Flytte til utlandet med barn

Mor vil flytte med barna til utlandet

Publisert: 18.12.2017

Jeg og min ekskone har barna en uke hver. Moren har foreldreansvaret. Barna er 7 og 12 år gamle. Nå vil hun flytte til utlandet med barna. Men ingen av barna har lyst til å reise dit eller fra meg siden de fra fødselen har hatt mest samvær med far. Barna er veldig redde for moren sin og tør ikke si imot henne. Har barna rett til å bli hørt i denne saken eller kan mor som har foreldreansvaret flytte til utlandet uten mitt samtykke?

Les mer

Far ønsker å flytte utenlands med datter

Publisert: 04.12.2017

Min datter er registrert på min adresse. Har jeg lov til å flytte til utlandet med henne uten samtykke fra moren?

Les mer

Far motsetter seg at mor flytter med barna til Sverige

Publisert: 06.11.2017

Jeg flyttet til Norge fra Sverige på grunn av min eksmann som også er svensk. Vi fikk tre barn. Alle er født i Norge, men er svenske medborgere. Jeg har planer om å flytte tilbake til Sverige, da min far har fått kreft og jeg vil være nær han i hans siste tid. Planen er at barna skal få se sin far en helg i måneden. Barna bor hos meg, men har samvær med far fire til åtte dager i måneden. Barna, som er 9, 12 og 15 år, vil flytte med meg til Sverige. Far motsetter seg dette. Hvilke rettigheter har jeg?

Les mer

Mor ønsker å flytte til Spania med barnet

Publisert: 16.10.2017

En fransk mor vil flytte til Spania hvor hennes nye kjæreste bor. Datteren vår er 5 år og hun har fransk og norsk pass. Moren har truet med å ta barna med seg og gå til rettsak i Frankrike. Jeg som far har bosted og 70% samvær. Nå sier mor at hun ikke skal ta barna med seg, men vil ha henne i alle ferier. Hun truer meg med rettsak hvis jeg ikke sier meg enig. Hvordan kan det bli hvis mor flytter til utlandet? Hvilke muligheter har min datter til å bli i Norge sammen med meg?

Les mer

Barnefordeling der den ene forelder flytter utenlands

Publisert: 02.10.2017

Jeg ønsker å flytte til Sverige to timer fra faren til våre barn, som bor i Norge. Barna er mellom 0 og 4 år. Far har ikke praktisk mulighet til å ha barna boende hos seg i ukedager, men kun i helgen. Far har heller ikke noen familie som kan hjelpe til med barna. Jeg har familie i Sverige og har ikke økonomisk mulighet til å bli boende alene i samme by som faren, og faren kan heller ikke gi støtte til dette. Finnes det noen sjanse for at jeg ved en rettssak vil få rett til å flytte? Hva skjer hvis jeg taper, med tanke på at barna ikke kan bo hos faren i ukedager? Fosterhjem?

Les mer

Redd for at mor blir i utlandet med barna

Publisert: 06.03.2017

Jeg har to barn som jeg og min eks har 50/50 delt omsorg for to barn (en på 5 og en på 3) de er en uke hos meg og en uke hos henne. Hun kommer fra et land i Karibia, og jeg er rimelig bekymret. Hun skal nemlig reise dit til sommeren i en måned med begge barna, og jeg er redd for at de ikke skal komme tlbake. Jeg lurer på om det er noe måte å stoppe at de reiser.

Les mer

Far nekter mor å flytte

Publisert: 19.04.2016

Har barn i skolealder, er skilt fra pappaen. Siden han ble psykisk syk for toår siden har de bodd 100% hos meg. Barna treffer han i perioder. Nå skal han flytte til utlandet.

Han nekter å samarbeide, har prøvd barnevernet og familievernet, men han nekter å stille til møter. Jeg kommer fra et nordisk land og vil flytte hjem. Han nekter å skrive over foreldreansvaret til meg. Kan han forlate barna sine og flytte utenlands, sette meg i en situasjon hvor jeg blir helt alene, og samtidig nekte meg å flytte hjem til familien min med barna?

Les mer

Fars rett til samvær med barnet

Publisert: 23.11.2015

Jeg opplevde et samlivsbrudd for ca 4 år siden, og ekssamboer flyttet med sønnen min til et annet sted i landet. Vi hadde bodd sammen i 5 år, 2 år sammen med sønnen vår. Etter at de flyttet har jeg besøkt ham en helg i måneden, men det er alltid usikkert når jeg kan komme, og jeg betaler også hele turen selv. Jeg må konstant mase om å få til disse helgene. Sønnen min og jeg har et nært forhold. Han har aldri besøkt meg meg eller resten sin familien her jeg bor. Hvilke rettigheter har sønnen min og jeg?

Les mer

Flytte til utlandet med barn

Publisert: 05.10.2015

Jeg har ei datter på fem år som jeg har hovedomsorgen for, mens barnefaren har henne annenhver helg. Hvilke regler er det som gjelder når jeg nå har fått ny kjærest fra USA, og vi ønsker å gifte oss bygge livet vårt der? Han er CEO for ett stort musikkselskap, noe som gjør at det ikke er muligheter for han å flytte hit. Jeg vet at det beste for henne er at hun blir med meg, siden det alltid har vært oss to. Må han være enig i det?

Les mer

Flytte med barna til Sverige

Publisert: 27.03.2015

Jeg har to barn med tidligere samboer, barna er seks og tre år. Barna bor hos meg, og er hos sin far en dag i uken og annenhver helg. Vi bor nå fem minutter fra hverandre. Han er ikke så interresert i å ha dem mer, jeg har spurt fordi barna savner sin pappa. Men han vil kun forholde seg til den avtalen. Jeg har nå fått meg ny kjæreste, men han bor i Sverige. Jeg kunne tenkt meg å flytte dit med barna. Det er ikke lang avstand fra far. Jeg vet at han vil nekte meg å flytte dit,kan han det? Hva gjør jeg i en slik situasjon?

Les mer