Kjøp og salg av nye gjenstander

Må betale for returseddel

Publisert: 16.09.2019

Jeg har nylig kjøpt en vare via en interiørbutikk på nett. Jeg ønsker nå å returnere denne varen. Det fulgte ikke med et returskjema i mottatt pakke. Når jeg leser på vilkår siden til nettbutikken står det at jeg må varsle leverandør før jeg returnerer varene og det koster 99,- å få returseddel tilsendt. I tillegg må jeg betale for returkostnader når jeg sender pakken tilbake. Er det riktig at jeg skal betale 99,- for å få ettersendt en returseddel? Burde ikke den ha ligget med pakken?

Les mer

Robotgressklipper fungerer ikke på eiendommen

Publisert: 16.09.2019

Jeg har kjøpt en robotgressklipper inkludert montering. Selger og montør er samme bedrift. Kostnaden for klipperen var 39 000 og monteringen 13 000. Dette inkluderte befaring og vurdering av behov i forkant. Jeg har ikke hatt noe med montering eller valg av klipper å gjøre. Dette overlot jeg til dem. Nå viser det seg at produktet ikke fungerer pga for stor og komplisert eiendom. Hvilken lov gjelder; forbrukerkjøpsloven eller håndverkertjenesteloven?

Les mer

Fått for mange varer i posten

Publisert: 09.09.2019

Har en del eksempler der jeg har fått tilsendt produkter som jeg ikke har bestilt, eller fått tilsendt et for mye. Ikke feil med en jakke, fikk tilsendt en ny jakke som erstatning etter å ha sendt inn min gamle. Litt etter fikk jeg enda en jakke i posten, prisen var på rundt 3000 kroner. Jeg hadde også problemer med et elektronisk produkt til 13 000 kroner, sendte det inn. Fikk nytt sendt til meg i posten, to uker etter får jeg enda et. Må jeg si ifra om feilen, kan jeg få krav om å betale?

Les mer

Må betale deler av avbestilt sofa

Publisert: 03.09.2019

Har bestilt en sofa for 2 uker siden, med 6 uker leveringstid. Spurte i dag om jeg kunne avbestille den da jeg angret. Fikk da beskjed om at jeg må betale kr. 2000 kr. Jeg har ikke skrevet under på noe papirer. Må jeg betale dette?

Les mer

Feil på ny bil

Publisert: 27.08.2019

Jeg har kjøpt en bil fra forhandler som skulle være fri for feil det viser seg i ettertid at det var 3 store feil. Feil i forstilling, feil i air condition og feil i bolter (det er sikkerhetsbolt i hvert hjul). Dermed er det en bolt som kan brukes for å skifte dekk, og den fikk jeg aldri. Hvilken rett har jeg til å kreve retting eller heving av kjøp?

Les mer

Kjøpt motorsykkel med girfeil

Publisert: 23.08.2019

Har nylig kjøpt en lett motorsykkel hos ordinær forhandler. Der hvor giret plutselig stoppet og fungere, alt tyder på at dette er en konstruksjonsfeil. Nå har det gått litt over en uke og de har så vidt begynt å sjekke feilen. 1. Har jeg rett til låne-sykkel av forhandler? 2. Siden det er en stor vesentlig feil, som kan være potensielt farlig hvis det skulle gjenta seg, kan jeg heve kjøpet?

Les mer