Kjøp og salg

Mangler dokumentasjon på oppusset toalett

Publisert: 13.09.2018

Har nylig kjøpt et hus. Der er et nyoppusset toalettrom fra 2016, men selger har ingen dokumentasjon på arbeidet som er gjort, og jeg er usikker på om det er gjort av fagfolk, og om arbeidet som er utført er gjort etter forskriftene. Megler sier han ikke kan hjelpe meg videre i saken. Selgerne ønsker ikke å ha mer kontakt med meg, og seier de har kastet dokumenter fra arbeidet. Hva skal jeg gjøre? Hvem bør jeg kontakte?

Les mer

Ønsker å trekke seg fra hyttetomtkjøp

Publisert: 07.09.2018

Jeg har skrevet under på å kjøpe hyttetomt for to måneder siden. Tomta var ikke oppmålt og skilt ut, men selger mente det skulle skje i begynnelsen av august. Det har ikke skjedd enda, og nå ønsker jeg å avstå fra å kjøpe tomta. Kan jeg gjøre det uten videre?

Les mer

Vil selge utleieboligen skattefritt

Publisert: 28.08.2018

Bor sammen med samboeren min og et felles barn i en leilighet vi eier sammen. Har i tillegg en leilighet som jeg har leid ut de siste 4 årene der nå leietakerne flytter ut. Kan kun jeg flytte inn i leiligheten jeg har leid ut, bo der i ett år og selge skattefritt, eller må alle flytte inn? Evt. andre regler rundt dette?

Les mer

Oppgitt for lav fellesgjeld i prospekt

Publisert: 20.08.2018

Kjøpte leilighet med uriktig fellesgjeld. Den riktige fellesgjelden, som forøvrig var resultat av lån tatt opp av borettslaget lenge før jeg kjøpte, utgjør en økning på ca 10 % på totalsummen. Det stod ikke noe i annonse, prospekt eller kontrakt om dette. Det var derimot oppgitt korrekte felleskostnader per måned, trolig som følge av avdragsfritt lån de første årene, som vil øke senere. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Høyere kommunale utgifter på ny bolig enn stipulert

Publisert: 08.08.2018

Kjøpte nylig en bolig hvor det står at kommunale avgifter er stipulert til 7000 kr i prospektet/kontrakten, men kommunen sier at kommunale avgifter på vår bolig er på 12 000kr i året, og kan ikke ta ansvar for hva selger har opplyst oss om. Syns at 5000 kr, som nesten er det dobbelte av hva vi har fått opplysninger om, ikke engang kan regnes som ca pris heller. Har vi noen rettigheter her?

Les mer

Salg av bolig man ikke har bodd i

Publisert: 08.08.2018

Sammen med min samboer kjøpte jeg leilighet august 2017 (eierandel 50 % på hver). Fra 1. mars 2017 arbeidet jeg i en annen by. Jeg fikk ikke status som pendler av Skatteetaten på grunn av for lite areal på eid leilighet, og har derfor hatt folkeregistrert adresse der jeg jobbet. Min samboer har bodd i leiligheten i, den har ikke vært leid ut. Vil jeg måtte skatte av eventuell gevinst ved salg?

Les mer

Brudd på kjøpsavtale

Publisert: 31.07.2018

Spørsmål knyttet opp mot avtalerett/kontraktrett og kjøpsrett - kjøp av eiendom. Er ikke en egen utarbeidet og signert erklæring som bekrefter avtale om kjøp, og garanti for rett betaling etc. i henhold til innlevert bud, like bindende og godt som et utstedt finansieringsbevis fra en bank? Har partnere som har sett på noe sammen med meg, og en skulle ikke da trenge et finansieringsbevis. De er nå på ferie, men jeg sendte bekreftelse 1 uke senere - megler forkastet budet, og salget gikk til andre.

Les mer

Selge leilighet etter å ha bodd i utlandet

Publisert: 31.07.2018

Vi tenker at vi vil flytte til Latin-Amerika. Mannen min eier en leilighet og vi vil fortsette å gjøre det et par år til. Min mann kan jobbe hvor som helst og er ansatt i norsk selskap. Hva skjer om vi vil selge leiligheten etterhvert?

Les mer

Vil kjøpe ut eks-kjæresten med private midler

Publisert: 26.06.2018

Jeg skal kjøpe ut eks-kjæresten fra huset vi kjøpte i 2017. Banken mener det blir for høyt lån for meg å bemanne. Noe jeg selv har regnet på, og har bodd i boligen i over 6 måneder og betalt alt. Så jeg klarer meg veldig bra. Hvis jeg kjøper ut eks-kjæresten privat, kan da banken tvinge meg til å selge? Når de får inn pengene de skal ha? Han har forresten sagt at det er greit.

Les mer

Kjøpe eiendom fra avdød person

Publisert: 15.06.2018

Jeg er interessert i å kjøpe en liten tomt som grenser inn til vår eiendom. Problemet er at eier som står oppført i grunnboken er avdød, og jeg kjenner ikke til om denne personen hadde noen etterkommere. Hvem er eier av en tomt som står oppført på en avdød person, og hvordan kan jeg eventuelt gå frem for å gjøre et forsøk på å kjøpe den?

Les mer
1 2 3 15