Helse

Kan man søke erstatning for sen ADHD-diagnose?

Publisert: 29.04.2021

Jeg har i seks år nå prøvd å få til en utredning for ADHD, da jeg og samtlige rundt meg er sikre på at det er det jeg har. Jeg har tidligere fått diagnosen dysleksi, men føler ikke at dette stemmer. Hver gang jeg blir henvist til ny vurdering får jeg avslag grunnet dysleksi-diagnosen, da de mener grunnlaget for ny vurdering ikke er der. Er i dag 31 år og ufør. Tror oppfølging for ADHD vil kunne få meg ut i jobb. Kan jeg søke erstatning? Mister mange arbeidsår til dette.

Les mer

Permittert pga korona

Publisert: 19.04.2021

Jeg er 80 % permittert som daglig leder i et firma hvor jeg er deleier og eneste ansatt i en bedrift vi skulle åpnet nov 20. Dette ble da utsatt pga koronatiltak. Kan jeg permitteres 100 % fra firmaet mitt, men allikevel gjøre småoppgaver for firmaet? Betale regninger etc.

Les mer

Påvirker pengegaver dagpenger og sosialhjelp?

Publisert: 07.04.2021

Vi er et ektepar som nylig har solgt vår bolig for en god pris. Vi planlegger å kjøpe bolig til vår datter for ca 4 millioner, hvorav noe skal være forskudd på arv og noe skal være lån fra mor. Vår datter leier nå bolig i Oslo. Hun er permittert fra jobben, men regner med å komme tilbake i jobb i løpet av sommeren. Vil forskudd på arv og lån fra mor påvirke hennes rett til dagpenger fra NAV, eller økonomisk sosialhjelp hvis hun mister jobben? Hvordan vil eierforhold og lånegrad påvirke dette?

Les mer

Arbeidsgiver stoler ikke på sykefravær

Publisert: 06.04.2021

Jeg fikk en melding fra min arbeidsgiver, som jeg kan sende deg på mail, eller tekst. Som dere trenger å se. Om å gjøre covid-19 til fravær. Det er ikke her, jeg skal ta test. Men de stoler ikke på hva jeg sier. Jeg har influensa og hadde feber, følte ikke at jeg skulle gå ut, og heller kunne. Jeg tok 2 tabletter og hostesaft, og la meg. Nå klaget de på at jeg ikke svarte tlf. Da jeg sov. Jeg har ingenting imot å ta test. Men måten de skrev melding på føler jeg meg stemplet som ikke seriøst.

Les mer

Kan man saksøke staten for menneskerettighetsbrudd?

Publisert: 06.04.2021

Hva blir konsekvensene om en stat finnes skyldige i menneskerettighetsbrudd under en krisesituasjon, enten i egen rettsinstans eller i en internasjonal menneskerettighetsdomstol? Skal det mer til for å dømmes for et slikt brudd under en krisesituasjon, enn ellers, da staten kan innskrenke de fleste menneskerettigheter under krisesituasjoner? Var statens «koronalov» en måte å legitimere mulige brudd på gjeldende lover under en krisesituasjon? Kan man da saksøke staten for brudd i ettertid?

Les mer

Ønsker å kreve innleggelse

Publisert: 06.04.2021

Min mor mottar behandling, hvor hun går på medisiner daglig. I forbindelse med disse medisinene føler hun seg uvel og føler til tider for å ikke ta medisinene. Når hun har glemt å ta medisin føler hun seg bedre, hvor hun ikke kan se at hun går tilbake til å bli syk med disse medisinene. I den anledning ønsker hun å bli innlagt for å bli observert hvordan kroppen hennes reagerer uten medisiner. Har man noe krav på innleggelse for kontroll i forbindelse med en allerede pågående behandling?

Les mer

Feiloperert for kreft

Publisert: 29.03.2021

Jeg ble i 2020 feiloperert for kreft i form av at lymfeknuter i feil armhule ble fjernet. Sykehuset rotet med prøvesvarene og trodde det var kreftspredning til høyre side, mens det motsatte var riktig. En slik operasjon er stor og restitusjonstiden er lang, og det var helt unødvendig å gå igjennom. I tillegg lot de kreften sitte lengre i kroppen enn nødvendig. Har fått avslag fra NPE da de mener jeg ikke oppfyller kravene for å få erstatning. Er dette noe jeg bør gå videre med?

Les mer

Mister AAP

Publisert: 22.03.2021

Jeg har nå etter bla arbeidsskade mottatt AAP i 4 år (og 6 mnd tillegg pga covid). Jeg har vært igjennom alt, men siden i sommer har jeg ventet på videre avklaring. Nå har jeg nettopp begynt på et arbeidsavklaringsopplegg, og får samtidig beskjed om at AAP stoppes om 16 dager. Hva skal jeg gjøre? Er jo snart ferdig, så mister jeg alt av rettigheter samt uførforsikring pga somling fra NAV? Dette blir jeg bare sykere av.

Les mer

NAV nekter uføretrygd

Publisert: 22.03.2021
Emneord: ,

Jeg vert sjuke for snart 4 år siden, og no prøvde jeg å jobbe og det klarte ikkje jeg. NAV har stoppa AAP. Jeg har prøvd å jobbe, og NAV nekter meg å søke uføre.

Les mer

Hvem bestemmer vaksinerekkefølge?

Publisert: 22.03.2021

Har kommunen lov til å vaksinere ektefeller samtidig med de eldste, selv om de er yngre, og da havner andre som faktisk er eldre, bakover i vaksine køen? Jeg vet at det praktiseres i noen kommuner.

Les mer
1 2 3 32