Gjeld

Rydde opp i gjeldsproblemer

Publisert: 03.07.2018

Jeg har ett spørsmål ang gjeld og evt gjeldsordning. Jeg er 27 år gammel og har hatt en del gjeld hele min voksne alder. Jeg har ikke oversikt i det hele tatt og skulle veldig gjerne ønske jeg hadde det nå. Vi venter barn i januar og jeg har veldig lyst til å ordne opp i gjeldsproblemene mine, i hvert fall komme i gang med det. Jeg har ca 7-800 000 i inkasso og anmerkninger, ingen lån eller kredittkortgjeld. Hvordan skal jeg gå frem og finne en løsning. Evt samle alt i ett og betale på i mnd?

Les mer

Gjeld pga styreleder som har underslått

Publisert: 03.07.2018

Har vært med 10 % i styret til en butikk som blir underslått av styreleder! Politianmeldt! Siden går 3 av butikkene dukken pga han! Jeg tok ikke eller lite lønn ut i den tiden! Sitter igjen med 2 millioner i lån på dette! Og kreditorene roper! Banken truer med å selge huset! Alle sparepengene mine gjekk til lån til bedriftene! Hva gjør jeg nå?

Les mer

Hva skjer med gjeld når man gifter seg?

Publisert: 03.07.2018

Jeg om min kjæreste skal gifte oss i sommer. Jeg er eier av et selskap som det er åpnet konkurs i, av dette er det mulig at jeg får litt gjeld. Vil dette når vi gifter oss gå over på han også? Vil ikke at han skal måtte stå ansvarlig for min gjeld, men er usikker på om det blir hans ansvar også når vi blir gift. Kan kreditorer ta pant i min mans eiendeler som hus og bil o.l?

Les mer

Kan ektefelle ta opp lån med fellesgjeld?

Publisert: 19.06.2018

Når man er gift, og har felleseie, og er ansvarlig for felles gjeld, hvordan er det da mulig for den ene parten å ta opp lån, uten den andres samtykke? Hvis en da blir skilt, så blir da ting delt, minus fellesgjeld?

Les mer

Vil få nedskrevet utleggsforretning før det er innfirdd

Publisert: 19.06.2018
Emneord: ,

For drøyt fire år siden ble det registrert utleggsforretning for studielån (205 000) i min bolig. Siden da har jeg fått jobb og nedbetalt lånet langt foran nedbetalingsplan. Nå gjenstår 100 000 på 3,5 år, men tror det kunne økes til 18-20 år. Anmerkningen hindrer blandt annet å få mobilabonnement for barn, anskaffe kredittkort som nærmest er nødvendig for å få leid bil på ferie i utlandet, og som gir økonomiske fordeler. Hvordan går man frem for å få nedskrevet, helst slettet, utlegget før det er fullt innfridd?

Les mer

Vil overlate gjeld til søsken på grunn av gjeld

Publisert: 05.06.2018

Min kjæreste har nylig mistet sin far som har sittet i uskiftet bo (mor døde før 2014). Det er tenkt privat skifte, de er 5 barn (felles). Min kjære har gjeld, det vil si at han er blitt skjønnsliknet for 700 000 i tre år han ikke bodde i Norge, men har ikke vært i stand til å ta til motmæle enda. Bør han si fra seg arven og overlate til sønn eller bror for at ikke alt skal forsvinne til kemner? Er det et eget skjema som må fylles ut? Han vil helst ta tak i denne saken utenom. Han nærmer seg pensjon.

Les mer

Sliter med å tilbakebetale høy gjeld

Publisert: 05.06.2018

I have a big debt, about 870 000 kr, in 8 different banks. I’m earning per year around 465 000. For minimum monthly payments I need to pay around 20 000 for all my loans and card givers! Last 2-3 years I'm just paying interest, but not reducing my debt at all. I live with my samboer, but she is a substitute, so her salary is very unstable! I wanted to ask if maybe I have some solutions or could get some advise how to make it easier? Is the best solution to try to apply for debt settlement?

Les mer

Lønnstrekk uten å ha blitt varslet

Publisert: 05.06.2018

Jeg lurer på om et inkassobyrå, Kredinor i dette tilfellet, kan bare sende et krav på et beløp som de påstår jeg skylder og som er fra 2015 og som jeg ikke har hørt eller fått noen purring på før nå, og hvor de endrer beløp tre ganger, pluss at de går inn til min arbeidsgiver og ber dem trekke ut 3674 kr uten at jeg har fått beskjed eller har snakket med meg og jeg vet ikke hva det gjelder. Dette er også fra 2016 og ikke hørt noe før nå.

Les mer

Kreditor vil ta pant i en eierandel i bolig

Publisert: 04.06.2018

Jeg eier 1/2 av en bolig. Jeg og min søster deler eierskapet. Hun eier den andre halvdelen. Det er slik at kreditorer nå kommer til å ta pant i huset. Hva skjer når de tar pant i min eiendel? Jeg har bare gjeld på 150 000 kroner og min eierandel er verdt over 600 000 kroner. Hvordan gjennomføres dette? Er det slik at de tar alle pengene der tvangssalg skjer? Eller hva skjer med min søsters eierandel?

Les mer

Fått regninger til avdød datter

Publisert: 30.05.2018

Fikk 2 regninger pålydende 19 914, 00 og en på 8969 til min datter som døde i mars. Begge regninger er 18 år gammel. Jeg har privat skifte, fordi min datter eide ingenting. Har en skifteattest § 78.

Når blir slike regninger foreldet? Jeg som mor er ufør. Fikk utbetalt penger til å betale begravelse og gravstein, blomster og mat og drikke, pluss lokaler til seremoni etter begravelsen. Har ikke mulighet til å dekke kravet på ca 28 000 +. Hvilken mulighet har jeg oppe i dette?

Les mer