Lån

Låne penger til foreldre

Publisert: 04.08.2020
Emneord: ,

Jeg ønsker å gi et privat lån til mine foreldre i forbindelse med at de kjøper en ny bolig med livsløpsstandard. Lånet skal være rente og avdragsfritt så lenge de lever, evt så lenge de har behov for å eie boligen. Men ved et arveskifte skal summen tilbakebetales, justert for inflasjon. 1) er det noen skattemessige forhold vi trenger å vite om? Hva skal rapporteres? 2) er det noen standardkontrakt for et slikt lån? 3) er det noe vi bør tenke på i forhold til andre arvinger (dvs mine søsken)?

Les mer

Får ikke tilbake penger fra venn

Publisert: 21.07.2020
Emneord: ,

Jeg har betalt 3000 kroner til en «venn» for å hjelpe å betale for hotell. Har nå vært i kontakt med hotellet som sier det ikke ble betalt noe ved avbestilling! Han som har stjålet dette og bare krevd mer hver uke sitter nå inne (annen sak) og det er ikke mulig med oppgjør da han nekter å betale. Hva gjør jeg?

Les mer

Salgspant når man låner penger av en venn

Publisert: 05.05.2020

Hvis man tar et billån gjennom en venn, kan da långiver kreve tilbake bil og selge den selv om låntaker betaler for seg hver mnd?

Les mer

Venninne betaler ikke tilbake lån

Publisert: 09.09.2019

Lurer på hvordan eg skal få pengene tilbake som eg lånte bort til ei venninne. Er snakk om 8000 kr. Har vært i kontakt med hu flere ganger, men hu nekter å betale uansett hva eg sier på at hu kan betale 500 kr i mnd. Så spørsmålet mitt er hu fikk lånt disse pengene til bil og eg er nå dritt lei av å vente på dem er gått 3 år nå! Hvordan kan eg få hentet pengene på lovlig vis eller erstatnings ting for å dekke opp?

Les mer

Sliter med å betale tilbake gjeld til venninne

Publisert: 06.08.2019

Jeg har lånt penger av en venninne, og det er snakk om 68 000 kr. Jeg lovet henne å betale alt tilbake, vi har ikke laget noe som helst gjeldsbrev eller noe som helst. Jeg sa jeg skal gjøre mitt beste å jobbe i sommerferien for å kunne betale så mye av lånet som jeg klarer, men det har blitt lite arbeid pga sykdom, jeg lurer på om hun da kan gå videre med dette slik at det evt blir en sak mot meg om dette. For jeg har lovet henne pengene, men vi har aldri fastslått dato eller noe.

Les mer

Startlån fra Husbanken når man eier hytte

Publisert: 14.08.2018

Eg er separert og ufør med 2 barn. Etter skilsmissen får eg hyttetomten vår, med takst på 1.3 mill og resterende 900 000 i lån. Pdd. er denne hytten utleid for 6500 kr i mnd. Pga at eg bare har uføretrygd å rutte med, har eg kontakt med NAV og Husbanken ift å få satt opp et enkelt lite hus på 68 m2 (enkelrum.se) på foreldrene mine sin tomt, og dermed få gunstig lån og tilskudd for å få dette til å gå opp. Er det mulig å kunne beholde hytte, og leie denne ut, men likevel få tilskudd + startlån?

Les mer

Søster krever penger for lån fra far

Publisert: 13.08.2018
Emneord: ,

Jeg har en søster som krever penger fra meg, men jeg har aldri spurt henne om lån og penger. Jeg har kun spurt faren min for små ting som mat, togbillett osv. Hun sier at hun ga faren min disse pengene og at nå krever hun at jeg betaler 10 000 kr. Jeg nekter å betale for noe jeg ikke visste. Faren min ga meg disse for økonomisk støtte ang. skole, mat og togbillett for å besøke dem. Hva sier loven?

Les mer

Medlåner og skatt på salg av bolig

Publisert: 01.08.2018

Jeg har vært medlåner til en slektning i forbindelse med et huskjøp. Da han solgt huset 2 år senere med et overskudd på nesten en halv million kroner, fikk jeg som følge av dette en restskatt på 32 200 kroner siden jeg ikke hadde bodd i huset eller hadde investert i ny bolig. Spørsmålet mitt er om jeg juridisk sett kan kreve deler av salgsoverskuddet?

Les mer

Ekskone betaler ikke tilbake på lån

Publisert: 26.06.2018
Emneord: ,

Jeg har lånt min ekskone 9024 kr og hun svarer meg ikke på når hun kommer til å betale dem tilbake. Har kontrakt på at hun skal betale tilbake en del av denne summen, og muntlig kontrakt og meldinger på at hun skal betale meg resten. Jeg har tenkt å sende inn til forliksrådet, men er usikker på om jeg vil få noe ut av det da mye går over facebook-meldinger. Har også gitt henne en frist på å svare meg til 1. juli.

Les mer

Lånt penger av venninne – sliter med tilbakebetaling

Publisert: 11.06.2018
Emneord: ,

Jeg har lånt penger av min venninne over 4 år, da jeg har hatt veldig dårlig råd. Hun har oppgitt kode på bank over tlf. Jeg har blitt uføretrygda og sliter med å betale tilbake. Det meste har blitt gjort i fylla, da vi begge er alkoholikere, men hun er nå tørrlagt. Den summen har jo blitt 470 000 siden 2015. Hun har ikke gjort krav på dette tidligere. Har sagt jeg er villig til nedbetalingsplan. Hun sier jeg har stjålet pengene og ikke lånt dem. Hun har anmeldt meg.

Les mer