Husleiekontrakt

Utleieleilighet mangler bredbånd og kabel-TV

Publisert: 22.06.2018

Dette gjelder en sokkelleilighet vi leier gjennom et meglerfirma. I en FINN.no-annonse står det under fasiliteter: Kabel-TV og bredbåndstilknytning. Videre i annonsen står det opplegg for kabel-tv, opplegg for bredbånd. I leiligheten er det ingen fysiske uttak verken for kabel-tv eller bredbånd. Vi har fått beskjed om å koble oss på en ruter i overetasjen og bruke Riks-TV, evt. tegne eget abonnement på mobilt bredbånd. Har vi rett til å kreve utleier skal få ordnet fysiske uttak for oss?

Les mer

Ny leietaker flytter inn før leieperioden er utløpt

Publisert: 21.06.2018

I am an owner of a small startup. I gave 2 months notice to end the contract at the end of April. I delivered the keys on Tuesday, June 12 because I am traveling and will not be physically present. According to the contract, I paid until the end of June. I saw today from an Instagram feed that they have given rights to my neighbour to move in. However, I paid and I do not think it is ethical. I should have been given the option to pay for 1/2 month in that instance.

Les mer

Gode råd om leiekontrakter

Publisert: 12.06.2018

Vår sønn kjøper leilighet og skal leie ut deler av leiligheten han selv skal bo i. En kamerat leier ett soverom + at de begge bruker stue, kjøkken og bad. Hva er vanlig / mest praktisk: Tidsbestemt eller tidsubestemt kontrakt? Ved tidsubestemt kontrakt, er det da slik at kontrakten kan sies opp med f.eks tre måneders oppsigelse - uten spesifikk årsak? Og - ved tidsbestemt kontrakt - er det likvel krav til minimum tre års horisont?

Les mer

Betaler ikke leie pga skade på bolig

Publisert: 07.06.2018

Vi betalte ikke leie i siste periode på grunn av skader på huset som ikke ble nevnt i kontrakt eller av eier, problemer som alltid gjenoppsto og eiere som ikke møtte opp da de ble bedt om det og ikke fikset det som allerede var ødelagt fra før. Eiere saksøkte oss for å ikke ha betalt og vil sende saken til dom, og vi trenger advokat for å støtte vår side av saken. Vi stoppet kun å betale da vi ikke kunne sitte med et slikt hus. Eiere opplyste oss heller ikke om problemene som oppsto underveis.

Les mer

Huseier krever leie etter fraflytting

Publisert: 05.06.2018

Jeg lurer på om det finnes en lov å vise til, om at huseier ikke kan innkreve husleie fra deg dersom du har gitt fra deg nøkkelen og hun finner noen andre til å bo der. Det vil si at hun får inn to husleier på ett og samme rom, selv om jeg har gitt fra meg nøkkelen og vasket meg ut. Finnes det en lov som sier at den som har flyttet skal få igjen husleien og ikke betale dobbelt på et rom?

Les mer

Leietaker betaler ikke husleie eller depositum

Publisert: 05.06.2018

Hva gjør man når leietaker skylder på at NAV skal betale for leie og vi da ikke har fått noe leie på snart to måneder? Pluss at vedkommende sier at de nekter å betale for oppsigelsestiden på 3 måneder som da står i kontrakten. Vi har heller ikke fått noe depositum som vi også venter på. Som om ikke dette var nok, så sier vedkommende at det har blitt mugg og er veldig dårlig lukt på grunn av dette, og at hun derfor nekter å betale for noe så helsefarlig. Men det er ingen tegn eller påvist mugg.

Les mer

Utleier mener leilighet ikke er tømt ved utflytting

Publisert: 24.05.2018

Flyttet inn i en leilighet for ett år siden der det allerede fantes en del møbler pluss kjøkkenutstyr. Nå har utleier sagt opp kontrakten for å selge leiligheten, så jeg har flyttet der ifra og tatt med ALLE tingene mine. Utleier nekter nå å betale tilbake depositum fordi det er en del ting igjen i leiligheten. Jeg vet at ingenting av de er mine ting, men han tror ikke på det og sier att det er uaktuelt at han skal bruke en kveld på å hive ting etter meg. Har han lov å kreve at jeg finner en løsning?

Les mer

Usikker på når siste husleie skal betales

Publisert: 08.05.2018

Vi betalte 11500 kr i forskudd da vi skulle leie ny bolig, vi betalte dette i juli 2016 og flyttet inn 1. September 2016. Nå sendte jeg oppsigelse den 01.05.2018 og Megleren spurte om vi ønsket utflytting 31.07.18 eller 31.08.18, jeg sa vi ønsket det 31.07.18, spørsmålet er om vi skal betale husleie ? Husleien skal som regel betales den første hver måned, men hvordan fungerer det med tanke på forskudd betalingen som vi gjorde?

Les mer

Oppsigelse av tidsbestemt leiekontrakt

Publisert: 08.05.2018

Jeg har tidsbestemt kontrakt der det ikke står noe om oppsigelsestid eller utførelse av det i kontrakt. Har jeg rett til å si opp avtalen? Og i så fall, med hvilken frist? Jeg leier et rom med deling av kjøkken slik at jeg også lurer på om det er definert som "enkelt beboelsesrom", da det er noe annen oppsigelsestid på det. Kan man ha spesielle grunner for at man må flytte før tiden, og har man retten på sin side til å flytte før av den grunn?

Les mer

Leieboer betaler ikke ut oppsigelestiden

Publisert: 08.05.2018

Hva kan man som utleier gjøre dersom leieboer flytter ut uten å betale for oppsigelsetiden? Oppsigelsetiden var ikke avtalt.

Les mer
1 2 3 14