Kjøp og salg

Angrer på salg av bolig

Publisert: 26.06.2019

Jeg har solgt boligen min og har signert på salgskontrakten. Nå angrer jeg salget fordi jeg er veldig syk. Jeg må flytte ut første august 2019. Jeg vil fortsatt bo i boligen min og ikke selge. Er det mulig at jeg kan trekke seg etter salget? Må jeg betale noe ekstra?

Les mer

Eiendom kan ikke oppstykkes

Publisert: 24.06.2019

Har kjøpt en hytteeiendom hvor det står i kjøpekontrakten at eiendommen ikke kan oppstykkes til andre kjøpere. Kan dette tolkes slik at jeg ikke kan selge eksisterende hytte i fremtiden? Og kan selger ha forkjøpsrett ved et fremtidig salg? Uten at det står noe om det i kjøpekontrakten?

Les mer

Selge bolig uten å ha bodd i den i 12 mnd

Publisert: 20.06.2019

Jeg har arvet en bolig for et par år siden som ikke er kommet over på mitt navn ennu, og jeg tenker å selge siden jeg måtte flytte til en annen by for å studere. Om jeg bare flytter min folkeregistrerte adresse til boligen i 12 mnd, kan jeg selge skattefritt da?

Les mer

Har ikke mottatt penger for solgt bil

Publisert: 18.06.2019

Jeg solgte bilen til en som bor 400 km fra der jeg bor. Solgte bilen etter at hun videresendte meg en e-post som hun hadde mottatt fra banken sin. Der bekreftet bankent at kunden har fått lån for kjøp av bil til samme beløp som den ble solgt for. Vi skrev under på kontrakten og omregistrerte bilen der og da. Jeg har fremdeles ikke mottatt pengene og banken sier at de har taushetsplikt. Det har gått en uke siden bilen ble solgt.

Les mer

Styret må godkjenne ny eier av leilighet

Publisert: 11.06.2019

Jeg bor i et selveierleilighet og i vedtekt har det kommet frem at styre må godkjenne ny eier ved salg og de kan bruke opptil 20 dager på dette. Ny eier kan ikke bruke leiligheten før styret har godkjent. Har styret rett til dette? Kan de kreve at ny eier ikke kan bruke leiligheten i den perioden? Samme regel gjelder også får leie.

Les mer

Leieboer ikke sagt opp før overtakelse av bolig

Publisert: 11.06.2019

Vi har kjøpt en bolig, men enda ikke overtatt den. Boligen er leid ut, men kontraktene med leieboerne skulle være avsluttet før vår overtakelse. 3 uker før overtakelse får vi beskjed om at selger ikke har gjort dette. Leiekontrakten har 3 måneders oppsigelse. Det er ikke skrevet noe om at leieboere følger med i salgsoppgave.

Hva gjør vi? Kan vi tilbakeholde kjøpssum? Kan vi kreve dagsbøter? Eller er vi tvunget til å overta med leieboere? Vi skal selv bo i boligen, så dette vil skape problemer.

Les mer

Feilmonterte lamper i ny leilighet

Publisert: 04.06.2019

Vi har kjøpt en ny leilighet på kontrakt og bemerket en feil til takstmannen ved overtagelse. Et tilvalg på en lampe som hang på feil sted og som skulle ha vært integrert i vegg. Takstmann sa det ikke var feil. Etter overtagelse, har de vært inne i leiligheten når vi ikke var der, uten å gi beskjed, integrert lampene, men på det stedet vi sa var feil. Resultatet er nå et hull i veggen. Dyrere å fikse nå, enn det som var gjort i utgangspunktet. Har de rett til dette? De nekter å utbedre.

Les mer

Hva er definert som hvitevarer når man selger bolig?

Publisert: 03.06.2019

Har akkurat solgt min leilighet i Oslo, så er jeg litt usikker på et forbehold som ble akseptert, det står som så: "Forbehold: Hvitevarer medfølger". Mitt spørsmål er: gjelder dette vaskemaskin eller er det "brunvare"?

Les mer

Fordeling av arv i nytt ekteskap

Publisert: 13.05.2019

Hvis min nye kone kjøper seg inn i boligen jeg hadde før vi giftet oss: Hvilke rettigheter har mine barn fra første ekteskap om jeg dør først? Min nåværende kone har en datter. Jeg har ikke tenkt å adoptere henne.

Les mer

Kan selger av hyttetomt trekke seg fra tilbud?

Publisert: 08.03.2019

Det gjelder kjøp/salg av en hyttetomt. Vi har vært to interessenter i å kjøpe tomten. Nå har selger gitt et tilbud under takst til den andre interessenten. Vi har vært litt på vent. Selger venter på svar fra interessenten. Vi ønsker å legge inn et større bud. Kan selger trekke seg fra tilbudet som ble gitt? Og hvor stort gebyr må selger evnt betale?

Les mer
1 2 3 12