Helse

Erstatning for feilbehandling

Publisert: 08.10.2019

Har en ryggskade (prolaps) som begynte fra mars i fjor og er fremdeles ikke bra. Det tok lang tid før sjukehus og legene tok meg seriøst og til slutt endte det med hasteoperasjon på nyttårsaften fordi jeg holdt på å bli lam fra midjen og ned. Kort fortalt så sykemeldte de meg i 6 måneder og sa jeg skulle gå på 17 tabletter for dagen i stedet for at de opererte meg, noe som førte til hasteoperasjon til slutt.

Les mer

Midlertidig oppholdstillatelse og uføretrygd

Publisert: 07.10.2019

Jeg har midlertidig oppholdstillatelse i siste 7 år. Jeg har mottatt AAP i siste tre år, har jeg rett å søke og å få uføretrygd?

Les mer

Uføretrygd og midlertidig oppholdstillatelse

Publisert: 30.09.2019

Jeg har midlertidig oppholdstillatelse i siste 8 år, og har fått 3 år AAP. Har jeg rett å få uføretrygd?

Les mer

Saksøke legevakt pga dårlig behandling

Publisert: 27.09.2019

Vi gikk til legevakten i Trondheim på St.Olav. Kona mi hadde smerter i underlivet og blødde. Hun kunne ikke gå engang rett og gråt. Vi hadde tatt en graviditetstest noen dager siden som var positiv. På legevakten fikk vi ikke noe behandling og ble sendt hjem. De sa at det er flere som venter på behandling og de har ikke noe tid. Mens sykepleieren sa dette til oss gråt kona pga. Smerter. De sa at hun får Ibux om hun ønsker, ellers kunne de ikke gjør noe. Er det mulig å saksøke sykehuset?

Les mer

Erstatning etter fødselsskade

Publisert: 25.09.2019

Jeg ble påført en plexusskade av høyest alvorlighetsgrad (erklært lam i venstre arm, men trent opp til minimal bevegelighet) under fødselen grunnet høy fødselsvekt og nektet keisersnitt, selv om min mor ønsket det. Sykehuset ønsket først ikke å erstatte skaden, men ga et beløp på bare 1 000 000 etter saksøking pga. daværende høy rente. Jeg føler ikke at dette beløpet er tilstrekkelig mtp alle utfordringene og problemene skaden har gitt meg. Har jeg mulighet for å få ytterligere erstatning?

Les mer

Syk etter legemiddelbruk

Publisert: 23.09.2019

Begynt å få symptomer på en oftest uhelbredelig sykdom pga medisin (antipsykotika) som psykolog og lege har skrevet ut til meg pga angst. Spurte psykologen tydelig om bivirkninger, denne sykdommen ble utelatt å informere meg om. Sykdommen heter tardive dyskinesier og 1 av 10 får det fra denne type medisin. Hva er mine rettigheter da jeg kan ende opp handikappet pga psykolog utelot å fortelle meg om disse bivirkningene.

Les mer

Erstatning etter operasjon som gikk galt

Publisert: 23.09.2019

Havnet på sykehuset for et år siden på grunn av smerter i nedre del av magen. De opererte meg, men etter operasjonen ble jeg kjempedårlig, og det viste seg at kirurgen/hjelpepleier hadde gjenglemt en kompress inni buken min. Dette endte med 5 operasjonen på en mnd, arr på 45 cm, fjernet navlen min, hevelse i området der kompress ble gjenglemt til dagen idag og andre komplikasjoner. Har åpen sak hos NPE men ønsker å saksøke sykehuset på grunn av svikt fra norsk helsevesen. Hva er sjansen min?

Les mer

Påvirker flytting uføretrygd?

Publisert: 16.09.2019

Jeg lurer på at jeg har søkt ufør. Behandlingstid 8 mnd. Men jeg har kjøpt ny bolig. Jeg skal flytte til en annen by. Hva skjer?

Les mer

Flytte sammen når man har uføretrygd

Publisert: 09.09.2019

Jeg og kjæresten min er uføre og har tenkt å flytte sammen inn i egen bolig som kjæresten min eier. Vil dette påvirke uføretrygden vår?

Les mer

Klarer ikke jobbe 100 %

Publisert: 28.08.2019

Jeg jobber 100 % som sykepleier, er 55 år og har kroniske smerter i beina. Kjenner at full stilling blir for mye, har lite igjen når jeg kommer hjem. Legen min sier at jeg kan gå ned i stilling, men det vil jeg jo tape på økonomisk. Hvilke rettigheter har jeg? Jeg har prøvd ulike behandlinger uten effekt hos fysio. Har en medfødt feilstilling som er årsak til plagene.

Les mer
1 2 3 11