Forsikringsoppgjør

Barnefar vil ikke dele forsikringsutbetaling

Publisert: 09.11.2017

Barnefar har tegnet forsikring på vårt barn i 2010. Nå har barnet hjelpestønad sats 2 fra NAV. Dette betyr at vi kan få utbetalt 55 000 i året grunnet hans utfordringer. Barnefar har ikke samarbeidet med meg som mor og disse pengene er vel til vårt barn? Han mener at han har krav på disse som far og ikke jeg. Barnet bor 80/20 hos meg. Jeg har ikke fått tegne forsikring fordi barnefar hele tiden har hatt denne på seg. Kan jeg gjøre noe for at pengene skal utbetales til sønnen vår?

Les mer

Forsikring dekker ikke sotskader i bolig

Publisert: 11.08.2017

Jeg har over tid fått sotskader i bolig på grunn av feil på vedovn. Har fått ny ovn, men verken mitt forsikringsselskap eller ovnleverandør vil dekke skadene i boligen. Har dere noen gode råd for hva jeg kan gjøre videre, eller hvem jeg kan kontakte for hjelp?

Les mer

Hjelp til forsikringssak

Publisert: 07.06.2017

Det gjelder forsikringssak. Masse unødvendig samtale mellom forsikringsselskapene. Jeg ble påkjørt bakfra. Har filmen som viser kollisjonsøyeblikket. Kvinnen bremser ikke i det hele tatt. De påstår at jeg provoserte kollisjon fordi filmen bare viser kollisjonsøyeblikket. Har dere mulighet å hjelpe meg med det?

Les mer

Finne fars forsikringer

Publisert: 06.03.2017

Tør ikke å kontakte forsikringsselskapet før vi har kontroll! Min far er syk og får stadig nye sykdommer og nå sist kreft. Samt han skader seg lett pga. sykdommen.

Det rare er at han er svært tilbakeholden med sitt syn på personforsikringer og skadeforsikringer han har. De brukes ikke. Jeg kjenner ikke helt til hvilke forsikringer han har (de blir byttet hvert 2-3 år.)

Mitt spørsmål er: a) Hvilken fremgangsmetode er best for å gå frem med krav? b) Kan tidl. forsikringer være gjeldende? Hvor langt bak i tid?

Les mer

Ønsker større utbetaling av forsikringspenger

Publisert: 18.05.2016

Pågående erstatningssak der motpart innrømmet erstatningsansvar fullt ut. Skaden skjedde i 2014. Jeg ble påkjørt på jobb. Jeg får arbeidsavklaringspenger. Jeg har fått delutbetalinger, men de er små.

Jeg måtte flytte da bolig ikke var mer egnet pga skaden. Ny bolig er dyrere og måtte bytte bil da jeg trengte det pga skaden. Fant en rimelig bil, men den er dyrere enn den vi hadde.

Kona går på skole, men har måtte redusere pga omsorgsbehov er stort, noen dager må hun bli hjemme. Jeg ønsket en større delbetaling så vi slipper å ligge på etterskudd. Advokaten er negativ til det. Dette er jo utgangspunkt i henhold til skaden godkjent yrkesskade

Les mer

Avkorting av erstatning

Publisert: 02.02.2016

Var uoppmerksom og kjørte over på rødt lys. Det medførte kollisjon med bil som kom ut i krysset som hadde grønt lys. Min bil ble kondemnert, førerkort inndratt i seks mnd og bot på 8600 kr. Viser til overtredelse av Vegtrafikkloven §31 første ledd jf §3 og Vegtrafikkloven §31 første ledd jf 5 første ledd jf annet ledd jf skiltforskriften §24. Forsikringsselskapet hevder at jeg har opptrådt grovt uaktsomt, og vil avkorte erstatningssummen. Jeg lurer på om atferden er å regne som grov uaktsom? Dette mtp avkorting.

Les mer

Kan norske advokater bistå utenlandske statsborgere?

Publisert: 20.10.2015

Kan dere representere en spansk statsborger som bor i Málaga i en erstatningssak etter en bilulykke hvor hun som passasjer fikk nakkeskader? Jeg er eieren av bilen som ble truffet av en annen bakfra. Skadede satt på i baksetet. Er dette noe som TRYG forsikring som representerer sjåføren som kjørte på oss dekker, eller må den vedkommende lege ut først?

Les mer

Beregning av erstatningsplikt i skadeoppgjør

Publisert: 20.10.2015

Min samboer var inni bakskjermen på en bil i en rundkjøring, og det ble litt riper og noen småbulker på venstre side av støtfangeren (bak) på den andre bilen. Det var min samboers skyld. På høyre side av støtfangeren hadde den andre bilen riper og bulker fra før. Hvordan skal min samboers erstatningsplikt beregnes, og hvordan går vi fram for å ordne dette?

Les mer

Forsikring på leiebil

Publisert: 20.10.2015

Jeg har havnet i en bilkollisjon som motparten har skyld i. Problemet mitt er at jeg ikke har tegnet leiebil i min forsikring, og det har nå blitt en diskusjon fra motpartens forsikringsselskap om å dekke min leiebil ettersom dette ikke er min skyld. Fins det noe i loven som jeg kan bruke mot  forsikringsselskapet?

Les mer

Skadeoppgjør på bil

Publisert: 05.10.2015

Etter et verkstedopphold ble bilen min parkert utenfor verkstedet. I tiden mellom verkstedet stengte for dagen klokken 16.00, og jeg hentet bilen klokken 20.00, ble den påkjørt. Det er funnet tydelige gule merker på bilen min etter påkjørselen. En av de ansatte på verkstedet bekrefter at en gul lastebil fra et biltransportfirma hentet bilen som sto parkert ved siden av min samme dag. Transportfirmaet avviser gjennom deres forsikringsselskap all skyld. Kan jeg kreve skadene på ca. 20 000 kroner reparert gjennom andre instanser enn forsikringsselskapet?

Les mer