Foreldres rettigheter og plikter

Foreldre vil ikke betale for mat og klær for 20-åring

Publisert: 25.03.2018

Hva har jeg krav på? Jeg er 20 år. Bor hjemme. Får ikke mat, klær, blir overkjørt av far og samboeren hans. Jeg må betale lagringsplass for en koffert i en utebod. Jeg får jo ikke lov å ha ting utenfor mitt rom i et sted jeg bor. Har ikke plass på rommet. Jeg jobber, men slutter og skal på skole igjen i august! Jeg trenger hjelp fordi de nekter å høre på det jeg sier

Les mer

Ønsker å få tilbake foreldrerett

Publisert: 12.03.2018

Jeg lurte bare hva jeg må gjøre for å få foreldreretten? Jeg synes at jeg er en mer stabil foreldre enn ektefellen, siden hun har vært involvert i flere (mange) hendelser (på grunn av for mye alkohol) de siste 19 årene. Hendelsene er mer eller mindre ansvarlig for at vi lever separert i dag.

Les mer

Når kan barnevernet ta barnet ut av en familie?

Publisert: 06.03.2018

I en barnevernssak skal det foreligge skriftlig vedtak fra Fylkesnemda for at Barnevernet kan ta barna ut av en familie? Hvilke rettigheter har foreldrene dersom barna skal tas fra mor og far? Må det være mer enn èn kilde før barnevernet griper inn?

Les mer

Samtykke ved uanmeldte hjemmebesøk fra barnevernet

Publisert: 21.02.2018

Min samboer og meg er meldt til barnevernstjenesten av moren til et av mine særkullsbarn. Jeg har ett barn med nåværende samboer. Meldingen dreier seg om bekymring om rusmiddelinntak. Jeg har fremlagt analyse av avlagte urinprøver fra de siste 30 mnd (to og et halvt år). Barnevernstjenesten har antydet uanmeldte hjemmebesøk. Er ikke dette et tvangstiltak som krever vårt samtykke, eventuelt avgjørelse i fylkesnemnda? Vi samtykker ikke til dette. De har også innhentet info fra barnehagen uten samtykke

Les mer

Økonomiske rettigheter ved delt foreldreansvar

Publisert: 21.02.2018

Jeg er en far i en litt kinkig situasjon. Jeg har nylig gått fra min samboer, men vi bor fortsatt sammen for nå. Vi har en datter på to år, og vi tenker at det kan være greit med delt foreldreansvar når en av oss flytter. Jeg er student og hun er sykemeldt 100% , og går til behandling hos psykolog for depresjon, utmattelse og søvnproblemer. Jeg lurer på hvilke økonomiske rettigheter vi begge har når vi flytter vekk? Og hvordan er det med omsorg mens hun er syk slik som nå? (Klarer å gjøre lite).

Les mer

Fast bosted for barn

Publisert: 13.02.2018

Jeg og min samboer/barnefar gikk fra hverandre for en uke siden. Vi haret lite barn sammen. Jeg ammer fortsatt, men har lyst å flytte litt bort for å starte på nytt.(Max en time) Jeg har ikke sertifikatet, men det har han. Er det noe som tilsier at jeg ikke skal ha fast bosted? Med tanke på at hun er så liten, så synes jeg delt fast bosted er feil. (Vi har felles foreldreansvar).

Les mer

Mor ønsker at barnet kun skal bo med henne

Publisert: 06.11.2017

Jeg er fra Litauen og min samboer er fra Norge. Vi har et felles barn. I det siste har vi kranglet ganske mye og jeg begynte å tenke på mine rettigheter hvis vi skulle bestemme oss for å flytte fra hverandre. Jeg vil gjerne at mitt barn bor med meg. Hans far jobber mye og har synsskader, noe som blant annet innebærer dobbeltsyn. Jeg er litt usikker at han kan ta riktig vare på et barn, da barnet har spesielle behov, slik som allergi og astma.

Les mer

Hvilke rettigheter har far uten foreldreansvar?

Publisert: 06.06.2017

Jeg og barnefar har tre felles barn. For en tid tilbake gikk vi fra hverandre. Det var et turbulent samlivsbrudd som endte med at jeg nå har barna alene, grunnet mistanke om rus hos far. Vi var samboere fram til bruddet. Jeg har fullt foreldreansvar, vi har vært på mekling, men det ble ikke skrevet noen samværsavtale. Har barnefar lov å hente i barnehage? Hvis han kan, hva må jeg eventuelt gjøre for å unngå dette?

Les mer

Mors advokat krever dokumenter utlevert

Publisert: 02.05.2017

Har en sønn på 13 år. Bodd hos meg siden 2007. Vi ble separert i 2007. Skilt i 2008. Har samvær med mor hver 3. helg, alle skoleferiene. Mor bor på Østlandet, undertegnede i vest.

I september 2016 inngår barnevernet, far, mor, barn en skriftlig avtale om hvor barnet skal bo de neste 3 årene. Skal bo hos meg. Dette etter at mor har mast på barnet om å flytte til henne. Mor har nå gått til advokat for å få barnet til å bo hos henne. Hennes advokat har bedt om kopi av all korrespondanse mellom meg, barnet og barnevernet.

Er det lurt av meg å utlevere all korrespondanse som angår meg? Barnet har spesielle utfordringer. Ligger veldig etter på skolen. Få/ingen venner. Isolerer seg hjemme. Nekter å gå ut, besøke familie, venner. Søker seg vekk i familieselskap. Er under utredning hos BUP, fastlege, barnevernet. Dette noe jeg jobber med, mor nekter for at han har problemer. Hva skal jeg gjøre i denne sak?

Les mer

Har stemor plikt til å møte i barnevernsmøter?

Publisert: 20.03.2017

Min mann og hans ekskone er i møter med barnevernet ang sønnen og konflikt mellom de voksne. Sønnen er pr dags dato ikke hos sin far pga konfliktene. Det var et raskt sammendrag og det jeg lurer på er: Dersom barnevernet vil innkalle meg til møte,er jeg pliktig til å møte? Jeg ønsker alt godt for denne gutten, men ønsker ikke bli dradd inni dette og orker ikke heller.

Les mer
1 2 3 5