Kjøp og salg av brukte gjenstander

Hvem har ansvaret for ødelagt vaskemaskin som ble kjøpt brukt?

Publisert: 03.06.2019

Selger ofte ting på Finn, og denne gangen en vaskemaskin. Den fungerte helt fint i 5 år, men solgte den grunnet bytte til ny kombi vask/tørk. Fant ikke transportskruer fra tidligere eier, men setter den pent på tralle og kjører heis ned til kjøper, som legger den sidelengs i bilen og drar. Etter 2 dager, ved 1. bruk, får han problemer med at sikringen går 30 min ut i bruk av maskinen, muligens grunnet vann som har rent på elektronikk/innsiden av maskinen under transport liggende. Ansvar?

Les mer

Har ikke fått penger for solgt bruktbil

Publisert: 16.11.2018

Jeg solgte bilen min privat for 3 uker siden. Kjøper skulle dele opp betaling. Men enda ikke fått noen penger. Kjøper betalte omregistreringsavgift på 1500,-. Nå sier kjøper at de ikke har penger til å betale bilen, så kjøper mener jeg skal betale tilbake 1500,- for omregistreringsavgift som de betalte. Hva er riktig? Dette vil jo jeg tape på.

Les mer

Finn-kjøper vil heve kjøp etter 12 mnd

Publisert: 20.08.2018

Solgte en moped på Finn til 6000 kr. Kjøperen betalte 2000 kr med engang og sa han skulle betale resten senere. Nå har det gått nesten 12 måneder og han leverte mopeden utfor huset mitt med en lapp som sa at han krevde pengene tilbake. Han betalte aldri de siste 4000 kr. Har han rett til å angre og skal jeg gi han de 2000 kr tilbake?

Les mer

Heve kjøp av russebuss

Publisert: 21.02.2018

Vi har kjøpt en russebuss som vi overtok for 8 måneder siden. Selger oppga ingen avvik ved kjøp. Nå i ettertid har vi funnet ut at taket er fult av hull og vi har en stor vannlekkasje i bussen grunnet dette. Selger ønsker ikke å la oss heve kjøpet eller gi oss erstatning da de mener det er egenforskyldt. I kontrakten står det selges "as is". Hvilke rettigheter har vi? Kan vi kreve noe tilbake? Vi har holdt tilbake siste del av kjøpesummen, og de krever å få betalt resten.

Les mer

Skriftlig avtale om kjøp av ski?

Publisert: 21.02.2018

Jeg la nylig et par ski, montert med bindinger ut på finn.no, og jeg ble raskt kontaktet av en som lurte på om jeg var villig til å selge kun ski, uten binding. Dette sa jeg meg villig til og vi ble enige om en pris på 4000kr, inkl feller. Vi avtalte at han skulle komme å hente skia når han var kommet hjem fra en tur han skulle på. Siden har jeg ikke hørt noe, og kjøper svarer ikke på meldinger sendt gjennom finn.no. Bindinger er demontert og hullene er plugget. Hva gjør jeg nå?

Les mer

Kjøper som ikke henter betalt vare

Publisert: 21.02.2018

Solgte en vare på finn.no. Kjøper forhåndsbetalte men henter ikke/ordner frakt. Har purret, men ingenting skjer fra kjøpers side. Kjøper er firma, jeg er privatperson. Hva kan jeg gjøre? Kjøper betalte for over seks måneder siden!

Les mer

Klage på dreiebenk fra Finn.no

Publisert: 09.11.2017

Jeg kjøpte for litt over en måned siden en dreiebenk på Finn.no. Denne ble beskrevet som fungerende, men ikke testet av selger. Når jeg mottok den og testet den, var motoren ødelagt og ny vil koste mer en jeg betalte for benken. Informerte straks selger, etter litt frem og tilbake har han sluttet å svare. Har betalt 5000 til selger og 4000 på transport. Hvilke muligheter har jeg til å kreve pengene tilbaketalt?

Les mer

Salg av brukt datamaskin – kan jeg bli erstatningspliktig?

Publisert: 06.11.2017

Jeg har en eldre datamaskin som jeg har byttet harddisk på selv. Nå har jeg ikke lenger bruk for den og vil selge den på bruktmarkedet finn.no. Jeg lurer på om jeg kan komme i erstatningsansvar dersom en teknisk svikt i datamaskinen skulle forårsake brann e.l. på et senere tidspunkt. Kjøper av maskinen vil selvsagt få vite at en privatperson, ikke et verksted, har byttet disk på maskinen.

Les mer

Kjøper av bruktbil ønsker å heve

Publisert: 16.10.2017

Jeg har solgt en eldre bil. Nå vil kjøper heve kjøpet. Kjøper fikk alle opplysninger om bilen før kjøpet, og det ble skrevet kontrakt. Noen dager etter mente kjøper at det var en feil på girkasse og at det ikke gikk å kjøre bilen. Før salget har bilen gått bra. Hva bør jeg gjøre når kjøper har satt krav og leid advokat. Jeg solgte bilen for 27000kr.

Les mer

Bilkjøper har ikke betalt eller hentet bil

Publisert: 19.09.2017

Skulle selge en bil og skrev salgsmelding og kontrakt, kjøper skulle betale og hente bil dagen etter, så jeg satte overtagelsesdato 2 dager etter kontraktskriving. Jeg har ikke mottatt penger og bil er ikke hentet og ikke hørt noe fra kjøper. Kan jeg legge bilen ut for salg igjen?

Les mer