Fri rettshjelp

Far som vil se barna sine

Publisert: 15.05.2018

Jeg har en bror som ikke får sett sine fire barn. Han fikk se de to yngste i begynnelsen, men det var kun snakk om noen timer i uken. Mange unnskyldninger og til slutt ingen kontakt. Broren min tok kontakt med familievernkontoret som satte i gang et meklermøte mellom dem. Dette gikk regelrett dårlig der mor bare kom med anklager og løgner. Etter det ble det ikke flere møter siden mor nektet. Han har ikke råd til advokat. Hva nå?

Les mer

Fri rettshjelp for mobbing under oppveksten

Publisert: 08.05.2018

Jeg opplevde mobbing og trakassering hjemme, så vel som på skolen som barn. Ingen gjorde inngripen eller undersøkte hvordan jeg hadde det, til tross for at det var synlige tegn. Hjemme hadde jeg en aleneforelder som ikke brydde seg, og var selv kontrollerende, nedlatende, og voldelig. Denne aleneforelderen brøt loven om delt foreldrerett. Barnevernet brydde seg verken om dette, eller at det ble gitt bekymringsvarsel. Jeg behøver fri rettshjelp. Hvordan går jeg fram?

Les mer

Ønsker å skille seg fra ektemann

Publisert: 16.04.2018

Jeg er fra utlandet, har en sønn som er 7 år gammel, og som er født i mitt land. Vi kom i Norge for 2 år siden. Jeg er gift med en norsk mann, og har et barn på 5 måneder med ham.

Jeg vil skille meg fordi han har forandret seg veldig mye etter at barnet vårt er kommet. Jeg jobber ikke eller har inntekt her. Hva kan jeg gjøre? Hvor skal jeg begynne å finne et hjem selv? Og jeg vil ta barnet vårt med meg og ikke la ham ha det. Han sa at han ikke vil la meg ta barnet ut av hjemmet, og han vil gjøre alt for det.

Les mer

Fri rettshjelp hvis man melder flytting til Sverige

Publisert: 25.03.2018

Jag är skild och har en dotter på 6 år som bor i Stavanger. Vi har hamnat i en konflikt gällande barnet och jag undrar om jag har rätt till rätthjälp (advokatkostander etc) ifall jag flyttar till Stockholm dvs registrerar mig som boende där. Min inkomst idag är mindre än 100 000 kr och har igen sambo. Jag har ikke vågat att registrera mig i Sverige nu eftersom jag ikke vill förlora möjligheten till rättshjälp i Norge.

Les mer

Ønsker fri rettshjelp til sak mot barnevernet

Publisert: 25.03.2018

Jeg er en gutt på 20 år som vil saksøke barnevernet fordi de ødela livet mitt når de tok meg fra mamma uten rett grunn. Og derfor lurte jeg på om jeg har krav på fri rettshjelp med tanke på at jeg er ufør?

Les mer

Trenger fri rettshjelp til barnevernssak

Publisert: 19.03.2018

Jeg trenger bistand til å vurdere om det er noen mulighet for å få søkt fri rettshjelp igjennom for eksempel fylkesmannen, da det foreligger en del feil, mangler og oppfølging fra et barnevern jeg og min eksmann er blitt utsatt for vedrørende ett av våre barn. Jeg søker på vegne av meg selv. Kort fortalt, så har jeg ei datter fra tidligere forhold på 17 år. Og har 2 barn med min sistværende eksmann på 10 og 8 år. Frivillig tvang har vi samtykket til omplassering av 10-åringen.

Les mer

Sønn med barneautisme får ikke hjelpen han har krav på

Publisert: 26.02.2018

Vi trenger veiledning med å ta advokat på fri rettshjelp siden sønnen vår med barneautisme på 9 år har blitt vesentlig verre og han trives ikke på skolen. Retningslinjene fra PPT følges ikke og han har gått i vesentlig negativ retning og nekter å gjøre ting vi tok for gitt før han begynte på skolen. Han har krav på assistent på morsmålet sitt, hvilket han ikke får. Han binder seg til assistenten og da byttes de ofte. Mange av dem har ikke god nok kompetanse.

Les mer

Bruk av fri rettshjelp etter mobbing

Publisert: 14.02.2018

Jeg ble utsatt for solid mobbing og trakassering under barndommen da jeg gikk på ungdomsskolen. Lurer på hvordan jeg går fram for å saksøke skolen/kommunen for å ikke ha forhindret dette? Ble også forsøkt drept av flere personer under den samme tiden. Dette skjedde fire ganger, og jeg har vitner på at det skjedde. Lurer også på om jeg kan bruke fri rettshjelp? Har ikke god inntekt da jeg sliter veldig mye med angst og sinne etter dette.

Les mer

Fri rettshjelp ved utvisning

Publisert: 13.02.2018

Jeg er en norsk mann som har etiopisk samboer. Vi har ei liten datter, og samboer ble utvist lenge etter av vi fikk barn (opphold uten tillatelse). UNE mener jeg kan ha omsorgen mens samboer drar til Etiopia. Jeg mener moren er klar "primær" omsorgperson for barnet, og at adskillelse vil være grusomt og permanent skadelig for barnet. Vi har forferdelig økonomi. Finnes det noen måte å få fri rettshjelp? Vi søkte fylkesmann på vegne av vår datter som part i saken men fikk avslag.

Les mer

Tjener for mye for fri rettshjelp

Publisert: 22.12.2017

Jeg er ufør med 5 mindreårige barn og en eks som det siste året har nektet meg samvær. Barnevernet sier det er en sak under barneloven. Mor til barna våre vil aldri la meg se barna igjen - hevn mot meg. Min nåværende advokat sier at vi må ta dette til tingretten. Og det vil jeg gjøre! Problemet er at "barnetilleggene" jeg mottar som trekkes rett over til min x og barna - gjør at min "skattepliktige inntekt" som da blir 26 000 kr mnd er for høy til å få "fri rettshjelp". Hva gjør jeg da?

Les mer