Kjøp, salg og leie

Kan butikkansatte nekte å selge en vare?

Publisert: 12.04.2018

Jeg lurte på om en butikkansatt har rett til å nekte en kunde å kjøpe en vare. For eksempel at jeg skal kjøpe sjokolademelk. og så får jeg ikke lov av kassearbeideren. Er det lov? Hvis ikke, kan jeg anmelde dette og er det sjanse for at det blir tatt opp? Eventuelt en straffereaksjon? Jeg følte meg diskriminert siden alle andre fikk kjøpe og ikke jeg. Jeg er en mørk gutt som har bodd i Norge nesten hele livet.

Les mer

Utleier møblerer leiligheten før oppsigelsestiden er over

Publisert: 10.04.2018

Vi har leid en leilighet i syv måneder, og har hatt et greit forhold med utleier. Vi har nå sagt opp leiligheten og har to måneder igjen av oppsigelsestiden, men har flyttet inn i ny bolig. Har utleier rett til å møblere leiligheten av stylingbyrå i denne perioden? Hun mener da at møblene skal bli værende der ut leieforholdet vårt. Skal ikke vi disponere leiligheten slik vi vil? Vi skal selvfølgelig la henne holde visninger, men synest dette var urimelig. Vi har leid umøblert.

Les mer

Kjøpt bil med pant

Publisert: 03.04.2018

Er det 100 % sikkert at jeg sitter med et lån fra en bil jeg kjøpte og som jeg visste var pant på. Og om det er generelle regel, er det unntak om banken ser at nye eier har betalingsanmerkning?

Les mer

Gjentagende problem med fjæring på bil

Publisert: 03.04.2018

Kjøpte bil av forhandler. Etter en stund viste det seg å være en feil med luftfjæringa på bilen. De reparerte bilen, men dette skjedde på nytt 2 ganger til med bare et par-tre ukers mellomrom. Nå har det skjedd en fjerde gang. Er dette god nok grunn til å kunne heve kjøpet?

Les mer

Maurproblemer i leid leilighet

Publisert: 03.04.2018

Flyttet inn i en sokkelleilighet i høst. I løpet av vinteren har vi fått et økende maurproblem i leiligheten. Kan vi kreve at utleier gjør noe med det? Litt ekkelt å ha hundrevis av maur krypende rundt i stuen, i sengen og oppover beina. Vi har prøvd diverse midler, men ingen ting ser ut til å hjelpe. Maurene bor mest sannsynligvis under stuegulvet. Det ble påvist muggsopp og stor fuktighet (1 uke etter innflytting) i samme hjørnet som maurene bor. Muggsoppen er forhåpentligvis fjernet.

Les mer

Huseier øker leien kraftig

Publisert: 03.04.2018

Jeg kjøpte en bedrift i januar 2016 og da jeg kjøpte bedriften fikk jeg en husleiekontrakt på 1 år fra huseier. Husleie var på 19 000 i måneden. Etter kontrakten løp ut, og da jeg ønsker å fornye kontrakten, krevde huseier en huslei økning på 8500 kr, dvs 27500 kr. Nå har jeg fått en tre års kontrakt med leie på 27 500 kr fra januar 2018. Jeg ønsker nå å selge bedriften, men huseier vil ikke skrive ny kontrakt til kjøper av bedriften med mindre husleie økes igjen til 35 000 kr. Kan huseier kreve det?

Les mer

Huseier skylder på leietaker for lekkasje

Publisert: 03.04.2018

Jeg leier et lite hus på 60 kvm med min samboer, 3 hunder og 3 katter. Vi har nå bodd her i 3 år. Det dukket plutselig opp en lekkasje fra tak. Vegg/vindu er ødelagt. Huseier legger skyld på for mange dyr i hus angående fuktskader (flere steder). Forsikringa hennes dekker ingenting og vi er da litt redd ho vil prøve å presse til seg depositumspengene. Takstrapport kommer, sa hun. Hva kan vi gjøre? Noe krav? Kontrakt går snart ut.

Les mer

Må frakte båt langt for å få den reparert

Publisert: 03.04.2018

Kjøpte ny båt (23 fot) på båtmesse i mai 2013. En feil jeg har klaget på og selger har sagt han vil fikse om jeg bringer båten til Hitra i Trøndelag, jeg bor langt unna. Er det rett at jeg må bringe båten til hans verksted når han har solgt en båt med feil på? Feilen er at fabrikken som har bygd båten har brukt svartstål skruer i skrogsammen føyningen (bak fenderlist) som gjør at det renner rust vann ned over båten. Det skal være rustfrie skruer. Antatt arbeidstid ca.2-3 dager.

Les mer

Reklamere på bruktbil

Publisert: 03.04.2018

25. september kjøpte jeg en bil hos privatperson for ca 60 000 kroner. Nå i mars har bilen vært på EU-kontroll, og jeg har fått beskjed om at reparasjonskostnadene vil komme på 37 000. Dette er feil på bilen som jeg ikke har blitt forespeilet da jeg kjøpte den, blant annet rust i bærende elementer. Jeg ønsker selvfølgelig å heve kjøpet, men lurer på hvilke rettigheter jeg har i denne sammenhengen. Har jeg krav på dette?

Les mer

Far nekter å følge domsslutning om takst

Publisert: 25.03.2018

Vi har fått en domsslutning som lyder slik: "G.Ø (min far) plikter å selge en eiendom i henhold til takst avhjemlet av en takstnemnd bestående av tre personer, en representant fra Eiendomsmegler1 og en representant fra hver av partene." Den er fra 23.10.2008 . Min far nekter å gjøre dette. Har fått opplyst at denne domsslutningen gjelder til 2018.

Mine spørsmål: 1. Hvordan sette i gang et tvangstiltak? 2. Hvordan er saksgangen i dette? 3. Hvem blir belastet utgiftene til dette?

Les mer
1 2 3 28