Leie av bolig

Si opp leiekontrakt før avtalen løper ut

Publisert: 26.06.2019

Jeg har nå leid en leilighet som har en avtalt leieperiode på ett år. Er det mulig og si opp denne kontrakten før det har gått et år? Finnes det noe hull i loven som gjør det mulig for meg å flytte fra denne leiligheten før det har gått ett år?

Les mer

Utleieren vil beholde alarmsystem som leietaker har montert

Publisert: 25.06.2019

Jeg leier en leilighet idag hvor jeg har fått fastmontert alarmsystem av et firma som sier de også kan demontere det for meg om jeg skal flytte. Han jeg leier hos mener jeg ikke har lov til å ta med meg dette systemet videre, men har han lov til å kreve systemet jeg har betalt for? Det står i kontrakten at vi ikke kan fastmontere noe uten skriftlig samtykke, men vi har snakket med utleier over SMS hvor han har skrevet at vi har tillatelse til å montert alarmsystem. Hva burde gjøres her?

Les mer

Utleier har visninger før leiligheten er fraflyttet

Publisert: 25.06.2019

Vi har flyttet fra en leilighet, men ikke gitt beskjed til utleier om at leiligheten er nå klar til å disponeres av henne. Nå har det seg slik at vi har et overvåkningskamera i denne leiligheten, og har nå observert utleier ta seg inn i leiligheten for å ha visning uten å informere eller spørre om dette. Vi tror dette er brudd på personvernloven. Stemmer dette? Kan vi politianmelde henne for dette, eller i verste fall gå til sak om dette og ha loven på vår siden?

Les mer

Eksen til utleier vil si opp leiekontrakt

Publisert: 21.06.2019

Det har seg sånn at foreldrene mine leier en bolig. De flyttet inn i mars i år. De har signert kontrakt med utleieren. Men nå kommer eksen til den utleieren og sier at hun vil selge boligen og vil helst ikke leie ut og at de må flytte ut innen 3 mnd. Men utleieren sier nei de trenger ikke å flytte ut og må bli boende. På kontrakten er det kun utleieren (han) som har signert. Har hun lov å si opp leieavtalen selv om hun ikke har signert?

Les mer

Har ikke fått strømsregning fra huseier

Publisert: 19.06.2019

Har bodd i en leilighet siden november 2016. I kontrakten står det at strøm kommer i tillegg til husleie. Vi ble enige om at jeg skulle få den hver måned. Det gikk et halvt år før jeg til slutt fikk første regning på strømmen. Nå har det gått 1,5 år uten at jeg har fått den. Har i flere tilfeller send de melding og mail om at jeg vil ha den. Ga til slutt opp når de ikke svarte. Jeg har nå sagt opp leiligheten. Kan de kreve at jeg betaler strøm for det 1,5 året som de har utelatt å sende regning?

Les mer

Huseier vil beholde depositum

Publisert: 11.06.2019

Ved avslutning av husleieforhold, depositum har ikke stått på depositumskonto - leietager poengterte dette ved inngåelse av kontrakt, men eier ønsket ikke dette. Bodd i bolig i 2,5 år, utflytting 1/6-19. Bolig ble overlevert lørdag 1/6, eier godkjente og tok i mot nøkkel. Eier ønsker beholde 18 000 kr av depositum og leietager er uenig, foreslo mellomting på 12 000 grunnet en misforståelse, men eier godkjenner ikke. Eier tar nå i etterkant opp at det var mangler ved overlevering, men ikke der og da.

Les mer

Huseier krever dobbel husleie

Publisert: 04.06.2019

Jeg og ei venninne har flyttet sammen. Huseier krevde at vi betalte halve husleien da vi flyttet inn i mai, og vi har betalt 10 000 kr i depositum hver. Husleien er på 4500 kr i måneden på hver. Nå i juni krever han dobbel husleie. Er det noe han kan gjøre? Vi har jo betalt på forskudd pluss depositum.

Les mer

Huseier krever dobbelt husleie

Publisert: 03.06.2019

Jeg og ei venninne har flyttet inn i en leilighet. Huseier krevde forskuddsbetaling av halve husleien. Det har vi betalt. Så sa han at han skulle ha dobbel husleie neste gang. Hvorfor skal han ha det?

Les mer

Oppsigelse når man har betalt forskudd på husleie på fire mnd

Publisert: 03.06.2019

Vi har betalt husleie på totalt 4 mnd forskudd. Kan utleier da gi oss oppsigelse med 1 mnd varsel? Vi har tidsubestemt leieavtale med 1 mnd oppsigelsestid.

Les mer

Leietaker har bestilt rørlegger uten å spørre

Publisert: 27.03.2019

Jeg har leid ut min leilighet som er ganske ny (2016). Jeg fikk en melding fra leietaker om at han hadde ringt rørlegger pga. et rør som hadde sklidd fra vasken. Da han tok kontakt med meg var problemet allerede fikset og han sendte regningen til meg på nesten 3000,-.

Jeg lurer på om det er jeg som skal betale den? Bygget er nytt og jeg har garanti, men den gjelder ikke om jeg tar kontakt med rørlegger selv, og leietaker verken informerte meg eller fikk samtykke til å ringe rørlegger.

Les mer
1 2 3 21