Forskudd på arv

Avgifter ved overføring av hytte

Publisert: 19.06.2018

Mine foreldre vurderer å overføre hytta til meg som forskudd på arv. Hvilke avgifter og skatter må man tenke på ?

Les mer

Forskudd på arv fra uskiftet bo

Publisert: 11.06.2018

Vi er tre brødre. Vår mor er flyttet i omsorgsbolig pga helsa. Huset hennes skal selges. Hun sitter i uskiftet bo etter vår far. Kan hun gi oss pengene huset selges for, eller må de stå på hennes konto til hun er død. For å slippe å betale skatt?

Les mer

Kan mor overføre eiendom til barna uten å skatte av det?

Publisert: 05.06.2018

Min mor sitter i uskiftet bo og bor nå i omsorgsbolig. Kan hun overføre eiendommen i sin helhet til meg og min søster (de eneste livsarvingene) som skifte av bo etter min far, samt forskudd på arv for sin egen del, uten at vi må betale skatt av det? Hun har bodd i huset i 48 år og har bodd i omsorgsbolig i 6,5 mnd.

Les mer

Vil hjelpe sønnen med egenkapital

Publisert: 05.06.2018

Min sønn med sin samboer har fått boliglån, men trenger mye egen kapital for å kjøpe en bestemt enebolig. Vi (foreldre) vil hjelpe dem, men samtidig sikre at det ikke blir veldig stor fri verdi i boligen, samt beholder retten til å bygge et hus til på tomten til hans bror/vår andre sønn. Banken hans sier at vi ikke kan gi denne egenkapitalen som et privat lån, men enten som gave eller forskudd på arv. Finnes det en løsning for å oppnå vårt mål.

Les mer

Trekkes forskudd på arv fra pliktdelsarven?

Publisert: 05.06.2018

Jeg og min ektefelle har ved gjensidig testament avtalt at gjenlevende arver alt, med unntak av den maksimale pliktdelsarven som hvert av våre tre felles barn har krav på. Vi ønsker nå å gi våre barn et forskudd på en million hver som skal trekkes fra pliktdelsarven deres når en av oss dør. Spørsmålet er om forskuddet automatisk trekkes fra pliktdelsarven eller må vi lage en avtale med våre barn hvor de aksepterer at pliktdelsarven reduseres tilsvarende?

Les mer

Kan fast eiendom overføres som gavesalg?

Publisert: 05.06.2018

Far sitter i uskiftet bo. Vil gi hytte med tomt til ene barnet som ønsker å beholde den, to andre søsknene vil egentlig selge. Skjønner at fast eiendom ikke kan gis som gave. Kan hytta overføres som gavesalg dersom de to andre søsknene godtar det? Eller bør dette være forskudd på arv, og hva da med avkortning til de to andre søsknene. Regnes ut fra takst, markedsverdi, fritt bestemt? Eller kan far i uskifte bestemme i testamente at ene søskenet skal arve hytta alene?

Les mer

Søsken som verge vil gi forskudd på arv

Publisert: 05.06.2018

Søsken i 20-årene. Den ene hardt skadet i ulykke, og fikk flere millioner i erstatning. Vil aldri stifte egen familie (er utviklingshemmet). Har kjøpt hus, har daglig tilsyn/hjemmetjenester og masse penger på bok hos Fylkesmannen. Søsken eier ingenting, er i full jobb. Foreldreløse, ingen arv fra foreldre. Kan den skadde gi sitt søsken 1,5 mill. i forskudd på arv som bidrag til å kjøpe leilighet? Eller er noe til hinder i lovverket? Jeg er verge for den skadde (ikke egeninteresse).

Les mer

Ønsker at bare datter skal arve

Publisert: 04.06.2018

Jeg og min kone har en datter på 22 år. Og jeg har en sønn som jeg ikke har kontakt med. Vi har en leilighet som jeg og min kone ønsker at vår datter skal arve. Samt all tilgang til forsikringer, bank og kontanter når vi dør.

Vi vil gjerne at ting blir ordnet før vi dør. På hvilken måte kan vi sikre oss at hun får alt etter oss?

Les mer

Skatt av billig bolig

Publisert: 04.06.2018

Vi har en bolig som den ene av våre barn skal kjøpe til fordelaktig pris. Taksten er kr. 2,5 millioner, og vi tenker å selge boligen for kr. 1 million til vår datter. Utløser dette noen form for skatt? Vi ser differansen som forskudd på arv.

Les mer

Skatt på forskudd av arv

Publisert: 04.06.2018

Kan jeg gi 1 million til eneste barn som forskudd på arv og til oppussing av bad? Må hun skatte av det?

Les mer
1 2 3 8