Lån og finansiering

Kontrakt om tilbakebetaling av gjeld

Publisert: 11.06.2020

Om samboeren har gjeld han vil innfri med boliglånet. Er en kontrakt mellom oss om at den gjelden må betales i helt beløp ved et brudd, gyldig? Han øker lånet med 400 000 kr.

Les mer

Salgspant når man låner penger av en venn

Publisert: 05.05.2020

Hvis man tar et billån gjennom en venn, kan da långiver kreve tilbake bil og selge den selv om låntaker betaler for seg hver mnd?

Les mer

Lånt penger til person som er konkurs

Publisert: 25.02.2020

Jeg har vært hjelpsom med en person jeg ikke visste var personlig konkurs og gitt vedkommende lån som skal tilbakebetales når vedkommende mottar arv fra sine foreldre. Nå som jeg vet ar personen er personlig konkurs, og har holdt dette skjult for meg, frykter jeg at jeg ikke vil få pengene tilbake når vedkommende arver.

1. Har jeg grunn til å frykte dette rent rettslig? 2. Er det noe jeg kan gjøre for å sikre meg prioritet osv? 3. Hva bør/kan jeg gjøre?

Les mer

Får ikke overført lån til eks

Publisert: 28.01.2020

Banken sier jeg er hovedlåntaker på boliglånet og vil ikke slette meg fra ansvaret. Eks er medlåntaker. De stiller spørsmål ved hvorfor eiendomsretten er overdratt til eks i 2017, mens jeg samtidig beholder ansvaret for lånet? Dette skyldes banken sa til oss hun skulle få overta lånet. De kjøpte meg ut men banken trakk seg. Dette forhindrer meg i nytt kjøp. Hva kan jeg gjøre? 3 år godt og hun har ikke betalingsevne pr bank.

Les mer

Ansvar for studielån etter skilsmisse

Publisert: 16.01.2020

Dette er en skilsmisse. Partneren min har tatt opp studielån i perioden vi har vært gift. Er studielånet personlig, eller er jeg medansvarlig for halve lånet nå som vi skiller oss?

Les mer

Inkassoselskap krever betaling for innfridd lån

Publisert: 15.01.2020

Har mottatt krav fra et inkassoselskap for et lån jeg tok opp for noen år tilbake. Jeg mener lånet er innfridd. I selvangivelsen 2018 står lånet i 0, og lånet er heller ikke registrert i Gjeldsregisteret. Tross dette fortsetter inkassoselskapet sin prosess. Har klaget til Inkassoklagenemda, som ikke kan ta stilling til hvorvidt et krav er gyldig. Dette er fortvilende. Hva skal jeg gjøre?

Les mer

Er avtale gjort på SMS gyldig?

Publisert: 07.01.2020

En kompis av meg ønsker å låne 100 000 kroner for å ordne noe på bil. Han sier at jeg skal få 30 000 i renter på dette når han skal betale tilbake lånet. Er skriftlige avtaler via meldinger bindende slik at jeg kan garantere utbetaling?

Les mer

Boliglån solgt til ny kreditor

Publisert: 20.12.2019

Jeg hadde et misligholdt boliglån for 12 år siden, På et tidspunkt var jeg kredittverdig og ringte banken for å spørre om jeg stadig skylder penger. De sa jeg ikke skylder, men står som dårlig betaler. Idag snakket jeg med banken igjen etter å ha fått brev fra et inkassoselskap ang. samme sak. Banken sier at jeg ikke skylder de en krone, men at de har solgt saken min til et inkassoselskap. Betyr dette at jeg i systemet er registrert med gjeld eller bare at de prøver å inndrive det?

Les mer

Bank vil bruke egen eiendomsmegler ifm refinansiering

Publisert: 30.08.2019

Vi har boliglån i DNB. Vi fikk nylig ny verdivurdering av boligeiendommen som hadde endret seg både med tomtestørrelse og flere bygninger. Banken ville ikke legge inn denne nye verdivurderingen, og forslo å sende egen eiendomsmegler til oss gratis. Vi ønsket å refinansiere siden eiendommen er spesiell med over 6400 kvm tomt og 3 større bygninger utenom bolighus ønsket vi å heller bruke en sertifisert takstmann fra et autorisert firma (norsk takst). Kan banken gjøre slikt? Hva gjør vi nå?

Les mer

Låne penger til sønn for oppstart av firma

Publisert: 16.11.2018

Skal låne en av mine sønner kr 200 000, da han skal starte trafikkskole. Hva bør tas med i avtalen som vi skriver , utenom rente og avtale om tilbakebetaling, avdragsfrihet og hvordan vi skal gjøre med gjelden ved en eventuell konkurs? Selskapet skal startes som et aksjeselskap. Kan eventuell gjeld ved konkurs omgjøres til forskudd på arv? Eventuell rente. Jeg taper en del da det er penger fra fond. 2 brødre, de er orientert.

Les mer