Husleiekontrakt

Får ikke si opp husleiekontrakt før april

Publisert: 09.12.2019

Jeg bor i ett bofellesskap og har en merkelig leiekontrakt i forhold til de andre i boligen. Har nettopp kjøpt bolig og får ikke sagt opp før april sier huseier. Trodde det var vanlig med tre måneder oppsigelsestid. Lurer på om dere kan hjelpe meg med å se over kontrakten? Jeg får nøklene til min leilighet 18. des. Så det begynner å bli stressende.

Les mer

Si opp tidsbestemt leiekontrakt

Publisert: 09.12.2019

Bor i kollektiv. Før jeg flyttet inn, fikk jeg visning over video, hvor jeg ikke fikk vist leilighetens feil. Så jeg skrev under uten å gi beskjed om feilene. Det innebærer hull i gulv i dusjkabinett, vannskader i taket på badet (de sa at de skulle fikse det før jeg flyttet inn, men ble ikke ordnet før jeg hadde bodd der i to mnd), ujevn maling på veggen på soverommet (malt rundt et skap som har stått der tidligere). Det er en tidsbestemt kontrakt, men er det mulighet å komme seg ut tidligere?

Les mer

Oppsigelse av tidsubestemt kontrakt

Publisert: 26.11.2019

Jeg leier andre halvdel av huset til kjæresten og min mor. Nå har min mor og han gått gjennom et samlivsbrudd og min mor flytter ut. For at hun skal klare å dekke utgifter som kommer med en ny boplass flytter jeg med henne. I tillegg vil jeg ikke bo ved siden av min mors eks-kjæreste. I min husleiekontrakt med min mors kjæreste er ingenting spesifisert og tidsubestemt. Jeg har sendt oppsigelse til han over tekstmelding, men jeg er usikker siden ingenting er spesifisert i kontrakten.

Les mer

11 år gammelt pengekrav fra utleier

Publisert: 25.11.2019

Hvor lang tid tilbake kan utleier kreve tilsynelatende glemt husleie? Er snakk om ca 11 år tilbake i tid og først i dag fant han ut av det. Eg hadde ikkje anelse om manglende husleiebetaling.

Les mer

Ønsker å si opp husleiekontrakt pga bråk og fyll

Publisert: 22.11.2019

Jeg leier per dags dato av firma, der det viser seg at eier (eneste i firma) av firma er alkoholiker. Eier av firma bor i 1. etg, det har de siste 2 månedene vært meget utfordrende å bo her da jeg har 2 små barn boende i leiligheten med meg. Jeg har fått trusler fra besøkene hans, det er fyll og fest i ukedagene og til tross for klager fra meg så blir det ikke bedre. Ungene mine blir berørte av dette og vi er redd for hvordan dette vil eskalere. Kan jeg heve kontrakten?

Les mer

Får ikke sagt opp tidsubestemt kontrakt

Publisert: 22.11.2019

Jeg sitter i en tidsbestemt husleiekontrakt frem til 01.07.20. Var meg og en til som skrev under på denne kontakten. Hun sa opp leieforholdet og utleier bekreftet hennes oppsigelse på SMS med «ok». Jeg vil flytte jeg også mtp stor husleie og bare jeg som betaler etter at hun flyttet ut, men utleier nekter grunnet tidsbestemt husleiekontrakt. Dette er urettferdig. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Leietaker undre 18 mener kontrakt ikke er gyldig

Publisert: 15.11.2019

I stedet for tre separate hybler, valgte jeg og to andre å leie en leilighet sammen. Husleiekontrakten ble underskrevet av meg. I tillegg laget vi en privat kontrakt mellom oss, i tilfelle noe skulle skje. I denne kontrakten står det blant annet at betaling skal skje frem til husleien slutter. Den ene flyttet etter kort tid, og nekter nå å betale sin del av husleien. Den som flyttet er under 18 år, og hevder at kontrakten ikke er gyldig ettersom den ikke er signert av foreldre. Stemmer det?

Les mer

Si opp leieavtale før oppsigelsestiden

Publisert: 15.11.2019

Vi leier en bolig, hvor utleiere ikke har krevd inn depositum og huset er veldig kaldt nå på høst/vinterstid, vi bruker mye tid/penger på holde det til behagelig temperatur. En del kjøkkenskuffer har blitt ødelagt (svært dårlig stand). Huset var heller ikke rengjort når vi flyttet inn. Vi har budd her noen måneder og har nå sagt opp. Vi har funnet en ny leilighet og har prøvd å snakke med leietaker om å redusere oppsigelsetiden. NAV har også bedt han om oppheve kontakten. Uten å lykkes. Hva gjør vi?

Les mer

Taper depositum på å trekke seg fra leieavtale

Publisert: 14.11.2019

Ang leie av næringslokale: Utleier sikrer seg depositum, og om jeg skulle trekke meg taper jeg depositum. Jeg må da også skaffe ny leietaker og betale for transport av kontrakt. Hvorfor skal da utleier ta depositumet, om de ikke har merutgifter?

Les mer

Kan huseier nekte parkering av to biler?

Publisert: 14.11.2019

1.Kan huseier be meg å flytte bilen, da hun vil børste vekk blader som ligger på tomten og kreve at jeg gjør det med én gang? Eller kan jeg gjøre det når det passer for meg, selvfølgelig i rimelig tid (f.eks i løpet av et kvarter eller noe)? Vi har parkeringsplass inkludert i leien i henhold til leiekontrakten.

2. Vi har kjøpt andre bil og vil selge den gamle. Huseierene sier at vi må bli kvitt én av bilene snart, ellers må vi betale ekstra for den andre p-plassen. Har de juridisk grunn til det?

Les mer
1 2 3 19