Leie av bolig

Leietaker har bestilt rørlegger uten å spørre

Publisert: 27.03.2019

Jeg har leid ut min leilighet som er ganske ny (2016). Jeg fikk en melding fra leietaker om at han hadde ringt rørlegger pga. et rør som hadde sklidd fra vasken. Da han tok kontakt med meg var problemet allerede fikset og han sendte regningen til meg på nesten 3000,-.

Jeg lurer på om det er jeg som skal betale den? Bygget er nytt og jeg har garanti, men den gjelder ikke om jeg tar kontakt med rørlegger selv, og leietaker verken informerte meg eller fikk samtykke til å ringe rørlegger.

Les mer

Leietaker betaler ikke husleie

Publisert: 07.03.2019

Jeg har i 1,5 år leiet ut leiligheten min på ubestemt tid. Leietaker har ved 7-8 anledninger ikke betalt husleie på tiden, og ved flere tilfeller har det tatt månedsvis før husleie er kommet inn. I tillegg har leietaker vært varslet om tilsyn av leiligheten lenge, men har utsatt og utsatt, og ikke holdt avtaler. Det er løgner og manipulering konstant. Spørsmålet her er da: Kan leieavtalen heves med grunnlag i dette?

Les mer

Kommer ikke ut av leiekontrakt

Publisert: 14.02.2019

Jeg har en leiekontrakt på 3 år uten oppsigelse. Det har nå gått 1 og et halvt år, og jeg vil flytte ut. Tidligere leieboer som bodde med meg flyttet ut etter 1 år og det gikk fint. Hun fikk tilbake depositumet sitt og befridde seg fra kontrakten, fordi hun fant en ny. Men når jeg vil flytte ut, så får jeg tilbake at det ikke er mulig pga bindende kontrakt. Hva gjør jeg når jeg ikke har råd til leie lenger? Og må flytte ut uansett 1. juni. Hva skal jeg gjøre?

Les mer

Leiebolig med rotteproblem

Publisert: 24.01.2019

Siden slutten av august har vi hatt problemer med svært aktive rotter i veggene i boligen vi leier. Huseier har sendt skadedyrfirma og forsøkt retting av problemet, uten hell da rottene fortsatt koser seg i veggene våre. Siden starten av desember har også leiligheten vært fylt av en intens lukt da det antageligvis ligger ekskrementer og døde rotter i veggene. Vi vil heve leiekontrakten og kreve avslag i leien. Hva har vi krav på?

Les mer

Mangler skikkelig varme og varmtvann i leiebolig

Publisert: 18.01.2019

Flyttet inn i leid enebolig november i fjor. Husleie skulle inkludere varme og varmtvann, men ikke strøm. Etter å ha bodde her snart to måneder erfarer jeg følgende:

- Varme kommer og går, og er ofte fraværende. Dette er via sentralfyr som utleier står for. -Varmtvann har også vært fraværende og med så lite trykk at dusjing har vært umulig. -Etter første strømregning så ser det ut som forbruket vil ligge på ca 40 000 kw i løpet av ett år, noe som er det dobbelt av gjennomsnittet.

Hva gjør jeg?

Les mer

Riktig husleie for samboer

Publisert: 18.01.2019

Madammen har kjøpt leilighet som jeg skal nå flytte inn i. Problemet er da vi skulle bli enig i hvor mye jeg skulle betale i månedsleie. Vi har blitt enige med at vi skal dele absolutt alle utgifter utenom avdrag på lånet hennes, som vi syns er rimelig. Men så er det en ekstra utgift som hun ville også ha med i månedsleien: kapitalrenter. Det er 2 % av egenandelen hun har satt i boligen skal jeg betale henne i året siden det er penger hun kunne få i renter i banken. Hva er riktig leie?

Les mer

Inntekter fra utleie i utlandet og dagpenger

Publisert: 11.01.2019

Vi har et sommerhus i Danmark som blir vurdert å leie ut. Nå er det slik at jeg er blitt arbeidsledig og skal gå på dagpenger. Betyr det at inntekten fra utleie i Danmark skal trekkes fra dagpengene? I Danmark vil de første 40 000 være skattefritt her.

Les mer

Betale husleie når boligen er solgt

Publisert: 11.01.2019

Må jeg betale resten av oppsigelsestiden hvis hun jeg leide hos selger leiligheten i løpet av oppsigelsestiden? Har betalt en av tre måneder av oppsigelsestiden, og hun solgte leiligheten i dag.

Les mer

Kastet ut fra leilighet på klage på oppussing

Publisert: 13.12.2018

Jeg leier et rom av borettslaget jeg bor i, der har de revet en vegg uten mitt samtykke eller gitt meg beskjed. Så alle tingene jeg har der står åpent for all allmennhet med en plastduk som dekker hullet. Alle tingene er nedstøvet med gips og betongstøv. Jeg har noen ting der inne som eventuelt har blitt ødelagt av dette. Etter jeg klaget på dette, fikk jeg bare oppsigelse av leieavtalen i hånda. Hva gjør jeg videre?

Les mer

Økning i husleie

Publisert: 07.12.2018

Jeg har leid en leilighet siden 2014 for 9200 kr. I går fikk jeg et brev fra eieren om at han skal øke leiepris til 10 000, og jeg må begynne å betale det nye beløpet fra 1.1.2019. Er det lov til å øke leiepris? Er det Ikke 6 måneder varsel før jeg begynner å betale den nye prisen?

Les mer
1 2 3 20