Forsikringskrav

Erstatning etter fall fra stige

Publisert: 06.10.2017

Min mann falt ned fra stige for 3 år siden og fikk ankel knust. Ble hentet av sykebil og ble værende på sykehuset i 4 dager. Knust høyre ankel og venstre arm ute av ledd. Armen er bra igjen, men benet blir aldri bra igjen i følge sykehuset. Kan vi melde inn til forsikringsselskap på reiseforsikring eller er det for sent uansett? Fikk vite nylig at erstatning er mulig.

Les mer

Foreldelsesfrist på personskade som barn

Publisert: 29.09.2017

Jeg lurer på om det finnes en frist for å melde personskade etter trafikkulykke som barn? Jeg var i bilulykke som 5-åring sammen med bestemor. Alle ble slått bevisstløse under kræsj og bestemor fikk whiplash. Da jeg ble 11-12 fikk jeg sterke plager som kan oppstå etter ulykke. I USA er det slik at barns melde-frist er frem til de blir 18 år, fordi senskader vil mest sannsynligvis oppstå. Ulykken ble meldt på dagen, men senskader ble ikke meldt til selskapet før 10 år etterpå.

Les mer

Forsikring dekker ikke sotskader i bolig

Publisert: 11.08.2017

Jeg har over tid fått sotskader i bolig på grunn av feil på vedovn. Har fått ny ovn, men verken mitt forsikringsselskap eller ovnleverandør vil dekke skadene i boligen. Har dere noen gode råd for hva jeg kan gjøre videre, eller hvem jeg kan kontakte for hjelp?

Les mer

Hjelp til forsikringssak

Publisert: 07.06.2017

Det gjelder forsikringssak. Masse unødvendig samtale mellom forsikringsselskapene. Jeg ble påkjørt bakfra. Har filmen som viser kollisjonsøyeblikket. Kvinnen bremser ikke i det hele tatt. De påstår at jeg provoserte kollisjon fordi filmen bare viser kollisjonsøyeblikket. Har dere mulighet å hjelpe meg med det?

Les mer

Melde krav på gamle forsikringer

Publisert: 07.06.2017

Jeg har nettopp blitt 80 % ufør. I vedtaket står det at mitt uføretidspunkt er oktober 2003. I året 2003 hadde jeg en del forsikringer uten begrensinger. Noen år senere ble jeg separert og flyttet ut. Jeg sto på bar bakke, leide meg et rom og lot mine regninger fortsatt komme til hjemmet jeg hadde hatt med tidligere ektefelle.

Vi hadde fremdeles felles konto og hun skulle betale regninger som kom inn. Jeg husker ikke hvorfor, men tror jeg skulle melde i fra om adresseendring, kontaktet forsikringsselskapet og fant ut at det ikke var innbetalt noe på mine forsikringer. Jeg måtte opprette nye forsikringer, men med begrensinger på rygg og psyke. Forsikringene ble sagt opp etter mitt uføretidspunkt i oktober 2003, så mitt spørsmål er om jeg kan benytte meg av forsikringer som var gyldige i 2003?

Les mer

Forsikring for skade oppstått før avtaleinngåelse

Publisert: 14.10.2016

Jeg skaffet meg uføreforsikring og 9 eller 10 veker etter fikk jeg prolaps i nedre del av rygg. Når jeg søkte om å få forsikringspremien min, så fikk jeg svar:  Sykdom som har vist symptom innen 3 måneder regnet fra denne dato (symptomperioden) gir ikke utbetaling.

Hvordan kan forsikringen ta betalt 3 måneder der den ikke gjelde? Personen som skrev kontrakten med meg visste ikke om denne loven. Har det noe å si? Etter forsikringsavtaleloven § 13-5 så har jeg ingen rett på penger. Er det noe jeg kan gjøre?

Les mer

Forsikringsselskap uenig i diagnose

Publisert: 14.10.2016

Sønn er diagnostisert med ulcerøs colitt juni 2016. Tryg mener symptomer startet 29.0914, og gjør 90 dager gjeldende. Sønn var da til lege med magebesvær, sendt til anoasopi, ingen sykdom funnet da. Trygs lege mener vår sønn har ulcerøs proktosigmoditt som ikke dekkes. Hva gjør vi ?

Les mer

Krav om erstatning etter ulykke

Publisert: 05.02.2016

Ble påkjørt av bil for snart tre år siden på ferie i Asia. Fikk skadet lår og skulder samt mistet to tenner. Lå to dager på kjent sykehus og gikk til fysioterapi (la ut selv). Kontaktet SOS og legen konkluderte med at jeg skulle ble hentet til Norge med medisinsk eskorte, men forsikringsselskapet til Mastercard i Norge bare drøyet tiden. Ved hjelp av andre klarte jeg å komme til Norge og søkte forsikringsselskapet om erstatning(sendte inn originalene), men de nekter å ha mottatt kvitteringene. Kan jeg ha krav på erstatning fra offentlige?

Les mer

Har foreldrene et ansvar for skade som barna deres gjør?

Publisert: 21.12.2015

Min far passet mine barn da 9 og 3 år. I et uoppmerksomt øyeblikk tok minstemann en sten og ripet opp min fars bil. Dette gikk ikke på forsikring og kostet min far flere tusen kroner. Min far har nå gitt meg regningen på dette og krever at jeg skal betale. Er det slik at jeg er økonomisk ansvarlig når barna er hos besteforeldre?

Les mer

Krav på erstatning etter påkjørsel?

Publisert: 07.12.2015

Min datter og hennes hund ble påkjørt i et gangfelt. Etter medisinsk behandling ble det konstatert 3 brudd i ankelen, og mistenke om at hun hadde fått prolaps i ryggen som følge av påkjørselen. Hun mottar 100 % uføretrygd. Kan hun få noen form for erstatning/oppreisning som følge av påkjørselen? Hun har dårlig råd og måttet betale utgifter til lege/medisiner selv. Hunden ble også truffet, har hun rett til å få den sjekket den hos veterinær? Sjåføren prøvde å stikke av, men vitner holdt han igjen til politiet kom.

Les mer