Kjøp og salg av brukte gjenstander

Feil på brukt VHS-spiller

Publisert: 07.08.2019

Jeg solgte en kombinert VHS/DVD-spiller på Finn. Den ble sendt 1/4. Den 28. april får jeg beskjed fra kjøper om at det er feil, VHS-delen fungerer ikke. Apparatet var lite brukt, og har ikke vært observert feil på. Kjøper forlanger pengene og portoutgifter tilbake. Påstår at videoen kommer ut igjen uten at den blir avspilt. Jeg har ingen garanti for at dette ikke er en feil som har oppstått etter at han mottok det. Er jeg forpliktet til å tilbakebetale beløpet?

Les mer

Klage på motor i brukt motorsykkel

Publisert: 24.06.2019

Min sønn solgte en motorsykkel, og kjøpskontrakten viser "solgt som den er". Han har ikke hatt problemer med den og var helt flott ved salg. Nå har kjøper fått problemer med motoren, og om han ikke får dette dekket som fabrikasjonsfeil, krever han at min sønn skal dekke alle utgifter til ny motor. Han mener at motor skal være skadefri i to år. Alle skader skal i denne tid dekkes av min sønn som selger. Dette kan vel ikke stemme? Slik garanti gjelder vel bare ved kjøp av nye kjøretøy?

Les mer

Mangler 5000 etter salg av bruktbil

Publisert: 20.06.2019

Solgte en bruktbil i november 2018, og kjøper og jeg ble enige og skrev kontrakt på kr 47 000. I forbindelse med kjøpet brukte kjøper Santander til å finansiere bilen, og finansieringen var på 42 000. De resterende 5000 av kjøpesummen skulle kjøper betale når han fikk lønn. Dette skjedde ikke, og jeg har purret kjøper gjentatte ganger. Kjøper har via sms skrevet ordrett "5000 skal du få". Hva gjør jeg? 5000 prosentmessig av kjøpesum og av prinsipp er penger jeg mener jeg skal ha. Hva gjør jeg?

Les mer

Har ikke mottatt penger for solgt bil

Publisert: 18.06.2019

Jeg solgte bilen til en som bor 400 km fra der jeg bor. Solgte bilen etter at hun videresendte meg en e-post som hun hadde mottatt fra banken sin. Der bekreftet bankent at kunden har fått lån for kjøp av bil til samme beløp som den ble solgt for. Vi skrev under på kontrakten og omregistrerte bilen der og da. Jeg har fremdeles ikke mottatt pengene og banken sier at de har taushetsplikt. Det har gått en uke siden bilen ble solgt.

Les mer

Hvem har ansvaret for ødelagt vaskemaskin som ble kjøpt brukt?

Publisert: 03.06.2019

Selger ofte ting på Finn, og denne gangen en vaskemaskin. Den fungerte helt fint i 5 år, men solgte den grunnet bytte til ny kombi vask/tørk. Fant ikke transportskruer fra tidligere eier, men setter den pent på tralle og kjører heis ned til kjøper, som legger den sidelengs i bilen og drar. Etter 2 dager, ved 1. bruk, får han problemer med at sikringen går 30 min ut i bruk av maskinen, muligens grunnet vann som har rent på elektronikk/innsiden av maskinen under transport liggende. Ansvar?

Les mer

Har ikke fått penger for solgt bruktbil

Publisert: 16.11.2018

Jeg solgte bilen min privat for 3 uker siden. Kjøper skulle dele opp betaling. Men enda ikke fått noen penger. Kjøper betalte omregistreringsavgift på 1500,-. Nå sier kjøper at de ikke har penger til å betale bilen, så kjøper mener jeg skal betale tilbake 1500,- for omregistreringsavgift som de betalte. Hva er riktig? Dette vil jo jeg tape på.

Les mer

Finn-kjøper vil heve kjøp etter 12 mnd

Publisert: 20.08.2018

Solgte en moped på Finn til 6000 kr. Kjøperen betalte 2000 kr med engang og sa han skulle betale resten senere. Nå har det gått nesten 12 måneder og han leverte mopeden utfor huset mitt med en lapp som sa at han krevde pengene tilbake. Han betalte aldri de siste 4000 kr. Har han rett til å angre og skal jeg gi han de 2000 kr tilbake?

Les mer

Heve kjøp av russebuss

Publisert: 21.02.2018

Vi har kjøpt en russebuss som vi overtok for 8 måneder siden. Selger oppga ingen avvik ved kjøp. Nå i ettertid har vi funnet ut at taket er fult av hull og vi har en stor vannlekkasje i bussen grunnet dette. Selger ønsker ikke å la oss heve kjøpet eller gi oss erstatning da de mener det er egenforskyldt. I kontrakten står det selges "as is". Hvilke rettigheter har vi? Kan vi kreve noe tilbake? Vi har holdt tilbake siste del av kjøpesummen, og de krever å få betalt resten.

Les mer

Skriftlig avtale om kjøp av ski?

Publisert: 21.02.2018

Jeg la nylig et par ski, montert med bindinger ut på finn.no, og jeg ble raskt kontaktet av en som lurte på om jeg var villig til å selge kun ski, uten binding. Dette sa jeg meg villig til og vi ble enige om en pris på 4000kr, inkl feller. Vi avtalte at han skulle komme å hente skia når han var kommet hjem fra en tur han skulle på. Siden har jeg ikke hørt noe, og kjøper svarer ikke på meldinger sendt gjennom finn.no. Bindinger er demontert og hullene er plugget. Hva gjør jeg nå?

Les mer

Kjøper som ikke henter betalt vare

Publisert: 21.02.2018

Solgte en vare på finn.no. Kjøper forhåndsbetalte men henter ikke/ordner frakt. Har purret, men ingenting skjer fra kjøpers side. Kjøper er firma, jeg er privatperson. Hva kan jeg gjøre? Kjøper betalte for over seks måneder siden!

Les mer