Leie av bolig

Leilighet mangler terrasse

Publisert: 02.10.2019

Jeg leier en liten leilighet. På visning lovte huseier å bygge terrasse på våren. Flyttet inn i feb. Ble ikke gjort. Noe materiell kjøpte han inn i juni og jeg dro på ferie. Fikk da sms av utleier at veranda skulle stå ferdig før jeg kom hjem om 2 uker. Har ikke startet enda. Han pusser opp hos seg selv og har nå tv stue vegg i vegg med min stue. Hans tv overdøver min. Han har fått dame og jeg hører all sex. Ikke isolasjon mellom oss. Kan jeg heve leieavtalen?

Les mer

Utleier godkjenner ikke fremleie

Publisert: 02.10.2019

Min datter vil flytte ut av et bofelleskap for hun har kjøpt leilighet. Kontrakten er ut april, men hun kan finne erstatter som eier av bopel godkjenner. Mange er interessert, men bare fire fikk komme på visning. Av dem er bare en aktuell. Nå sier hun som eier bopel at de vil avvente og finne flere å velge i. Hvor lenge kan de holde på slik, for de risikerer at den aktuelle finner seg noe annet før de bestemmer seg?

Les mer

Leietaker betaler ikke husleie

Publisert: 01.10.2019

Hvordan går jeg frem for å kreve husleie fra en person som har flyttet ut og ikke betalt depositum. Jeg har satt flere frister for betaling og truet med inkasso, men vedkommende har ikke overholdt disse fristene. Det er flere måneder siden husleien skulle ha vært betalt inn.

Les mer

Får ikke tilbake depositum

Publisert: 01.10.2019

Flyttet ut av en leilighet etter at jeg og utleier ble enig om at jeg skulle flytte ut. Han sa via melding at han skulle overføre depositumet mitt tilbake på først kommende mandag etter utflyttingen. Depositumet ble betalt til han cash. Nå har det gått 1 mnd og han har ennå ikke tilbakebetalt depositumet. Jeg kontaktet han flere ganger og hver gang svarte han med «de er på vei». Det er klart at han ikke vil tilbakebetale depositumet. Hva skal jeg gjøre?

Les mer

Leietaker har ikke vasket ut hybel

Publisert: 01.10.2019

Min tidligere leietager hadde ikke vasket leiligheten når hun flyttet ut. Hun leide et rom av meg. Verken hennes rom eller fellesareal var vasket. Hun har også mistet nøkkel til boden. Leietager mener hun ikke er pliktig til å vaske huset da det ikke står noe om rengjøring i kontrakten. Kontrakten opphørte kl 12.00, jeg var i huset kl 15.00 og da mener hun at jeg bør bære på ansvaret siden jeg kom seint. Kan jeg trekke henne fra depositum? Både for tap at nøkkel og at hun ikke har vasket?

Les mer

Ønsker å fjerne person fra leiebolig

Publisert: 16.09.2019

Jeg har en leieboer som ønsket å ta inn en leieboer til, som jeg sa nei ti å skrive kontrakt med, grunnet at personen virket ustabil. Han tok inn denne karen likevel uten min viten. Det viste seg at jeg hadde rett, han terroriserer nå leieboeren min og de øvrige leietakerne. Kan jeg gå inn og fjerne hans ting? Han har ingen kontrakt og har rett og slett okkupert et rom i leiligheten! Hva har jeg lov til å gjøre, det haster å få han vekk. Han skremmer barna i huset også.

Les mer

Må flytte fra leilighet som datter har stilt garanti for

Publisert: 16.09.2019

Jeg bor i en hybel som jeg leier via et firma siden mai i år jeg har en kontrakt på tre år, for personlige problemer jeg må forlate leiligheten. Får konsekvenser hvis jeg flytter før kontrakten slutter? Datteren min i hennes navn betalt garantien. Jeg vil ikke at henne på grunn av dette har inkassoproblemer. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Får ikke depositum pga dårlig vedlikeholdt vei

Publisert: 16.09.2019

Leid bolig fra 1.5.16-1.9.19. Huseier nekter å frigi depositum. Mener vedlikehold av 50 meter grus/jordvei opp til huset er for dårlig. Det har kommet opp ugress etter kanten av veien å mellom bilsporene. I kontrakten står det at jeg plikter å klippe plen, vedlikeholde blomsterbed o.l. Det står ingen ting om vei. Jeg har holdt ugresset nede ved å klippe det, men har nå fått beskjed om å leie traktor å skrape veien. Er dette mitt ansvar? Kontrakten gikk forøvrig ut 04.2017. Har ikke fått noen ny.

Les mer

Sagt opp kontrakt pga feil opplysninger om nabo

Publisert: 16.09.2019

Jeg har dessverre inngått en kontrakt på en leilighet, men utleier har holdt tilbake viktige opplysninger angående hvem som bor i samme hus over meg. Han sa at det bor en dame der over som liker å holde på med blomster og hagestell. Jeg fkk vite etter kontraktskriving at det bodde flere en en person i huset som først antatt Men en familie på 6 personer, da mindreårige barn fra 12 år og ned til 1 år. Jeg hevet da kontrakten dagen etterpå og leverte nøkler tilbake med 1 vitne med meg. Kan huseier kreve noe da?

Les mer

Kommunen mener husleien ikke er betalt

Publisert: 16.09.2019

Leier en kommunal bolig på grunn av helseproblemer. Har betalt husleie i 2019 på e-faktura hos banken min. Når kommunen ser at eg skylder penger fra mange måned siden. Har aldri fått noe beskjed om det og eg har alle regninger og betalinger på utskrift fra nettbanken. Vet eg har ikkje har gjort noe feil. Det er kommunen som har gjort feil. De nektar å møte opp med meg for å ordner saken. Har alle bevis eg trenger. Når har de sagt det skal sender regning til inkasso. Kan du hjelpe meg?

Les mer
1 2 3 23