korona

Permittert pga korona

Publisert: 19.04.2021

Jeg er 80 % permittert som daglig leder i et firma hvor jeg er deleier og eneste ansatt i en bedrift vi skulle åpnet nov 20. Dette ble da utsatt pga koronatiltak. Kan jeg permitteres 100 % fra firmaet mitt, men allikevel gjøre småoppgaver for firmaet? Betale regninger etc.

Les mer

Påvirker pengegaver dagpenger og sosialhjelp?

Publisert: 07.04.2021

Vi er et ektepar som nylig har solgt vår bolig for en god pris. Vi planlegger å kjøpe bolig til vår datter for ca 4 millioner, hvorav noe skal være forskudd på arv og noe skal være lån fra mor. Vår datter leier nå bolig i Oslo. Hun er permittert fra jobben, men regner med å komme tilbake i jobb i løpet av sommeren. Vil forskudd på arv og lån fra mor påvirke hennes rett til dagpenger fra NAV, eller økonomisk sosialhjelp hvis hun mister jobben? Hvordan vil eierforhold og lånegrad påvirke dette?

Les mer

Arbeidsgiver stoler ikke på sykefravær

Publisert: 06.04.2021

Jeg fikk en melding fra min arbeidsgiver, som jeg kan sende deg på mail, eller tekst. Som dere trenger å se. Om å gjøre covid-19 til fravær. Det er ikke her, jeg skal ta test. Men de stoler ikke på hva jeg sier. Jeg har influensa og hadde feber, følte ikke at jeg skulle gå ut, og heller kunne. Jeg tok 2 tabletter og hostesaft, og la meg. Nå klaget de på at jeg ikke svarte tlf. Da jeg sov. Jeg har ingenting imot å ta test. Men måten de skrev melding på føler jeg meg stemplet som ikke seriøst.

Les mer

Kan man saksøke staten for menneskerettighetsbrudd?

Publisert: 06.04.2021

Hva blir konsekvensene om en stat finnes skyldige i menneskerettighetsbrudd under en krisesituasjon, enten i egen rettsinstans eller i en internasjonal menneskerettighetsdomstol? Skal det mer til for å dømmes for et slikt brudd under en krisesituasjon, enn ellers, da staten kan innskrenke de fleste menneskerettigheter under krisesituasjoner? Var statens «koronalov» en måte å legitimere mulige brudd på gjeldende lover under en krisesituasjon? Kan man da saksøke staten for brudd i ettertid?

Les mer

Mister AAP

Publisert: 22.03.2021

Jeg har nå etter bla arbeidsskade mottatt AAP i 4 år (og 6 mnd tillegg pga covid). Jeg har vært igjennom alt, men siden i sommer har jeg ventet på videre avklaring. Nå har jeg nettopp begynt på et arbeidsavklaringsopplegg, og får samtidig beskjed om at AAP stoppes om 16 dager. Hva skal jeg gjøre? Er jo snart ferdig, så mister jeg alt av rettigheter samt uførforsikring pga somling fra NAV? Dette blir jeg bare sykere av.

Les mer

Hvem bestemmer vaksinerekkefølge?

Publisert: 22.03.2021

Har kommunen lov til å vaksinere ektefeller samtidig med de eldste, selv om de er yngre, og da havner andre som faktisk er eldre, bakover i vaksine køen? Jeg vet at det praktiseres i noen kommuner.

Les mer

Nødvendig reise og karantenehotell

Publisert: 17.03.2021
Emneord: ,

Ifm regjeringens innføring av karantenehotell ved ankomst Norge. Jeg har hjemmekontor i Spania fordi å jobbe derifra er bedre for min helse og forebyggende for å kunne være i 100 % stilling. Jeg har fast bosted i Norge. Anses dette som "unødvendig fritidsreise" hvor de kan pålegge meg karantenehotell?

Les mer

Permittering når man har to jobber

Publisert: 17.03.2021

Jeg har to jobber, den ene er en 80-100 % stilling under vintersesong, den andre en 80-100 % helårsstilling. Grunnen til at jeg har to jobber er for å tjene nok til å betale utgifter og samtidig spare til hus, samt at jeg har startet eget firma som kun har drift sommersesong (anleggsbransjen). Dersom jeg nå blir permittert fra vintersesongstillingen som følge av nedstenginger, vil NAV da kunne avkorte permitteringsutbetalingen fordi jeg har en annen jobb i tillegg? Hvilken lovhjemmel?

Les mer

Arbeidsgivere trekker i lønn i stedet for å permittere

Publisert: 09.03.2021

Vår arbeidsgiver trekker oss i lønn og vi har ikke fått permitteringsvarsel eller blitt permittert, vi kommer på jobb og ser hvor mye vi har å produsere og nå som det er korona er det mye mindre produksjon, og når vi er ferdig har vi ikke flere oppgaver å gjøre og må dra hjem, så blir vi trukket i lønn, vi mener at vi burde blitt permittert eller at vi har krav på full lønn?

Les mer

Provisjon når man er permittert

Publisert: 09.03.2021

Jeg er permittert 90 % og min lønn er fastlønn + provisjon. I perioden har jeg på å jobbe lite, allikevel klart å levere slik at jeg ville fått provisjon. Har jeg rett på å få utbetalt provisjon mens jeg er permittert, eller må jeg vente til (forhåpentligvis) permitteringen blir opphevet. Vil dette får konsekvenser eller innvirkning på dagpengene?

Les mer
1 2 3 16