korona

Er det lov å gi påbud om munnbind?

Publisert: 18.02.2021

Jeg ser i dag at det vurderes å innføre doble munnbind i Norge. Er dette lov i forhold til menneskerettighetene? Er det i det hele tatt lov å gi påbud om munnbind? I tillegg er det i flere yrker anbefalt å bruke munnbind i kontorlandskap. Jeg vil gjerne vite hvilke rettigheter man har. Her er linken til artikkelen: https://www.aftenposten.no/norge/i/yROg9e/nakstad-dobbelt-munnbind-kan-bli-anbefalt-i-norge

Les mer

Bedrift har ikke råd til feriepenger

Publisert: 11.02.2021

En ansatt har sluttet i stillingen sin, og skal ha utbetalt feriepenger. Grunnet omsetningssvikt under pandemien har bedriften svært dårlig likviditet, og ikke mulighet til å utbetale feriepenger på nåværende tidspunkt. Hva skjer i en slik situasjon?

Les mer

Får ikke bonus etter permittering

Publisert: 05.02.2021

Firmaet vårt permitterte i fjor en del ansatte og samtidig reduserte de lederlønn/bonuser. Det viser seg at selskapet har klart seg bra tross motgangen i starten og i 2021 ble det informert om at alle ledere ville bli betalt tilbake det de hadde gitt opp. Samtidig ble det nevnt at de ikke hadde lov til å betale tilbake det de som var permittert hadde tapt - stemmer dette?

Les mer

Vanskelig økonomi etter gjeldsordning

Publisert: 28.01.2021

Gjeldsordning. Både jeg og samboer har gjeldsordning hos namsmannen. Vi har hver vår, men noe av det er felles gjeld. Vi sliter forferdelig i denne koronatiden, med meg som er permittert og får 60 % lønn (dagpenger). Jeg må søke nødhjelp hver mnd til NAV. De er veldig klar over disse problemene. Vi står nå i denne situasjonen at barnehagen blir tvangsoppsagt, huset vi leier, andre abonnement som mobil telefon/bredbånd. Vi lever minimalt og trenger sårt hjelp fra noen. Hvor kan vi henvende oss?

Les mer

Trenger jobb fram til høsten

Publisert: 22.01.2021

Jeg har fått tilbud av NAV at jeg kan søke jobb og spørre om lønnstilskudd dvs 60 % utbetales av NAV og 40 % fra arbeidsgiver. Men det er så vanskelig å finne jobb i disse dager. Kan du gi meg råd? Jeg starter på skolen igjen til høsten, men akkurat nå trenger jeg å jobbe i hva som helst.

Les mer

Beregning av sykepenger for vikar

Publisert: 22.01.2021

Jeg er vikar på en sykehjem, ble smittet av covid-19 etter å ha jobbet direkte med smitten, var sykemeldt ca. 2 måneder. Jeg fikk utbetalt for 3 dager som jeg stod oppført på, før jeg gikk i sykemelding. Jeg har forståelse for at arbeidsgiver må gjennomsnittsberegne lønn for sykemeldingsperioden, slik at jeg får lønn for perioden selv om jeg ikke hadde flere avtalte vakter i de første 16 dager. Eller?

Les mer

Ny huseier har satt opp husleien

Publisert: 14.01.2021

Vi leier et hus som vi betalte 7500 kr for i måneden. Utleier gikk ned til 5000 kr i måneden siden vi begge mistet jobb pga korona. Så ble huset solgt og ny utleier vil ha 7500 kr igjen. Hva er rett? Jeg har det skriftlig at det ble satt ned til 5000 kr i måneden.

Les mer

Får redusert stilling etter permittering

Publisert: 16.12.2020

Jeg jobber i dag i en 80 % stilling som jeg er 100 % permittert fra. Arbeidsgiver har etter drøftelsesmøte tilbudt meg en ny stilling på 45 % etter endt permitteringsperiode. Dette vil ikke dekke utgifter til livsopphold, og slik jeg tolker NAVs regelverk vil jeg miste retten på dagpenger. Hvilke alternativer har jeg?

Les mer

Må betale for avlyst svømmekurs

Publisert: 10.12.2020

Begge barna mine går på svømmekurs hos en privat arrangør i en kommunal svømmehall. 4 dager før svømmehallene ble stengt meldte jeg de på muntlig på neste kursrunde. Denne kursrunden blir det nå ikke noe av. Men jeg får purring på fakturaen. Må jeg betale?

Les mer

Mener de er satt i karantene på feil grunnlag

Publisert: 09.12.2020
Emneord:

Hadde fått en venn til å handle polvarer, som han satte igjen ved campingvogna vår i Sverige. Vi kom dit for å se til vogna som er unntak fra karantenebestemmelsene. Likevel tok politiet det som bevis på at vi hadde vært på polet. Noe vi ikke hadde vært. Vi har ikke brukt bankkort eller tatt ut penger i Sverige. Blir det rett å dømme oss til karantene?

Les mer
1 2 3 15