Leie av bolig

Holde tilbake leie pga mugg

Publisert: 15.10.2020

Vi leier leilighet vi har bodd i siden juli. Allerede da oppdaget vi at det var mugg i leiligheten og tok kontakt med huseier. Det ble ikke gjort noe med. Vi sendte inn en egen muggprøve til ett firma og fikk alvorlig grad av muggvekst som resultat. Huseier tok testen selv og fikk ikke mugg resultat. Hvilke rettigheter har vi her? Vi har satt av noe av husleien på deponeringskonto og har fått beskjed om å betale det vi «skylder» før 15. oktober eller bli kastet ut.

Les mer

Si opp husleiekontrakt pga mugg

Publisert: 15.10.2020

Jeg har nå bodd i et kollektiv i 2 måneder, og vil allerede si opp. Kontrakten min sier at jeg må bo her i 4 mnd. før jeg kan søke om oppsigelse. Grunnen til dette er at man opplever mugg på både bad og rom, i tillegg til sølvkre. Huseier har fått beskjed om dette, men har respondert med å vaske/male over. Vi opplever han som svært uprofesjonell etter gjentagende klager. Jeg og de to andre jeg bor med har som følge opplevd luftveisproblemer, tretthet og hodepine. Hvilke rettigheter har jeg?

Les mer

Leietagerne betaler ikke leie

Publisert: 14.10.2020

Kjøpt et hus med 2 leietakere og ingen av de betaler, var ikke nevnt noe om det av selger, så nå har jeg et hus som taper masse penger på. Er det noe muligheter og få refundert kjøpe eller noe?

Les mer

Huseier vil ha tilgang på bolig før oppsigelsestiden har gått ut

Publisert: 14.10.2020

Jeg har sagt opp mitt leieforhold med avtale om 3 mnd oppsigelse. Har flyttet ut alle tingene og flyttet til ny leilighet, men fortsatt 2 mnd igjen av oppsigelse. Utleier krever nå nøkkel tilbake og full tilgang for å pusse opp og møblere leilighet for videre utleie. Har hun lov til dette?

Les mer

Tvist med huseier og NAV

Publisert: 14.10.2020

Jeg leier en leilighet og er i tvist med huseier angående oppsigelsestid. Jeg må flytte fordi jeg har barn, og et veldig dårlig bomiljø gjør at her kan jeg ikke bo. Det er ingen depositumsgaranti eller depositum på leiligheten. Har forvaltning på husleia i NAV, som blir direkte trukket presis ved hver uføretrygdutbetaling. Har fått ny leilighet som er tilpasset å ha barn i, og skal flytte. Utleier ringer NAV og saksbehandler. NAV driver og ringer utleier. Er det lov? NAV er ikke part i leieforholdet.

Les mer

Si opp tidsbestemt leiekontrakt pga mangler

Publisert: 14.10.2020

Hvordan kan en leieboer si opp en tidsbestemt kontrakt på 1 år? Utleier har sendt strømregninger som er større enn oppgitt i flere år (for å tjener ekstra penger). Det er en "middelman" person skal "ordne" opp i saker, men gjør ikke noe med det. På balkongen ute er råtne planker i bordene, jeg har sagt i fra, men utleier gjør ikke noe med det (3-4m rett ned). Får ikke tak i selve utleier av hybelen/kollektivet. Dette har visst pågått i flere år. Jeg spør for andre personer som jeg kjenner.

Les mer

Utleier låser seg inn uten forvarsel

Publisert: 14.10.2020

Utleier stadig kommer å ringer på døren uten forvarsel, som oftest låser dem seg inn og roper etter meg, Dette plager meg og freden min veldig mye. Er dette riktig?

Les mer

Hva er oppsigelsestiden?

Publisert: 13.10.2020

Jeg har en datter som leier ett rom i kollektiv. Hun vil si opp, men huseier mener hun må betale leie ut juni 2021. Hun mener at det både muntlig og slik hun tolker avtalen kan si opp med 3 mnd varsel. Hva er rett her? Dette er tekst i kontrakten: Leieforholdet løper minimum ut juni 2021. Oppsigelse skal være skriftlig. Oppsigelsestid 3 mnd fra utløpet av den mnd oppsigelsen mottas.

Les mer

Angrer på husleiekontrakt

Publisert: 13.10.2020

Jeg har nylig ingått en leiekontrakt men angrer, da jeg har funnet meg et nytt - og mye bedre- sted å bo. Jeg kontaktet utleier, og de hevdet at jeg hadde en oppsigelsestid på to måneder. Da jeg sjekket kontrakten finner jeg at det ikke står noe som helst om oppsigelsestid. Kan jeg flytte og nekte å betale de to månedene? Som student blir det alt for dyrt å betale to husleier i samtid over to måneder.

Les mer

Leilighet ubeboelig pga sopp

Publisert: 23.09.2020

Jeg var nyinnflytta i leilighet i april, og finner ut 4 mnd etterpå at hele leiligheten er full av svart muggsopp. Huseier har gjort all jobben for å fikse dette selv, til tross for at han ikke har bakgrunn/erfaring til å gjøre dette. Han brukte 4 dager på arbeidet, og da var det ikke beboelig i leiligheten, fordi både strøm og vann var avslått. Hva er mine rettigheter i denne situasjonen? Kan jeg flytte ut før oppsigelsestid? Evt betale mindre i husleie?

Les mer
1 2 3 22