Kjøp, salg og leie

Kan en transporttjeneste nekte noen transport?

Publisert: 27.05.2021

En venn av meg er avhengig av transport med ferje for å handle, dra til lege, besøke venner osv. Dette er ei ferje som blir drevet økonomisk privat men som også tar seg av det lokale transportbehovet for alle, altså en offentlig transporttjeneste. Denne vennen har nå blitt nektet transport pga. utilbørlig verbal oppførsel. Det er blitt gitt en disp. for ferjedrift for å gi et tilbud for allmennheten. Kan de da med en telefonsamtale nekte min venn å kjøpe denne tjenesten?

Les mer

Ønsker at far skal bo i leilighet

Publisert: 14.04.2021

Jeg har kjøpt meg en leilighet i fjor, og har tenkt til å bo her en stund til, ca 2 år til. Jeg og kjæresten tenker å kjøpe bolig sammen, og da er tanken at jeg vil la min far bo i leiligheten min. Vi tenker at faren min betaler kun for utgiftene knyttet til leiligheten, strøm osv. Pappa har lyst til å bidra hver måned med penger, som skal være i form av arv/gave. Dette er penger som vi vil få igjen på pga eiendom i utlandet. Vil det bli noe form for problemer dersom vi gjør dette?

Les mer

Kan utlendinger kjøpe bolig i Norge?

Publisert: 14.04.2021

Jeg har en søster hvem som har iransk statsborgerskap. Hun har lyst til å kjøpe en bolig her i Norge. Så hun lurer på om hun har lov å kjøpe bolig og bo her i Norge? Hva slags tillatelser hun trenger å ha?

Les mer

Får ikke kjøpe leasingbil

Publisert: 14.04.2021

Inngikk for noen år siden en leasingavtale på bil. Denne går ut i april i år. Ved kontraktsinngåelse fikk jeg oppgitt en konkret utkjøpssum, som jeg har skriftlig på e-post fra selskapet. Nå når det nærmer seg sluttdato for leasingavtalen sier bilforretningen at de ikke har anledning til å oppgi fastpris, og at de ikke ønsker å forholde seg til den. De ønsker bilen inn. Selger som ga meg fastprisen har sluttet. Hvor sterkt står jeg egentlig her?

Les mer

Må bytte kommunal bolig

Publisert: 14.04.2021

Jeg er en funksjonshemmet mann som er uføretrygdet. Jeg bor i en kommunal bolig hvor leieforholdet utløper snart. Jeg har fått avslag på søknad om å fornye leieforholdet da de mener boligen er for stor for meg, men har fått innvilget bytte bolig. Boligen jeg bor i er tilpasset mine behov. Jeg forstår ikke hvorfor mine naboer som er enkeltpersoner kan bo i leilighet som er like stor som min men at jeg må flytte ut? Trenger hjelp med å klage og lurer på om dere kan bistå med fri rettshjelp?

Les mer

Huseier krever deler av depositumet for skader

Publisert: 12.04.2021

Jeg har problemer med å få tilbake depositumet mitt fra en tidligere leilighet jeg leide. Utleier mener han skal ta 75 % depositumet for skader han mener er påført av meg. Disse skadene var der når jeg flyttet inn, men har dessverre klart å miste bildene jeg tok av dette når jeg flyttet inn. Hvordan bør jeg gå frem for å få tilbake pengene mine?

Les mer

Fått altfor høy faktura fra håndverker

Publisert: 30.03.2021

Sommeren 2018 fikk jeg utført håndverkstjeneste i min bolig. Før arbeidene ble startet fikk jeg et muntlig kostnadsoverslag på 80 000,-kr. Jeg mottok en faktura på dette beløpet som jeg betalte høsten 2018. Den 22.mars i år (2021) kom ytterligere en faktura på nesten 87 000,- kr for arbeid og tjeneste levert i mai 2018. Mitt spørsmål er om dette kan være riktig? Summen er da blitt over dobbelt så mye som overslaget jeg fikk, og i tillegg kommer dette over 2 år etter at arbeidet er ferdig.

Les mer

Overraskende strømregning

Publisert: 26.03.2021

Har over flere år betalt en stipulert sum for strømmen, pga. et nytt system hvor firmaet ikke klarte å hente ut nøyaktig forbruk. Nå har jeg fått regning på 10 000 da firmaet plutselig har kunnet få oversikt over forbruket tilbake for alle disse nevnte årene. De har aldri informert om at de har benyttet stipulert sum, før denne regning nå kom (med flere post-it lapper og unnskyldninger for en så stor regning). Kan de gjøre dette? Er dette lovlig?

Les mer

Hvordan klage på frisør?

Publisert: 25.03.2021

Jeg ønsket å farge håret og dro til en privat frisør. Vi hadde en avtale om pris og farge som ble illustrert med et bilde. Vi var to venninner som ønsket å benytte oss av et tilbud på 1500 kr som hun hadde. Hun sa at det tok en runde å få til denne fargen. Da vi ble ferdig var ikke resultatet i nærheten av bildet vi viste fram og prisen sa hun var for to runder, altså 2500kr. Hun svindlet oss på pris og resultat. I tillegg ga hun oss heller ikke kvittering og ba oss vippse mannen.

Les mer

Redd for å ikke få tilbake depositum

Publisert: 22.03.2021

Depositum av leie av leilighet vart betalt direkte til kontoen til utleier for 4 år siden. Nå skal eg flytte og har litt uenigheter med han og er bekymret at han ikke kommer til å gi tilbake depositumet. Er der noe eg kan gjere?

Les mer
1 2 3 63