Forbrukslån

Flytte fra samboer med stort forbrukslån

Publisert: 27.08.2018

Vi er samboere og vi kjøpte hus sammen for 5 år siden. Har 4 barn. Så har samboer tatt opp kort og forbrukslån på seg selv til 1 million. De lånene har samboeren ikke mulighet å betjene. Namsmannen vil få kloa i dette om 1-2 måneder.

Nå er det skilsmisse og en av partene flytter ut av huset og vi har skrevet samboerkontrakt at den andre part overtar huset og innbo for kr 0.

1. Bør kontrakten skrives av advokat?

2. kommer 2 års regel?

3. Kan namsmannen ta pant i huset når den er solgt til andre part?

Les mer

Søster med verge har tatt opp dyrt forbrukslån

Publisert: 14.05.2018

Min søsters verge lot henne ta opp et lån på kr. 35 000 til skyhøy rente hos Remember. Lånet skulle gå til hennes sønn og svigerdatter, som skulle nedbetale lånet. Dette så de seg ikke i stand til grunnet svak økonomi, så nå må min søster betale. Hun sitter heller ikke godt i det økonomisk, og er skikkelig deprimert over situasjonen. Spørsmålet mitt blir: Hvordan kunne vergen godta dette lånet, og hva med lovligheten av det ?

Les mer

Flytte til utlandet med høy forbruksgjeld

Publisert: 21.03.2018

Jeg har rundt 200 000 kroner i forbrukslån og har mistet jobben. Jeg har planlagt å reise ut av Norge til England og finne en jobb der. Jeg har studielån og jeg ønsker å betale det tilbake, men ikke forbrukslån. Hva konsekvenser kan jeg få hvis jeg ikke betaler forbrukslånet mitt tilbake? Kan banken min i England kommer til å få informasjon fra Norge og nekter meg et boliglån i fremtiden for eksempel? Kan den norske banken få informasjon om min adresse i England eller i et annet land?

Les mer

Er man ansvarlig for ektefellens gjeld?

Publisert: 10.03.2017

Er man ansvarlig for en ektefellens kredittgjeld og banklån hvis man ikke har skrevet under på dem?

Les mer

Hjelp til gjeldsproblemer

Publisert: 12.11.2015

Etter skilsmisse som følge av mange år i samliv med en mann med spilleavhengighet, ble huset vårt solgt på tvangsauksjon. Vi sitter nå igjen med stor gjeld på huset, i tillegg til flere forbrukslån og private lån. Jeg blir sendt rundt av Namsmannen, banken, Lindorff og gjeldsrådgiver på nav, uten å få hjelp. Har du noen råd? 

Les mer

Sliter med forbruksgjeld

Publisert: 05.10.2015

Jeg sliter med å kunne beholde min leilighet. Jeg ble innvilget startlån i kommunen grunnet min datter var medlånetaker. Jeg sliter også med forbruksgjeld, som ikke ble innfridd med startlånet. Fikk til svar at dette måtte jeg løse på egenhånd da de mente dette var luksusproblem. Jeg ble utsatt for grov vold, som førte til disse igjensittende kreditorer. Har selv prøvd og forhandle med disse, men uten positiv resultat. jeg blir bare bedt om og selge boligen og flytte til kommunal bolig. Hva kan jeg gjøre? Jeg har en datter med store psykiske plager.

Les mer

Forbrukslånene har gått til inkasso

Publisert: 01.10.2015

Jeg hadde samlivsbrudd for to år siden der vi hadde et par forbrukslån. Nå disse gått til inkasso og alt er falt på meg fordi jeg sitter igjen med huset, da hun ikke har verken inntekt eller jobb. Burde ikke disse lånene deles på begge to?

Les mer

Forbrukslån – lånegiver må sjekke din betalingsevne

Publisert: 05.08.2015

Banker og andre profesjonelle långivere skal fraråde låneopptak hvis låntakeren ikke har evne til å tilbakebetale lånet. Hvis de likevel gir deg et usikret forbrukslån, og du ikke makter avdrag og renter, kan lånet bli satt ned.

Les mer