Leie av bolig

Trakasserende utleier

Publisert: 23.06.2021

Jeg har en trakasserende utleier som pleier å komme på besøk alt for ofte, selv om jeg er hjemme eller borte. Derfor føler jeg ikke tryggheten både for tingene mine og meg selv. Grunnet altså er at noen kan komme inn selv om jeg sover eller dusjer. Er det mulig å si opp leiekontrakten tidligere enn 3 måneder som står signert i hus leie avtalen?

Les mer

Ønsker at far skal bo i leilighet

Publisert: 14.04.2021

Jeg har kjøpt meg en leilighet i fjor, og har tenkt til å bo her en stund til, ca 2 år til. Jeg og kjæresten tenker å kjøpe bolig sammen, og da er tanken at jeg vil la min far bo i leiligheten min. Vi tenker at faren min betaler kun for utgiftene knyttet til leiligheten, strøm osv. Pappa har lyst til å bidra hver måned med penger, som skal være i form av arv/gave. Dette er penger som vi vil få igjen på pga eiendom i utlandet. Vil det bli noe form for problemer dersom vi gjør dette?

Les mer

Huseier krever deler av depositumet for skader

Publisert: 12.04.2021

Jeg har problemer med å få tilbake depositumet mitt fra en tidligere leilighet jeg leide. Utleier mener han skal ta 75 % depositumet for skader han mener er påført av meg. Disse skadene var der når jeg flyttet inn, men har dessverre klart å miste bildene jeg tok av dette når jeg flyttet inn. Hvordan bør jeg gå frem for å få tilbake pengene mine?

Les mer

Rotter i leiebolig

Publisert: 29.03.2021

Vi bor til leie og vi har oppdaget rotter i boligen. Vi har sett dem flere ganger på verandaen og hører de i veggene hver kveld. Vi har meldt fra om dette flere ganger, leietaker har satt ut feller en gang, men rottene har bare spist maten i fellene, det har vi også meldt fra om for 14 dager siden. Og det har ikke skjedd noe mer fra leietaker sin side. Vi lurer på om vi kan kreve redusert husleie?

Les mer

Redd for å ikke få tilbake depositum

Publisert: 22.03.2021

Depositum av leie av leilighet vart betalt direkte til kontoen til utleier for 4 år siden. Nå skal eg flytte og har litt uenigheter med han og er bekymret at han ikke kommer til å gi tilbake depositumet. Er der noe eg kan gjere?

Les mer

Mistrives i bofelleskap

Publisert: 14.01.2021

Jeg flyttet i sommer i et bofelleskap med 5 andre. Jeg kommer utrolig dårlig overens med de andre leietagerne, og det har blitt så ille at jeg ikke tør å forlate rommet når de andre er til stede. Dette har hatt en stor påvirkning på min psykiske helse, og jeg har utviklet angst og blitt deprimert. De jeg bor med tar også dop, og jeg er redd for meg selv. Det jeg har skrevet kan fastlegen min bekrefte. Problemet er at jeg har bindingstid på et år, kan jeg avslutte uten å finne ny leietaker?

Les mer

Ny huseier har satt opp husleien

Publisert: 14.01.2021

Vi leier et hus som vi betalte 7500 kr for i måneden. Utleier gikk ned til 5000 kr i måneden siden vi begge mistet jobb pga korona. Så ble huset solgt og ny utleier vil ha 7500 kr igjen. Hva er rett? Jeg har det skriftlig at det ble satt ned til 5000 kr i måneden.

Les mer

Leietaker har rasert hus

Publisert: 14.12.2020

I have given my house for rent and while term is over, I have found the house is used badly and tenant refused to sign the damage report as well. Now I have to repair the house and it will cost me around 250 000 Nok. Is there is a possible to get a legal help to get some money back from the tenant?

Les mer

Uenighet om oppsigelsestid på rom i bofelleskap

Publisert: 14.12.2020

Jeg leide et enkelt rom i bofellesskap med en annen + huseier (HE) med felles inngang. Fikk jobb i hjembyen, sa opp leia i august og flyttet i okt. Ser nå det er bare én måned oppsigelsestid på enkeltromsutleie, men HE insisterte på 3 mnd og sa det stod i loven, så jeg signerte. Nå krever HE betaling for strøm/internett for november (depositum er brukt opp på husleia). Har HE rett på betaling? Og kan egentlig HE kreve 3 mnd for enkeltromsutleie? Om ikke, kan jeg da kreve tilbake leia for november?

Les mer

Leid ulovlig leilighet

Publisert: 11.12.2020

Jeg har nettopp funnet ut at leiligheten jeg flyttet ut av i juni som jeg har bodd 3,5 år i er leid ut ulovlig. Dette har det ikke stått noen ting om i kontrakt, finn annonse eller blitt sagt muntlig. Er dette noe man kan/bør gå på til sak på? Huset er lagt ut på salg nå der det står spesifisert at praktikantdelen (der jeg har bodd) ikke er godkjent til utleie.

Les mer
1 2 3 25