Frynsegoder

Flytting av arbeidssted medfører økte reiseutgifter

Publisert: 27.01.2020

Jeg har arbeidskontrakt med spesifisert arbeidssted. Nå skal mine arbeidsoppgaver flyttes til en annen avdeling. Jeg må kjøpe bil og betale bompenger hvis jeg må flytte til ny avdeling. Kan arbeidsgiver kreve at jeg flytter uten kompensasjon for ekstra utgifter?

Les mer

Hei, kan arbeidsgiver dekke drifstoff og kilometer..

Publisert: 20.01.2020

Kan arbeidsgiver dekke drivstoff og kilometergodtgjørelse? Jeg er daglig leder i et firma som driver i byggebransje, og må jeg kjøre per måned veldig mange kilometer. 3.5kr per kilometer dekker ikke alle utgifter - bilforsikring, bilservice, drivstoff. Har tenkt å snakke med arbeidsgiver om det. Er det mulig å få i tillegg til lønn til dekning av drivstoff hver måned?

Les mer

Frynsegoder – sjekk skatten på frynsegoder

Publisert: 12.08.2015

Frynsegoder som firmabil, aviser, telefon, barnepass og helsestudio er ofte fristende. Men mange arbeidstakere får en ubehagelig overraskelse når de oppdager hva dette medfører av skatt. Rådet er å sjekke skatten før du sier ja til frynsegoder.

Les mer

Formueskatt – slik reduserer du formueskatten ved omplassering av formuen

Publisert: 05.08.2015

For å redusere formueskatten kan det lønne seg å omplassere formuen helt eller delvis. Valgene berører ofte flere regelverk, og det lønner seg å oppsøke en erfaren rådgiver.

Les mer