Kjøp og salg

Hva følger egentlig med leiligheten?

Publisert: 11.01.2019

Vi kjøpte en leilighet hvor vi på visning spurte spesifikt om en fastmontert bokhylle i stuen fulgte med. Megleren svarte ja, det gjør den, men at TV-benk og skap i gangen ikke fulgte med. TV-benk, skap i gang, og noen lamper var ført opp i prospektet som gjenstander som ikke fulgte med boligen. Det sto ingenting der om den fastmonterte bokhyllen. Ved overtakelse hevdet både selger og megler at bokhyllen ikke fulgte med. Megler påstår han aldri har sagt at bokhyllen fulgte med. Hva gjelder her?

Les mer

Selge leilighet med vond lukt

Publisert: 12.12.2018

Jeg lurer på hva jeg kan risikere når jeg selger min leilighet som det lukter røyk i. Det kommer fra naboen. Og dessuten en sjenerende annen lukt som har med ventilasjonsrørene å gjøre. Altså ikke min skyld og ikke noe jeg kan rette opp i. Styret i borettslaget har forsøkt, men har gitt opp. Regner med om jeg sier det som det er får jeg ikke solgt. Kan jeg bli stående ansvarlig for noe som ikke er min skyld?

Les mer

Ønsker å selge bolig uten eiendomsmegler

Publisert: 07.12.2018

Broren min ønsker å kjøpe huset mitt, har blitt enig om en fastsatt sum. Vi har ikke hatt megler eller noen annen innblanding. Hvordan gjør vi dette videre så det blir riktig og billigst mulig for oss begge?

Les mer

Salg av hytte med leiekontrakt

Publisert: 07.12.2018

Vi har en hytte med en leiekontrakt tilbake til 1967 og ønsker å vite om grunneier fortsatt har forkjøpsrett når vi nå vurderer å selge hytten. Om ordlyden i kontrakten gjør det til en reell eller personlig løsningsrett. "Tomta bortfestas for all framtid. Tomta med påståande bygningar kan overdras, men grunneigaren forbeholder seg forkjøpsrett etter takst av 3 mann, oppnemd av lensmannen i bygda".

Les mer

Angrerett ved kjøp av hund

Publisert: 04.12.2018

Har solgt en hund på 7 måneder, uten feil og mangler. Kjøper har betalt, men vil etter èn dag ikke lenger ha hunden fordi barna er redd henne. Kan kjøper kreve å få pengene tilbake ?

Les mer

Kjøpe bolig når man ikke har oppholdstillatelse

Publisert: 02.11.2018

Jeg vil vite hvis en EU-borger uten oppholdstillatelse i Norge har lov til å kjøpe en eiendom.

Les mer

Søsken vil selge seg ut av hytta for andre gang

Publisert: 23.10.2018

Søsken nr. 1 og de andre tre arvet hver sin 25% av fars hytte i 1982. Søsken 3 og 4 ville selge seg ut i 1990 og fikk avtalt 35.000 hver fra nr. 2. For fem år siden ville nr. 3 kjøpe seg inn igjen til 30.000, og fikk det. Hvorfor 30.000 vet jeg ikke. Uttrykk som 'farsarven' ble brukt. Nå vil nr. 3 selge seg ut igjen men til 25% av dagens verdi, kanskje 10 ganger mer enn på 80-tallet. I mens har søsken nr. 2 og ektefellen lagt ned mye arbeid og masse penger på utbedringer. Hva er det som er rettferdig for alle parter?

Les mer

Ta opp lån sammen med søsken

Publisert: 22.10.2018

Jeg har tatt opp boliglån med et søsken som medlåntaker. Det er min egenkapital som er brukt og det er jeg som skal betale for lånet. Må mitt søsken underskrive på kjøpskontrakten og stå som eier av boligen jeg har kjøpt, eller kan jeg skrive under og eie boligene alene? Søskenet skal kun være med på lånet til jeg er ferdig med utdanning.

Les mer

Vurderer leie til eie

Publisert: 12.10.2018

Et firma i Oslo driver noe de kaller leie til eie, hvor man går inn kontrakt med partnerskap. De kjøper leilighet hvor de eier f.eks 80 % og jeg eier 20 %. Etterhvert kan man nedbetale deres del, men det er ingen krav. De har informert meg om at jeg må sette pengene inn på deres konto og registrere meg som aksjonær i ventetiden, som kan være 9 mnd eller mer. Jeg vet ikke hvordan aksjer fungerer og jeg vil heller ikke tape penger. Jeg vil å kjøpe en leilighet uten renter, men jeg kan ikke stole på dem.

Les mer

Får ikke dokumentasjon på elektrisk arbeid

Publisert: 09.10.2018

Varmekablene i leiligheten vi kjøpte for 1,5 år siden har sluttet å virke. Selger har opplyst at el-anlegget er utført som en vennetjeneste og oppgitt elektrikerfirma under firmanavn. Det står ikke skrevet at el-arbeidet er utført av ufaglærte.Vi har etterspurt dokumentasjon på arbeidet da det selv ved vennetjeneste skal legges ved dokumentasjon. I følge selger er det fagkyndig elektriker som har utført arbeidet,men selger mener det ikke foreligger krav til dokumentasjon for dette arbeidet. Stemmer det?

Les mer
1 2 3 16