Kjøp, salg og leie

Ombestemt seg om forlengelse av utleiekontrakt

Publisert: 20.08.2018

Min datter leide en leilighet på tidsbestemt kontrakt for skoleåret. I kontrakten spesifiseres det at den utløper uten oppsigelse den 20. juni. Vi sendte en sms den 14. juni med forespørsel om muligheter for videre leie til vår datter for kommende lærlingeperiode, hvorpå utleier skrev at hun selvsagt kunne få leie videre. Vi gjorde imidlertid ingen avtale, skrev ingen kontrakt. I etterkant valgte vi isteden å avslutte leien. Nå mener utleier vi har 3 mnd oppsigelsesfrist pga SMS-en, og holder igjen depositumet? Lovlig?

Les mer

Finn-kjøper vil heve kjøp etter 12 mnd

Publisert: 20.08.2018

Solgte en moped på Finn til 6000 kr. Kjøperen betalte 2000 kr med engang og sa han skulle betale resten senere. Nå har det gått nesten 12 måneder og han leverte mopeden utfor huset mitt med en lapp som sa at han krevde pengene tilbake. Han betalte aldri de siste 4000 kr. Har han rett til å angre og skal jeg gi han de 2000 kr tilbake?

Les mer

Ombestemme seg om leie av bolig

Publisert: 20.08.2018

Min datter skrev kontrakt på en leilighet i slutten av juni og skulle egentlig flyttet inn 1. august. Gjensidig oppsigelse er 3 mnd ifølge kontrakt. Men så oppsto det problemer da hun plutselig fikk fast jobb og fant ut at om hun flyttet inn der så ville hun bli minst 30 minutt for sen på jobb hver dag. Da kunne hun ikke flytte dit og sendte skriftlig beskjed til huseier og sa ifra om dette og at hun sa opp kontrakten. Dette ble gjort ca 12. Juli. Kan da huseier kreve minst 2 mnd husleie uansett?

Les mer

Endringer i pakkereiseloven

Publisert: 03.08.2018

Fra første 1. juli 2018 trådte den nye pakkereiseloven i kraft, som gir reisende flere rettigheter.

Les mer

Flyttet inn i leilighet som ikke er lovlig å selge

Publisert: 19.06.2018

Jeg har inngått leieavtale og flyttet inn. Nå viser det seg at leilighetene i samme gate, inkludert min, ikke er lovlige til å selge fordi de står på en myr, og at grunnen har sunket. I grunnboken står det urådighet. Det medfører at hele leiligheten er skjev og at alt heller mot nord. Dette ble ikke opplyst om på forhånd, hverken muntlig eller i kontrakten. Kjøkkenet er så skjevt at smør og olje renner ned i den ene enden i panna! Hva gjør jeg?

Les mer

Får purringer på returnerte lamper

Publisert: 12.06.2018

Vi hentet lamper i en forretning i desember 2014. Leverte tilbake noen, beholdt resten. Fikk faktura på alle med forfall desember 2014. Ga beskjed om de leverte varene og ba om ny faktura. Hørte ingenting før oktober 2016. Fikk purring via tlf. Forklarte situasjonen. De skulle rydde opp og sende ny faktura. Hørte ingenting før mai 2018. Ny purring med samme faktura. Hva gjør jeg? Er saken foreldet selv om de har tatt kontakt? De kaster nå ballen over på meg og spør meg om forslag på løsning! Hva gjør jeg?

Les mer

Huseier krever leie etter fraflytting

Publisert: 05.06.2018

Jeg lurer på om det finnes en lov å vise til, om at huseier ikke kan innkreve husleie fra deg dersom du har gitt fra deg nøkkelen og hun finner noen andre til å bo der. Det vil si at hun får inn to husleier på ett og samme rom, selv om jeg har gitt fra meg nøkkelen og vasket meg ut. Finnes det en lov som sier at den som har flyttet skal få igjen husleien og ikke betale dobbelt på et rom?

Les mer

Leietaker betaler ikke husleie eller depositum

Publisert: 05.06.2018

Hva gjør man når leietaker skylder på at NAV skal betale for leie og vi da ikke har fått noe leie på snart to måneder? Pluss at vedkommende sier at de nekter å betale for oppsigelsestiden på 3 måneder som da står i kontrakten. Vi har heller ikke fått noe depositum som vi også venter på. Som om ikke dette var nok, så sier vedkommende at det har blitt mugg og er veldig dårlig lukt på grunn av dette, og at hun derfor nekter å betale for noe så helsefarlig. Men det er ingen tegn eller påvist mugg.

Les mer

Hvordan kjøpe ut samboer etter to verdivurderinger

Publisert: 05.06.2018

Jeg og min samboer har gått fra hverandre. Vi eier en leilighet 50% hver og har gått inn med lik egenkapital. Jeg vil kjøpe han ut. Vi kjøpte leiligheten for 3070000. Han har fått en verdivurdering og jeg har bestilt en verdivurdering. Han er fornøyd med den han allerede har fått og sier at han kun godtar at vi møtes på snittet av min og hans vurdering dersom min verdivurdering er høyere enn den han allerede har fått. Har han lov til å kreve det?

Les mer

Vare fra Tise kom for sent

Publisert: 05.06.2018

Jeg avtalte med en som selger brukte varer på appen Tise at hun skulle sende et par sko, og hun lovte at de rakk å komme frem til 17.mai (hele formålet med varen). De kom nå og nå behøver jeg ikke varen. Selger nekter å motta varen i retur og refundere pengene, selv om avtalen rundt kjøper er brutt. Hvilke rettigheter har jeg? Hvis varen sendes i retur, kan hun nekte å gi meg pengene tilbake?

Les mer
1 2 3 31