Gjeldsordning

Får ikke gjeldsordning når man går på AAP

Publisert: 25.06.2019

Har nå vært i møte med namsmannen i forbindelse med gjeldsordning. Fikk avslag pga uavklart økonomisk situasjon siden jeg har AAP. Hun sa jeg måtte vente til det er mer avklart før jeg prøver søke på nytt. Hva mener du? Bør jeg klage på vedtaket? Er situasjonen min helt fastlåst når man går på AAP?

Les mer

Hjelp til gjeldsordning

Publisert: 19.06.2019

Hvilke muligheter for hjelp vedrørende gjeldsordning har dere? Er midt oppi søknad om gjeldsordning, men vet enda ikke utfallet. Skal i møte med namsmann uken her. Hva hvis man får avslag? Kan en gå andre veier for å oppnå ordningen? (Tvungen).

Les mer

Trenger hjelp til forhandling av gjeld

Publisert: 03.06.2019

Trenger hjelp til forhandling av gjeld.

Les mer

Arv til sønn som er personlig konkurs

Publisert: 07.01.2019

Min sønn gikk personlig konkurs i 2010 og har en tvungen gjeldsordning. Han bor med samboer som eier eier huset. Hva skjer med med arven til vår sønn den dagen vi dør?

Les mer

Stor gjeld når man gifter seg

Publisert: 30.08.2018

Jeg har blitt lurt for masse penger i 2012, skylder nå rett over 1 million. Jeg og min nåværende kjæreste ønsker å gifte oss. Skader min gjeld hans fremtid? Om han kjøper hus under ekteskapet, hvordan er det? Kan jeg komme inn i gjeldsordning selv om jeg er gift eller skader det for meg? Hva skjer med min gjeld om jeg omkommer mens vi er gift, går det på han? Han tjener godt og har en egen bedrift.

Les mer

Kreditor mener at avdrag på lån ikke skal dekkes

Publisert: 08.08.2018

I forbindelse med gjeldsordning, krever kreditor at jeg bare setter husleie lik halvpart av samboers rentebetjening, avgifter, forsikring etc. Samboer eier bolig alene, og vi har muntlig avtale om husleie på et beløp som dekker halvpart av renter, avdrag, avgifter. Kreditor mener at det ikke kan avsettes midler til avdrag. Namsmann og spesialister på gjeldsordning (Egil Rokhaug), viser til rettspraksis som støtter at rimelig husleie til samboer også kan dekke avdrag på dennes huslån.

Les mer

Ikke mulighet til å betjene avdød kjærestes lån

Publisert: 31.07.2018

Min avdøde kjæreste måtte refinansiere pga mye kredittkortgjeld. Jeg tok også opp lån for ham. Da han refinansierte tok han med de 3 lånene jeg hadde i mitt navn. På det nye lånet signerte han, hans søster og jeg som 3. medlånetaker. Lånet ble tatt med pant i hans søster leilighet. Nå når han er død har hverken hans søster eller jeg mulighet til å betjene dette lånet. Hvilken forpliktelse har jeg for lånet?

Les mer

Rydde opp i gjeldsproblemer

Publisert: 03.07.2018

Jeg har ett spørsmål ang gjeld og evt gjeldsordning. Jeg er 27 år gammel og har hatt en del gjeld hele min voksne alder. Jeg har ikke oversikt i det hele tatt og skulle veldig gjerne ønske jeg hadde det nå. Vi venter barn i januar og jeg har veldig lyst til å ordne opp i gjeldsproblemene mine, i hvert fall komme i gang med det. Jeg har ca 7-800 000 i inkasso og anmerkninger, ingen lån eller kredittkortgjeld. Hvordan skal jeg gå frem og finne en løsning. Evt samle alt i ett og betale på i mnd?

Les mer

Gjeld pga styreleder som har underslått

Publisert: 03.07.2018

Har vært med 10 % i styret til en butikk som blir underslått av styreleder! Politianmeldt! Siden går 3 av butikkene dukken pga han! Jeg tok ikke eller lite lønn ut i den tiden! Sitter igjen med 2 millioner i lån på dette! Og kreditorene roper! Banken truer med å selge huset! Alle sparepengene mine gjekk til lån til bedriftene! Hva gjør jeg nå?

Les mer

Mann har for lite igjen etter gjeldstrekk

Publisert: 11.06.2018

Min mann ble slått personlig konkurs gjennom sitt enkeltmannsforetak i 2015. Boet er avsluttet og det er besluttet trekk i lønn fra hans arbeidsgiver. Trekket er høyt pga at jeg er i arbeid (80 %, 20 % ufør). Jeg har fullt særeie inkl. konti. Huslån har alltid stått i mitt navn, siden 1995. Jeg har, når han har hatt mulighet, fått overført et beløp per måned til delvis dekning av felles utgifter. Dette er det små muligheter for nå. Han har nå klaget til Tingretten over trekket. Trenger råd.

Les mer