Gaver og forskudd på arv

Pengegave til person med gjeldsordning

Publisert: 25.01.2021

Min mann har gjeldsordning. Hans mor ønsker å fordele noe av sin formue til sine barn før hun dør. Pga gjeldsordningen vil da pengene gå til min manns kreditorer. Dette er noe hverken hun eller min mann ønsker. Kan hun gi en pengegave til meg uten at det går til hans kreditorer? Jeg har ikke gjeldsordning.

Les mer

Selge leilighet eller gi den til sønnen?

Publisert: 14.01.2021

Jeg og min mann eier en leilighet i Trondheim sammen med vår sønn. Han bor der, men ikke vi. Om 18 måneder skal leiligheten selges, og jeg regner med at vi da vil måtte skatte av fortjenesten. Vi har slått sammen to leiligheter som vi har kjøpt ganske billige og brukt mye penger på å gjøre det om til en leilighet. Kan vi trekke fra det når vi skal skatte av fortjenesten eller er det kjøpesummen på de to leilighetene som legges til grunn? Kan vi gi leiligheten til sønnen vår og slippe skatt?

Les mer

Arveavgift på gave?

Publisert: 04.01.2021

Min mor har lyst å gi meg et pengebeløp som gave/forskudd på arv. må jeg skatte av det eller betale arveavgift? Koster det henne noe å gi meg dette?

Les mer

Er rentefritt lån forskudd på arv?

Publisert: 04.01.2021

Vi er fire søsken og foreldrene lever. En sønn fikk for tre år siden et stort lån fra foreldrene, som også har lån selv. Kommer frem nå at det var rentefritt. Skulle betales tilbake, men nå ser det ut til at det blir avdragsfritt. Nå ønsker våre foreldre å starte å beregne renter på det aktuelle lånet fra dags dato, men vi søsknene synes ikke det er rettferdig at et stort lån i 3 siste år skal være rentefritt. I praksis er det vel nå å anse som forskudd på arv? Hva er mest rettferdig? Det vil alle.

Les mer

Mor vil gi bort sølvtøy fra uskiftet bo

Publisert: 16.12.2020

Mor sitter i uskiftet bo, vi er 3 søsken, kan hun gi sølvtøyet (det blei kjøpt for hennes farsarv) til meg?

Les mer

Gi gave med klausul

Publisert: 16.12.2020

Jeg sitter i uskiftet bo. Kan jeg overføre penger til mine barnebarn, og angi en en klausul for hva pengene skal brukes til ?

Les mer

Skatt på pengegave fra bror?

Publisert: 27.11.2020

Min bror ønsker å betale ned 400 000 av boliglånet mitt. Må jeg skatte av dette beløpet, eller finnes det en viss grense en må holde seg under for å slippe skatt?

Les mer

Forskudd på arv ved samlivsbrudd

Publisert: 23.11.2020

Kjøpte bolig i 1988. Fikk 30 % i forskudd på arv ved kjøp av boligen. Giftet meg i 2012, og det er samlivsbrudd nå i 2020. Er 30 % av boligens verdi i dag regnet som arv?

Les mer

Overføre hytte til barna

Publisert: 23.11.2020

På slutten av 1980-tallet arvet jeg og mine 2 søsken en fritidsbolig. Min bror har ALDRI betalt sin andel av fellesutgifter (1/3), verken faste utgifter eller nødvendig vedlikehold. Han svarer ikke på henvendelser. Pga sykdom ønsker min søster og jeg nå å overføre boligen som forskudd på arv til mine 3 barn, men vil ikke at de skal oppleve de samme vanskelighetene. I over 30 år har vi hatt store utgifter da boligen er gammel, det er snakk om hundretusener. Hva kan vi gjøre?

Les mer

Kan namsmannen ta pant i arv?

Publisert: 17.11.2020

Kan foreldrene mine gi meg bil, med en verdi på 90 000 som forskudd på arv? Hvis ja, vil da namsmannen kunne ta bilen som pant, og selge den hvis jeg har gjeld?

Les mer
1 2 3 13