Klage på behandling

Klage på gebyr fra kommunen

Publisert: 24.04.2018

Har søkt om utsleppsløyve (minirenseanlegg) hos kommunen. De står at det er seks ukers behandlingstid. Det tok dem 17 uker å svare, og de tok fullt gebyr på 9.600 kr. Kan de kreve fullt gebyr når de er 11 uker over fristen?

Les mer

Enkeltvedtak eller forvaltningslov?

Publisert: 14.02.2018

Plan- og Teknikkutvalget har fattet et "vedtak" sendt fra Administriasjonen ved Rådmannen, og som til og med er datert to dager før vedtaket faktisk ble godtkjent. Med tanke på klagefrister er det viktig for meg å vite følgende: Er et vedtak om detaljeregulering av et område et enkeltvedtak eller en forskrift etter forvaltningsloven? I følge Regjeringen.no ser det ut som om et enkeltvedtak (brukerveiledn til ny PBL, datert 2009), men etter Forvaltningsloven §2s ordlyd syntes det som forskrift.

Les mer

Avslag på klaging av skilt

Publisert: 13.02.2018

Det er nylig innført betalt parkering i området hvor jeg bor. Kommunen har satt opp et skilt om betalt parkering kant i kant med min vinduskarm som er veldig sjenerende fordi man ser rett på skiltet når man ser ut. Jeg har sendt inn en klage som jeg nå har fått avslag på. Er det noe vits å sette en advokat på dette i et forsøk på å endre klagen?

Les mer

Sen diagnostisering av ADHD og svikt i skolegangen

Publisert: 15.09.2017

Jeg er en mann på 32 år som fikk diagnosen ADHD for halvannet år siden. Da medisinen funker utmerket på meg, føler jeg at skolegangen min burde ha vært annerledes. Jeg har sett litt på nettet, og det virker som at det er muligheter for erstatning ved sen diagnosering og eventuelt for svikt i fra ungdomskolen. Har behov for litt hjelp med hvordan jeg skal gå frem og hvem som skal kontaktes.

Les mer

Kan jeg gå til sak mot sykehuset etter mislykket operasjon?

Publisert: 30.08.2016

Jeg hadde en operasjon i benet mitt for noen år siden.  Resultatet etter operasjonen er at jeg har fortsatt plager. Når gipsen ble tatt av hadde alle stingene gått opp og såret var helt åpent. Uheldigvis var jeg, min søster og min far veldig sjokkert på det tidspunket slik at ingen av oss tok bilder. Jeg har lyst til å gå til sak mot Akershus universitetssykehus (Ahus) for disse feilene, og for at skaden har gitt meg problemer i ettertid. Da jeg ikke har noen bilder av skadene etter operasjonen, kan jeg likevel saksøke Ahus for dette forholdet?

Les mer

Pasientskadeerstatning – stadig flere søker erstatning

Publisert: 06.01.2016

Stadig flere norske pasienter søker erstatning etter behandling i norsk offentlig helsevesen. Pasienter som får erstatning, kan havne i diskusjon om erstatningsbeløpet.

Les mer

Erstatning ved feil diagnose?

Publisert: 29.10.2015

Jeg fant nylig ut at legen min på barneavdelingen feildiagnoserte meg og viste at det var feil diagnose. Jeg fikk ny lege som utredet meg videre og fant ut rett diagnose. Diagnosen min er meget sjelden i Norge, toppen 3 pasienter, så den nye legen min ville ta meg med til utlandet for å finne en lege som kunne gi meg tilstrekkelig informasjon om sykdommen. Dette fikk hun ikke lov til av den forrige legen min. Jeg viste ikke noe om dette den gangen. Er det noe jeg kan gå videre med?

Les mer

Søke om pasientskadeerstatning

Publisert: 17.09.2015

Jeg er en mann på 23 år som fikk en skade i høyre skulder under fødsel. Jordmor anbefalte keisersnitt, men sykehuset valgte vanlig fødsel. Som følge av dette ble skulderen sittende fast og nervene avslitt. Har fått avslag om erstatning gjennom pasientombudet tidligere. Har også hatt en runde med advokat via e-post, men hun mente at det ikke var noe å gå videre med. Nå i voksen alder plages jeg i hverdagen. Kan ikke ta hvilken som helst jobb og har minimal inntekt. Har noen krav på erstatning eller annen form for hjelp?

Les mer

Advokat innen helserett

Publisert: 14.08.2015

Jeg har en venninne som sitter i rullestol. Til tider er hun på sykehjem. Der har hun blitt heller dårlig behandlet, og det er en mengde kritikkverdige forhold. Bør hun skaffe en advokat da det ikke hjelper å klage, verken for henne eller pårørende?

Les mer

Helsekø – hvem kommer først i helsekøen

Publisert: 12.08.2015

Helsevesenet prioriterer pasienter. Først i køen kommer pasienter som har behov for øyeblikkelig hjelp. Deretter følger pasienter som har krav på nødvendig helsehjelp. Disse rettighetspasientene har krav på helsehjelp innen en individuelt fastsatt frist.

Les mer