Kjøp og salg

Fordeling av arv i nytt ekteskap

Publisert: 13.05.2019

Hvis min nye kone kjøper seg inn i boligen jeg hadde før vi giftet oss: Hvilke rettigheter har mine barn fra første ekteskap om jeg dør først? Min nåværende kone har en datter. Jeg har ikke tenkt å adoptere henne.

Les mer

Kan selger av hyttetomt trekke seg fra tilbud?

Publisert: 08.03.2019

Det gjelder kjøp/salg av en hyttetomt. Vi har vært to interessenter i å kjøpe tomten. Nå har selger gitt et tilbud under takst til den andre interessenten. Vi har vært litt på vent. Selger venter på svar fra interessenten. Vi ønsker å legge inn et større bud. Kan selger trekke seg fra tilbudet som ble gitt? Og hvor stort gebyr må selger evnt betale?

Les mer

Selge familiebolig i Spania

Publisert: 29.01.2019

Min søster og jeg eier en leilighet sammen i Spania. Over flere år har vi ikke snakket sammen, og alle forsøk på samarbeid skjærer seg, så det er blitt umulig å eie noe sammen. Nå ønsker jeg at vi skal selge leiligheten. Hun vil beholde den, men har ikke råd til å kjøpe meg ut. Jeg tror derfor hun kommer til å sabotere, og i praksis nekte meg å få solgt meg ut med min andel. Hvordan kan jeg få hjelp til å få frigjort meg selv og min andel/verdi fra dette felleseiet som jeg ikke ønsker?

Les mer

Ansvar for varmekabel i nykjøpt leilighet

Publisert: 28.01.2019

Vi kjøpte en leilighet i desember. Tre dager etter at vi flyttet inn oppsto det en feil med varmkabelen i badet. Denne har blitt undersøkt av en elektriker og det er en kortslutning i varmekabelen. (Det betyr at det er en ganske kostbare reparasjon på ca. kr 15 000.) Har selgeren noe ansvar for reparasjonen? Er denne en tvistesak?

Les mer

Hva regnes som brukshindring ved salg av bolig?

Publisert: 18.01.2019

Regnes studier i utlandet ett semester (som en del av en mastergrad her i Norge) som brukshindring når leilighet skal selges? Hvis han vet helt sikkert eller bare vurderer å ta ett semester i utlandet på det tidspunktet leiligheten kjøpes har det innvirkning på evt brukshindring?

Les mer

Halvpart av sameie vil ikke benytte forkjøpsretten

Publisert: 18.01.2019

Gitt at man begjærer tvangsoppløsning av sameie av en bolig og den andre part, som eier halvparten, ikke benytter seg av forkjøpsretten sin- hva skjer videre da? Det er ingen som kjøper et halvt hus på tvangssalg, så hvordan kommer den begjærende part seg ut av dette sameiet?

Les mer

Har muntlig, men ikke skriftlig bud på hus

Publisert: 18.01.2019

Jeg skal selge huset og fikk overraskende besøk av en kjøper en kveld, før det var annonsert fellesvisning. Kjøper ville ha huset - jeg sa da at jeg selger det hvis jeg får prisantydning - noe han sa han ville gi. Jeg ba han kontakte megler og legge inn et skriftlig bud og ga meglers navn og tlf.nr. Megler kontaktet kjøper morgenen etter og gjentok at han måtte legge inn et skriftlig bud - det har han foreløpig ikke gjort. Er jeg bundet av avtalen? Eller kan jeg gå videre med visninger?

Les mer

Hva følger egentlig med leiligheten?

Publisert: 11.01.2019

Vi kjøpte en leilighet hvor vi på visning spurte spesifikt om en fastmontert bokhylle i stuen fulgte med. Megleren svarte ja, det gjør den, men at TV-benk og skap i gangen ikke fulgte med. TV-benk, skap i gang, og noen lamper var ført opp i prospektet som gjenstander som ikke fulgte med boligen. Det sto ingenting der om den fastmonterte bokhyllen. Ved overtakelse hevdet både selger og megler at bokhyllen ikke fulgte med. Megler påstår han aldri har sagt at bokhyllen fulgte med. Hva gjelder her?

Les mer

Selge leilighet med vond lukt

Publisert: 12.12.2018

Jeg lurer på hva jeg kan risikere når jeg selger min leilighet som det lukter røyk i. Det kommer fra naboen. Og dessuten en sjenerende annen lukt som har med ventilasjonsrørene å gjøre. Altså ikke min skyld og ikke noe jeg kan rette opp i. Styret i borettslaget har forsøkt, men har gitt opp. Regner med om jeg sier det som det er får jeg ikke solgt. Kan jeg bli stående ansvarlig for noe som ikke er min skyld?

Les mer

Ønsker å selge bolig uten eiendomsmegler

Publisert: 07.12.2018

Broren min ønsker å kjøpe huset mitt, har blitt enig om en fastsatt sum. Vi har ikke hatt megler eller noen annen innblanding. Hvordan gjør vi dette videre så det blir riktig og billigst mulig for oss begge?

Les mer
1 2 3 11