Leie av bolig

Kommer ikke ut av leiekontrakt

Publisert: 14.02.2019

Jeg har en leiekontrakt på 3 år uten oppsigelse. Det har nå gått 1 og et halvt år, og jeg vil flytte ut. Tidligere leieboer som bodde med meg flyttet ut etter 1 år og det gikk fint. Hun fikk tilbake depositumet sitt og befridde seg fra kontrakten, fordi hun fant en ny. Men når jeg vil flytte ut, så får jeg tilbake at det ikke er mulig pga bindende kontrakt. Hva gjør jeg når jeg ikke har råd til leie lenger? Og må flytte ut uansett 1. juni. Hva skal jeg gjøre?

Les mer

Leiebolig med rotteproblem

Publisert: 24.01.2019

Siden slutten av august har vi hatt problemer med svært aktive rotter i veggene i boligen vi leier. Huseier har sendt skadedyrfirma og forsøkt retting av problemet, uten hell da rottene fortsatt koser seg i veggene våre. Siden starten av desember har også leiligheten vært fylt av en intens lukt da det antageligvis ligger ekskrementer og døde rotter i veggene. Vi vil heve leiekontrakten og kreve avslag i leien. Hva har vi krav på?

Les mer

Mangler skikkelig varme og varmtvann i leiebolig

Publisert: 18.01.2019

Flyttet inn i leid enebolig november i fjor. Husleie skulle inkludere varme og varmtvann, men ikke strøm. Etter å ha bodde her snart to måneder erfarer jeg følgende:

- Varme kommer og går, og er ofte fraværende. Dette er via sentralfyr som utleier står for. -Varmtvann har også vært fraværende og med så lite trykk at dusjing har vært umulig. -Etter første strømregning så ser det ut som forbruket vil ligge på ca 40 000 kw i løpet av ett år, noe som er det dobbelt av gjennomsnittet.

Hva gjør jeg?

Les mer

Riktig husleie for samboer

Publisert: 18.01.2019

Madammen har kjøpt leilighet som jeg skal nå flytte inn i. Problemet er da vi skulle bli enig i hvor mye jeg skulle betale i månedsleie. Vi har blitt enige med at vi skal dele absolutt alle utgifter utenom avdrag på lånet hennes, som vi syns er rimelig. Men så er det en ekstra utgift som hun ville også ha med i månedsleien: kapitalrenter. Det er 2 % av egenandelen hun har satt i boligen skal jeg betale henne i året siden det er penger hun kunne få i renter i banken. Hva er riktig leie?

Les mer

Inntekter fra utleie i utlandet og dagpenger

Publisert: 11.01.2019

Vi har et sommerhus i Danmark som blir vurdert å leie ut. Nå er det slik at jeg er blitt arbeidsledig og skal gå på dagpenger. Betyr det at inntekten fra utleie i Danmark skal trekkes fra dagpengene? I Danmark vil de første 40 000 være skattefritt her.

Les mer

Betale husleie når boligen er solgt

Publisert: 11.01.2019

Må jeg betale resten av oppsigelsestiden hvis hun jeg leide hos selger leiligheten i løpet av oppsigelsestiden? Har betalt en av tre måneder av oppsigelsestiden, og hun solgte leiligheten i dag.

Les mer

Kastet ut fra leilighet på klage på oppussing

Publisert: 13.12.2018

Jeg leier et rom av borettslaget jeg bor i, der har de revet en vegg uten mitt samtykke eller gitt meg beskjed. Så alle tingene jeg har der står åpent for all allmennhet med en plastduk som dekker hullet. Alle tingene er nedstøvet med gips og betongstøv. Jeg har noen ting der inne som eventuelt har blitt ødelagt av dette. Etter jeg klaget på dette, fikk jeg bare oppsigelse av leieavtalen i hånda. Hva gjør jeg videre?

Les mer

Økning i husleie

Publisert: 07.12.2018

Jeg har leid en leilighet siden 2014 for 9200 kr. I går fikk jeg et brev fra eieren om at han skal øke leiepris til 10 000, og jeg må begynne å betale det nye beløpet fra 1.1.2019. Er det lov til å øke leiepris? Er det Ikke 6 måneder varsel før jeg begynner å betale den nye prisen?

Les mer

Mangler husleie fra avdød leietaker

Publisert: 07.12.2018

Jeg er utleier og har leid ut bolig til en eldre mann med standardkontrakt med 3 mnd oppsigelse. Sist i november døde leietaker. Sønnen sa at de ønsket å si opp leieavtalen og tømme huset slik at det var klart til 01.01.19. Den 20. november skulle husleien betales, denne kom ikke inn på konto. Jeg snakket med sønn som ba han meg om å ta beløpet fra depositumskonto (noe jeg ikke er komfortabel med, da det må males etc) da de ikke hadde tilgang til farens konti. Hva gjør jeg for å få husleien?

Les mer

Leietaker har ikke betalt depositum eller leie

Publisert: 07.12.2018

Jeg har gitt nøkkel til leietaker forrige måned, men utleier har ikke betalt depositum eller leie for den første måneden. Leietakeren har også blokkert mitt nummer, så jeg har ingen måte å kontakte leietaker på. I kontrakten står det at han må betale innen 15. desember og har mulighet for en frist på 14 dager. Hvis han ikke betaler, hvordan kan jeg få leietaker kastet ut?

Les mer
1 2 3 19