Kjøp og salg

Kjøpe bolig når man ikke har oppholdstillatelse

Publisert: 02.11.2018

Jeg vil vite hvis en EU-borger uten oppholdstillatelse i Norge har lov til å kjøpe en eiendom.

Les mer

Søsken vil selge seg ut av hytta for andre gang

Publisert: 23.10.2018

Søsken nr. 1 og de andre tre arvet hver sin 25% av fars hytte i 1982. Søsken 3 og 4 ville selge seg ut i 1990 og fikk avtalt 35.000 hver fra nr. 2. For fem år siden ville nr. 3 kjøpe seg inn igjen til 30.000, og fikk det. Hvorfor 30.000 vet jeg ikke. Uttrykk som 'farsarven' ble brukt. Nå vil nr. 3 selge seg ut igjen men til 25% av dagens verdi, kanskje 10 ganger mer enn på 80-tallet. I mens har søsken nr. 2 og ektefellen lagt ned mye arbeid og masse penger på utbedringer. Hva er det som er rettferdig for alle parter?

Les mer

Ta opp lån sammen med søsken

Publisert: 22.10.2018

Jeg har tatt opp boliglån med et søsken som medlåntaker. Det er min egenkapital som er brukt og det er jeg som skal betale for lånet. Må mitt søsken underskrive på kjøpskontrakten og stå som eier av boligen jeg har kjøpt, eller kan jeg skrive under og eie boligene alene? Søskenet skal kun være med på lånet til jeg er ferdig med utdanning.

Les mer

Vurderer leie til eie

Publisert: 12.10.2018

Et firma i Oslo driver noe de kaller leie til eie, hvor man går inn kontrakt med partnerskap. De kjøper leilighet hvor de eier f.eks 80 % og jeg eier 20 %. Etterhvert kan man nedbetale deres del, men det er ingen krav. De har informert meg om at jeg må sette pengene inn på deres konto og registrere meg som aksjonær i ventetiden, som kan være 9 mnd eller mer. Jeg vet ikke hvordan aksjer fungerer og jeg vil heller ikke tape penger. Jeg vil å kjøpe en leilighet uten renter, men jeg kan ikke stole på dem.

Les mer

Får ikke dokumentasjon på elektrisk arbeid

Publisert: 09.10.2018

Varmekablene i leiligheten vi kjøpte for 1,5 år siden har sluttet å virke. Selger har opplyst at el-anlegget er utført som en vennetjeneste og oppgitt elektrikerfirma under firmanavn. Det står ikke skrevet at el-arbeidet er utført av ufaglærte.Vi har etterspurt dokumentasjon på arbeidet da det selv ved vennetjeneste skal legges ved dokumentasjon. I følge selger er det fagkyndig elektriker som har utført arbeidet,men selger mener det ikke foreligger krav til dokumentasjon for dette arbeidet. Stemmer det?

Les mer

Forkjøpsrett og tvangssalg

Publisert: 03.10.2018

Jeg kjøper nå en leilighet på tvangssalg. Dette er en omstendelig prosess. Jeg får så beskjed om at etter mitt bud, som nå er sendt til tingretten for stadfestelse, så er forkjøpsretten i boligbyggerlaget gjeldende og jeg kan da miste leiligheten likevel. Jeg mener at vedtekter om forkjøpsrett ikke gjelder ved tvangssalg - at det kun gjelder er fortrinnsrett, men det innebærer at den som skal bruke den selv må legge inn bud like høyt som mitt - og de blir da det budet som blir stadfestet.

Les mer

Mangler dokumentasjon på oppusset toalett

Publisert: 13.09.2018

Har nylig kjøpt et hus. Der er et nyoppusset toalettrom fra 2016, men selger har ingen dokumentasjon på arbeidet som er gjort, og jeg er usikker på om det er gjort av fagfolk, og om arbeidet som er utført er gjort etter forskriftene. Megler sier han ikke kan hjelpe meg videre i saken. Selgerne ønsker ikke å ha mer kontakt med meg, og seier de har kastet dokumenter fra arbeidet. Hva skal jeg gjøre? Hvem bør jeg kontakte?

Les mer

Ønsker å trekke seg fra hyttetomtkjøp

Publisert: 07.09.2018

Jeg har skrevet under på å kjøpe hyttetomt for to måneder siden. Tomta var ikke oppmålt og skilt ut, men selger mente det skulle skje i begynnelsen av august. Det har ikke skjedd enda, og nå ønsker jeg å avstå fra å kjøpe tomta. Kan jeg gjøre det uten videre?

Les mer

Vil selge utleieboligen skattefritt

Publisert: 28.08.2018

Bor sammen med samboeren min og et felles barn i en leilighet vi eier sammen. Har i tillegg en leilighet som jeg har leid ut de siste 4 årene der nå leietakerne flytter ut. Kan kun jeg flytte inn i leiligheten jeg har leid ut, bo der i ett år og selge skattefritt, eller må alle flytte inn? Evt. andre regler rundt dette?

Les mer

Oppgitt for lav fellesgjeld i prospekt

Publisert: 20.08.2018

Kjøpte leilighet med uriktig fellesgjeld. Den riktige fellesgjelden, som forøvrig var resultat av lån tatt opp av borettslaget lenge før jeg kjøpte, utgjør en økning på ca 10 % på totalsummen. Det stod ikke noe i annonse, prospekt eller kontrakt om dette. Det var derimot oppgitt korrekte felleskostnader per måned, trolig som følge av avdragsfritt lån de første årene, som vil øke senere. Hva kan jeg gjøre?

Les mer
1 2 3 16