Husleiekontrakt

Økning i husleie

Publisert: 07.12.2018

Jeg har leid en leilighet siden 2014 for 9200 kr. I går fikk jeg et brev fra eieren om at han skal øke leiepris til 10 000, og jeg må begynne å betale det nye beløpet fra 1.1.2019. Er det lov til å øke leiepris? Er det Ikke 6 måneder varsel før jeg begynner å betale den nye prisen?

Les mer

Setter opp husleie pga ny varmepumpe

Publisert: 07.12.2018

Huseier har ordnet slik at det skal settes opp varmepumpe i leiligheten pga det trekker og er dårlig isolert og veldig kaldt om vinteren. Men nå mener han at husleia skal øke sånn at jeg må sitte og betale for varmepumpa over en viss periode. Han skal også fjerne kabel-TV og Internett som egentlig er inkludert. Har han lov til å gjøre det? Vi har bodd her i litt over 1 år nå.

Les mer

Mangler husleie fra avdød leietaker

Publisert: 07.12.2018

Jeg er utleier og har leid ut bolig til en eldre mann med standardkontrakt med 3 mnd oppsigelse. Sist i november døde leietaker. Sønnen sa at de ønsket å si opp leieavtalen og tømme huset slik at det var klart til 01.01.19. Den 20. november skulle husleien betales, denne kom ikke inn på konto. Jeg snakket med sønn som ba han meg om å ta beløpet fra depositumskonto (noe jeg ikke er komfortabel med, da det må males etc) da de ikke hadde tilgang til farens konti. Hva gjør jeg for å få husleien?

Les mer

Leietaker har ikke betalt depositum eller leie

Publisert: 07.12.2018

Jeg har gitt nøkkel til leietaker forrige måned, men utleier har ikke betalt depositum eller leie for den første måneden. Leietakeren har også blokkert mitt nummer, så jeg har ingen måte å kontakte leietaker på. I kontrakten står det at han må betale innen 15. desember og har mulighet for en frist på 14 dager. Hvis han ikke betaler, hvordan kan jeg få leietaker kastet ut?

Les mer

Må si opp leiekontrakt pga dårlig økonomi

Publisert: 05.12.2018

Jeg og familien min flyttet i okt 2018 inn i et bolig med tidsbestemt kontrakt gjennom eiendomsmegler. Begge parter kan si opp etter 9 mnd, med 3 mnd oppsigelse (okt 2019). Mannen min mistet jobben sin i vinter og min mor ønsker å flytte ut for seg selv. Vi har ikke nok til å betale husleie og noen andre regninger. For å klare oss må vi flytte ut til en mindre leilighet. Kan vi si opp leiekontrakten før tiden med 3 mnd oppsigelse? Vi kan hjelpe til med å finne nye leietakere.

Les mer

Leier hus uten varmtvann på toalett

Publisert: 16.11.2018

Vi leier leilighet i et gammelt hus, som det ikke er lagt opp rørsystem for varmtvann på vasken på toalettet, bare kaldtvann i vasken, kan vi kreve at det blir lagt opp varmtvann og holde igjen husleie om dette ikke blir gjort ?

Les mer

Flytte uten oppsigelse når leiekontrakt går ut

Publisert: 02.11.2018

Jeg leier en leilighet og kontrakten går ut i desember 2018. På kontrakten så er det avtalt 3 måneders oppsigelsesfrist. Utleieren har ikke spurt meg om jeg ønsker å forlenge, eller om jeg skal flytte ut når kontrakten avsluttes. Jeg har ikke gitt noe oppsigelse, men kan jeg flytte bare flytte ut når kontrakten går ut?

Les mer

Huseier indeksregulerer husleien etter tre år

Publisert: 22.10.2018

Min huseier har sendt meg et varsel om økt husleie iht indeksreguleringen. Jeg har bodd på adressen i 3 år. Min husleie er nå 8000,- pr mnd og han vil øke den til 8700,- iht indeksreguleringen på de tre årene. Har han lov til å gjøre det på denne måten? Altså 3 år tilbake i tid, siden kontrakten startet? Jeg vet at en huseier kan maks øke husleien en gang i året iht indeksreguleringen, men hvor langt tilbake i tid kan en huseier få lov til å regne fra?

Les mer

Øke husleie i ny kontrakt

Publisert: 15.10.2018

Vi bor i et hus med en utleiedel som vi leier ut. Hun som bor der nå har en tidsbestemt avtale fra 01.01.18 og ut året. Hun betaler 6500,- . Det vil jo da si at hu kun har kontrakt ut året, og etter papirene da egentlig skal flytte ut. Hun ønsker å bo der lenger, og vårt spørsmål da er om vi for eksempel kan tilby henne en ny kontrakt og da øke husleien til 7000,-? Vi har jo hørt så mye om at man ikke kan øke mer enn så og så mye og vil jo ikke gjøre noe vi ikke har lov til.

Les mer

Vil holde tilbake husleie

Publisert: 09.10.2018

Vi leier et hus, og etter to måneder viser det seg at det er fukt (over 20% med fuktmåler) i yttergang, veranda, dørkarm, vinduer på soverom og loftstue. Huseier har heller ikke ferdigstilt badet (han har lagt på fliser på gulv, men mangler plater på vegger og har heller ingen servant). Lurer derfor på om jeg kan holde tilbake en hvis prosent (feks. 50%) av husleien, frem til han fikser dette? I yttergangen er det såpass ille at det er 30 til 45% fukt i vinduskarmene og det lukter råte.

Les mer
1 2 3 17