Gjeldsproblemer

Presset til å gi opp AAP ved utenlandsopphold

Publisert: 08.01.2020

Sak mot NAV . Følte meg presset til å si opp AAP ved opphold i England. Stoppet inntekt i ferie og hvor senere i tid har blitt bedt om å søke studielån som alle andre. Har hatt AAP i mange år og har innvilget alle krav til NAV om 100 % støtte ved flere års aktivitet og behandling. Har pr idag ikke fått tilbake samme beløp i arbeidsavklaringspenger som før og skylder nå masse penger. Har pr idag ikke økonomi til å betale gjeld og ønsker fagkyndig hjelp.

Les mer

Gjeldsproblemer etter sykdom

Publisert: 08.01.2020

For ca 10 år siden fikk jeg ekstreme smerter i hodet. Fikk diagnosen migrene, det viste seg 8 år senere å være klasehodepine. Jeg har satt meg i "bunnløs" gjeld på de årene i ren desperasjon for å finne noe som kunne hjelpe meg. Ingen medisin min lege gav meg hjalp selvfølgelig, da det ikke var rett diagnose. Nå har jeg fått livet tilbake med rett medisin. Problemet nå er forståelig nok at mine kreditorer ikke lenger ser meg som troverdig, men alt jeg ønsker er å rette opp.

Les mer

Hva skjer med gjeldsordning hvis man mister jobben?

Publisert: 08.01.2020

Jeg har fått gjeldsordning, og per dag i dag jobber jeg, men firma som jeg jobbe med er i en stor prosess med nedbemanning. Hvis jeg mister jobben, hva skjer med gjeldsordning? Har jeg fortsatt rett til dette? Hva skjer hvis jeg sier opp selv eller finner jobb hvor jeg tjener mye mindre? Kan jeg miste gjeldsordning?

Les mer

Sliter med å betale tilbake gjeld

Publisert: 08.01.2020

Har gjeld på 800 000, eier bare 1 bil (som har noe av den gjelden). Jeg går på kvp som går ut nå i januar. Har en del smerter i kroppen, som gjør at jeg ikke kommer ut i arbeidslivet med det første. Jeg betaler og betaler, men føler det er til ingen nytte da det kun er rentene. Har vært i kontakt med ulike kreditorer, men de er ikke samarbeidsvillige. Dette er en gjeld for 6 år tilbake. Disse er også anmerkninger. Trenger hjelp og tips til hva jeg kan gjøre videre, evt refinansiering.

Les mer

Gjeldsordning og AAP

Publisert: 07.01.2020

Jeg er 25 år, har minstesats på AAP (som går ut i mars). Jeg har 250 000 i gjeld og eier ingenting. Jeg sliter masse med revmatologiske og nevrologiske sykdommer, så jeg får ikke jobber. Kan jeg få gjeldsordning på AAP? Kan jeg søke meg personlig konkurs? Hva er best med tanke på at jeg kommer aldri til å forlate NAV-systemet. Den gjelda gjør meg deprimert.

Les mer

Lønnstrekk til tross for frivillig gjeldsordning

Publisert: 07.01.2020

Har noen spørsmål om frivillig utenomrettslig gjeldsordning. Jeg har utarbeidet et forslag med mine kreditorer og det ser ut til at forslaget vil bli akseptert av alle parter. Jeg ser en risiko for at noen kreditorer vil forsøke på lønnstrekk på tross av inngått avtale. Hvilke konsekvenser kan dette få om så skjer? Har jeg noe rettsvern mot en slik handling, selv om avtalen er inngått på frivillig basis? Hvor meget skal til for at en kreditor kan bryte en slik avtale lovlig?

Les mer

Gjeldsordning som pensjonist

Publisert: 20.12.2019

Har slitt med gammel gjeld og lønnstrekk via Namsmannen i årevis. All gjeld er fra 1990-95 og "solgt" videre til nye og ukjente kreditorer gang på gang. Har hittil ikke orket å ta runden med gjeldsordning. Er vanlig alderspensjonist. Er det realistisk å prøve å få til en frivillig ordning noe kortere enn fem år, f.eks. tre? Eller er det bortkastet å prøve?

Les mer

Hvem har ansvar for ektemannens gjeld?

Publisert: 20.12.2019

Min mann har en sak gående med sin eks business partner der han beskylder min mann for tap av økonomiske midler. Mitt spørsmål er: Hvis min mann blir funnet skyldig, må jeg betale noe av gjelda hans? Vi har felleseie, men jeg vil ikke at jeg skal stå for noe kostnader i den saken. Hva sier loven? Hva kan jeg gjøre for å beskytte meg selv?

Les mer

Hjelpe slektning med gjeld

Publisert: 18.12.2019

Jeg har et familiemedlem som er ufør og har slitt mye med spille avhengighet. Han har en stor forbruksgjeld som har blitt brukt til spille automat på nett. Det jeg lurer på er:

1. Har han rett rett til gratis advokathjelp?

2. Jeg tenkte å hjelpe å betale ned lånet. Lånene er flere år gamle og har blitt solgt mye til forskjellige kreditorer. Har vi rett på å vite hvor mykje lånet ble solgt for? Slik at vi kan tilby dem en sum slik at de går i null og enn at vi betaler heile det originale lånet.

Les mer

Selge bolig med tap

Publisert: 26.11.2019

Jeg hjelper et par med å selge huset. De er skilt nu, 2 barn under 18 år. Huset deres er lagt ut for salg for kr. 3 850 000, men ingen vil kjøpe huset etter 1 år. Huset er satt ned til kr. 3 650 000. Banken har sagt opp huslånet og renter er 9,5 prosent. Lånet er gått til inkasso. Lånet vokser og er fortiden på kr 3 750 000. Hun er jordmor, er syk i andre året, spilt bort 1 million, får sosialhjelp hele 2019. Huset står på begge sitt navn. Kan de selge huset for 3 mill og dele tapet på kr. 750 000?

Les mer
1 2 3 8