Gjeld

Kreve inn penger

Publisert: 11.12.2019
Emneord: ,

Hva kan jeg gjøre med noen som skylder meg penger (2500 kr). Er det noe jeg kan gjøre for å få tak i de?

Les mer

Hva skjer med gjelden på bestemors hus når hun dør?

Publisert: 19.11.2019

Har overtatt huset til min bestemor og avtalen er at jeg skal betale ned hennes hus lån på 1 million som står som pant på huset nå selv om jeg står som eier av det. Hva skjer vis hun skulle gå bort? Blir det da slettet eller blir det stående på huset og da blir overført til meg så jeg betaler banken hennes da? For jeg vet jo at man trenger jo ikke å overta gjeld når hun skulle eventuelt gå bort, før jeg får lån til å betale henne.

Les mer

Kan man arve gjeld?

Publisert: 11.11.2019
Emneord: ,

Har lest rundt på nettet uten å bli noe klokere, så spør derfor dere i håp om et klart svar. Min kones far og stemor har en ukjent mengde privat gjeld (kredittkort, ulike private lån som sannsynligvis er høye). De har ingenting av verdi så vidt vi vet og ikke egen bolig. De har ikke barn sammen, kun barn fra tidligere ekteskap. Selv har jeg og min kone boliglån og ordnet økonomi, noe vi vil fortsette å ha. Spørsmålet er om vi vil arve deres private gjeld ved dødsfall? Dette bekymrer oss.

Les mer

Sliter økonomisk med enkeltpersonforetak

Publisert: 06.11.2019

Jeg sliter økonomisk, snart så det går i retten. Har enkeltmannsforetak. Det går i pluss. Er det mulig at jeg kan gjøre om dette til et AS? Driver i drosjenæring. Har betalingsanmerkning. Får jeg et AS, så har jeg mulighet til og selge drosja for en god pris. Kan også si opp løyvet osv. Hva anbefales? Hva er lovverket?

Les mer

Gjeldsordning som arbeidsledig

Publisert: 30.10.2019

Jeg er alenemor med to barn en som er syk. Har gjeld fra før som jeg ikke kan betale nå pga at jeg er uten jobb. Er er det mulig å søke en gjeldsordning som arbeidsledig? Hvis ikke, hva er alternativet?

Les mer

Personlig konkurs for å bli kvitt gjeld

Publisert: 07.10.2019

Personlig konkurs. Jeg har ikke noe eiendom, eiendeler men har masse gjeld fra før. Jeg eier ingenting. Jeg har ikke jobb heller på grunn av helsa mi. Ingen inntekter. Kan jeg slå meg personlig konkurs? hva er prosessen? Blir alt gjeld fjernet ettertid eller? Hvis jeg får jobb igjen, tar kreditorer alt lønn eller det blir noe igjen for meg?

Les mer

Hjelp til å ordne opp i gjeld

Publisert: 07.10.2019

Jeg har pådratt meg gjeld og mistet oversikt og kontroll over min økonomi. Jeg håpte dere kunne eventuelt hjulpet meg ut av denne situasjonen/ eventuelt fått en konkret oversikt og satt opp en gjeldsordning

Les mer

Sliter med gjeldsproblemer

Publisert: 30.09.2019

Eg er 37 år. Fekk innvilget 100 % uføretrygd. Har hatt gjeldsordning en gang før pga av sak eg hadde pga av mangelfull opplæring i skole der eg tapte saken pluss eg hadde gjeld i tillegg.

Var ferdig med den i 2012, kjøpte meg hus i 2014. Hadde da en bra jobb, fast, men pga lite utdanning, krav til det, så kunne eg ikkje være der. Tok opp mer gjeld utenom huslånet, for å fikse huset. Sitter med en gjeld på 1,7 mill ca. Har advokatverge, søkt en gang om ny gjeldsordning, fikk avslag på den.

Les mer

Blir syk av gjeldsproblemer

Publisert: 30.09.2019

Jeg har rundt 700 000 i gjeld. Det har gått til inkasso. Jeg har en jobb og har ikke mulighet til å betale noe av det. Jeg blir syk og veldig bekymret for fremtiden min. Jeg går til sykehus for å sjekke min mentale helse. Jeg er stresset og ingen selvtillit. Jeg vil kvitte meg med den gjelden jeg ikke lenger kan betale. Det er blitt over en million nå. Situasjonen min er så ille at jeg ikke lenge kan kjøpe noe for meg. Vær så snill, jeg trenger noen råd for å bli kvitt gjelden. Og ønsker en ny start.

Les mer

Trenger hjelp til gjeldsordning

Publisert: 30.09.2019

Jeg sliter veldig med gjeld privat. Jeg ønsker hjelp til gjeldsordning/sanering. Samt at jeg blir trukket nesten halvparten av lønna mi av skatteoppkreveren, slik at jeg ikke har nok å leve av pr mnd. Ergo jeg får bare mer og mer gjeld. Må streke under at 80 % av min gjeld er i fra restskatt. Kan dere hjelpe meg med dette uten at det koster meg skjorta? Eller er det kun namsmannen som kan bistå?

Les mer
1 2 3 9