Gjeld

Eie aksjer når man har gjeld

Publisert: 22.03.2018
Emneord: , ,

Jeg har studielån fra lånekassen som jeg har rett til betalingsutsettelse og renteutsettelse på siden jeg er bosatt i utlandet og for tiden arbeidsledig. Et familiemedlem ønsker å gi meg og mine søsken aksjer i sitt selskap. Det blir papirverdi med utbytte som kun dekker skatt. Er det "trygt" å motta dette når jeg har gjeld i lånekassen? Kan de da kreve betaling selv om jeg personlig ikke har penger?

Les mer

Fraværsdom i forliksrådet

Publisert: 21.03.2018
Emneord: ,

Har fått krav på sluttoppgjør på strømmen, har betalt inn på forskudd mer enn forbruket har vært etter at de har fått målerstanden fra e-verket. De krever at jeg skal betale sluttregningen. De vil si at jeg må betale for samme strøm to ganger, har kontoutskrifter på hva eg har betalt inn. Så de har jeg nekta å betale. Nå har de sendt dem til Forliksrådet. Har flyttet, så posten kom samlet et par dager etter eg skulle møte i forliksrådet, så nå er eg dømt til å betale, hva kan jeg gjøre?

Les mer

Flytte til utlandet med høy forbruksgjeld

Publisert: 21.03.2018

Jeg har rundt 200 000 kroner i forbrukslån og har mistet jobben. Jeg har planlagt å reise ut av Norge til England og finne en jobb der. Jeg har studielån og jeg ønsker å betale det tilbake, men ikke forbrukslån. Hva konsekvenser kan jeg få hvis jeg ikke betaler forbrukslånet mitt tilbake? Kan banken min i England kommer til å få informasjon fra Norge og nekter meg et boliglån i fremtiden for eksempel? Kan den norske banken få informasjon om min adresse i England eller i et annet land?

Les mer

Tilbakebetaling av stor spillegjeld

Publisert: 14.03.2018

Spørsmål angående tilbakebetaling av spillegjeld på kreditt og eventuelt bankenes krav til å vurdere betalingsevne ved låneopptak for psykisk syke. Etter mange år med uttalt stress og depresjon, begynte jeg i høst å spille på nettkasinoer. Dette eskalerte hurtig og jeg har per i dag pådratt meg en enorm gjeld på kreditt. Så jeg lurer på om dere har noe informasjon om advokater jeg kan kontakt i forbindelse med bistand? Jeg har vært i en situasjon der jeg rett og slett ikke har hatt kontroll.

Les mer

Hva skjer med gjelden i tilfelle dødsfall?

Publisert: 06.03.2018

Jeg har diverse kredittkort som jeg betaler ned på. Ca. 100 000 kr inkludert kreditt på min bankkonto, totalt ca.100 000 kr. Må min kone betale dette om jeg dør eller må andre betale? Hva skjer om dette ikke er betalt før jeg dør?

Les mer

Plutselig utestående beløp hos forsikringsselskap

Publisert: 06.03.2018

Forsikringsselskapet ringte i dag og sa at vi hadde utestående ca. 50 000,-. Selskapet hadde lagt om fakturabetalingen i juli 2016. Etter dette har de ikke mottatt innbetaling fra oss. Vi har autotrekk på alle faste regninger for å slippe å følge med på hva som trekkes. Vi har derfor trodd at alt har vært i orden. Nå, 1 1/2 år etter, får vi FØRSTE beskjeden om at de ikke har mottatt betaling fra oss pga. en feil fra deres side. Hva kan vi gjøre?

Les mer

Hvordan gå frem etter personlig konkurs

Publisert: 06.03.2018

Min sønn er slått personlig konkurs, leier bolig og har et enkeltmannsforetak oppi alt dette. Slik jeg forstår er Lånekassen slått med i kravet og gjelden består da av Lånekassen og utestående skatt fra lønn som er betalt ut. Hvordan går vi fram nå? Dette er en situasjon jeg selv vet særdeles lite om. Er det mulig å redde det hele med en avtalt engangssum ,og så betale ned hver måned og få starte livet igjen?

Les mer

Forhandle om nedbetaling med kreditorer

Publisert: 21.02.2018
Emneord: ,

Jeg har gjeld på kr 650 000 til flere kreditorer, men har bare kr 500 000 til å betale med. Hvordan skal jeg gå fram for å forhandle med den enkelte for å få ned beløpet slik at jeg får betalt alt med den summen jeg har til disposisjon?

Les mer

Manglende rapportering fra daglig leder

Publisert: 14.02.2018

Har en daglig leder i et AS, hvor jeg er styreleder, som har unnlatt å betale regninger for over 500.000 kr. Det har heller ikke blitt rapportert til meg som styreleder. Står nå i en svært vanskelig situasjon, og vurderer om det er mulig og anmelde daglig leder for å stille vedkommende som personlig ansvarlig. Jobber nå selvfølgelig hardt for å løse opp i den økonomiske knipa, men det kan fort ende med kroken på døra på grunn av daglig leders brudd på rapportering til styret. Hva gjør jeg?

Les mer

Medskyldner på eksamannens lån

Publisert: 12.02.2018
Emneord: , ,

Ble skilt 2008. Huset gikk til mannen, jeg startet på nytt. Nå har han gått til gjeldsordning. Det er rest på lånet. Plutselig fikk jeg info sendt i posten, så ser jeg at jeg er medskyldner plutselig. Hva vil det si? At jeg må betale på restlånet hans? Vi ordnet huset på han og slettet meg fra gjelden i 2008. Ble redd nå.

Les mer