korona

Får ikke dagpenger pga stengte grenser og utenlandsopphold

Publisert: 18.06.2021

Jeg er tysk statsborger. Jeg fikk arbeidsferie og reiste til Marokko 18.02.2020. Jeg fikk ikke returnert på grunn av stengt grenser. På grunn av covid ble jeg permittert og søkte online for dagpenger imens jeg var permittert. Nav har ikke vurdert det for dagpenger og jeg må betale tilbake forskudd. Det skrives på vedlegg følgende: Vi gjør oppmerksom at for å ha rett til dagpenger må medlemmet oppholde seg i Norge. Dette følger av folketrygdloven §4-2.

Les mer

Forlenget permittering

Publisert: 04.06.2021

Jeg mottok permitteringsvarsel som trådte i kraft 20.10.2020. På dette varselet står det skrevet at permitteringen ikke vil vare lenger enn 26 uker. Permitteringen måtte forlenges. Har ikke jeg da krav på 14 dagers varslingsfrist på selve forlengelsen? Ettersom det opprinnelige varselet inneholdt en sluttdato? Og hva er konsekvensen ved å ikke varsle 14 dager før? Og må arbeidsgiver da på nytt betale for arbeidsgiverperiode ?

Les mer

Forlenget permittering

Publisert: 02.06.2021

Jeg mottok permitteringsvarsel som trådte i kraft 20.10.2020. På dette varselet står det skrevet at permitteringen ikke vil vare lenger enn 26 uker. Permitteringen måtte forlenges. Har ikke jeg da krav på 14 dagers varslingsfrist på selve forlengelsen? Ettersom det opprinnelige varselet inneholdt en sluttdato? Og hva er konsekvensen ved å ikke varsle 14 dager før?

Les mer

Lønn for prøvejobbing

Publisert: 31.05.2021

Jeg lurer på dette med prøvejobbing. Jeg har vært permittert en stund. Og har dermed søkt andre jobber. Var på intervju hos en bedrift og prøvejobbet hos dem i 10,5 timer? Har jeg krav på lønn? Og hva kan jeg vise til dersom de ikke ønsker å utbetale meg lønn? Det ble dessverre ikke avtalt noe på forhånd.

Les mer

Fremme krav om å slippe karantenehotell

Publisert: 27.05.2021
Emneord: ,

Jeg er seilende sjømann, og etter de siste reglene for karantene ved innreise, må jeg tilbringe karantenetiden på hotell. Jeg bor alene i egen bolig, og mener staten pålegger meg en unødvendig risiko for smitte ved å bo ti dager på hotell. Ved hjemreise, testes jeg minst 2 ganger. Det går ikke på tap av fritid, da jeg uansett alltid fullfører pålagt karantene alene i min bolig, uten fysisk kontakt med andre. Jeg ønsker derfor å prøve saken juridisk. Takknemlig for råd om hvordan gå frem.

Les mer

Permittert pga korona

Publisert: 19.04.2021

Jeg er 80 % permittert som daglig leder i et firma hvor jeg er deleier og eneste ansatt i en bedrift vi skulle åpnet nov 20. Dette ble da utsatt pga koronatiltak. Kan jeg permitteres 100 % fra firmaet mitt, men allikevel gjøre småoppgaver for firmaet? Betale regninger etc.

Les mer

Påvirker pengegaver dagpenger og sosialhjelp?

Publisert: 07.04.2021

Vi er et ektepar som nylig har solgt vår bolig for en god pris. Vi planlegger å kjøpe bolig til vår datter for ca 4 millioner, hvorav noe skal være forskudd på arv og noe skal være lån fra mor. Vår datter leier nå bolig i Oslo. Hun er permittert fra jobben, men regner med å komme tilbake i jobb i løpet av sommeren. Vil forskudd på arv og lån fra mor påvirke hennes rett til dagpenger fra NAV, eller økonomisk sosialhjelp hvis hun mister jobben? Hvordan vil eierforhold og lånegrad påvirke dette?

Les mer

Arbeidsgiver stoler ikke på sykefravær

Publisert: 06.04.2021

Jeg fikk en melding fra min arbeidsgiver, som jeg kan sende deg på mail, eller tekst. Som dere trenger å se. Om å gjøre covid-19 til fravær. Det er ikke her, jeg skal ta test. Men de stoler ikke på hva jeg sier. Jeg har influensa og hadde feber, følte ikke at jeg skulle gå ut, og heller kunne. Jeg tok 2 tabletter og hostesaft, og la meg. Nå klaget de på at jeg ikke svarte tlf. Da jeg sov. Jeg har ingenting imot å ta test. Men måten de skrev melding på føler jeg meg stemplet som ikke seriøst.

Les mer

Kan man saksøke staten for menneskerettighetsbrudd?

Publisert: 06.04.2021

Hva blir konsekvensene om en stat finnes skyldige i menneskerettighetsbrudd under en krisesituasjon, enten i egen rettsinstans eller i en internasjonal menneskerettighetsdomstol? Skal det mer til for å dømmes for et slikt brudd under en krisesituasjon, enn ellers, da staten kan innskrenke de fleste menneskerettigheter under krisesituasjoner? Var statens «koronalov» en måte å legitimere mulige brudd på gjeldende lover under en krisesituasjon? Kan man da saksøke staten for brudd i ettertid?

Les mer

Mister AAP

Publisert: 22.03.2021

Jeg har nå etter bla arbeidsskade mottatt AAP i 4 år (og 6 mnd tillegg pga covid). Jeg har vært igjennom alt, men siden i sommer har jeg ventet på videre avklaring. Nå har jeg nettopp begynt på et arbeidsavklaringsopplegg, og får samtidig beskjed om at AAP stoppes om 16 dager. Hva skal jeg gjøre? Er jo snart ferdig, så mister jeg alt av rettigheter samt uførforsikring pga somling fra NAV? Dette blir jeg bare sykere av.

Les mer
1 2 3 17