Leie av bolig

Mistrives i bofelleskap

Publisert: 14.01.2021

Jeg flyttet i sommer i et bofelleskap med 5 andre. Jeg kommer utrolig dårlig overens med de andre leietagerne, og det har blitt så ille at jeg ikke tør å forlate rommet når de andre er til stede. Dette har hatt en stor påvirkning på min psykiske helse, og jeg har utviklet angst og blitt deprimert. De jeg bor med tar også dop, og jeg er redd for meg selv. Det jeg har skrevet kan fastlegen min bekrefte. Problemet er at jeg har bindingstid på et år, kan jeg avslutte uten å finne ny leietaker?

Les mer

Ny huseier har satt opp husleien

Publisert: 14.01.2021

Vi leier et hus som vi betalte 7500 kr for i måneden. Utleier gikk ned til 5000 kr i måneden siden vi begge mistet jobb pga korona. Så ble huset solgt og ny utleier vil ha 7500 kr igjen. Hva er rett? Jeg har det skriftlig at det ble satt ned til 5000 kr i måneden.

Les mer

Leietaker har rasert hus

Publisert: 14.12.2020

I have given my house for rent and while term is over, I have found the house is used badly and tenant refused to sign the damage report as well. Now I have to repair the house and it will cost me around 250 000 Nok. Is there is a possible to get a legal help to get some money back from the tenant?

Les mer

Uenighet om oppsigelsestid på rom i bofelleskap

Publisert: 14.12.2020

Jeg leide et enkelt rom i bofellesskap med en annen + huseier (HE) med felles inngang. Fikk jobb i hjembyen, sa opp leia i august og flyttet i okt. Ser nå det er bare én måned oppsigelsestid på enkeltromsutleie, men HE insisterte på 3 mnd og sa det stod i loven, så jeg signerte. Nå krever HE betaling for strøm/internett for november (depositum er brukt opp på husleia). Har HE rett på betaling? Og kan egentlig HE kreve 3 mnd for enkeltromsutleie? Om ikke, kan jeg da kreve tilbake leia for november?

Les mer

Leid ulovlig leilighet

Publisert: 11.12.2020

Jeg har nettopp funnet ut at leiligheten jeg flyttet ut av i juni som jeg har bodd 3,5 år i er leid ut ulovlig. Dette har det ikke stått noen ting om i kontrakt, finn annonse eller blitt sagt muntlig. Er dette noe man kan/bør gå på til sak på? Huset er lagt ut på salg nå der det står spesifisert at praktikantdelen (der jeg har bodd) ikke er godkjent til utleie.

Les mer

Voldsom økning i campingleie

Publisert: 11.12.2020

Jeg har en husvogn på en campingplass. Nå har det vært brann der inne og sanitæranlegget har brent ned til grunnen. Vi har en årlig leie på 11 000 som er betalt til og med april 2021. I dag får vi brev som blant annet sier at et nytt driftsselskap er blitt opprettet og vi får beskjed at den årlige leien har økt til 20 000 og må betales innen 05.01.2021.

1. er det lov å kreve økning før april som vi har betalt uavhengig av kontrakt? 2. er det lovlig å øke leien med nesten det dobbelte på en gang?

Les mer

Ønsker å flytte pga trakasserende huseier

Publisert: 10.12.2020

Huseier trakasserer meg så mye at min mentale helse har fått en alvorlig knekk. Jeg har meldt fra om feil og mangler og han ble sint og kranglete istedenfor å utbedre. Nå ønsker jeg å si opp, men har dessverre 3 mnd oppsigelsestid. Finnes det noen måter jeg kan få den ned til 1 mnd? Når huseier truer meg, så klarer jeg ikke bo der i 3 mnd til.

Les mer

Oppsigelsestid når man ikke har husleiekontrakt

Publisert: 10.12.2020

Jeg bor i en leilighet ( kollektiv) med to andre personer. Ingen kontraktspapirer foreligger eller skriftlig informasjon/dialog på at det er oppsigelsestid. Jeg har heller aldri hatt dialog med huseier, da hun som har bodd her lengst har hatt all dialog med han da jeg flyttet inn. Jeg har heller ikke betalt depositum. Nå planlegger jeg å flytte. Hvilke rettigheter har jeg på å flytte ut "på dagen" om jeg ønsker?

Les mer

Utleier vil skifte gulv pga merke

Publisert: 09.12.2020

We rented an apartment "as is" for 4 years and now while leaving, our owner is charging us to change the entire kitchen flooring (parquet) because of one burn mark from a hot pan on the floor. The flooring is old. Is it possible to know our liability in this case? Also the owner has done zero maintenance since we rented the apartment.

Les mer

Økning i leie av campingplass

Publisert: 09.12.2020

Leier helårsplass til campingvogn, og har aldri inngått noen skriftlig avtale/kontrakt. Finnes det noen regler for hvor mye plassleien for campingvognen kan øke hvert år, og kan leien økes årlig uten noe varsel?

Les mer
1 2 3 24