Husleiekontrakt

Leilighet mangler terrasse

Publisert: 02.10.2019

Jeg leier en liten leilighet. På visning lovte huseier å bygge terrasse på våren. Flyttet inn i feb. Ble ikke gjort. Noe materiell kjøpte han inn i juni og jeg dro på ferie. Fikk da sms av utleier at veranda skulle stå ferdig før jeg kom hjem om 2 uker. Har ikke startet enda. Han pusser opp hos seg selv og har nå tv stue vegg i vegg med min stue. Hans tv overdøver min. Han har fått dame og jeg hører all sex. Ikke isolasjon mellom oss. Kan jeg heve leieavtalen?

Les mer

Utleier godkjenner ikke fremleie

Publisert: 02.10.2019

Min datter vil flytte ut av et bofelleskap for hun har kjøpt leilighet. Kontrakten er ut april, men hun kan finne erstatter som eier av bopel godkjenner. Mange er interessert, men bare fire fikk komme på visning. Av dem er bare en aktuell. Nå sier hun som eier bopel at de vil avvente og finne flere å velge i. Hvor lenge kan de holde på slik, for de risikerer at den aktuelle finner seg noe annet før de bestemmer seg?

Les mer

Leietaker betaler ikke husleie

Publisert: 01.10.2019

Hvordan går jeg frem for å kreve husleie fra en person som har flyttet ut og ikke betalt depositum. Jeg har satt flere frister for betaling og truet med inkasso, men vedkommende har ikke overholdt disse fristene. Det er flere måneder siden husleien skulle ha vært betalt inn.

Les mer

Leietaker har mistet portåpner

Publisert: 01.10.2019

Begge parter skrev under på en kontrakt om leie av biloppstillingsplass, leien skulle betales fortløpende. Dette ble ikke gjort, så kontrakten ble sagt opp uken etter kontraktsundertegnelse. Leietakeren skulle levere portåpneren til garasjen ved kontraktslutt, men sier at denne er mistet. Portåpneren er kostbar. Kan jeg rette et erstatningskrav mot leietakeren evt. hvordan går man frem?

Les mer

Leietaker har ikke vasket ut hybel

Publisert: 01.10.2019

Min tidligere leietager hadde ikke vasket leiligheten når hun flyttet ut. Hun leide et rom av meg. Verken hennes rom eller fellesareal var vasket. Hun har også mistet nøkkel til boden. Leietager mener hun ikke er pliktig til å vaske huset da det ikke står noe om rengjøring i kontrakten. Kontrakten opphørte kl 12.00, jeg var i huset kl 15.00 og da mener hun at jeg bør bære på ansvaret siden jeg kom seint. Kan jeg trekke henne fra depositum? Både for tap at nøkkel og at hun ikke har vasket?

Les mer

Mange feil i leiebolig

Publisert: 17.09.2019

Jeg har spørsmål angående leieforhold. Jeg leier en leilighet nå, og jeg oppdager mange feil hver dag på leiligheten som utleier har ikke vist meg. Og etter at jeg snakket med henne, fortalte  hun meg at jeg godtok leiligheten og at hun ikke er ansvarlig eventuelle feil, selv om jeg bare har bodd i leiligheten i bare 10 dager. Det er 2 måneder oppsigelse på kontrakten. Så min spørsmål er kan jeg avbryte kontrakten på grunn av svindelen som er blitt påført på meg?

Les mer

Får ikke depositum pga dårlig vedlikeholdt vei

Publisert: 16.09.2019

Leid bolig fra 1.5.16-1.9.19. Huseier nekter å frigi depositum. Mener vedlikehold av 50 meter grus/jordvei opp til huset er for dårlig. Det har kommet opp ugress etter kanten av veien å mellom bilsporene. I kontrakten står det at jeg plikter å klippe plen, vedlikeholde blomsterbed o.l. Det står ingen ting om vei. Jeg har holdt ugresset nede ved å klippe det, men har nå fått beskjed om å leie traktor å skrape veien. Er dette mitt ansvar? Kontrakten gikk forøvrig ut 04.2017. Har ikke fått noen ny.

Les mer

Sagt opp kontrakt pga feil opplysninger om nabo

Publisert: 16.09.2019

Jeg har dessverre inngått en kontrakt på en leilighet, men utleier har holdt tilbake viktige opplysninger angående hvem som bor i samme hus over meg. Han sa at det bor en dame der over som liker å holde på med blomster og hagestell. Jeg fkk vite etter kontraktskriving at det bodde flere en en person i huset som først antatt Men en familie på 6 personer, da mindreårige barn fra 12 år og ned til 1 år. Jeg hevet da kontrakten dagen etterpå og leverte nøkler tilbake med 1 vitne med meg. Kan huseier kreve noe da?

Les mer

Kommunen mener husleien ikke er betalt

Publisert: 16.09.2019

Leier en kommunal bolig på grunn av helseproblemer. Har betalt husleie i 2019 på e-faktura hos banken min. Når kommunen ser at eg skylder penger fra mange måned siden. Har aldri fått noe beskjed om det og eg har alle regninger og betalinger på utskrift fra nettbanken. Vet eg har ikkje har gjort noe feil. Det er kommunen som har gjort feil. De nektar å møte opp med meg for å ordner saken. Har alle bevis eg trenger. Når har de sagt det skal sender regning til inkasso. Kan du hjelpe meg?

Les mer

Ønsker å flytte fra hus med fyringsforbud

Publisert: 13.09.2019

Vi leier et hus som nylig fikk fyringsforbud på grunn av oppmorknet pipe. Vi skal flytte, men må vi da betale husleie de to siste månedene? Det begynner å bli kaldt, og vi ønsker å flytte raskt.

Les mer
1 2 3 18