Kjøp og salg av nye gjenstander

Reklamasjon på bil

Publisert: 05.06.2020

Jeg kjøpte en bil av en forhandler for to år siden. Bilen var ikke i den stand selgeren mente den skulle være. Jeg har fått rettshjelp av en advokat. Men jeg lurte på hva skjer med rettssaken hvis forhandler går konkurs.

Les mer

Feil på ny bil

Publisert: 05.03.2020

Jeg har kjøpt en bil fra bilforhandler og tok lån på det. Bilen er over 100 000 kroner. Kjøpt den 8.11.19. Opplevde første feil og det var vannlekkasje inne bilen i 28.11.19. Bilen tatt på verksted første gang i 6.12.19, etter langt diskusjon med bilselgeren. Bilen levert til selgeren på torsdag 5.12 og tatt på verksted på tirsdag 10.12, selv jeg sa at jeg avhengig av bilen. Problemet var ikke løst og tatt kontakt med selgeren igjen (tok 6 dager for å svare meg). Kan jeg reklamere?

Les mer

Kjøper klager på brukt fryser

Publisert: 11.02.2020

Jeg har solgt en nyere brukt fryser på Finn. Den har fungert problemfritt hos oss, og vi solgte den fordi vi hadde behov for en større. Dagen etter klager kjøper på at fryser ikke blir kald. Han sier at den ble transportert liggende, men at den stod oppreist tre timer før den ble skrudd på. Jeg kan ikke forstå annet enn at den må ha blitt skadet under transport. Kjøper dumpet fryseren foran vår inngangsdør, krever pengene tilbake og hevder han har kjøpt en fryser som ikke virker. Hvem har rett?

Les mer

Import av varer som er fritatt toll

Publisert: 15.01.2020

Ved import av varer som er fritatt toll/mva så har Posten begynt å legge på et fortollingsgebyr som man ikke får refundert selv om Tolletaten gjør om fortollingen og bekrefter at det er fritatt. Har de (Posten) lov til det? Tidligere fikk man det tilbakebetalt når man fikk saken godkjent hos Tolletaten (fikk først tilbake feilaktig toll fra Tolletaten og deretter gebyret fra Posten). Gjelder import av kunst i dette tilfellet.

Les mer

Får ikke byttet varer kjøpt på Black Friday

Publisert: 09.12.2019

Kort fortalt. Handlet en olivenolje redusert med 30 prosent og noe annet som var innpakket i glass til ordinær pris på Black friday. Handlet på butikk hvor de ansatte hevder er en privat eid butikk. Når jeg idag onsdag 4 des. går tilbake med varene og medfølgende kvittering og ønsker å returnerer for å få pengene tilbake. Varene har selvsagt ikke blitt åpnet. Jeg kunne ikke få bytte dem mot kvitteringen fordi det var en privateid butikk. Er dette lov ifølge kjøpsloven?

Les mer

Må betale for returseddel

Publisert: 16.09.2019

Jeg har nylig kjøpt en vare via en interiørbutikk på nett. Jeg ønsker nå å returnere denne varen. Det fulgte ikke med et returskjema i mottatt pakke. Når jeg leser på vilkår siden til nettbutikken står det at jeg må varsle leverandør før jeg returnerer varene og det koster 99,- å få returseddel tilsendt. I tillegg må jeg betale for returkostnader når jeg sender pakken tilbake. Er det riktig at jeg skal betale 99,- for å få ettersendt en returseddel? Burde ikke den ha ligget med pakken?

Les mer

Robotgressklipper fungerer ikke på eiendommen

Publisert: 16.09.2019

Jeg har kjøpt en robotgressklipper inkludert montering. Selger og montør er samme bedrift. Kostnaden for klipperen var 39 000 og monteringen 13 000. Dette inkluderte befaring og vurdering av behov i forkant. Jeg har ikke hatt noe med montering eller valg av klipper å gjøre. Dette overlot jeg til dem. Nå viser det seg at produktet ikke fungerer pga for stor og komplisert eiendom. Hvilken lov gjelder; forbrukerkjøpsloven eller håndverkertjenesteloven?

Les mer

Fått for mange varer i posten

Publisert: 09.09.2019

Har en del eksempler der jeg har fått tilsendt produkter som jeg ikke har bestilt, eller fått tilsendt et for mye. Ikke feil med en jakke, fikk tilsendt en ny jakke som erstatning etter å ha sendt inn min gamle. Litt etter fikk jeg enda en jakke i posten, prisen var på rundt 3000 kroner. Jeg hadde også problemer med et elektronisk produkt til 13 000 kroner, sendte det inn. Fikk nytt sendt til meg i posten, to uker etter får jeg enda et. Må jeg si ifra om feilen, kan jeg få krav om å betale?

Les mer

Må betale deler av avbestilt sofa

Publisert: 03.09.2019

Har bestilt en sofa for 2 uker siden, med 6 uker leveringstid. Spurte i dag om jeg kunne avbestille den da jeg angret. Fikk da beskjed om at jeg må betale kr. 2000 kr. Jeg har ikke skrevet under på noe papirer. Må jeg betale dette?

Les mer

Feil på ny bil

Publisert: 27.08.2019

Jeg har kjøpt en bil fra forhandler som skulle være fri for feil det viser seg i ettertid at det var 3 store feil. Feil i forstilling, feil i air condition og feil i bolter (det er sikkerhetsbolt i hvert hjul). Dermed er det en bolt som kan brukes for å skifte dekk, og den fikk jeg aldri. Hvilken rett har jeg til å kreve retting eller heving av kjøp?

Les mer