Husleiekontrakt

Leietaker undre 18 mener kontrakt ikke er gyldig

Publisert: 15.11.2019

I stedet for tre separate hybler, valgte jeg og to andre å leie en leilighet sammen. Husleiekontrakten ble underskrevet av meg. I tillegg laget vi en privat kontrakt mellom oss, i tilfelle noe skulle skje. I denne kontrakten står det blant annet at betaling skal skje frem til husleien slutter. Den ene flyttet etter kort tid, og nekter nå å betale sin del av husleien. Den som flyttet er under 18 år, og hevder at kontrakten ikke er gyldig ettersom den ikke er signert av foreldre. Stemmer det?

Les mer

Si opp leieavtale før oppsigelsestiden

Publisert: 15.11.2019

Vi leier en bolig, hvor utleiere ikke har krevd inn depositum og huset er veldig kaldt nå på høst/vinterstid, vi bruker mye tid/penger på holde det til behagelig temperatur. En del kjøkkenskuffer har blitt ødelagt (svært dårlig stand). Huset var heller ikke rengjort når vi flyttet inn. Vi har budd her noen måneder og har nå sagt opp. Vi har funnet en ny leilighet og har prøvd å snakke med leietaker om å redusere oppsigelsetiden. NAV har også bedt han om oppheve kontakten. Uten å lykkes. Hva gjør vi?

Les mer

Taper depositum på å trekke seg fra leieavtale

Publisert: 14.11.2019

Ang leie av næringslokale: Utleier sikrer seg depositum, og om jeg skulle trekke meg taper jeg depositum. Jeg må da også skaffe ny leietaker og betale for transport av kontrakt. Hvorfor skal da utleier ta depositumet, om de ikke har merutgifter?

Les mer

Kan huseier nekte parkering av to biler?

Publisert: 14.11.2019

1.Kan huseier be meg å flytte bilen, da hun vil børste vekk blader som ligger på tomten og kreve at jeg gjør det med én gang? Eller kan jeg gjøre det når det passer for meg, selvfølgelig i rimelig tid (f.eks i løpet av et kvarter eller noe)? Vi har parkeringsplass inkludert i leien i henhold til leiekontrakten.

2. Vi har kjøpt andre bil og vil selge den gamle. Huseierene sier at vi må bli kvitt én av bilene snart, ellers må vi betale ekstra for den andre p-plassen. Har de juridisk grunn til det?

Les mer

Utleier krever husleie etter muntlig avtale

Publisert: 14.11.2019

Inngått en muntlig avtale om å leie en leilighet. Dattera til leiepersonen ble redd for å flytte ditt pga oppførselen til eieren av huset. Leieren ble enig med å leie bolig, men skrev flere ganger at hun vil lese kontrakten først. Da eieren krevde å sende melding at hun blir enig med kontrakten, uten å ha noen gang lest den. Hun måtte gjøre det foran ham, sende melding på mobil. Fikk kontrakten deretter per eposten. Ville ikke møte ham å signere den. Nå eieren krevde betaling for 3,5 mnd.

Les mer

Heve husleiekontrakt pga insekter og fukt

Publisert: 12.11.2019

Jeg leier nå en sokkelleilighet der det tidlig i ble oppdaget veldig mye maur, kjellerlukt og andre kryp. Det kryper sølvkre fra sprekker på badet, og det er veldig ekkelt å bo her. Det har satt seg en stram lukt i alt av klær og annen tekstil (sofa, puter osv). Jeg ga beskjed, og det ble gjort noen tiltak, men det er langt i fra bra. Det er tung luft, og jeg er konstant tett i nesen. Jeg ønsker å heve kontrakten da det absolutt ikke har blitt bedre. Hva er mine rettigheter her?

Les mer

Si opp husleiekontrakt pga mangler ved huset

Publisert: 12.11.2019

Vi er et par som leier gammelt hus, 100kvm. 10 100 pr mnd eks strøm. Bodd her et år og på den tiden har vi sett oss nødt til å klage på manglende strøm i deler av huset, ildstedet(ble omsider byttet) sliter med at huset er for rått. Lufttørker går hele døgnet, allikevel mugg/sopp på vegg i stua og badet. Vi har blitt syke av dette å ønsker heve kontrakten (via megler) m huseier. Han sier selv at han ønsker å rive det på sikt. Vi har nå også fått lekkasje fra tak på soverom. Kan vi heve?

Les mer

Leietaker har ikke lest oppsigelsesbrev

Publisert: 12.11.2019

Jeg leier ut min bolig og har sendt oppsigelsen som rekommandert post. Jeg ser fra sporing at denne ikke er hentet ut og at den snart vil returneres. Jeg har ikke gitt leietaker noe indikasjoner på oppsigelse, verken muntlig eller skriftlig. Hva skal jeg gjør her hvis dette brevet ikke blir hentet? Jeg har et behov for å ta boligen tilbake selv.

Les mer

Hva skal utleier dekke i et næringslokale?

Publisert: 12.11.2019

Leier et næringslokale hvor huseier mener jeg skal koste nye taklamper i taket. Er ikke dette det som kalles grunnbelysning? Og skal kostes av utleier?

Les mer

Øke utleiepris pga strømutgifter

Publisert: 24.10.2019

Kjøpte nettopp leilighet med utleiehybel. De som bor i hybel ble enige om at vi skal skrive ny kontrakt. Jeg har lyst å øke prisen fra 5500 til 5700 kr pga høye strømutgifter. Har jeg lov til dette?

Les mer
1 2 3 19