Inkasso

Inndrivelse av ubetalt husleie

Publisert: 02.05.2017

Jag hyrde en lägenheten med 2 vänner, de har inte betalat in deras husleie och nu står jag här med inkasso på grund av att de inte har betalt in sin del. Jag har leiekontrakt, smskonversationer, facebook konversationer och mailkonversationer, alla räkningar för lägenheten (ström och el) och kontoutdrag sedan vi flyttade in 2016, om att de har sagt att de ska betala in men har inte gjort det. Nu har det gått över 5-6 månader och har fortfarande inte sett någon husleie kommit in på kontot och nu står jag här i behov av konsulation och råd. Kan jag gå vidare med detta på något sätt så att de betalar tillbaka den summan de är skyldiga?

Les mer

Misligholdt mobilabonnement

Publisert: 24.10.2016

Min svigermor ble sammen med en person som hun ønsket å dele livet med. Verken han eller hun er kredittverdig, så min samboer tok et mobilabonnement i sitt navn for han. Desverre ble det slutt mellom de to, og han har nå havnet i fengsel. Min samboer sitter nå med abonnementet og ganske store regninger for telefonen. Hvordan kan dette løses uten å ødelegge min og min samboers økonomi?

Les mer

Brudd på god inkassoskikk

Publisert: 01.03.2016
Emneord: ,

Jeg har drevet et salgskontor for et forsikringsselskap, men har sett meg nødt til å legge ned og begynne i et annet da det ikke var nok inntekter til å fortsette driften. Det selskapet har nå fått fakturaer stilt til min bedrift på min tidligere e-post, men de har de sendt videre til ledelsen på min nye arbeidsplass, uten godkjenning fra meg. Har de lov til det?

Les mer

Samboer har inkassogjeld

Publisert: 02.10.2015

Samboeren min har inkassogjeld fra før vi ble sammen. Hvilke konsekvenser kan det få for meg? Vi bor sammen og har to felles barn.

Les mer

Forbrukslånene har gått til inkasso

Publisert: 01.10.2015

Jeg hadde samlivsbrudd for to år siden der vi hadde et par forbrukslån. Nå disse gått til inkasso og alt er falt på meg fordi jeg sitter igjen med huset, da hun ikke har verken inntekt eller jobb. Burde ikke disse lånene deles på begge to?

Les mer

Gjeldsproblemer – ta tak i dine gjeldsproblemer

Publisert: 05.08.2015

Hvis du har gjeldsproblemer, er det viktig å ta kontakt med kreditorene så raskt som mulig og forhandle om en betalingsordning. Jo lenger du venter, desto vanskeligere blir det å finne en løsning, og kostnadene øker.

Les mer

Inkasso – høye kostnader ved inkasso

Publisert: 05.08.2015

Når regninger sendes til inkasso, stiger kostnadene raskt. Du har krav på skriftlig varsel før en regning sendes til inkasso. Hvis du mener at kravet ikke er berettiget, bør du melde dette skriftlig til inkassoselskapet eller kreditor så raskt som mulig.

Les mer

Kan kreditor sende kravet til inkasso?

Publisert: 04.05.2015

Kan en kreditor som Express Bank sende gjeld til inkasso når jeg betaler mindre enn det avdraget vi har blitt enige om i gjeldsavtalen. Jeg sliter litt med økomonien, og har derfor søkt om hjelp. Jeg har ikke inkassosaker mot meg pr. dags dato, og har heller ikke betalingsanmerkinger.

Les mer