Gjeld

Personlig konkurs for å bli kvitt gjeld

Publisert: 07.10.2019

Personlig konkurs. Jeg har ikke noe eiendom, eiendeler men har masse gjeld fra før. Jeg eier ingenting. Jeg har ikke jobb heller på grunn av helsa mi. Ingen inntekter. Kan jeg slå meg personlig konkurs? hva er prosessen? Blir alt gjeld fjernet ettertid eller? Hvis jeg får jobb igjen, tar kreditorer alt lønn eller det blir noe igjen for meg?

Les mer

Hjelp til å ordne opp i gjeld

Publisert: 07.10.2019

Jeg har pådratt meg gjeld og mistet oversikt og kontroll over min økonomi. Jeg håpte dere kunne eventuelt hjulpet meg ut av denne situasjonen/ eventuelt fått en konkret oversikt og satt opp en gjeldsordning

Les mer

Sliter med gjeldsproblemer

Publisert: 30.09.2019

Eg er 37 år. Fekk innvilget 100 % uføretrygd. Har hatt gjeldsordning en gang før pga av sak eg hadde pga av mangelfull opplæring i skole der eg tapte saken pluss eg hadde gjeld i tillegg.

Var ferdig med den i 2012, kjøpte meg hus i 2014. Hadde da en bra jobb, fast, men pga lite utdanning, krav til det, så kunne eg ikkje være der. Tok opp mer gjeld utenom huslånet, for å fikse huset. Sitter med en gjeld på 1,7 mill ca. Har advokatverge, søkt en gang om ny gjeldsordning, fikk avslag på den.

Les mer

Blir syk av gjeldsproblemer

Publisert: 30.09.2019

Jeg har rundt 700 000 i gjeld. Det har gått til inkasso. Jeg har en jobb og har ikke mulighet til å betale noe av det. Jeg blir syk og veldig bekymret for fremtiden min. Jeg går til sykehus for å sjekke min mentale helse. Jeg er stresset og ingen selvtillit. Jeg vil kvitte meg med den gjelden jeg ikke lenger kan betale. Det er blitt over en million nå. Situasjonen min er så ille at jeg ikke lenge kan kjøpe noe for meg. Vær så snill, jeg trenger noen råd for å bli kvitt gjelden. Og ønsker en ny start.

Les mer

Trenger hjelp til gjeldsordning

Publisert: 30.09.2019

Jeg sliter veldig med gjeld privat. Jeg ønsker hjelp til gjeldsordning/sanering. Samt at jeg blir trukket nesten halvparten av lønna mi av skatteoppkreveren, slik at jeg ikke har nok å leve av pr mnd. Ergo jeg får bare mer og mer gjeld. Må streke under at 80 % av min gjeld er i fra restskatt. Kan dere hjelpe meg med dette uten at det koster meg skjorta? Eller er det kun namsmannen som kan bistå?

Les mer

Arver man gjeld?

Publisert: 25.09.2019

Min mor er enslig og har en del kredittkortgjeld. Arver jeg gjelden i sin helhet? Må jeg frasi meg arven for å slippe å arve denne gjelden eventuelt?

Les mer

Avkall på arv for å unngå krav fra kreditor

Publisert: 24.09.2019

Eg og mine to søsken arvet noen kroner og et hus etter min fars død. Eg har valgt å gi avkall på deler av min arv til fordel for mine barn. Eg hadde et enkeltmannsforetak som gikk konkurs for noen år siden, så nå er div kreditorer ute etter min del av arven, blant andre Skatteetaten. Kan dei ta arven fra mine barn?

Les mer

Hjelpe forelder økonomisk med oppussing

Publisert: 24.09.2019

Vår ene forelder er enslig og bor i en bolig i dårlig forfatning. Vedkommende har høy gjeld som overstiger verdi av bolig, og har ingen formue forøvrig. Vi ønsker å hjelpe med å oppgradere boligen, men vil ikke legge penger i noe om vi må frasi oss arv grunnet all gjelden dersom forelder går bort. Hvordan kan vi gå frem for oppgradere bolig, uten å potensielt tape alt dersom forelder dør?

Les mer

Kjøpt bil med heftelser

Publisert: 13.09.2019

Jeg har kjøpt bil av privatperson med heftelser og disse heftelsene skulle slettes ved salg ifølge selger og kontrakt. Dette ble ikke utført og er brudd på kontrakt, og nå krever kreditorer bilen jeg har kjøpt, inndratt da de har pant i kjøretøyet. Jeg skal politianmelde forholdet og legge inn sak om hevelse av kjøp hos Forbrukerrådet. Men kan kreditorer ta kjøretøyet fra meg når det nå foreligger en politianmeldelse?

Les mer

Venninne betaler ikke tilbake lån

Publisert: 09.09.2019

Lurer på hvordan eg skal få pengene tilbake som eg lånte bort til ei venninne. Er snakk om 8000 kr. Har vært i kontakt med hu flere ganger, men hu nekter å betale uansett hva eg sier på at hu kan betale 500 kr i mnd. Så spørsmålet mitt er hu fikk lånt disse pengene til bil og eg er nå dritt lei av å vente på dem er gått 3 år nå! Hvordan kan eg få hentet pengene på lovlig vis eller erstatnings ting for å dekke opp?

Les mer
1 2 3 8