Konkurs

Leietaker har gått konkurs

Publisert: 10.03.2020

Vi har hatt utleie av forretningslokale, leietaker er konkurs. Boet har informert om at de ikke trer inn i kontrakt. Leietaker har flyttet ut. og betalt husleie ut januar. Ingen oppsigelse.. Boet er tyst. Henvendt oss til boet gjennom 6 mail, ikke fått noen svar på våre spørsmål om lokale. De har nå som sagt flyttet ut alle varer og inventar, stjålet utleiers. Vi har et depositum på 3 mnd husleie. Som vi har gjort krav på grunnet 3 mnd oppsigelse av leie. Boet har ikke frigitt dep. Nøkler ikke levert.

Les mer

Lånt penger til person som er konkurs

Publisert: 25.02.2020

Jeg har vært hjelpsom med en person jeg ikke visste var personlig konkurs og gitt vedkommende lån som skal tilbakebetales når vedkommende mottar arv fra sine foreldre. Nå som jeg vet ar personen er personlig konkurs, og har holdt dette skjult for meg, frykter jeg at jeg ikke vil få pengene tilbake når vedkommende arver.

1. Har jeg grunn til å frykte dette rent rettslig? 2. Er det noe jeg kan gjøre for å sikre meg prioritet osv? 3. Hva bør/kan jeg gjøre?

Les mer

Firma utbetaler ikke lønn

Publisert: 12.02.2020

Jeg er ansatt i et lite firma. Jeg har ikke fått utbetalt lønn sist måned. Og firma har mye utestående gjeld. Hva gjør jeg? Når skal jeg stoppe arbeidet mitt evt?

Les mer

Ønsker å kjøpe butikk

Publisert: 10.02.2020
Emneord: ,

Alle vi ansatte ble sagt opp 31.12.19 pga økonomi. Nå lurer jeg på å kjøpe butikken, er det da en overdragelse hvor ansatte følger med eller et kjøp? Butikken har ikke ligget ute for salg.

Les mer

Får ikke utbetalt lønn fra restaurant

Publisert: 10.02.2020

Jeg mistet jobben i august/september i 2019, da det ikke var nok penger til å fortsette å drive restauranten. Vi ansatte har ikke fått lønn for den siste arbeidsmåneden eller feriepenger. Arbeidsgiver tenkte å betale ut alt selv uten å måtte slå seg konkurs, noe som ikke var mulig da det ikke var penger nok. Etter ca 1 mnd fikk jeg/vi beskjed om at han måtte levere konkursbegjæring og at vi ville bli kontaktet av en bobestyrer. Nå har det gått 4 mnd og han har ikke slått seg konkurs. Hva gjør jeg?

Les mer

Ansatt har begjært bedriften konkurs

Publisert: 06.11.2019

Konkursbegjær: Ansatte ble permittert i juli da bedriften var vurdert konkurs. Etter innkallelse i juli, ble det nevnt at lønn for juni-mnd måtte utsette til september da bedriften ikke hadde penger og vi ønsker å redde den. Lønn ble betalt som avtalt i september. En ansatt har oppfordret til konkursbegjær i sept. Krav: -lønn (betalt) -feriepenger 2019 (skal ikke denne betales i 2020?) -lønn i oppsigelsetid (ikke oppsagt eller bedt om oppsigelse) -renter -varsel gebyr Hva må arbeidsgiver gjøre?

Les mer

Sliter økonomisk med enkeltpersonforetak

Publisert: 06.11.2019

Jeg sliter økonomisk, snart så det går i retten. Har enkeltmannsforetak. Det går i pluss. Er det mulig at jeg kan gjøre om dette til et AS? Driver i drosjenæring. Har betalingsanmerkning. Får jeg et AS, så har jeg mulighet til og selge drosja for en god pris. Kan også si opp løyvet osv. Hva anbefales? Hva er lovverket?

Les mer

Betale forskuddstrekk etter konkurs

Publisert: 26.09.2019

Jeg trenger hjelp angående forskuddstrekk og erstatning. Er det sånn at jeg forplikter å betale forskuddstrekk som privatperson etter firma jeg var daglig leder har gått konkurs?

Les mer

Innkalt til drøftingsmøte og varsel om oppsigelse

Publisert: 06.08.2019

Ble ansatt i firmaet i mai. Fikk nå første dagen etter ferie innkalling til drøftingsmøte med varsel om oppsigelse på bakgrunn av virksomhetens forhold. Dreier seg om økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Har ikke fått lønn fra arbeidsgiver som er konkurs

Publisert: 02.04.2019

Jeg slutade på hos et firma 26.07.2018 og har ikke fått mina penger. Daglig leder lovade att feriepenger skulle utbetalas i starten av 2019, vilket jeg godtog! Därefter flyttade han fram betalning til start av januar og efter flera mail og sms fikk jeg lönnslipp med utbetalning av 28 806 kr 21.02.2019, men inga pengar kom in på konto. Förra onsdagen fikk han en uke på seg att betala, eller skulle jeg gå vidare etc. I måndags 04.03.2019 meddelande han de ansatta att han med dagens dato få bolaget konkurs.

Les mer