Leie av bolig

Huseier vil ha betalt for bulk i kjøleskap

Publisert: 21.09.2020

Har en datter som nå flyttet ut av leiligheten hun leide. Bodde der 4-5 mnd. Depositum (en mnd husleie) på 7000,- ble bare trukket som siste mnd husleie. Så depositum finnes ikke. Da huseier gikk over leiligheten etterpå er det kommet en minibulk i øverste skapdør på kjøleskap og en litt større på nederste skapdør. Dette krever huseier at hun skal betale for. pålydende 1800,- +600,- i frakt og 1400,- +600,- i frakt. Er dette virkelig riktig!? Kjøleskapet har ikke mistet sin funksjon

Les mer

Flytte før oppsigelsestidens utløp

Publisert: 04.09.2020

Jeg har akkurat blitt sagt opp av huseier fordi huset skal selges. Det er 3 mnd oppsigelsestid. Kan jeg velge å flytte etter 1 mnd og slippe de 2 andre månedene?

Les mer

Utleier har ikke returnert kontrakt

Publisert: 04.09.2020

Har flyttet inn i hybel og betaler leiesummen med penger fra Lånekassen. Før jeg flyttet inn: Fikk en usignert leiekontrakt av utleier på e-post. Jeg signerte leiekontrakten og sendte tilbake, har ikke fått leiekontrakten fra utleier tilbake med signatur! Jeg har no bodd i hybelen fra 13. august 2020 og bor der fortsatt. Men jeg sa opp den usignerte leiekontrakten min 1. september 2020 skriftlig til utleier på melding. Lurer på om han har krav på 3 måneders oppsigelsestid/ betaling?

Les mer

Si opp leie på tvangssolgt leilighet

Publisert: 04.09.2020

Kunne dere vært så snille og hjulpet meg med råd angående en leiekontrakt . Har fått vite via styreleder at leiligheten jeg leier skal bli tvangssolgt, kommet så langt at tingretten i Drammen har utnevnt en medhjelper til dette. Huseier har heller ikke meldt flytting og har over 200 fakturaer liggende i posten til han. Regner med at han ikke betaler skatt av leieinntekt heller da han har adresse fremdeles der. Han har til og med merket postkasse med hans navn. Kan jeg avbryte leie?

Les mer

Skadedyr i utleieleilighet

Publisert: 03.09.2020

Vi flyttet inn i en leilighet i Oslo for en uke siden, og har fra dag en funnet ulike skadedyr i leiligheten. Vaktmesteren sa han skulle ta dette videre, noe det ikke er gjort, og utleier svarer ikke på meldinger eller telefon. Vi vet ikke hva vi skal gjøre, og hvem sin regning dette skal gå på. Da det står i kontrakten kun spesifikt veggdyr, og dette her er tysk kakerlakk. Det står også at det skal gå på utleier dersom noe er galt de 14 første dagene, men han svarer ikke.

Les mer

Skitten hybel som mangler Internett

Publisert: 03.09.2020

Leier en hybel som ikke var vasket, var forferdelig skittent og det var dyr i hybelen. I kontrakten står det at det skal være Internett. Det har gått 23 dager og ingenting har skjedd. Er Internett vesentlig mangel slik at jeg kan få avslag i husleia? Og er det mulig å bryte kontrakten? Hvis det ikke er vasket gir det avslag i prisen?

Les mer

Erstatning for hybel som ikke er godkjent

Publisert: 02.09.2020

Kort om saken: Jeg er student og begynner nå mitt fjerde år som leietaker av en hybel. Jeg har nylig funnet ut at hybelen jeg leier ikke oppfyller krav til vindusstørrelse, fluktvei og takhøyde (rommet består av 95 % skråtak). Jeg fikk se rommet før jeg flyttet inn, men ble ikke skriftlig eller muntlig informert om alle manglene. Jeg har betalt fullpris for leien og nå lurer jeg på om jeg kan ha krav på erstatning?

Les mer

Ønsker å si opp tidsbestemt leieavtale

Publisert: 02.09.2020

Datteren min har i ett år leid rom i ei leilighet i Oslo. Hun skreiv ny kontrakt for en mnd siden. Da fikk hun muntlig oppgitt at kontrakten varte i ett år. Hun ønsker å si opp, evt gjøre en avtale om at det kan letes etter ny leietaker, og at hun kan flytte ut når evt ny leietaker er funnet. Har hun lov til dette? Kan man si opp leieavtale selv om det står dato for ny leietid i kontrakten?

Les mer

Leietaker betaler ikke husleie

Publisert: 02.09.2020

Vi har leid ut leiligheten til en mann. Han har ikke betalt 3 husleier, og skylder på NAV og korona. Så plutselig fikk vi melding av en nabo at han flyttet. Fikk ikke kontakt med han først før senere. Så nå sier han at han måtte flytte pga jobb. Men han har jo en kontrakt som sier at han ikke kan si opp på 3 år. Så pluss han skylder oss 3 husleier pluss nå taper jo vi med at de står tomt for vi så ikke dette komme. Hva gjør vi nå ? Mannen har stukket av.

Les mer

Er utleier unntatt fra husleieloven?

Publisert: 23.06.2020

Inngått leieavtale for en leilighet i tidsperioden 01.07.20 - 01.07.21. Utleier er en bedrift som vanligvis driver med korttidsutleie. De er, etter min forståelse, unnlatt husleieloven ettersom det regnes som hotelldrift. På grunn av omstendighetene har de valgt å leie ut leiligheter for perioder vesentlig lengre enn hotellopphold. Kan de da fortsatt unnlate seg husleieloven? Vi ønsker standard depositumskonto, de vil vi skal bruke deres konto. Kan de kreve dette? Evt. er det like trygt for oss?

Les mer
1 2 3 21