Kjøp av tjenester

Kunstner får ikke betalt for russelogo

Publisert: 09.03.2020

En venn av meg gjør kunstnerarbeid på siden. I september gjorde en russegruppe en deal med henne om at hun skulle designe deres russelogo. Logoen ble levert 13. desember, men hun har enda ikke blitt betalt (27.02.) Nylig fikk hun beskjed om at de ønsket at hun skulle fjerne signatur fra logoen, noe hun nektet å gjøre etter så lang tid. De truer nå med å IKKE betale noe som helst dersom hun ikke gjør det. Ingen kontrakt, alt er via melding eller muntlig. Er dette lovlig?

Les mer

Håndskrevet faktura uten bilag

Publisert: 09.03.2020

Er håndskrevne bilag uten nummer på en faktura fra håndverker gyldig? Har bedt om spesifisert faktura uten at det har blitt imøtekommet, ordlyden i fakturaen er diverse varer.

Les mer

Angrefrist på kurs

Publisert: 06.03.2020

Har meldt mig på en nettstudie som jag blivit tvungen att melde mig av före den startar. Allt detta inom 14 dagar. Men då dom sändt mig inlogg till kursen som ska starta 3 mars menar dom angeretten bortfallt og jag må betala hela beloppet. Är jag tvungen att betala hela beloppet på 28 000 eller skall det holde att betala dom 3000 som va påmeldingsavgift?

Les mer

Konsekvenser hvis bare en ektefelle signerer kontrakt

Publisert: 28.02.2020

Ifm. et utbyggingsprosjekt for en enebolig jeg og min kone eiers skal vi signere følgende kontrakt med entreprenør: https://www.standard.no/no/nettbutikk/produktkatalogen/Produktpresentasjon/?ProductID=664301

Hvilke konsekvenser (om noen) har det ev. om det bare er en av oss som signerer kontrakten sammen med entreprenør?

Les mer

Uenighet om malerjobb

Publisert: 21.02.2020

Jeg har en sønn på 40 år. Han er uføretrygdet, men tar på seg småjobber av og til. Hjalp ei dame i fjor med å pusse opp et kjøkken og male en gang. Senere har hun mast om mer hjelp. Han har fått noe betalt eller mat. Han har gitt beskjed om at han ikke ønsker å bidra mer. Falt tydeligvis ikke i god jord. Hun har meddelt han at hun vil leie inne maler for å male opp igjen gangen, da hun mener det var dårlig utført malerarbeid. Regningen vil hun sende min sønn. Hvordan skal en takle dette?

Les mer

Får ikke russelåt som avtalt

Publisert: 31.01.2020

Vi er en russegruppe som har kjøpt en sang av en person som ikke følger kontrakten og utsetter sin avtalte frist. Hva kan vi gjøre med dette? Han blir aldri ferdig med sangen han lover. Skulle vært ferdig 20. desember. Kontrakten sier sangen skal være utlevert til avtalt tid. Avtalt tid var den 20. desember. Vi ga han ny tid 3. januar. Så utsatte han denne og. Deretter svarer han dårlig og gir oss aldri noe utover dette.

Les mer

Angrerett på medlemskap hos treningsstudio

Publisert: 16.01.2020

Jeg undertegnet en kjøpskontrakt i et treningsstudio i går. Jeg leste ikke gjennom kontrakten før jeg kom hjem. Der står det at jeg ikke kan løses fra kontrakten uten å måtte betale hele årsbeløpet. Hva med angrefristen her?

Les mer

Klage på manglende utført arbeid etter tre år

Publisert: 01.10.2019

Vi er en liten bedrift som fikk tilbud på en rørleggerjobb, jobben er delvis gjort i 2016 og betalt i sin helhet. Tilbudet er skriftlig. Vi har dessverre benyttet lokalene arbeidet ble utført på som lager og derfor ikke oppdaget at to av punktene i tilbudet ikke er utført før i år. Vi er heller ikke fagpersoner på området. Hvilke rettigheter har man for å få arbeidet utført eller tilbakebetalt for det som mangler etter så mange år?

Les mer

Ekstraregning for renhold på hotell

Publisert: 25.09.2019

Jeg var på et hotell for en uke siden som var booket på booking.com. Nå, 1 uke etterpå fikk jeg en ekstra faktura på 6000 NOK. Vi gikk over leiligheten før vi forlot den og ryddet alt i poser. På fakturaen står dette "Ekstra renhold og erstatning av sengetøy/håndklær. Dette er ikke akseptabelt. 10 timer renhold søl/oppkast/avføring" ( faktura kom fra eigeren). Har de rett til å fakturere meg for hvilken som helst sum de ønsker? Med 1 ukes forfallsdato. Hva bør jeg gjøre videre nå?

Les mer

Regress mot maler som sølte på bil

Publisert: 19.09.2019

Jeg er styremedlem i et borettslag. For en tid tilbake ble et stakittgjerde utenfor påbygg i 3. etasje malt av kyndig person, ifølge vaktmester som hyret han inn. Nær gjerdet var en av beboernes biler plassert. Eieren var utenbys, og tilbød seg å komme å flytte den neste dag. Maleren ønsket imidlertid å fullføre oppdraget dagen før, med prikker etter maling på avveier som følge (vind?) Bileieren bestilte time hos bilpleiefirma. Borettslaget betalte, har vi krav på regress?

Les mer