Flytte til utlandet med barn

Samtykke til opphold i utlandet med barn

Publisert: 28.01.2019

En venn av meg spør om det er forskjell i rettigheter når den ene av foreldrene ikke er norsk statsborger. Han er norsk statsborger, har to barn 2 og 5 år som er norske statsborgere , men hans kone har statsborgerskap utenfor EU. Hvis han vil ta barna med til sitt tidligere hjemland for en tid må han da ha konens samtykke når de har delt foreldreansvar? Hun har nettopp bedt om separasjon etter at hun fikk fast opphold i Norge.

Les mer

Barnefordeling i Spania

Publisert: 07.12.2018

Jeg lurer på barnefordeling om det blir ett brudd f.eks i Spania. Er gift med ei i fra utlandet. Vi tenker på å flytte til Spania og la vår norskfødte datter begynne på norske skolen der. Jeg vil pendle og fremdeles ha adresse i Norge. Om det skulle bli et brudd mens vi bor der og jeg ønsker å selge i Spania og flytte til Norge, mens mor vil ikke. Hvordan kan en da regne med barnefordeling vil utarte seg da barnet er norsk, og går på norsk skole som far vil barnet skal fortsette med i Norge?

Les mer

Flytte med barn til utlandet

Publisert: 05.11.2018

Ved delt foreldreansvar, kan den ene foreldre nekte den andre å flytte til utlandet med et barn på 16 år, hvis barnet selv har lyst til å flytte?

Les mer

Vil til hjemlandet med ufødt barn

Publisert: 09.10.2018

Jeg er gravid og er i uke 33. Jeg har bestemt meg for at jeg vil reise til mitt hjelmland. Kan far til mitt barn nekte min tur, eller gjøre noe for å holde meg fast i Norge?

Les mer

Foreldrerett når den ene forelderen vil flytte til utlandet

Publisert: 20.08.2018

Spørsmålet gjelder flytting til utlandet. Det er delt foreldreansvar for et barn (7-11 år). Ene parten vil flytte til utlandet med barnet, men uten samtykke av andre parten. Om ene parten sitter igjen med barnet i Norge, hva skjer med foreldreretten da? Får parten i Norge hele foreldreansvaret som en konsekvens av dette?

Les mer

Flytte med sønn fra Spania til Norge

Publisert: 20.08.2018

Jeg skal skilles fra min spanske ektemann. Vi har vært bosatt i Spania i 4 år, og jeg ønsker nå å flytte tilbake til Norge med min 3 år gammel sønn. Han jobber og jeg er hjemmeværende. Kan han nekte reise/flytting? Kan det hende jeg må være bosatt i Spania frem til vår sønn er 18? Hvordan bør jeg gjøre dette? Bør jeg reise til Norge, for så å få den hjelpen jeg trenger?

Les mer

Avtale om hvor barna skal bo ved samlivsbrudd

Publisert: 30.04.2018

Hvis min samboer og jeg skriver en kontrakt på at hun skal få lov til å ta med seg fremtidige barn tilbake til hjemlandet sitt. Blir dette en gjeldende kontrakt? Hun er da redd for at hun må bli boende i Norge for å ha samvær med barna. Kan en sånn kontrakt fungere?

Les mer

Vil hindre mor i å flytte med barnet til utlandet

Publisert: 04.02.2018

Jeg er norsk statsborger og har et barn (spedbarn) med en utenlandsk mor med oppholdstillatelse som gjelder familieinnvandring (utenlandsk statsborgerskap). Barnet ble født i Norge og har automatisk norsk statborgerskap. Hun ønsker å flytte tilbake til hjemlandet sitt (ikke EU) og ta med barnet vårt. Jeg er ikke enig pga at jeg får ikke kontakt med barn da og distansen hun ønsker å flytte til er flere tusen km. Hvordan kan jeg forhindre mor til å flytte med barnet mitt?

Les mer

Mor har tatt med barnet til utlandet

Publisert: 29.01.2018

Min datters mor har valgt å bosette seg i et nordisk land etter samlivsbrudd mellom oss, og tatt med seg vår felles datter mot mitt uttrykkelige ønske. Vi deler 50/50 på reisekostnader for mitt samvær med vår datter, som er ca. en langhelg i måneden. Hun kommer til meg 10 ganger pr. år og jeg kommer til dem i to lengre perioder pr. år. Mor dikterer max 10 helger i året med reise for vår datter. Mor vil ha barnebidrag, og jeg er uenig. Mor tjener 1 000 000 årlig og jeg tjener 500 000 årlig.

Les mer

Mor vil flytte med barna til utlandet

Publisert: 18.12.2017

Jeg og min ekskone har barna en uke hver. Moren har foreldreansvaret. Barna er 7 og 12 år gamle. Nå vil hun flytte til utlandet med barna. Men ingen av barna har lyst til å reise dit eller fra meg siden de fra fødselen har hatt mest samvær med far. Barna er veldig redde for moren sin og tør ikke si imot henne. Har barna rett til å bli hørt i denne saken eller kan mor som har foreldreansvaret flytte til utlandet uten mitt samtykke?

Les mer