Foreldreansvar

Kan jeg kreve foreldreansvar alene?

Publisert: 08.01.2018

Jeg er alenemor med fullt ansvar for barnet. Far har ikke ønsket kontakt og har heller ikke sett barnet sitt noen gang. Kan han da kreve omsorgen for barnet? Kan jeg eventuelt kreve at han frasier seg foreldreretten? Mister man bidraget og hva innebærer dette?

Les mer

Foreldreansvar der foreldrene ikke bor sammen

Publisert: 08.01.2018

Jeg venter barn med min kjæreste. Vi har ikke samme adresse. Hun sier det er opp til hun å vurdere om jeg skal ha omsorg for barnet. Er det riktig at hun kan avgjøre om jeg skal ha omsorgsrett?

Les mer

Far angrer på at han ga fra seg foreldreansvar

Publisert: 22.12.2017

Far fraskrev seg foreldreansvaret for barnet sitt for snart 8 år siden. Dette har han angret på siden. Han har prøvd å fått moren i flere år til å annullere papiret, men hun nekter. Barnet ønsker 50/50 hos mor og far, men moren vil ikke gi etter for barnets ønske. Hun bruker papiret mot ham. Må vi gå rettens vei for å få annullert papiret da moren ikke vil eller er det andre løsninger? Hun har ikke fått noen grunn til å ikke annullere papiret.

Les mer

Far angrer på at han ga fra seg foreldreansvar

Publisert: 18.12.2017

Min samboer skrev under på et foreldreansvarskjema for noen år siden da han jobbet så mye at han ikke fikk tid til sin datter. Det har han angret på siden dag 1, og moren anbefalte far å signere på det. Han har prøvd å få moren til å annullere papiret i flere år uten hell. Men hva innebærer dette skjemaet? Hvilken rett har han og hvilket rett har han ikke? Det er snakk om møte med familievernkontoret da dette er alvorlig, og kan ende i null samvær med datter. Hva skal vi gjøre?

Les mer

Gravid med utenlandsk statsborger

Publisert: 18.12.2017

Jeg er norsk statsborger og er blitt gravid mens jeg var i utlandet med min daværende kjæreste (ikke norsk og er fra et annet land enn det jeg oppholdt meg i). Vi har nå gått fra hverandre da jeg sa jeg ville dra til Norge for å ha barnet, men han truer med å ta det fra meg. Siden barnet skal bli født i Norge og blir da norsk (i.o.m. at jeg er det), er det mulig at når jeg reiser med barnet for å besøke faren så kan han gå til retten for å frata meg barnet?

Les mer

Far ønsker å få tilbake foreldreansvar

Publisert: 22.11.2017

Ved separasjon sa far fra seg foreldreansvaret fordi han pga sykdom ikke er så tilgjengelig, og det er krevende for han å kunne være til stede i alle avgjørelser som må tas (helse, pass, barnehage osv). Barna ble registrert på meg.

Men nå ønsker han å få foreldreansvaret tilbake, fordi han ikke stoler på meg lenger. Vil han få det automatisk tilbake, eller har det noe å si at han har sagt ansvaret fra seg en gang? Kan helse og tilgjengelighet ha noe å si, eller må det mer til for å ikke få det tilbake?

Les mer

Vil ikke at pappa skal ha foreldreansvar

Publisert: 22.11.2017

Foreldrene mine ble skilt da jeg var 8. Jeg har hele tiden bodd sammen med mamma etterpå, og kun hatt litt samvær med pappaen min fra jeg var 8-10 år. Pappaen min er psykisk syk og har gjort straffbare handlinger, og han har også sittet inne på soning. Jeg vet at mamma tidligere prøvde å søke om foreldreansvaret alene, men pappa nektet. Nå som jeg snart er 16 år, kan jeg selv søke om å få fjernet pappaen min fra foreldreansvaret? Jeg har også tenkt på å skaffe besøksforbud mot han.

Les mer

Må man til familievernkontor?

Publisert: 20.11.2017

Jeg har en bekjent, som har felles barn med sin kjæreste. De skal i neste mnd flytte til et hus de har kjøpt, hvor begge står som eiere. Men ting går ikke helt bra med de to, min bekjente har vurdert å gå ifra kjæresten fordi kjæresten til tider er ganske ustabil på en del områder. Kan min bekjent ta barnet å bare flytte til en annen kommune, eller må de til et familievernkontor eller rettssak?

Les mer

Far har forfalsket signatur og har foreldreansvar

Publisert: 18.11.2017

Barnefar har forfalsket underskriften til barnemor og sendt endring av ansvarsrett til folkeregisteret. Barnefar sitter da plutselig med fullt foreldreansvar og barnemor har ikke lenger noe hun skal ha sagt. Hvorfor er dette så lett å forfalske dette og hvordan kan det bevises at barnemor ikke har skrevet under dette skjemaet? Er ikke dette dokumentforfalskning?

Les mer

Ønsker foreldreansvar alene

Publisert: 18.11.2017

Jeg og far til min datter har delt foreldreansvar. Han har alle årene vært delvis eller helt fraværende og de siste to vært bosatt i utlandet uten egen adresse. Har ikke vært i kontakt med han det siste året og vet ikke hvor han er. Jeg ønsker nå å søke om å få foreldreansvar alene. I tillegg lurer jeg på om jeg har krav på mer enn de 790,- jeg får i farsbidrag?

Les mer
1 2 3 10