Husleiekontrakt

Kan jeg si opp leiekontrakten?

Publisert: 22.01.2018

Jeg leier en hybel. I kontrakten står det at kontrakten løper i et år. Videre står det at dersom jeg ønsker å flytte ut før kontraktens utløp, må jeg selv finne ny leietaker. Jeg måtte flytte ut et halvt år før utløpsdato. Har jeg rett til å si opp avtalen? Og i så fall, med hvilken frist? Det står ingenting om oppsigelse i kontrakten.

Les mer

Oppdaget sopp i leilighet – kan jeg heve kontrakten?

Publisert: 22.01.2018

Jeg leier et rom i en leilighet som det har oppstått en del problemer i. Skal flytte ut i februar, men oppsigelsestid er frem til mars. Vi ble lovet oppvaskmaskin. Oppvaskmaskinen vi fikk funket ikke, og den ble ikke fikset før det var gått 10 uker. Vi fant sopp i november og klagde selvfølgelig på dette, men vi ble ikke tatt seriøst. Fikk bare beskjed om å lufte. Fant også ut senere at han hadde visst om soppen før vi flyttet inn. Han hadde bare vasket den vekk og da kom den naturligvis tilbake. Har vi noen rettigheter her, for eksempel heving eller redusert husleie?

Les mer

Rotter i leilighet – kan jeg heve leiekontrakt?

Publisert: 22.01.2018

Jeg har leid en leilighet med min samboer og to barn. Allerede når vi flyttet inn, merket vi rotter i veggen. Har sagt ifra til utleier og har hatt besøk av skadedyrfirma uten at de fant noe. Ulike tiltak er forsøkt, men uten hell. I november 2017 måtte vi flytte ut da det kom en forferdelig lukt som skyldtes død rotte. Vi satt sammen på kjøkkenet og skulle til å spise frokost da jeg kikket bak sokkelen på kjøkkenet og fant en død rotte. Kan dette være grunnlag for å heve leiekontrakten?

Les mer

Får ikke tilbake forskudd på husleie

Publisert: 22.01.2018

Tre studenter leier hvert vårt soverom, men deler kjøkken og bad i kjelleretasje rekkehus. Det er inngått tre stk tidsbestemt leieavtaler i perioden 01.08.2017 - 31.07.2018 med 3 mnd gjensidig oppsigelsesfrist. Leieavtalen forutsetter at husleie for juni/juli 2018 betales som forskudd pr august 2017. En av jentene skal flytte ut med oppsigelse pr 1. februar 2018. Vi mener at det innbetalte forskuddet for juni/juli skal utgjøre leie for 2 av de 3 oppsigelsesmånedene. Utleier bestrider dette.

Les mer

Leiebolig blir tvangsoppløst

Publisert: 21.01.2018

Bekjente leier i et større bofellesskap i en by i Norge. Det er en stor bolig og det har vært 2 eiere i sameie hvor den ene part nå ønsker tvangsoppløsning av sameiet og har gått til retten for å gjennomføre dette. Som resultat av dette har leieboerne fått brev fra saksøkers advokat om at de må flytte ut innen en viss dato. Leieboerne har kun kontrakt med saksøkte. Spørsmålet er hvilke rettigheter og muligheter har leieboerne i denne situasjonen?

Les mer

Betalt for mye i husleie

Publisert: 16.01.2018

Jeg har tenkt å ende et leieforhold på en leilighet jeg har bodd i siden 1. mars i fjor (jeg som er leierboer), med en oppsigelsestid på 3 måneder. Når jeg sjekket leieavtalen nå i dag, ser jeg at det står skrevet der at husleien skal være på 9000,- i måneden, pluss strøm fra egen måler, men at jeg har betalt 10 000,- i måneden i snart et år, inkludert strøm. Er det mulig å bryte leieavtalen umiddelbart, grunnlag i denne teknikaliteten? Slik at jeg slipper å vente de 3 månedene?

Les mer

Utleier utbedrer ikke de feil han skulle – kan avtalen heves?

Publisert: 15.01.2018

I have just moved into a new appartement. I paid a deposit, aswell as one month of rent. There are some open holes in the walls where cold freezing air is entering the appartement. As a result, I have to use the heater constantly, which is expensive. Furthermore, heating in one of the rooms doesn't work at all. The owner says he will fix it, but he never does. I wonder if it's possible to get the deposit back and cancel the rent agreement because of these problems?

Les mer

Utleier har satt depositum på sin private konto

Publisert: 15.01.2018

Jeg har nettopp skrevet under på en leiekontrakt, men utleier har satt depositumet på privat konto og han nekter å betale for en depositumskonto. Jeg ønsker ikke å leie hos han, da det har vært så mye tull. Han svarer ikke på mine henvendelser og jeg lurer på om jeg må betale husleie for denne måneden når han har tatt depositumet på sin private konto?

Les mer

Leietaker har brukt utleiers CanalDigital-konto

Publisert: 12.01.2018

Vi har en leietaker som har bestilt filmleie fra CanalDigital uten samtykke og fullmakt fra oss. Leietaker fikk kundenummer for å få hjelp til å koble til tjenesten + å velge gratis kanaler. CanalDigital godkjente hennes filmleie ved at hun kun oppgir kundenummer, uten fullmakt fra oss. Nå krever de at vi skal betale faktura på ca. 200 kr. Har de rett til det?

Les mer

Eksen har brukt opp depositum

Publisert: 12.01.2018

Jeg var leietaker sammen med eks-samboer, begge våre navn står på leiekontrakten. Etter samlivsbrudd flyttet jeg mens eksen bodde i den samme leiligheten fram til leiekontrakten gikk ut (et par måneder). Da vi signerte leiekontrakten satt jeg mine egne penger til depositumskonto, kontoen er i mitt navn. Nå krever utleieren depositum siden eksen ikke betalte leien da han bodde der alene. Jeg har en ny kontrakt som viser at jeg har bodd en annen plass. Om jeg kan få depositum tilbake?

Les mer
1 2 3 9