Kjøp av brukte gjenstander

Fikk en båt gratis – den lekker som en sil

Publisert: 15.01.2018

Eg fikk en båt gratis på finn.no. Eier sa ikkje at båten lekker som en sil! Hva kan jeg da gjøre/kreve?

Les mer

Mistenker at bruktbil er kollisjonsskadet

Publisert: 15.01.2018

Jeg har kjøpt en bruktbil av et bilfirma og mistenker at bilen har vært kollisjonsskadet. Jeg har vært i kontakt med merkeverksted og forsikringsselskap for å sjekke om de har noen skadehistorikk på bilen, men ingen av dem vil gi ut opplysninger grunnet personvern til tidligere eiere. Har jeg ikke som nåværende eier av bilen rett til å få ut opplysninger som dette?

Les mer

Kjøper klager på brukt motorsykkel

Publisert: 06.10.2017

Solgte min lettmotorsykkel for 3 uker siden. Under salg opplyste jeg om at den ikke hadde vært på service eller byttet stempel. Nå kontakter kjøper meg og sier stempelet har skjært seg. Han mener det var mitt ansvar å bytte stempel i henhold til vedlikeholdsmanualen og vil derfor heve kjøpet. Jeg mener jeg opplyste godt om at sykkelen ikke hadde vært på service. Kjøpskontrakt ble ikke skrevet. Har han rett til å heve kjøpet eller ikke?

Les mer

Mangel på brukt sykkel

Publisert: 06.10.2017

Jeg har kjøpt en brukt sykkel for ca 3 uker siden som skulle være i topp stand. Spurte selger om nav/boss på hjulene var slitte og trengte gjøres noe med. Svar av selger var nei. Sykkel var så ny og godt vedlikeholdt. Eneste var kjedet som trengte å skiftes. Nå etter kjøp og ved skifte av kjedet, så gjør servicemann meg oppmerksom på at nav/boss på bakhjulet er veldig slitt og bare vil bli verre. Dette må skiftes i verste fall nytt bakhjul. Kan jeg kreve at selger fikser den kostnaden?

Les mer

Kreve penger tilbake for bruktbil i dårlig stand

Publisert: 09.06.2017

Jeg kjøpte en bil i November 2016. Etter kjøpet oppdaget jeg ganske mye feil og mangler. Jeg ga selgeren muligheten til å reparere disse feilene, men han klarte ikke det. Så krevde jeg heving av kjøpekontrakten og leverte bilen tilbake. Han sa at han ikke ville tilbakebetale hele summen med en gang og at jeg først få en del og resten til og med den 1. mai.

Jeg har bare fått den første delen til nå. Jeg har ringt ham flere ganger og prøvde og får tak i ham, men han svarte ikke på telefonen. Etter en stund fikk jeg melding fra ham om at han har dårlig økonomi og at jeg må vente eller ta bilen igjen. Jeg laget et forslag om at han skal betale en rate hver måned og så sier han at det er greit. Men så betaler han fortsatt ikke. Spørsmålet mitt er nå, hva jeg kan gjøre til å få tilbake pengene mine?

Les mer

Ønsker å holde tilbake penger for kjøp

Publisert: 24.05.2017

Jeg solgte nylig en vare privat på nettet. Kjøperen prutet ikke, og skrev bare at han kjøper den mot at jeg sender den før betaling. Da det var et kjent navn gikk jeg med på det. 1 uke senere kom bare halvparten av betalingen fram, og kjøperen sa det var avtalt pris. Nå som denne kjøperen vil handle av meg på nytt, kan jeg da beholde den summen han skylder meg, for så å overføre resten tilbake? Eller er det å stjele på lik linje med at han stjal fra meg?

Les mer

Klage på kjøp av russebuss

Publisert: 24.05.2017

Vi er 28 gutter som kjøpte en russebuss "et år for tidlig" og leier ut til de som er ett år eldre. Vi skulle få bussen i EU-godkjent tilstand av de vi kjøpte av, men det var den ikke. Vi tok da og reparerte den for omlag 190 000 kr, men de vi kjøpte den av nekter å betale fordi de mener den var EU-godkjent. Hva kan vi gjøre?

Les mer

Bilkjøp – mange tvister om bilkjøp

Publisert: 13.08.2015

Feil eller mangler ved bilkjøp topper Forbrukerrådets liste over klagesaker, deretter følger leie av boliger og kjøp av mobiltelefoner. Som forbruker har du krav på at den varen eller tjenesten du kjøper skal være i tråd med det du avtalte med selgeren.

Les mer

Forbrukerklage – gratis saksbehandling i klagenemnder

Publisert: 13.08.2015

Det offentlige Forbrukertvistutvalget har myndighet til å avgjøre tvister om forbrukeres kjøp av varer og tjenester. I tillegg har en rekke bransjer egne klagenemnder der Forbrukerrådet er representert. Saksbehandlingen er gratis for forbrukere.

Les mer

Forbrukerklage – egen ordning for forbrukerklage i EU

Publisert: 12.08.2015

Stadig flere handler i utlandet via Internett eller på utenlandsreiser. Forbrukernes rettigheter er avhengig av hvor varen er kjøpt. Det store skillet går mellom varer kjøpt i EU-land og varer kjøpt i land utenfor EU.

Les mer