Kjøp og salg

Ønsker å kjøpe hus i en spesifikk gate

Publisert: 19.03.2020

Vi har lyst å kjøpe enebolig i en spesifikk gate (med ca. 5 hus), men ingen er lagt ut for salg. Kan en advokat ta kontakt med huseierne på vegne av oss (i første omgang anonymt), for å høre om de er interessert i å selge i nær framtid?

Les mer

Skatt på salg av boligtomt

Publisert: 09.03.2020

Kjøpte en gård som ikke er i drift. Dyrkamarka er utleid til annen bonde. Kommunen ønsker å kjøpe 3 boligtomter av oss. Ikke dyrket mark, kun utmark. Hva blir skatteprosenten ved et salg? 22 eller ca 45 %?

Les mer

Taper på salg av leilighet

Publisert: 09.03.2020

Jeg har leid en leilighet i over 20 år av kommunen. Så plutselig får jeg et brev av kommunen. Kjøp leiligheten eller flytt ut, så jeg ville ikke miste leiligheten. Så jeg tok opp lån og kjøpte leiligheten av kommunen. Så 4 år etter ville jeg flytte til annen kommune, og jeg solgte leiligheten. Men det viste seg at jeg fikk 200 000 mindre for den. Da sa kommunen at de skulle hjelpe meg med det. Det gikk måneder før jeg hører noe. Så før jul 2018,da fikk jeg brev av kommunen. De ville ikke hjelpe meg. Hva skal jeg gjøre?

Les mer

Angrer på leie av høyttalerpakke

Publisert: 21.02.2020

Vi har signert en avtale på leie av en høyttalerpakke. Noen dager senere finner vi ut at vi ikke ønsker dette. I kontrakten står det at vi må betale tilbake full sum for pakken om det er reservert. Og i følge selskapet reserverte de dagen vi signerte. Altså har vi ingen måte å trekke oss på. Er det noen løsning? Angrerett?

Les mer

Forkjøpsrett fra 1991

Publisert: 11.02.2020

Jeg og samboeren min kjøpte bolig av hans besteforeldre. Nå i ettertid har vi blitt opplyst om at det et annet familiemedlem sitter på en forkjøpsrett fra 1991. Kjøpekontrakten og forkjøpsretten er ikke tinglyst. Er denne forkjøpsretten fortsatt gyldig?

Les mer

Kjøpt leilighet som er for lytt

Publisert: 31.01.2020

Har kjøpt en leilighet i et borettslag. Det viste seg at leiligheten er veldig lytt. Vi kan høre «ALT» (hver eneste skritt, samtaler og TV på en vanlig volum). Vi har ikke blitt informert av selgeren at det er så lytt. Selgeren mente at det er «rolig og stille», men dette stemmer ikke. I salgsoppgave står det at bygg «er ikke lydisolert og at den er ikke i forhold til dagens forskrifter». Likevel hvordan kunne vi vite at det er så lytt siden selgeren sa ingenting. Kan vi klage om avslag på pris?

Les mer

Kjøpe bolig i Norge som utlending

Publisert: 31.01.2020

Jeg og de to barna mine er norske statsborgere og kona mi er tyrkisk statsborger og vi alle bor i Tyrkia. Vi har lyst å kjøpe hus i Norge med egenkapital.

Spørsmål 1: Våre to tvillinger er 12 år gamle. Er du lov å kjøpe hus for dem? Og hva må vi gjøre?

Spørsmål 2: Eller så kan kona mi som er tyrkisk statsborger eller ingen oppholdtillatelse (har ikke skattekort eller D-kort) kjøpe hus i Norge? Og hva må vi gjøre?

Les mer

Angrerett på kjøp fra privatperson

Publisert: 30.01.2020

Jeg kom over en annonse på finn.no hvor selger ønsket å selge en konsertbillett. Vi avtalte at jeg skulle treffe han for overlevering av billett et par dager etter. Dagen etter avtalen var inngått sendte jeg melding på finn.no at jeg ble hindret i å dra på konserten. Jeg mener jeg sa ifra i god nok tid for selger til å finne andre kjøpere, dette mente ikke kjøper og tok saken til Forbrukerrådet. Hvilke lover gjelder? Og er det sånn at man ikke kan angre på kjøp fra privatpersoner?

Les mer

Får ikke informasjon om budrunde

Publisert: 30.01.2020

Hello is it legal that lawyer company is witholding information on how to apply a bid on publicly listed property (finn.no)? I tried contacting several company emails (6) and no answer only until the property was sold. Hope to hear an answer from you.

Les mer

Fritidseiendom er solgt som fast bolig

Publisert: 20.01.2020

Kjøpte hus oppført som frittliggende enebolig på boligeiendom. Oppdaget etter to år at kommunen har boligen registrert som fritidseiendom uten borett. Noe som vil si at vi uten å være klar over det har betalt kommunale avgifter ut fra prisene til fritidseiendom. Kommunen sier det var vårt ansvar å melde fra om at boligen ikke skulle være oppført som fritidseiendom, noe vi ikke var klar over, siden vi ikke kjøpte noen fritidseiendom. Hvem sitt ansvar er det egentlig?

Les mer
1 2 3 10