Kjøp, salg og leie

Angrerett på medlemskap hos treningsstudio

Publisert: 16.01.2020

Jeg undertegnet en kjøpskontrakt i et treningsstudio i går. Jeg leste ikke gjennom kontrakten før jeg kom hjem. Der står det at jeg ikke kan løses fra kontrakten uten å måtte betale hele årsbeløpet. Hva med angrefristen her?

Les mer

Import av varer som er fritatt toll

Publisert: 15.01.2020

Ved import av varer som er fritatt toll/mva så har Posten begynt å legge på et fortollingsgebyr som man ikke får refundert selv om Tolletaten gjør om fortollingen og bekrefter at det er fritatt. Har de (Posten) lov til det? Tidligere fikk man det tilbakebetalt når man fikk saken godkjent hos Tolletaten (fikk først tilbake feilaktig toll fra Tolletaten og deretter gebyret fra Posten). Gjelder import av kunst i dette tilfellet.

Les mer

Kjøper har funnet skjeggkre i leilighet

Publisert: 20.12.2019

Kjøper av leilighet har bodd der i 8 mnd og vi får mail ang skjeggkre som har blitt funnet. Truer med rettssak. Leiligheten var ny i 2016 og vi bodde der i 3 år uten å se en eneste skjeggkre. Har han en god sak?

Les mer

Kjøpe seg inn i leilighet under markedspris

Publisert: 20.12.2019

Mulig å bli medeier uten å betale store summer selv om det er greit for den andre personen, ved kjøp av bolig?

Les mer

Får ikke si opp husleiekontrakt før april

Publisert: 09.12.2019

Jeg bor i ett bofellesskap og har en merkelig leiekontrakt i forhold til de andre i boligen. Har nettopp kjøpt bolig og får ikke sagt opp før april sier huseier. Trodde det var vanlig med tre måneder oppsigelsestid. Lurer på om dere kan hjelpe meg med å se over kontrakten? Jeg får nøklene til min leilighet 18. des. Så det begynner å bli stressende.

Les mer

Reklamere på boligkjøp

Publisert: 09.12.2019

Vi kjøpte hus 01.08.19 .Fra den tiden til nå fant vi mange feil på huset - fukt i kjelleren og våt isolasjon, klær i veggen istedenfor isolasjon. Fjernet vinduer uten noe dokumentasjon. El-installasjon i huset er brannfarlig pga det var gjort som tjenester fra venn, ikke firma.Mangler vegg mellom bad og soverom i kjeller - det var bare badeplater. Begravet hund i hagen etter vi har kjøpte huset. Har vi rett å få prisreduksjon og hvordan må man gjøre det. Vi har boligskjøpforsikring.

Les mer

Får ikke byttet varer kjøpt på Black Friday

Publisert: 09.12.2019

Kort fortalt. Handlet en olivenolje redusert med 30 prosent og noe annet som var innpakket i glass til ordinær pris på Black friday. Handlet på butikk hvor de ansatte hevder er en privat eid butikk. Når jeg idag onsdag 4 des. går tilbake med varene og medfølgende kvittering og ønsker å returnerer for å få pengene tilbake. Varene har selvsagt ikke blitt åpnet. Jeg kunne ikke få bytte dem mot kvitteringen fordi det var en privateid butikk. Er dette lov ifølge kjøpsloven?

Les mer

Hjelp til leilighetskjøp i Spania

Publisert: 09.12.2019

Min samboer og jeg vurderer et leilighetskjøp i et bygg i Spania som ikke er påstartet, men har en tidsramme på ca 2 år frem i tid. Vi tenker forplikte oss fra nå da leilighet mest sannsynlig bare blir dyrere og/eller at vi ikke får den leilighet vi ønsker oss. Så kommer vi til det vi trenger hjelp til, Vi er usikre på hvordan vi skal sjekke opp megler og entrepenør slik at vi vet at vi sikrer våre penger og kontrakt på en forsvarlig måte. Vi har mottatt dokumenter + Hva må vi betale deg?

Les mer

Si opp tidsbestemt leiekontrakt

Publisert: 09.12.2019

Bor i kollektiv. Før jeg flyttet inn, fikk jeg visning over video, hvor jeg ikke fikk vist leilighetens feil. Så jeg skrev under uten å gi beskjed om feilene. Det innebærer hull i gulv i dusjkabinett, vannskader i taket på badet (de sa at de skulle fikse det før jeg flyttet inn, men ble ikke ordnet før jeg hadde bodd der i to mnd), ujevn maling på veggen på soverommet (malt rundt et skap som har stått der tidligere). Det er en tidsbestemt kontrakt, men er det mulighet å komme seg ut tidligere?

Les mer

Lov med svarteliste over dårlige kunder?

Publisert: 26.11.2019

Vi driver egen virksomhet. Har problem med at enkelte kunder ikke betaler for seg, våre henvendelser blir ikke besvart, og vi tilslutt må sende inkasso - som hos flere allerede har endt hos namsfogden med tvangsbegjæring/tvangsfullbyrdelse. Spørsmålet mitt er om vi har lov å henge opp en såkalt "svarteliste" på vårt kontor med navn på kunder der det går så langt, som da andre kunder kan se når de innom vårt kontor?

Les mer
1 2 3 41