Flytting fra Norge

Glemt å melde flytting til utlandet etter studiene

Publisert: 26.06.2017

Jeg var student i England fra 2008-2011. Etterpå bodde og jobbet jeg i England fra september 2011 til mai 2012, før jeg tok et masterstudium (også i England) fra september 2012-August 2013. Fra januar 2014 fram til dags dato har jeg fortsatt å jobbe i England. Jeg har helt glemt å offisielt melde fra om flytting til utlandet, og for skatteoppgjøret 2016 glemte jeg å melde i fra om inntekt i England til skatteetaten. Hva kan jeg nå gjøre for å rette opp i disse feilene?

Les mer

Glemt å melde flytting til utlandet

Publisert: 28.10.2016

Jeg jobber som lærer i Russland (gjennom Senter for internasjonalisering av utdanning) og betaler derfor likevel full skatt til Norge. Men jeg har gjort meg skyldig i en forglemmelse som jeg ikke vet konsekvensene av: jeg har glemt å registrere flytting ut av landet? Hvilke konsekvenser kan/vil det få når jeg nå melder fra om det?

Les mer

Glemt å melde flytting

Publisert: 02.09.2016

Jeg flyttet for over ett år siden til et EØS-land for å jobbe. Problemet er at jeg overså at jeg er pliktet til å melde adresseendring (før det bodde jeg også utenlands i et annet land som student). Foreløpig er jeg fremdeles registrert i Norge, men ønsker å få ordning i denne situasjonen.

I denne sammenhengen lurer jeg på hvilke konsekvenser det at jeg er så forsinket vil få? Tenker muligens å dra tilbake til Norge til neste år, bør jeg isåfall vente? Setter pris på råd.

Les mer

Har ikke meldt flytting til utlandet

Publisert: 13.04.2016

Jeg har bodd og jobbet i Spania siden 2013. Flyttet i 2012 grunnet ett studieopphold og meldte ikke flytting siden studiet kun var 8 måneder. Rett etter studiet fikk jeg et jobbtilbud i Spania og slo til på det, men glemte helt av å melde om utflytting fra Norge.

Nå 3 år etter har jeg fortsatt ikke meldt flytting, men tenker å gjøre dette nå. Kan jeg risikere en saftig skattesmell siden jeg ikke meldte flytting for 3 år siden? Har også kjøpt en leilighet her i slutten av 2014 som jeg ikke har meldt i fra om på selvangivelsen. 

Les mer

Melde flytting til utlandet

Publisert: 13.04.2016

Jeg flyttet til et annet EU/EØS land for 10 år siden. Jeg meldte flytting, men av uklare grunner registrerte folkeregisteret bostedsadressen min i utlandet som postadresse. Ble oppmerksom på dette nylig. Bør jeg nå melde flytting fra dags dato? Eller bør jeg kreve med tilbakevirkende kraft? (Kan dokumentere at jeg har bodd utlandet i 10 år)

Jeg betaler skatt, pensjon og helseforsikring til landet jeg bor i. Bør jeg likevel tegne frivillig medlemskap i folketrygden? Eller er det unødvendig når jeg bor i et annet EU/EØS land?

Les mer

Enkeltmannsforetak når man er bosatt i utlandet

Publisert: 13.04.2016

Jeg har bodd i England siden 2005. Siden 2008 har jeg hatt enkeltmannsforetak der og betalt skatt til England. Jeg skal kjøpe en bolig i Norge da jeg jobber en del med norske kunder og vil styrke dette forholdet.

De betaler per idag til mitt engelske enkeltmannsforetak og jeg skatter dette i England. Jeg beholder min leide bolig i England og vil bo mellom landene, og personlig anse meg som basert i England og har et etablert forhold til revisor der. Kan jeg ha et enkeltmannsforetak i Norge for mine norske kunder og ta resten gjennom England?

Les mer

Taper trygderettigheter ved flytting

Publisert: 28.10.2015

Hvis du flytter til utlandet, mister du medlemskapet i folketrygden. Det betyr at du mister retten til trygd og stønader fra Norge og må betale full pris hvis du skulle havne på sykehus under opphold i Norge.

Les mer

Trygderettigheter ved utenlandsopphold

Publisert: 12.10.2015

Hvis man flytter til Dubai hvor det er nullbeskatting og lønnen er lagt opp til at det ikke skal trekkes skatt av dette, hvordan blir det med beskatting til Norge? Hvis man melder utflytting til utlandet så må man beskatte av inntekt I tre fulle år til Norge? Og hva skjer med trygdegoder? Jeg har bodd i Norge frem til fylte 25 år. Hvordan funker ett års regelen? Er medeier i en hytte (33 prosent), ellers ingen inntekt eller bolig i Norge. Adresse og jobb har jeg i utlandet.

Les mer

Mister jeg medlemskapet i folketrygden?

Publisert: 02.10.2015

Mannen min vil studere i utlandet utenfor Eu. Jeg jobber i 100 prosent i en stilling i Norge, der jeg er 14 dager på og 14 dager av. Mister jeg medlemskapet i folketrygden hvis jeg bor i utlandet når jeg har fri? Regner med at jeg blir mer en seks måneder i utlandet med fridager og ferie.

Les mer

Helsehjelp – utvandrere må betale for helsehjelp i Norge

Publisert: 05.08.2015

Hvert år blir en rekke nordmenn som har flyttet hjem fra utlandet og havner på sykehus i Norge, overrasket av en stor regning fra den norske stat. Den samme regningen får norske kvinner som har bosatt seg i utlandet og velger å komme hjem for å føde barn.

Les mer