Foreldreansvar

Vil at stefar blir pappa på papiret

Publisert: 25.03.2018

Jente 18 år, har budd sammen med stefar og mor fra hun var spedbarn. De skilte lag når jenten var 12 år. Stefar har vert samværspappa hele tiden etter dette, hun har også hans etternavn. Den biologiske pappan døde når jenta var ung. Nå etter å ha fylt 18 år ønsket hun at stepappa skulle bli hennes rette pappa på papiret. Dette er biologisk mor også enig i. Stepappa er gift på nytt, det er også biologisk mor. Jenten fikk avslag da biologisk pappa var død. Hva kan vi gjøre?

Les mer

Far får ikke delt foreldreansvar

Publisert: 25.03.2018

Min samboer har ikke delt foreldreansvar med eks. Dette skal man jo få når man bor sammen når barnet blir født. Dette har vi funnet ut av nå, og dette skyldes at far ikke visste om at han måtte skrive under på et papir ved fødsel. Mor nekter oss nå å få fikset opp i dette. Hvor/hva kan vi gjøre sånn at navnet hans også kan komme på papiret, og at han kan ta mer del i viktige avgjørelser?

Les mer

Ønsker å få tilbake foreldrerett

Publisert: 12.03.2018

Jeg lurte bare hva jeg må gjøre for å få foreldreretten? Jeg synes at jeg er en mer stabil foreldre enn ektefellen, siden hun har vært involvert i flere (mange) hendelser (på grunn av for mye alkohol) de siste 19 årene. Hendelsene er mer eller mindre ansvarlig for at vi lever separert i dag.

Les mer

Fjerne foreldreretten til mor?

Publisert: 27.02.2018

Jeg er 18 år gammel og har ingen kontakt med moren min. Jeg lurer derfor på om det er mulig å fjerne foreldreretten hennes?

Les mer

Får ikke kopi av barnets PPT-henvisning

Publisert: 26.02.2018

Min sønn er henvist av PPT til BUP. Han bor fast hos mor, og vi har felles foreldreansvar. PPT nekter å utgi henvisningen til meg, men jeg har fått lese den. Mor har fått tilsendt kopi per post. PPT mener kun bostedsforelderen har krav på dette, mens jeg mener foreldreansvaret regulerer dette. Hva mener dere, og hvordan går jeg frem for å få det innsyn jeg ønsker (kopi av henvisning)?

Les mer

Mangler fars signatur for nytt pass

Publisert: 26.02.2018

Jeg er 17 år, og trenger nytt pass til sommeren. Har ikke kontakt med faren min, og har ikke hatt det på flere år. Det har vært vanskelig å fått kontakt med han angående underskrift til passet mitt. Er det en mulighet å få finne ut en måte, sånn at jeg ikke trenger underskriften hans?

Les mer

Økonomiske rettigheter ved delt foreldreansvar

Publisert: 21.02.2018

Jeg er en far i en litt kinkig situasjon. Jeg har nylig gått fra min samboer, men vi bor fortsatt sammen for nå. Vi har en datter på to år, og vi tenker at det kan være greit med delt foreldreansvar når en av oss flytter. Jeg er student og hun er sykemeldt 100% , og går til behandling hos psykolog for depresjon, utmattelse og søvnproblemer. Jeg lurer på hvilke økonomiske rettigheter vi begge har når vi flytter vekk? Og hvordan er det med omsorg mens hun er syk slik som nå? (Klarer å gjøre lite).

Les mer

Fri rettshjelp ved utvisning

Publisert: 13.02.2018

Jeg er en norsk mann som har etiopisk samboer. Vi har ei liten datter, og samboer ble utvist lenge etter av vi fikk barn (opphold uten tillatelse). UNE mener jeg kan ha omsorgen mens samboer drar til Etiopia. Jeg mener moren er klar "primær" omsorgperson for barnet, og at adskillelse vil være grusomt og permanent skadelig for barnet. Vi har forferdelig økonomi. Finnes det noen måte å få fri rettshjelp? Vi søkte fylkesmann på vegne av vår datter som part i saken men fikk avslag.

Les mer

Fast bosted for barn

Publisert: 13.02.2018

Jeg og min samboer/barnefar gikk fra hverandre for en uke siden. Vi haret lite barn sammen. Jeg ammer fortsatt, men har lyst å flytte litt bort for å starte på nytt.(Max en time) Jeg har ikke sertifikatet, men det har han. Er det noe som tilsier at jeg ikke skal ha fast bosted? Med tanke på at hun er så liten, så synes jeg delt fast bosted er feil. (Vi har felles foreldreansvar).

Les mer

Far har valgt psykolog uten mors samtykke

Publisert: 04.02.2018

Jeg har delt foreldrerett med barnefar. Jeg har daglig omsorg. Vi var nettopp i retten og ble enige om at vi skulle finne barnepsykolog til sønnen vår. Sakkyndig meldte seg frivillig til å ha sønnen vår som klient videre. Far gikk bak ryggen min og fant en privat psykolog. Han sa til vedkommende at jeg ikke kunne komme til inntakssamtale. Etter det har han kjørt sønnen vår til avtaler der under sitt samvær og ikke gitt meg informasjon. Har han rett til det?

Les mer
1 2 3 11