Ferie

Arbeidsgiver pålegger ferie stedet for avspasering

Publisert: 01.12.2017
Emneord: ,

Jeg har 22 feriedager til gode i år. Jeg har søkt avspasering i tre dager som det er 5,75 timer for å ikke miste 6 timer av feriedagene mine. Jeg fikk beskjed om at det ikke gikk og at jeg måtte bruke feriedagene mine her. Er det riktig? Resten får jeg overført til neste år.

Les mer

Rett til utbetalt lønn for ubrukte feriedager

Publisert: 26.06.2017
Emneord: ,

Jeg har sluttet i min stilling pr 1. juni, har fått utbetalt feriepenger. Jeg hadde 20 feriedager til gode som jeg ikke fikk tatt pga sykdom. Nå har jeg flyttet til utlandet og kommer ikke til å jobbe mer. Har jeg rett på utbetaling av disse feriedagene, eller er det ivaretatt gjennom feriepenger?

Les mer

Uenighet om ferielengde på jobb

Publisert: 09.06.2017
Emneord: ,

I fjor hadde jeg hadde ulønnet permisjon fra jobben i seks måneder, noe som fører til at feriepengeopptjeningen er redusert tilsvarende. Jeg overførte dessuten fem feriedager fra i fjor til i år. Jeg ønsker å ta ut fem ferieuker i år i tillegg til den overførte uken. Men arbeidsgiveren sier at jeg kun får ta fem ferieuker i år medregnet den overførte uken. Kan det stemme?

Les mer

Arbeidsgiver fryser ferien

Publisert: 28.10.2016
Emneord: ,

Har arbeidsgiver rett til å fryse ferie? Og kan de nekte deg ferie i den fryste perioden hvis ferien er planlagt og betalt for?

Jeg jobber i butikk og hadde spurt butikkleder om jeg kunne ta tre ukers ferie. Da jeg fikk en muntlig godkjennelse av butikkleder på dette, bestilte jeg om min samboer en tur over tre uker med fly og hotell. Ca tre uker etter at vi bestilte turen, tikket det inn en mail fra hovedkontoret om at de fryser ferien til alle ansatte i tidsperioden.

Les mer

Lønn for ubrukt ferie

Publisert: 14.09.2016
Emneord: ,

Samboeren har hatt betalt ferie i jobben han hadde, de fikk altså vanlig lønn når de har ferie. Han ble permittert i begynnelsen av året og fikk feriepenger i mai. Siden han har hatt betalt ferie og nå har blitt sagt opp der han prøvde å få ferien den siste mnd før slutt, han har ikke tatt ut noe ferie i år og han har vært vikar i en annen jobb i fra juli av. Har han krav på å få betalt de fire kene med ferie han ikke har hatt?

Les mer

Rett på feriepenger

Publisert: 02.09.2016
Emneord: ,

Jeg begynte på den nåværende jobben min i desember 2015. Jeg går på timelønn og tjente opp en god del med feriepenger desember 2015. Jeg fikk desemberlønnen utbetalt den 10. januar 2016. I juni i år skulle feriepengene utbetales, men arbeidsgiveren min sa at jeg ikke har rett på feriepengene fra desember i fjor p.g.a lønnen min fra desember blei utbetalt i januar.  Jeg lurer på om det er sant eller om jeg har rett på de siden jeg tjente de opp i desember.

Les mer

Arbeidsgiver har trukket i feriepengene

Publisert: 15.04.2016
Emneord: , ,

Sluttet i den gamle jobben min i oktober. Da jeg ringte dem i november og spurte om de kunne utbetale feriepengene mine med en gang, så fikk jeg som svar at de hadde trukket bort mesteparten (70-75%) av feriepengene mine, siden de hadde utbetalt feil lønn til meg måneden før. I tillegg hevder de at pengene var "innbakt" i resten av lønningen som jeg fikk oppgitt på lønnsslippen. Har de lov til dette? Hvilke regler gjelder feriepenger og om arbeidsgiver utbetaler feil en mnd?

Les mer

Permisjon uten lønn før ferie er brukt opp

Publisert: 08.04.2016
Emneord: , ,

Er det slik at min arbeidsgiver kan nekte meg permisjon uten lønn før all ferie er brukt? Dvs at vi må ta ut ferie før sommeren i stedet for å søke permisjon uten lønn hvis vi skal på reise nå.

Les mer

Ferie når man er sykemeldt

Publisert: 01.03.2016

Hvordan er det med ferie når man er sykmeldt? Jeg har vært sykmeldt hele fjoråret, og trodde jeg hadde ferie til gode da fastlege sa at ferien i fjor sommer ble utsatt da jeg var 100 % sykmeldt.

Arbeidsgiver mener at den ferien er brukt opp. Jobber i barnehage og barnehagen var feriestengt i 2 uker da jeg var sykmeldt. Er de to ferieukene brukt opp da eller er de til gode når jeg hadde sykmelding?

Les mer

Avvikling av ferie i oppsigelsestid

Publisert: 09.02.2016

Jeg er oppsagt fra jobben fra 1. februar og har tre måneders oppsigelsestid. Arbeidsgiver kan da forlange at jeg avvikler ferien i oppsigelsen. Spørsmålet blir da, hvor mye av ferien kan de forlange at jeg tar ? Har arbeidsgiver varslingsplikt hvis de forlanger at jeg tar ut ferie i oppsigelsen, evt hvor lang tid i forveien skal jeg varsles ? Står det noe om denne fristen i ferieloven ?

Les mer