Gjeld

Bekymret for å arve gjeld

Publisert: 16.09.2020

Vi er fire søsken som har begge foreldre i live enda, men de nærmer seg 90 år begge to. Vi er redd for at det er en del gjeld som ingen av oss ønsker å arve. Hvordan kan vi få mulighet til å se over økonomien når en av dem dør. Blir alle bankkonto stengt, og hvem skal vi snakke med? Ellers noe vi må være obs på? Begge er boende hjemme i eget hus i dag.

Les mer

Arve gjeld etter far

Publisert: 15.09.2020
Emneord: ,

Min far hadde maskinfirma, gikk konkurs for 23 år siden. Så døde han 1. september, 85 år gammel. Min mor lever. Så ser vi det står en gjeld på han i banken etter konkursen på kr. 1,9 mill. Far eide ingenting etter konkursen. Eneste som er etter han er ca. Kr 30 000,- på hans konto. Er det riktig at det fortsatt er gjeld på han? Hva burde jeg gjøre?

Les mer

Kan innkrevingssentralen trekke penger fra engangsstønad?

Publisert: 15.09.2020

Jeg er arbeidsledig, student på en privat høgskole. Tidligere har jeg hatt en sak hos Lånekassen som senere ble videresendt til SI. Jeg fikk en årlig varsel idag om at jeg fortsatt skylder en tvangsinnkreving på 200 000. Jeg vil sende en klage, men jeg lurer på om fri rettshjelp kan hjelpe meg med det? Jeg er gravid og blir nødt til å søke om engangsstønad for å kjøpe nødvendige ting, men jeg frykter at SI kan ta pant i de pengene jeg kommer til å få. Kan dette stemme?

Les mer

Økonomiske problemer pga arbeidsledighet

Publisert: 15.09.2020

Jeg er en kar på 49 år som sårt trenger et tips/råd om hva jeg skal gjøre med livet og den situasjon jeg er i. Jeg har vært arbeidsledig i 8 måneder, har ingen bil eller andre verdier - altså på helt bar bakke. Jeg leier bolig. Arbeidsmarkedet er svært krevende da konkurransen har tilspisset seg etter Covid-19. Min gjeld er i dag 500 000,-. Slå meg personlig konkurs? Jeg er jo nå insolvent og svært fortvilet over situasjonen. NAV mente jeg kanskje må vente til 2020 for å søke gjeldsordning.

Les mer

Hjelp med gjeldsproblemer

Publisert: 04.09.2020

Hvis man har mye gjeld i inkasso og har ingen jobb og får litt lån fra lånekassen for å ta utdanning. Gjelden blir mer og mer og det blir mer vanskelig for meg å betale. Hva er det beste løsningen?

Les mer

Gifte seg med mann med gjeldsproblemer

Publisert: 04.09.2020

Min samboer og jeg skal gifte oss neste år. Han har endel inkasso og gjeld fra tidligere. Han venter på å evt få gjeldsordning, venter på namsmannen. Hus og biler står registrert på meg som eier. Det jeg lurer på er om når vi gifter oss, vil disse eiendelene blir hans også, sånn at evt kreditorer kan ta pant i disse? Bør vi skrive noe ektepakt/særeie, eller skal ikke det være nødvendig ifht dette? Er så redd for å få trøbbel med min økonomi og kanskje miste hus. Hva bør jeg gjøre?

Les mer

Arver barn foreldres gjeld?

Publisert: 27.08.2020

Hvis man har mye gjeld, og ikke ha noe av verdi eller eier noe, man er alene, men har barn på 22,20 og 11 år, og man dør, skal de så betale ens gjeld?

Les mer

Selge hytte for å dekke ektemannens gjeld

Publisert: 27.08.2020

Jeg har nylig oppdaget at min ektemann har gjennom flere år tatt opp stadig mer i forbrukslån uten mitt kjennskap. Totalt dreier dette seg nå om noe over en million kroner. Han vil refinansiere. Jeg har særeie på en hytte som jeg har arvet etter mine foreldre, som jeg nå skal selge for å dekke opp gjelden. Når dette er gjort, mener jeg at jeg eier en større andel av huset enn han. Vi har delt huslån 50/50 hittil, men nå må jeg sikre meg selv i tilfelle samlivsbrudd. Hvem kan hjelpe meg?

Les mer

Hjelp til gjeldsordning

Publisert: 17.08.2020

Jeg må søke om gjeldsordning. Kan jeg få hjelp her?

Les mer

Oppdaget heftelser på bil

Publisert: 17.08.2020

Jeg ønsker å selge bilen min for å dekke depositum til en leilighet. Da oppdaget jeg at jeg har heftelse fra 3 ulike kreditorer på bilen. Alle heftelsene er større en bilens verdi. Jeg har ikke og har ikke hatt lån på bilen. Disse heftelsene stammer fra andre regninger jeg tidligere ikke har fått betalt pga mange vanskelige år. Hva skjer hvis jeg selger bilen nå? Er det en måte å løse dette på? Kan jeg løse dette ved å inngå en avbetalingsordning på disse sakene?

Les mer
1 2 3 13