Kjøp og salg

Forkjøpsrett på fritidsbolig

Publisert: 05.06.2020

Jeg eier en fritidsbolig som skal selges. Det er tinglyst en forkjøpsrett på denne i 1994. Det står følgende: Etterkommere av NN har forkjøpsrett. NN er mine oldeforeldre. Jeg lurer veldig på hvem og hvor langt ETTERKOMMERE rekker. Hvordan varsles de osv.

Les mer

Kjøp ut bror fra barndomshjem

Publisert: 05.06.2020

Jeg og min eldre bror eier halvparten hver av barndomshjemmet vårt med jord og skog. Jeg har ønsket å kjøpe ut min brors halvdel og han har også ønsket å selge til meg. Pga litt forskjellige årsaker så har det gått noen år å han har hele tiden vist årsaken til at jeg ikke hadde kunne kjøpe ut før nå. For 14 dager siden bekrefta jeg det igjen at jeg skulle kjøpe han ut. Men nå har han ombestemt seg og sier at han har odel å jeg kan ikke nekte han å selge min del til han. Hva gjør jeg?

Les mer

Pengekrav etter et år etter kjøp av festetomt

Publisert: 14.05.2020

Jeg har innløst en festetomt og har betalt summen i kontrakten som vi ble enige om. Advokatfirma som hadde saken på vegne av selger, kommer nå 14 mnd. i etterkant og krever 15 000 kr, da summeringen i kontrakten er feil. Det stemmer at summeringen i kontrakten er feil, og at de ulike postene til sammen skulle vært 15 000 kr mer. Kan advokatfirma kreve at dette betales nå så lang tid i etterkant, når de selv hadde skyld i at postene var summert feil?

Les mer

Kan far selge hytte til to av barna?

Publisert: 30.04.2020

Kan pappa selge hytta si til meg og min søster til hvilken pris han vil, da han har en datter fra før han giftet seg med mamma for 55 år siden?

Les mer

Kjøpe eiendom med ulovlig takterrasse

Publisert: 29.04.2020

Jeg vurderer å kjøpe en eiendom der man har oppført en takterrasse uten byggetillatelse og nå selger eiendommen til kjøpers risiko "som den er". Boligen ble forøvrig seksjonert opp i 2012 der tegninger av seksjonene, inkludert takterrassen, ble tinglyst av kommunen. Er risikoen stor for at kommunen nå, 8 år senere, vil evt. kreve å rive terrassen? Er det noe vits å søke om byggetillatelse fra kommunen nå i ettertid? Terrassen er vesentlig utifra attraktivitet og verdisetting av boligen.

Les mer

Ønsker å kjøpe hus i en spesifikk gate

Publisert: 19.03.2020

Vi har lyst å kjøpe enebolig i en spesifikk gate (med ca. 5 hus), men ingen er lagt ut for salg. Kan en advokat ta kontakt med huseierne på vegne av oss (i første omgang anonymt), for å høre om de er interessert i å selge i nær framtid?

Les mer

Skatt på salg av boligtomt

Publisert: 09.03.2020

Kjøpte en gård som ikke er i drift. Dyrkamarka er utleid til annen bonde. Kommunen ønsker å kjøpe 3 boligtomter av oss. Ikke dyrket mark, kun utmark. Hva blir skatteprosenten ved et salg? 22 eller ca 45 %?

Les mer

Taper på salg av leilighet

Publisert: 09.03.2020

Jeg har leid en leilighet i over 20 år av kommunen. Så plutselig får jeg et brev av kommunen. Kjøp leiligheten eller flytt ut, så jeg ville ikke miste leiligheten. Så jeg tok opp lån og kjøpte leiligheten av kommunen. Så 4 år etter ville jeg flytte til annen kommune, og jeg solgte leiligheten. Men det viste seg at jeg fikk 200 000 mindre for den. Da sa kommunen at de skulle hjelpe meg med det. Det gikk måneder før jeg hører noe. Så før jul 2018,da fikk jeg brev av kommunen. De ville ikke hjelpe meg. Hva skal jeg gjøre?

Les mer

Angrer på leie av høyttalerpakke

Publisert: 21.02.2020

Vi har signert en avtale på leie av en høyttalerpakke. Noen dager senere finner vi ut at vi ikke ønsker dette. I kontrakten står det at vi må betale tilbake full sum for pakken om det er reservert. Og i følge selskapet reserverte de dagen vi signerte. Altså har vi ingen måte å trekke oss på. Er det noen løsning? Angrerett?

Les mer

Forkjøpsrett fra 1991

Publisert: 11.02.2020

Jeg og samboeren min kjøpte bolig av hans besteforeldre. Nå i ettertid har vi blitt opplyst om at det et annet familiemedlem sitter på en forkjøpsrett fra 1991. Kjøpekontrakten og forkjøpsretten er ikke tinglyst. Er denne forkjøpsretten fortsatt gyldig?

Les mer
1 2 3 10