Gjeldsproblemer

Stor gjeld når man gifter seg

Publisert: 30.08.2018

Jeg har blitt lurt for masse penger i 2012, skylder nå rett over 1 million. Jeg og min nåværende kjæreste ønsker å gifte oss. Skader min gjeld hans fremtid? Om han kjøper hus under ekteskapet, hvordan er det? Kan jeg komme inn i gjeldsordning selv om jeg er gift eller skader det for meg? Hva skjer med min gjeld om jeg omkommer mens vi er gift, går det på han? Han tjener godt og har en egen bedrift.

Les mer

Namsmannen har tatt pant i penger på konto

Publisert: 07.08.2018

Jeg er pr dags dato arbeidsledig. Hadde 84 000,- på konto, men de har namsmannen tatt pant i pga noe gjeld jeg har hos dem. Nå resulterer det i at jeg ikke har noe å leve for og fø ungene på videre. Planen var nå å ta opp igjen lappen på henger klasse 2 og ha en fin sommer i sammen med barna. Disse 84 000,- er alt jeg har fram til jeg er kommet meg i jobb og i orden igjen.

Les mer

Personlig konkurs

Publisert: 07.08.2018

Jeg ønsker å erklære personlig konkurs. Hvor må man gå til å gjøre det i Oslo og hvor lang tid tar prosessen?

Les mer

Ektemann har tatt opp forbrukslån i konas navn

Publisert: 01.08.2018

Min far har tatt en gjeld på over 1 million på min mor uten at hun har vært klar over det. Dette er kredittkort og forbrukslån som ikke har vært utbetalt til hennes konto. Far erkjenner skyld, men mor vil helst ikke anmelde dette dersom han får fengselsstraff og aner derfor ikke hva som eventuelt kan bli gjort i denne situasjonen. Hun kan ikke få gjelden overført til hans navn da han har gjeld selv og betalingsanmerkninger. Hva kan en gjøre her?

Les mer

Kommunen nekter å slette krav

Publisert: 01.08.2018

Jeg har hatt ett trekk fra noe som jeg skylder kommunen. NAV økonomi har trukket meg 500 kr i mnd. Jeg ringte inn og fikk restbeløp og betalte det inn.

Nå nekter kommunen å sende slettemelding slik at kravet blir slettet. Dette fordi jeg har en utestående regning hos kommunen. Den har ikke gått til inkasso. Er dette lov?

Les mer

Butikkeier med stor gjeld

Publisert: 31.07.2018

Jeg driver en matbutikk og har hatt 1,2 millioner som forbrukslån og kreditt. Salg blir dårligere for tiden, og jeg kan ikke forsette med butikken fordi det blir mer gjeld.

Hva kan skje hvis jeg kan ikke betale pengene tilbake. Min bedrift er et enkeltpersonforetak, ikke AS. Jeg vil gjerne vite hva konsekvensene er for fremtiden.

Les mer

Gjeld pga styreleder som har underslått

Publisert: 03.07.2018

Har vært med 10 % i styret til en butikk som blir underslått av styreleder! Politianmeldt! Siden går 3 av butikkene dukken pga han! Jeg tok ikke eller lite lønn ut i den tiden! Sitter igjen med 2 millioner i lån på dette! Og kreditorene roper! Banken truer med å selge huset! Alle sparepengene mine gjekk til lån til bedriftene! Hva gjør jeg nå?

Les mer

Arver stor gjeld etter far

Publisert: 02.07.2018

Min far har en gjeld på 1,5 millioner. Ettersom vi fant ut at denne gjelden er arvelig, må vi søke om gjeldsordning. Men hvordan kan dette fungere, med en så høyt sum og vi lever på sosialhjelp og uføretrygd? Dette har plaget oss ganske lenge. Og vi vet ikke hva vil skal gjøre.

Les mer

Redd for at mannens kreditorer tar fra felleseiet

Publisert: 02.07.2018

Jeg har særeie på huset fra 2015. Mannen min har borett så lenge huset ikke selges og 5 inkasso fra 2016, Lindorff har søkt han konkurs for. Jeg vil separere meg fra han for å slippe å bli dratt på kontorer og tingrett som ektefelle. Føler at de er veldig interessert i å ta en del fra min formue (boligverdi).J eg vil gi avkall på arv også fra han og han fra meg.

Må vi skilles? Kan han fortsatt bo her pga borett? Er en annen måte å gjøre det på? Så jeg ikke har ansvar for hans gjeld?

Les mer

Mann har tatt opp lån i konas navn

Publisert: 02.07.2018

Mi venninne har fått masse rekninga på et lån hennes no døde mann har tatt opp i hennes navn. Ho viste ikkje om det. Han har forfalska hennes underskrift på låna. Ho er trygda, og sliter med å betjene låna han har tatt opp. Ho har no store økonomiske problemer pga han. Han døde rett før jul. No dokka den eine rekninga opp etter den andre. Er det noke ho kan gjøre, for å slippe og betale dissa rekningane ho er uskyldig i? Ho er heilt knekt av dissa rekningane som dokker opp. Over 90 000 kr.

Les mer
1 2 3 7