Kjøp og salg av brukte gjenstander

Heve kjøp av brukt barnepose

Publisert: 02.10.2019

Gjennom finn.no solgte vi en barnepose. I angivelsen av den anga vi at denne het Easygrow Nord. I annonsen var det også bilder av posen. Kjøper kom og så på barneposen og kjøpte den deretter. Etter et par dager tok kjøper kontakt og ønsket å heve kjøpet, idet kjøper mente at det ikke var den barneposen hun ønsket å kjøpe. Kjøper ønsket å kjøpe Easygrow Nord, mens posen var en Easygrow Nature. Kan kjøper heve kjøp dersom vi har angitt riktig produsent med feil modell? Hvilke rettigheter har vi?

Les mer

Heve bruktbilsalg pga feil

Publisert: 01.10.2019

Fylt ut skjema fra forbrukerrådet om salg av bil mellom private, en av kjente feil er: mangel på kjølevæske av og til, kjøper signerte kontrakten om kjente feil, bilen solgt som den står, kjøper fraskrevet mangel og feil på bilen.

Kjøper vil oppheve kjøpet fordi de tror jeg har skjult feil da han har tatt bilen på verksted. Verkstedet vil skifte toppakning på 20 000 kr. Dette skyldes mangel på kjølevæske. Lurte på om jeg hadde rett til å avvise å oppheve kjøpet fra kjøperen.

Les mer

Erstatning for brutt kjøpsavtale

Publisert: 16.09.2019

Jeg avtalte med en selger at jeg skulle kjøpe to nattbord på Finn.no. Dette har jeg skriftlig. Nå fikk jeg vite at disse er solgt til noen andre. Jeg leste i kjøpsloven at jeg har rett på erstatning på dette. Hvordan går jeg frem for å få dette? Hvor mye kan jeg kreve. Nattbordene hadde en samlet pris på 500 kr.

Les mer

Kjøpt bil med heftelser

Publisert: 13.09.2019

Jeg har kjøpt bil av privatperson med heftelser og disse heftelsene skulle slettes ved salg ifølge selger og kontrakt. Dette ble ikke utført og er brudd på kontrakt, og nå krever kreditorer bilen jeg har kjøpt, inndratt da de har pant i kjøretøyet. Jeg skal politianmelde forholdet og legge inn sak om hevelse av kjøp hos Forbrukerrådet. Men kan kreditorer ta kjøretøyet fra meg når det nå foreligger en politianmeldelse?

Les mer

MC i mye dårligere stand enn annonsert

Publisert: 03.09.2019

Ble enig om ett kjøp av en MC som står i Bergen. Bor selv i Larvik. Reiste over til Bergen med leid henger. Ble møtt med en mye dårligere MC med slitte dekk, defekte bremser, rust på ramme og flere mangler som bensinlokk. Derfor trakk jeg meg fra handelen. Selger krever nå meg for en differanse på salgssum som vil bli krevd av meg, en 10 % krav av tap fordi jeg trakk meg. Har ikke kjøper noen rettigheter når varen er i mye dårligere stand enn det som blir opplyst?

Les mer

Misfornøyd med Mercedes

Publisert: 03.09.2019

Jeg og min kjæreste har kjøpt en Mercedes 250 E klasse i sommer. Den er kjøpt hos forhandler. Etter 3 uker røk lufttrykksensoren. Det kan skje og det ble fikset. Men vi merket også en klunkelyd fra understellet der et rør var løst. Som ble strammet på plass. Vi merket også at girkassen svettet og headsfree-en har sluttet å funke og beltestrammer har sluttet å funke. Vi kjøpte bilen for 319 000 kr og forventer at dette skal være i orden. Er dette da grunn til å få heve kjøpet?

Les mer

Er avtalen om klokkesalg bindende?

Publisert: 27.08.2019

Har lagt ut en Rolex klokke på Finn.no, og det ble aldri tegnet noen kontrakt på kjøpet (150k) og heller ikke deponert for et evt kjøp. I forbindelse med møte av potensiell kjøper så forsøkte han å prute på klokken, men jeg sto på mitt og forlangte 150k som vi ble enige om. Jeg lovet at jeg skulle ta service på klokken før den ble sendt til kjøperen. Dette kostet 10 000. Problemet oppstår når jeg får en kjøper som er villig til å betale 160K. Har jeg mulighet for å gå fra den opprinnelige avtalen?

Les mer

Feil på brukt VHS-spiller

Publisert: 07.08.2019

Jeg solgte en kombinert VHS/DVD-spiller på Finn. Den ble sendt 1/4. Den 28. april får jeg beskjed fra kjøper om at det er feil, VHS-delen fungerer ikke. Apparatet var lite brukt, og har ikke vært observert feil på. Kjøper forlanger pengene og portoutgifter tilbake. Påstår at videoen kommer ut igjen uten at den blir avspilt. Jeg har ingen garanti for at dette ikke er en feil som har oppstått etter at han mottok det. Er jeg forpliktet til å tilbakebetale beløpet?

Les mer

Klage på motor i brukt motorsykkel

Publisert: 24.06.2019

Min sønn solgte en motorsykkel, og kjøpskontrakten viser "solgt som den er". Han har ikke hatt problemer med den og var helt flott ved salg. Nå har kjøper fått problemer med motoren, og om han ikke får dette dekket som fabrikasjonsfeil, krever han at min sønn skal dekke alle utgifter til ny motor. Han mener at motor skal være skadefri i to år. Alle skader skal i denne tid dekkes av min sønn som selger. Dette kan vel ikke stemme? Slik garanti gjelder vel bare ved kjøp av nye kjøretøy?

Les mer

Mangler 5000 etter salg av bruktbil

Publisert: 20.06.2019

Solgte en bruktbil i november 2018, og kjøper og jeg ble enige og skrev kontrakt på kr 47 000. I forbindelse med kjøpet brukte kjøper Santander til å finansiere bilen, og finansieringen var på 42 000. De resterende 5000 av kjøpesummen skulle kjøper betale når han fikk lønn. Dette skjedde ikke, og jeg har purret kjøper gjentatte ganger. Kjøper har via sms skrevet ordrett "5000 skal du få". Hva gjør jeg? 5000 prosentmessig av kjøpesum og av prinsipp er penger jeg mener jeg skal ha. Hva gjør jeg?

Les mer