Inkasso

Hva skal til for at det blir tvangssalg?

Publisert: 13.03.2020

Jeg lurer på en ting, hvor mye og langt og ille skal det være før et inkassobyrå kan fremme tvangssalg? Er det at man har glemt en husleie?

Les mer

Kan Statens innkrevningssentral ta fra engangsstønad?

Publisert: 13.03.2020

Jeg har et gjenstående krav fra min tidligere utdanning fra Lånekassen . Dette kravet er jeg ikke stand til å betale nå da jeg er hjemmeværende og har ingen inntekter. Dette kravet har blitt oppsagt fra Lånekassen og overført til statens innkrevningssentral da det har gått lang tid nå siden jeg avsluttet min tidligere utdanning. Jeg har nå blitt gravid og lurer på om statens innkrevingssentralen kan ta trekk i engangsstønaden jeg vil få med hensyn til fødsel.

Les mer

Kan man sende faktura lang tid etter at tjenesten er levert?

Publisert: 09.03.2020

Hadde en sak om odelsløsning. Fikk dekt noe pga forsikring. Saken avsluttet feb 2019. Ikke betalt noe siden okt 2018, da forsikring tok det da videre. Så kom mail om regning først i juli 2019. Jeg klager på det, og vil ha svar fra advokat, for beskjed. Han kom tilbake uke 33/34. Hører ingenting, og går i glemmeboken min. Nå i feb kommer inkasso. Har tatt kontakt med inkasso og advokaten. Det jeg lurer på er om man i etterkant kan komme med regning etter så lang tid. Og hvilken rettigheter?

Les mer

Stefar har sendt stor faktura med kort betalingsfrist

Publisert: 24.02.2020

Veldig kort fortalt, har jeg blitt psykisk misbrukt av min mor og stefar siden jeg var liten. Jeg har psykiske utfordringer og har en del gjeld. De refinansierte en stor andel av min gjeld i et boliglån (fordi det var gunstig rente). Dette står i min stefars navn. Nå er vi ikke på talefot, og han har sendt meg en faktura på 643 732,71 kr. Jeg mottok denne 19.02 og forfall var satt til 26.02. Han vet at jeg ikke kan betale denne. Hvor langt kan faktura fra privatperson gå? Mtp inkasso, namsmann?

Les mer

Faktura fra bank 10 år etter hussalg

Publisert: 11.02.2020
Emneord: ,

Vi solgte huset vårt i Danmark i 2010. Det ble solgt for 200 000 mindre enn det vi skyldte banken. Banken gikk med på salget. Så 10 år senere har vi mottatt en regning fra banken for nesten 600 000 kroner. Den har kommet fra Lindorf. Hva skal vi gjøre?

Les mer

Inkassoselskap krever betaling for innfridd lån

Publisert: 15.01.2020

Har mottatt krav fra et inkassoselskap for et lån jeg tok opp for noen år tilbake. Jeg mener lånet er innfridd. I selvangivelsen 2018 står lånet i 0, og lånet er heller ikke registrert i Gjeldsregisteret. Tross dette fortsetter inkassoselskapet sin prosess. Har klaget til Inkassoklagenemda, som ikke kan ta stilling til hvorvidt et krav er gyldig. Dette er fortvilende. Hva skal jeg gjøre?

Les mer

Inkasso fra Sverige

Publisert: 18.12.2019
Emneord: ,

Hva er reglene i Sverige om når purring/inkassovarsel kan gå til inkasso når varsel ikke er sendt på 7-10 år?

Les mer

Bestrider inkassokrav

Publisert: 11.12.2019
Emneord: ,

Jeg har fått ett inkassokrav kontaktnettside som jeg bestrider på det sterkeste. Dette er ren svindel. Første krav kom i august, det politianmeldte jeg og benektet kravet da jeg anså kravet som ren svindel. Trodde saken var ute av verden inntil jeg nå får ett krav fra en tysk adresse. Ren utpressing og svindel. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Brudd på god inkassoskikk

Publisert: 30.09.2019
Emneord: ,

I forbindelse med inkassotjenester som ikke er blitt levert i henhold til god i inkassoskikk. Finanstilsynets pålegger inkasso virksomhet å følge noen klare retningslinjer, i denne forbindelsen her så er det oppdaget brudd på slike retningslinjer. Dermed trenger vi alternativ juridisk bistand i forbindelse med oppfølgningen av denne saken.

Les mer

Bedrift betaler ikke for utført oppdrag

Publisert: 13.09.2019

Jeg har fullført et oppdrag (webdesign) for en bedrift, der jeg skulle etterfakturere for arbeidet for 2 uker om gangen. Dette har jeg kontrakt på med bedriften. Jeg har fått betalt for 2 fakturaer, men fra morsselskapet. Det er resterende 4 utestående fakturaer som har blitt sendt til inkasso for en stund siden. Kan jeg logge inn med brukernavn og passord som jeg fikk tildelt under oppdraget, og innstille nettsiden til det den var før jeg oppgraderte den?

Les mer