Gjeld

For høyt lønnstrekk

Publisert: 01.07.2020

Vi har en sak som gikk dessverre opp til namsmannen. Vi har dessverre økonomiske utfordringer. Det skal trekke 13 100 nok fra min lønn og 13 700 nok fra mann min sin lønn. Hvis vi regner i tillegg det andre faste utgifter går vi ute med ca. 15 000 nok minus. Er det lov å trekke så mye? Vi skal sende inn klage ang. beløpet

Les mer

Inkasso til avdød mormor

Publisert: 01.07.2020

Min mormor døde i mars å nå kom det inkassovarsel fra strømselskapet. Kontaktet strømselskapet 20. april og satt strømmen over på hennes samboer som bor i i leiligheten de leide fremdeles. Strømabonnementet sto i hennes navn før. Alle regninger er blitt betalt både før og etter, men hun hadde strømkonto og dette er det som er sluttfakturan og det hun var skyldig. Vi tok uskifte etter hennes død. Må noen av oss betale denne regningen uansett?

Les mer

Ikke fått varsel om gjeldskrav

Publisert: 01.07.2020
Emneord: ,

Jeg har funnet ut nå på fredag at jeg hadde noe utestående fra SEB bank ASA. Fra 2015. Jeg flyttet i 2018. Ikke fått et eneste brev i posten på noe form for krav på dette etter at jeg flyttet. Ikke fått noe fra namsmannen ang noe krav heller på dette noe de sier er sendt til namsmannen i 2015. Jeg var sikker på at dette var oppgjort i 2018 når jeg solgte leiligheten. Vært i kontakt med DnB og de finner ingen innbetaling ang dette.

Les mer

Strømselskap kansellerer avtale pga betalingsanmerkning

Publisert: 22.06.2020

Kan et strømselskap kansellere min nye strømavtale fordi min lokale nettleverandør har gitt dem opplysninger om min tidligere betalingsevne? Jeg har 2 betalingsanmerkninger jeg snart er ferdig med å betale på, men fikk igjennom strømavtale likevel. Nå har Norgesenergi kansellert den avtalen på bakgrunn av tilbakemelding fra nettselskapet som nå har meg på leveringsplikt. Kan et selskap utlevere informasjon om meg til et annet?

Les mer

Tvangstrekk på aksjer?

Publisert: 16.06.2020

Jeg har ganske stor inkassogjeld, men har investert i litt aksjer. Kan dette bli tvangstrukket på samme måte som et lønnstrekk hvis man har fortjeneste der?

Les mer

Hjelp med gjeldsordning

Publisert: 15.06.2020

Eg lurer på eg har hatt gjeldsordning en gang før dette var i 2007 -2012. Kjøpte meg hus i 2014, men måtte selge det i 2016 pga for mye gjeld forbrukslån. Eg har en nevropsykolog som har skreve litt ang gjelda att eg burde få det pga diagnosen. Eg har har en advokatverge, men syns han er treg. Lurer på hva eg kan gjøre. Eg kan skrive mye her, men er ikke alt eg får med her.

Les mer

Hjelp med spillegjeld

Publisert: 15.06.2020

Eg har opparbeidet med ei gigantisk spelegjeld. På ca1,1 mill. Huset står i fare for å gå på tvangssalg. Kan noen hjelpe meg med råd evt lovverk i hht tilbakebetalingsplikter?

Les mer

Kontrakt om tilbakebetaling av gjeld

Publisert: 11.06.2020

Om samboeren har gjeld han vil innfri med boliglånet. Er en kontrakt mellom oss om at den gjelden må betales i helt beløp ved et brudd, gyldig? Han øker lånet med 400 000 kr.

Les mer

Varsel om tvangssalg av eiendom

Publisert: 20.03.2020

Gjelder varsel om tvangssalg av ideell andel av eiendom. Det er tatt utleggspant i 1/2 ideell andel av eiendom på min andel. Nå har inkassobyrået sendt varsel om tvangssalg av denne ideelle andelen til meg og 14 dagers frist til å betale. Jeg forsøker å løse saken. Dette er min gjeld alene. Likevel har inkassoselskapet også varslet min samboer som eier den andre halvdelen med et likelydende varsel om tvangssalg. Er det lovlig å varsle min samboer og på den måten rette kravet mot henne?

Les mer

Pant i sparekonto

Publisert: 20.03.2020

Jeg har fått et brev ifra Namsmannen om at de skal ta pant i sparekontoen min, som jeg syns er uakseptabelt og de tok et utleggstrekk på 10 000 kr i hver måned for det vil ikke bare ødelegge livet mitt men jeg vil miste alt av sunn fornuft.

Les mer
1 2 3 12