Gaver og forskudd på arv

Søster bor gratis i uskiftet bo

Publisert: 24.09.2019

Pappa døde i 2014 og mamma sitter på uskiftet bo. Vi er 4 søsken og lillesøster har kjøpt seg hus som hun leier ut, men bor gratis hos mamma med ungen sin. Kan vi 3 andre søsknene kreve husleie fra søstra mi som bor hos mamma med tanke på at hun bor på farsarven vår? Mamma er dement så vi har ikke noe kontroll på hva hun og lillesøster driver med.

Les mer

Forskudd på arv fra uskiftet bo

Publisert: 24.09.2019

Sitter i uskiftet bo etter at ektefelle døde. Firma han eide skal selges og mitt spørsmål er om jeg nå kan gi våre felles barn forskudd på arv. Hvordan jeg i så fall må gå fram og evt. skatt/avgifter på dette.Tenker at barna skal få lik sum.

Les mer

Gi penger som gave eller forskudd på arv?

Publisert: 24.09.2019

Min samboer gikk bort i 2018. Vi hadde 2 hus og formue sammen og jeg sitter i delvis uskifte. I sommer har jeg solgt et av husene som jeg eide med lik del som min avdøde samboer. Vi har tre barn sammen, og nå ønsker jeg og gi en million til hvert av barna. Bør det gis som gave eller forskudd på arv? Det er ikke arveavgift i dag, men hva skjer om arveavgiften gjeninnføres?

Les mer

Ny arvelov og forskudd på arv

Publisert: 24.09.2019

Ny arvelov er vedtatt i år. Den nye loven vil øke størrelsen på pliktarven til særkullsbarn. Foreldrene våre er skilt og har nye ektefeller. Nå vil den ene forelderen gi en gave som forskudd på arv til oss særkullsbarna på dagens gjeldende pliktsum: kr. 1 000 000,- Hvis særkullsbarn tar imot denne gaven før ny lov har trådt i kraft, vil barnet ha krav på mer arv senere? Kan barnet i så fall nekte å ta imot gaven på forskudd, uten å miste rettighetene sine til å få arven senere?

Les mer

Skatte av forskudd på arv

Publisert: 24.09.2019

Jeg kjøpte en leilighet for seks år siden med god hjelp fra mine foreldre, som betalte ca 70 % av kjøpesummen. De har nedbetalt lånet sitt i løpet av denne tiden. Jeg har bodd i leiligheten alene, helt frem til den ble solgt nå nylig. Mine foreldre ønsker ikke å få noe tilbake, da de anser hjelpen som et forskudd på arv. Mitt spørsmål er da om vi skulle ha/må skatte noe av denne arven?

Les mer

Pengegaver og selvangivelse

Publisert: 24.09.2019

Har en far som vil gi meg en pengegave og forskudd på arv. Han sparte opp mye med mange år ved sparing han har hat det i en safe, og det er over 1 million kroner, har to store søstre som fikk penger fra før, så det er greit, men hva bør jeg gjøre. bør jeg sette det opp på en selvangivelse eller hva? Tror ikke han har satt opp at han har dette som en sum fra før, han kan ikke norsk så veldig bra så jeg trenger litt hjelp her har ingen aning om hva som bør gjøres.

Les mer

Overta mors hytte

Publisert: 24.09.2019

Min mor ønsker at jeg skal overta hytten/gi den til meg. Min bror døde for noen år siden, han var gift og har to barn. Mor ønsker å bruke hytten, men lurer på hva som er best, at jeg kjøper den til redusert pris, eller forskudd på arv?

Les mer

Arving har underslått midler fra boet

Publisert: 02.09.2019

Kalles det forskudd på arv, når en arving har tatt/underslått penger, etter at den vi arver, har vært død i flere måneder? Forholdet er anmeldt politiet, vil vedkommende kunne kreve mer i arv?

Les mer

Mor har delt ut midler fra uskiftet bo

Publisert: 02.09.2019

Min far døde i april 2006. Han skrev til meg gjennom et brev 2003 at familiefirma skulle gå til min mor, som skulle sitte i utskiftet bo. Firma med masse penger på bok skulle deles på 3 søsken. Min mor har forsnakket seg nå i august 2019 om at hun hadde gitt alle aksjene til mine 2 søsken. Det vil si 37 aksjer til min søster, 37 aksjer til min bror og 36 aksjer til min svoger, gift til min søster. Min mor og resten av familie har ikke sagt til meg at mine søster og svoger forsynte seg av firma.

Les mer

Kjøpe mors andel av mormors leilighet

Publisert: 24.06.2019

Jeg har fått muligheten til å kjøpe bestemoren min sin leilighet. Hun har flyttet på gamlehjem. Hun har to døtre, og ingen av dem har interesse av leiligheten, de eier 50 % hver når min mormor går bort. Jeg har fått muligheten til å kjøpe min mors del av leiligheten, da hun ønsker å oppgradere til en større leilighet selv. Hvordan kan man da gjøre dette, da leiligheten fortsatt eies av min bestemor og jeg skal betale min mor? Uten at alt for mye blir tapt i avgifter.

Les mer
1 2 3 9