

Les mer

Avkorting av AFP og husleieinntekt

Publisert: 10.03.2020

Har en bolig (rekkehus). Får AFP og pensjon. 65 år. Har hørt at jeg ikke kan tjene mer en 15 000 i året før utbetalingen blir avkortet. Ønsker å leie ut huset og flytte sammen med kjæresten. Går leieinntektene som kapitalinntekt eller vanlig inntekt? Blir min AFP og pensjon avkortet?

Les mer

Krav om å fjerne gjenstander fra utleiebolig

Publisert: 09.03.2020

Vi leide en leilighet for ca 1 år siden, dvs vi flyttet ut 20.02.19. Det var en del greier som sto i boden etter vi flyttet, som utleier sa de skulle fjerne på vår bekostning, noe som var greit. Men nå 1 år senere, kommer de med krav om at vi må fjerne det, om ikke går det på vår regning. Har de lov til dette? De har jo sagt de allerede har gjort det, og det er over 1 år siden vi flyttet ut.

Les mer

Utleier reparerer ikke skader i leilighet

Publisert: 09.03.2020

Leier en leilighet med da parkering vi også betaler mer for. Har nå siden august slitt med vannproblemer ingen fikser. Det har vært så ille at vi ikke kunne dusje. Deretter fungerer ikke komfyren og ingen kommer for å fikse dette. Deretter skaffer vi oss parkering, men andre parkerer på parkeringsplassen vår, som forårsaker oss til å måtte parkere ute, vi har fått 5 bøter så langt. Og vi får ingen svar fra utleiefirmaet vi leier hos.

Les mer

Leietaker vil ikke betale leie i oppsigelsestid

Publisert: 09.03.2020

Jeg leier ut en etasje i min enebolig og mine leieboere sa opp sitt leieforhold i midten av desember. Bruker husleiekontrakt fra forbrukerrådet med gjensidig oppsigelsesfrist på 3 måneder løpende fra den første den påfølgende måneden. Mine leieboere har nå motsatt seg å betale leie i mars, da de mener det er feil at de skal betale full leie siste måned de disponerer leiligheten. Jeg viser til bestemmelsene i kontrakten og mener de skal betale full leie i jan, feb og mars. Stemmer dette?

Les mer

Ønsker å leie ut ekstra rom i bokollektiv

Publisert: 06.03.2020

Jeg er hovedleietaker i et bokollektiv hvor vi har en loftstue vi ikke bruker. Jeg ønsker å leie ut denne som et soverom, har jeg rett til dette? Altså kan et rom som er oppført som stue i leiekontrakten benyttes som et soverom? Stua har to rømningsveier og et vindu over 60x50 cm. Videre tenker jeg at husleieloven § 7-3 om delvis fremleie blir gjeldende. Utleier vil da ikke kunne nekte å godkjenne fremleie uten saklig grunn. Vil det være saklig grunn at rommet er oppført som stue i kontrakten?

Les mer

Fått faktura selv om kontrakt mangler

Publisert: 05.03.2020

Skulle leie en parkeringsplass av et privat firma her jeg bor. Når jeg ringte dem, fikk jeg beskjed om å sende e-posten min til dem på melding, så skulle jeg motta en leiekontrakt på e-post til signering. Jeg mottok aldri den mailen, og har dermed ikke benyttet meg av parkeringsplassen, eller skrevet under på noe kontrakt. I dag fikk jeg faktura i posten hvor det kreves betaling for de 6 månedene jeg ville ha leid, om jeg hadde mottatt kontrakt. Hva gjør jeg?

Les mer

Utleier har gått inn i leilighet uten tillatelse

Publisert: 05.03.2020

Uten avtale har utleier har gått inn i leiligheten og satt garderobeskap inne på soverommet for å forbedre til neste leieforhold. I tillegg har han skjøteledning inn soveromsvinduet for å ha strøm til utvendig arbeide. Soverommet er derfor ikke lenger disponibelt for min del. Utleier truer med å forlenge oppsigelsestiden med 2 mnd, om jeg ikke aksepterer forholdet. Avtalt oppsigelsestid er ut februar, og husleie er betalt. Leiligheten ligger dessuten annonsert som ledig fra 1.2.2020.

Les mer
1 2 3 18