Kjøp og salg av brukte gjenstander

Båtselger nekter å heve kjøpet

Publisert: 05.05.2020

Ønsker deres vurdering av dette kjøp: Kjøpte en Askeladden-båt 20 fot med 150 hp påhengs medfølgende tralle. Totalt 200 000,-. Brukte digital kjøps-og salgskontrakt for brukt båt. Alle opplysninger skriftlig og muntlig er at alt var ok. Vi tok service 2 dager etter kjøp og oppdager hull i blokk i eksosdel. Båtfirma sier en rep på 30-60 000,- og sier at vi skal heve kjøpet. Det vil ikke selger, sier de har snakket med advokat og de har en god sak, Vi har krysset ok på at båten selges som den er. Hva gjør vi?

Les mer

Kjøpt motorsykkel som har vært i krasj

Publisert: 30.04.2020

Jeg kjøpte en brukt motorsykkel av en privatperson. Når jeg så annonsen på Finn.no spurte jeg selgeren om sykkelen hadde vært krasjet eller skadet. Selgeren bekreftet at alt var i orden. Sykkelen er hvit og er registrert som hvit i vognkortet, så jeg var trygg på at selger snakket sant. Det viser seg at den har vært i en kraftig krasj og rammen er muligens bøyd, og den var originalt rød. I kontrakten står det selges som den er og at jeg fraskriver meg retten til å klage. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Får ikke betalt for salg av brukte klær

Publisert: 28.04.2020

Ei som kjøpte brukte klær av meg via Facebook. Etter hun fikk pakken sin (fredag) hjemme, ga jeg henne tlf nr mitt sånn at hun kunne vippse. Først «ignorerte» hun meldingen min så jeg sendte flere ganger og da svarte hun at hun skal betale på lørdag. Hun hadde heller ikke betalt på lørdag så jeg ba henne å sende klærne tilbake, men hun sa hun betaler på mandag som hun ennå ikke har gjort. Hva gjør jeg?

Les mer

Klage på salg av dyser

Publisert: 28.04.2020

En venn av meg spurte om jeg kunne legge ut 4 stk dyser (bildeler) av han ut på Finn.no siden disse lå lagret hjemme hos meg med andre bildeler. Den 12.09.19 så solgte jeg disse til en mann for 2000,-. Han overførte pengene til meg og jeg overførte videre til min venn da dette ikke var mine penger. Den 10.04.20 krever han pengene tilbake da han ikke fikk bilen til å gå som den skulle. Disse var helt eskenye da de ble sendt, de er nå brukt. Har han rett til å få igjen pengene etter så lang tid?

Les mer

Får ikke betalt for salg at brukte klær

Publisert: 24.04.2020

Ei som kjøpte brukte klær av meg, hun har fått pakken sin, men betaler ikke. Hun sier hele tiden at hun gjør det snart som hun ikke gjør. Jeg ga henne fristen også, men det holder hun ikke til. Har sagt også at jeg tar saken videre om jeg ikke mottar penger innen noen dager og det har jeg ikke fått og nå svarer hun ikke lenger. Kan jeg anmelde henne til politiet?

Les mer

Mye renter på defekt bil

Publisert: 30.03.2020

Kjøpte bil til bruk i taxinæring. Mye feil på bilen, endte med MYE verkstedopphold. Tok denne saken til retten. Jeg klarte derfor ikke betale avdragene på lånet. Kontaktet DNB, som nektet å fryse lånet under prosessen, selv om jeg kunne betale renter. De sendte til inkasso, som har tatt 24 % renter. Jeg vant rettsaken mot forhandler, men når jeg skal gjøre opp lånet, har det under rettsprosessen påløpt over 100 000 i renter og gebyrer. Er dette lov?

Les mer

Mistanke om juks under budrunde

Publisert: 09.03.2020

Eier av et kjøretøy kjører budrunde mellom to parter. Partene byr over hverandre, og den ene parten ender med høyest bud, men velger så å trekke seg. Prisen er nå på et punkt langt over den opprinnelige salgssummen. Det mistenkes at eier av kjøretøyet og den ene potensielle «kjøperen» har samarbeidet for å presse prisen opp. Hva er reglene for dette og hva bør evt gjøres?

Les mer

Har ikke fått pakke fra Tise

Publisert: 09.03.2020

Jeg kjøpte en kjole av en kvinne på Tise. Hun sendte pakken med helthjem. Etter hvert viste det seg at hun har skrevet feil nummer på pakken slik at pakken har forsvunnet. Egentlig kunne jeg få erstatning av helthjem, men man kan ikke få erstatning hvis det er avsender som har skrevet feil nummer. Nå har jeg altså betalt henne 500 kr for noe jeg aldri fikk. Helthjem har bildebevis på at hun har skrevet inn feil nummer. Hun nekter å innrømme at hun har gjort feil, og nå får jeg ikke pengene.

Les mer

Får ikke betalt for salg på Finn.no

Publisert: 09.03.2020

Jeg inngikk en avtale med en via salgsannonse på Finn.no som ville kjøpe noen brukte vektskiver av meg som jeg hadde lagt ut for salg. Jeg kjenner personen, da vi ble kjent på noen kurs vi begge var på. Og han drev treningssenter og sa alt skulle gå gjennom regnskapsførere osv så da stolte jeg på han. Han hentet skivene og skulle ordne betaling iløpet av den uken. Dette var i september 2019 og jeg har den dag idag enda ikke mottatt betaling. Hva skal jeg gjøre?

Les mer

Bilselger har tatt for mye provisjon

Publisert: 05.03.2020

Et firma har solgt en bil for meg og skulle ha 8 % salgsprovisjon. Skulle få oppgjøret innen 14 dager -det tok 6 uker. Vi fikk aldri noe papirer på dette og stusset på at det var trukket langt over 8 %. Har nå etter 6 mnd fått svar på hva som er trukket, diverse vi aldri har fått info om. Har sendt et krav på differansen, men de svarer ikke. Hva kan jeg gjøre nå?

Les mer