Kjøpe seg inn i bolig

Søsken vil selge seg ut av hytta for andre gang

Publisert: 23.10.2018

Søsken nr. 1 og de andre tre arvet hver sin 25% av fars hytte i 1982. Søsken 3 og 4 ville selge seg ut i 1990 og fikk avtalt 35.000 hver fra nr. 2. For fem år siden ville nr. 3 kjøpe seg inn igjen til 30.000, og fikk det. Hvorfor 30.000 vet jeg ikke. Uttrykk som 'farsarven' ble brukt. Nå vil nr. 3 selge seg ut igjen men til 25% av dagens verdi, kanskje 10 ganger mer enn på 80-tallet. I mens har søsken nr. 2 og ektefellen lagt ned mye arbeid og masse penger på utbedringer. Hva er det som er rettferdig for alle parter?

Les mer

Vil kjøpe broren sin ut av leiligheten

Publisert: 03.05.2018

Jeg eier en leilighet sammen med min bror og hans kone hvor 50% på meg og 25% på hver av de. Nå skal jeg og min familie bo i leiligheten i en periode. Jeg ønsker å kjøpe ut min bror for samme takst som da vi kjøpte leiligheten, og skrive en kontrakt oss i mellom på at vi deler overskuddet 50/50 når jeg selger eller gir de en gave. Er dette en enkel jobb å sette opp for en advokat og hva må vi huske på?

Les mer

Kjøpe ut samboer

Publisert: 14.02.2018

Jeg og kjæresten min har kjøpt hus sammen for et og et halvt år siden. Det har nå vært slutt mellom oss i snart ett år, og jeg har flyttet ut. Vi står begge to som eiere av huset og låntakere. Jeg vil sette over både huset og lånet over på han, så jeg ikke har noe med huset eller lånet å gjøre. Hvordan går jeg frem med det? Må han kjøpe meg ut? Hvem skal jeg kontakte? Jeg og min tidligere kjæreste prater ikke så veldig mye sammen, så er veldig vanskelig å få til en ordning med han.

Les mer

Vil kjøpe seg inn i bolig

Publisert: 11.12.2017

Jeg ønsker å kjøpe meg ytterligere inn i vår bolig. Jeg flyttet inn i 2005, taksten var 4,5 millioner. Takst nå er 14 millioner. 2,5 millioner er gjeld. Jeg kjøpte meg inn i 2005 med 1 prosent. Fra 2005 har jeg vært hjemme med felles barn, samt drevet hans to små firmaer. Pengene fra firmaene er brukt på familien, men han har også brukt mye på sine eiendommer som han hadde før han traff meg. Hvis jeg skal kjøpe meg inn med 30 % feks - hva blir dette? Vi giftet oss i 2011.

Les mer

Kjøpe seg inn i samboers bolig

Publisert: 01.04.2016

Samboer skal flytte inn. Huset er verdivurdert til 2 400 000,-. Jeg har en gjeld på 1 600 000,-. Samboer har en egenkapital på 400 000,-, men har en lav inntekt og fikk ikke noe lån pr i dag.

Hvordan skal vi gjøre denne fordelingsnøkkelen? Ved evt en verdiøkning av huset, hvordan blir den fordelingen? Samboer har en økonomi som gjør at vi kan dele på de faste kostnadene som strøm, vann etc. Har tenkt å bruke disse 400 000,- til oppussing osv. Er det smart? 

Les mer

Dokumentavgift ved kjøp av del i samboers bolig

Publisert: 15.02.2016

Min samboer og jeg skal flytte fra hverandre. Vi har bodd sammen i 20 år og har felles barn. Planen er at han flytter til liten leilighet han eier og bor der i et år for å kunne selge den uten skatt. Jeg blir boende i huset.

Deretter flytter han tilbake og kjøper meg ut av huset. Hva skjer da med dokumentavgift for kjøp av min del av huset? Må han betale det siden han ikke har bodd i huset siste året ?

Les mer

Hvordan avklare eierforholdene i samboeravtalen?

Publisert: 15.12.2015

Jeg solgte leiligheten min og flyttet inn til kjæresten min tidligere i år. Vi har pusset opp et rom etter at jeg flyttet inn (50/50) kostfordeling. Jeg har betalt husleie i hele perioden. Taksten på kjærestens leilighet er nå på 3,95 mill. Gjelden hennes er på 2,9 mill. Hun er veldig opptatt av at alt skal være 50/50 og at vi kommer likt ut av dette begge to. Hvordan skal vi løse dette? Hva må jeg ut med for å kjøpe meg inn? Hvilke verdier må man forholde seg til når man inngår avtale og går i banken?

Les mer

Hvordan sikre særeie i samboeravtale?

Publisert: 11.12.2015

Jeg har arvet penger av mine foreldre, som jeg har lagt inni huset. Dette er noe jeg ønsker og skrive særeie på, i tillfelle det skulle skje noe mellom meg og min samboer. Dette er noe vi er enige om begge to. Hvordan skal en slik avtale se ut, og hvem er det som må skrive under på et slikt dokument for at det skal være gjeldene? 

Les mer

Slik kjøper du deg inn i samboerens bolig

Publisert: 11.11.2015

Jeg har nettopp blitt samboer med min kjæreste. Jeg har ikke mye egenkapital (litt over 100 000), og veldig lav inntekt. Han vil (fordi han trenger penger nå) at jeg skal kjøpe meg inn med disse pengene. Bør jeg gjøre dette og hvordan går vi da frem? Bør det ikke skrives ned i en kontrakt av noe slag? Holder det med en kontrakt mellom oss?

Les mer

I hvilken grad er en SMS-melding bindende – i avtalerettslig forstand?

Publisert: 10.11.2015

Jeg skal overta huset etter brudd med min samboer. Hun sendte meg en SMS om at hun vil ha tilbake innskuddet sitt. Nå truer hun meg med at det ikke blir noen avtale hvis jeg ikke gjør som hun sier. Hvor bindende er denne SMS-meldingen?

 

Les mer