Felleseie

Ekssamboer krever tilbakebetaling på fellesgjeld

Publisert: 04.04.2018

Jeg skal kjøpe ut ekssamboeren min fra leiligheten vi har eid sammen. Vi har hatt en verdivurdering på leiligheten for å finne summen jeg skal kjøpe henne ut for. I verdivurderingen så står det to summer, 2 200 000 ekskl. fellesgjeld og 160 000 fellesgjeld, totalt 2 360 000 kr. Problemet er at hun ønsker å få tilbakebetalt av meg det hun har betalt ned på fellesgjelden fra 190 000kr til 160 000kr. Mens jeg mener det gjenspeiles i verdien på boligen (2 200 000kr).

Les mer

Vil endre hytte fra særeie til felleseie

Publisert: 21.03.2018

Jeg har særeie på hytte. Ønsker å gjøre dette om til felleseie for meg og konen. Hva må til for å gjøre det?

Les mer

Fordeling av arv mellom særkullsbarn og felles barn

Publisert: 31.01.2018

Vi lurer på hva som blir svaret i denne saken. Ektefellene x og y hadde vært gift i i fem år, da hun ble drept i en båtulykke. Hun har to barn fra et tidligere forhold. Sammen har de også to barn. Paret hadde felleseie, og den samlede formuen utgjorde kr 6 000 000 etter at gjelden var trukket fra. Hvor mye skal arvingene ha hvis det blir skiftet bo nå?

Les mer

Særeie

Publisert: 13.03.2017

Jeg har giftet meg med en mann som har mye gjeld, inkasso og sliter med å få lån. Jeg eier ingenting men er redd for at hans gjeld skal gå utover meg og mine lånemuligheter. Er det nødvendig og lurt å skrive særeie kontrakt selvom jeg ikke eier noe?

Les mer

Hva har kona krav på ved skilsmisse?

Publisert: 16.08.2016

Jeg og kona skal gå fra hverandre. Vi har ett barn sammen (syv år) og felles hus. Dvs huset står på oss begge 50/50. Vi har hatt huset i seks år og pusset opp store deler av det. Jeg har betalt alt av regninger til hus, inkl strøm, renovasjon, bank avdrag og betalt alt av oppussingen. I tillegg til forsikringer, internett og parabol. Hun har kun betalt barnehage/ SFO og klær til barnet.

Hva har hun krav på av huset når hun flytter ut? Hun har ikke råd til å beholde huset, derfor beholder jeg huset.

Les mer

Beregne eierandel i bolig

Publisert: 23.05.2016

Jeg sitter som eier av bolig og hadde boliglån på ca 1,2 millioner. Innflyttende samboer i 2010 hadde ingen egenkapital, annet enn 55 000 på BSU-konto. Dette benyttet vi som innskudd til å øke lån til 1,5 millioner for så å gjøre oppgradering av bad. Således ble samboer også satt opp som medlåner. Vi betaler begge halvparten av låneutgifter og alle øvrige bo-utgifter. Hvordan skal dette mest riktig og rettferdig fremkomme som en viss "eier-andel" i bolig?

Les mer

Aksjer som felleseie

Publisert: 19.05.2016

Jeg er gift. Vi har to felles barn og jeg har to særkullsbarn fra tidligere ekteskap. Vi eier hus og hytte som er felleseie registrert på begge parter og vi har felles lån og felles økonomi. Men jeg eier aksjer som står registrert kun på meg.

Dersom jeg faller fra, hvordan blir arveoppgjøret i forhold til disse aksjene. Blir de en del av vårt felleseie, eller vil de gå til mine livsarvinger (mine 4 barn) og ikke til min kone? Jeg ønsker at også aksjene skal være en del av vårt felleseie, hva bør jeg da gjøre?

Les mer

Næringsvirksomhet som felleseie

Publisert: 18.04.2016

Min mann er tannlege og vil kjøpe en privat praksis. Han mener at kontrakten skal være kun på hans navn . Jeg lurer på hvis vi skal skille oss i framtiden, hvordan blir det? Vil klinikken regnes som felleseie eller får jeg ingenting av den?

Les mer

Deling av bo

Publisert: 17.03.2016

Jeg trenger litt hjelp med hvordan det økonomiske blir etter mannen min og jeg skiller oss. Vi har en datter som er 9 måneder og har vært gift i nesten 4 år. Vi kjøpte hus sammen to år siden. Han kjøpte et hus da vi var samboere, men jeg var ikke registrert i folkeregistret fordi jeg reiste fram og tilbake til Spania.

Jeg har en bil som jeg har betalt, men lånet stå på hans navn. Hva jeg kan kreve at han? Han sier at jeg kan ikke kreve noe. 

Les mer

Gjensidig underholdsplikt

Publisert: 15.03.2016

Jeg er arbeidsledig. Jeg har nesten null i inntekt, men 10 000 fra sokkelleilighet. Mannen min har dobbel direktørlønn (han ble oppsagt etter 33 år, men fikk ny jobb etter en uke).

10 000 i måneden er ikke nok til å dekke mine faste utgifter. Jeg får ikke gehør for husholdningskostnadene, har ingenting for meg, og har nå brukt opp sparepengene mine. Hvilke rettigheter har jeg?

Les mer