Husleiekontrakt

Kansellere leieavtale av hytte

Publisert: 03.04.2020

Leide 2 hytter den 1. mars som jeg skulle bo i neste år. Nu har jeg leiet et hus. Kan jeg få kontrakten kansellert på hyttene, nu som jeg ikke kan bruke dem pga korona-regler?

Les mer

Betale husleie i oppsigelsesperioden

Publisert: 30.03.2020

Jeg leier en leilighet med en kontraktstid på tre år 2018-2021 med tre måneders gjensidig oppsigelsestid.Vi har nå fått oppsigelse, må være ute leiligheten innen utgangen av mai pga salg av leiligheten. Jeg har funnet ny bolig med innflytning om 1 mnd. Har en muntlig avtale om at jeg skal slippe å betale husleie hele oppsigelsetiden dersom jeg fikk ny leilighet før den utløp. Må jeg betale hele oppsigelsetiden?

Les mer

Fremleie av rom i kollektiv

Publisert: 30.03.2020

Bor for tiden i et kollektiv der vi som bor her uten at det står noe om at vi må det i kontrakten. Har i tillegg informert de om at jeg vil framleie rommet mitt og de sier det er greit, men tilbyr likevel meg å flytte opp en etg og til en deres andre plasser.

Les mer

Leietaker har gått konkurs

Publisert: 10.03.2020

Vi har hatt utleie av forretningslokale, leietaker er konkurs. Boet har informert om at de ikke trer inn i kontrakt. Leietaker har flyttet ut. og betalt husleie ut januar. Ingen oppsigelse.. Boet er tyst. Henvendt oss til boet gjennom 6 mail, ikke fått noen svar på våre spørsmål om lokale. De har nå som sagt flyttet ut alle varer og inventar, stjålet utleiers. Vi har et depositum på 3 mnd husleie. Som vi har gjort krav på grunnet 3 mnd oppsigelse av leie. Boet har ikke frigitt dep. Nøkler ikke levert.

Les mer

Oppsigelse av leie av lagerbygg

Publisert: 10.03.2020

Eierforhold til et lagerbygg, tingretten har bestemt at undertegnede ikke eier lagerbygget. Retten har bestemt at undertegnede har en leieavtale mot vedlikehold av bygget, Har disponert lagret i ca. 45 år (Lagret båter, fiskeredskaper, og utstyr til gårdsdriften). Hvilke regler gjelder for oppsigelse av leieforholdet/frister. Oppsigelse av leieforhold er sendt til advokat jeg benytter.

Les mer

Krav om å fjerne gjenstander fra utleiebolig

Publisert: 09.03.2020

Vi leide en leilighet for ca 1 år siden, dvs vi flyttet ut 20.02.19. Det var en del greier som sto i boden etter vi flyttet, som utleier sa de skulle fjerne på vår bekostning, noe som var greit. Men nå 1 år senere, kommer de med krav om at vi må fjerne det, om ikke går det på vår regning. Har de lov til dette? De har jo sagt de allerede har gjort det, og det er over 1 år siden vi flyttet ut.

Les mer

Leietaker vil ikke betale leie i oppsigelsestid

Publisert: 09.03.2020

Jeg leier ut en etasje i min enebolig og mine leieboere sa opp sitt leieforhold i midten av desember. Bruker husleiekontrakt fra forbrukerrådet med gjensidig oppsigelsesfrist på 3 måneder løpende fra den første den påfølgende måneden. Mine leieboere har nå motsatt seg å betale leie i mars, da de mener det er feil at de skal betale full leie siste måned de disponerer leiligheten. Jeg viser til bestemmelsene i kontrakten og mener de skal betale full leie i jan, feb og mars. Stemmer dette?

Les mer

Hva skjer med husleiekontrakt ved samlivsbrudd?

Publisert: 09.03.2020

Jeg og eksen bor har leiekontrakt på ett år, men jeg vil flytte ut fortest mulig. Er det mulighet for at kun jeg blir avskrevet leiekontrakten å kan flytte ut, evnt hvordan gå fram?

Les mer

Ønsker å leie ut ekstra rom i bokollektiv

Publisert: 06.03.2020

Jeg er hovedleietaker i et bokollektiv hvor vi har en loftstue vi ikke bruker. Jeg ønsker å leie ut denne som et soverom, har jeg rett til dette? Altså kan et rom som er oppført som stue i leiekontrakten benyttes som et soverom? Stua har to rømningsveier og et vindu over 60x50 cm. Videre tenker jeg at husleieloven § 7-3 om delvis fremleie blir gjeldende. Utleier vil da ikke kunne nekte å godkjenne fremleie uten saklig grunn. Vil det være saklig grunn at rommet er oppført som stue i kontrakten?

Les mer

Fått faktura selv om kontrakt mangler

Publisert: 05.03.2020

Skulle leie en parkeringsplass av et privat firma her jeg bor. Når jeg ringte dem, fikk jeg beskjed om å sende e-posten min til dem på melding, så skulle jeg motta en leiekontrakt på e-post til signering. Jeg mottok aldri den mailen, og har dermed ikke benyttet meg av parkeringsplassen, eller skrevet under på noe kontrakt. I dag fikk jeg faktura i posten hvor det kreves betaling for de 6 månedene jeg ville ha leid, om jeg hadde mottatt kontrakt. Hva gjør jeg?

Les mer
1 2 3 16