Leie av bolig

Leier bolig med kloakklukt

Publisert: 16.01.2020

Har snakket med Finn.no som ba meg kontakte dere. Jeg og min samboer som er gravid leier en bolig til 10 200 kr i mnd. Vi har leid siden oktober. Etter vi flyttet inn har vi merket kloakklukt på badet, som er veldig intens. Klærne lukter kloakk etter å ha vært i vaskemaskin. Dette har gått utover helsen og privatliv. Utleier har holdt tilbake informasjon i kontrakten. Vi må hele tiden stå å kaste vann i sluket hele dagen. Når vi ikke har vært hjemme på noen timer kommer vi hjem til kloakklukt.

Les mer

Kreve husleie av ekskone

Publisert: 06.01.2020

Hvordan skal en kontrakt utformes når jeg vil kreve 1/2 leie av min kone som bor i vårt felles hus? Jeg må flytte ut grunnet separasjon. Er det nok at jeg gir henne et skriv hvor jeg krever leie fra dato jeg flytter ut med evt et vitne? Hva om hun ikke vil betale?

Les mer

Leieinntekter og uføretrygd

Publisert: 11.12.2019

Jeg er idag 100 % ufør. Jeg har planer om å kjøpe 4 boenheter og deretter leie disse ut hver for seg. Vanlig leiekontrakt på alle. Jeg eier også egen bolig nå, der jeg leier ut halve boligen, vanlig leiekontrakt på denne også. Vil uførytelsen min bli redusert dersom jeg kjøper 4 boenhet og leier disse ut? 6500,- per mnd, per boenhet. 6500 x 5 boenheter = 32 500 minus kostnader. Blir 390 000 minus kostnader i året.

Les mer

Får ikke si opp husleiekontrakt før april

Publisert: 09.12.2019

Jeg bor i ett bofellesskap og har en merkelig leiekontrakt i forhold til de andre i boligen. Har nettopp kjøpt bolig og får ikke sagt opp før april sier huseier. Trodde det var vanlig med tre måneder oppsigelsestid. Lurer på om dere kan hjelpe meg med å se over kontrakten? Jeg får nøklene til min leilighet 18. des. Så det begynner å bli stressende.

Les mer

Si opp tidsbestemt leiekontrakt

Publisert: 09.12.2019

Bor i kollektiv. Før jeg flyttet inn, fikk jeg visning over video, hvor jeg ikke fikk vist leilighetens feil. Så jeg skrev under uten å gi beskjed om feilene. Det innebærer hull i gulv i dusjkabinett, vannskader i taket på badet (de sa at de skulle fikse det før jeg flyttet inn, men ble ikke ordnet før jeg hadde bodd der i to mnd), ujevn maling på veggen på soverommet (malt rundt et skap som har stått der tidligere). Det er en tidsbestemt kontrakt, men er det mulighet å komme seg ut tidligere?

Les mer

Leilighet med sølvkre og brunt vann

Publisert: 26.11.2019

Leier en leilighet med sølvkre, fikk ingen beskjed om dette da vi leide leiligheten. Dem har prøvd å gasse ut leiligheten, men sølvkrene er der ennå. Og vannet er brunt og ekkelt og virker helsefarlig, De sa de skulle ordne dette, det har de ikke gjort. Kan vi bryte kontrakten?

Les mer

11 år gammelt pengekrav fra utleier

Publisert: 25.11.2019

Hvor lang tid tilbake kan utleier kreve tilsynelatende glemt husleie? Er snakk om ca 11 år tilbake i tid og først i dag fant han ut av det. Eg hadde ikkje anelse om manglende husleiebetaling.

Les mer

Ønsker å si opp husleiekontrakt pga bråk og fyll

Publisert: 22.11.2019

Jeg leier per dags dato av firma, der det viser seg at eier (eneste i firma) av firma er alkoholiker. Eier av firma bor i 1. etg, det har de siste 2 månedene vært meget utfordrende å bo her da jeg har 2 små barn boende i leiligheten med meg. Jeg har fått trusler fra besøkene hans, det er fyll og fest i ukedagene og til tross for klager fra meg så blir det ikke bedre. Ungene mine blir berørte av dette og vi er redd for hvordan dette vil eskalere. Kan jeg heve kontrakten?

Les mer

Får ikke sagt opp tidsubestemt kontrakt

Publisert: 22.11.2019

Jeg sitter i en tidsbestemt husleiekontrakt frem til 01.07.20. Var meg og en til som skrev under på denne kontakten. Hun sa opp leieforholdet og utleier bekreftet hennes oppsigelse på SMS med «ok». Jeg vil flytte jeg også mtp stor husleie og bare jeg som betaler etter at hun flyttet ut, men utleier nekter grunnet tidsbestemt husleiekontrakt. Dette er urettferdig. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Huseier utbedrer ikke det han lover

Publisert: 15.11.2019

Leier rom i en leilighet. Det fremkommer av kontrakten at det skal være 4 rom utenom kjøkken og bad, men det bor 5 personer i leiligheten. Sliter også med at utleier lover ting han ikke holder. Blant annet sa han da jeg flyttet inn at en balkongdør skulle skiftes ut innen tre uker. Dette har enda ikke skjedd tre måneder senere. Har purret mange ganger. Kan jeg kreve lavere husleie pga. feil i kontrakt? Kan jeg holde husleie tilbake fordi han ikke holder det han lover? Hvordan går jeg evt. frem?

Les mer
1 2 3 22