Felleseie

Blir alt felleseie når man gifter seg?

Publisert: 13.04.2021

Jeg er gift tidligere, ble enke. Har barn. Tatt privat skifte. Giftet meg på nytt. Han har barn. Jeg har hus, hytte, leilighet, biler som står i mitt navn, han har det også hus og hytte som står i sitt navn. Er det slik at alt er felleseie når vi er gift? Vi har som sagt ikke felles barn. Vi er opptatt av å sikre hverandre og at barna til etterlate blir ivaretatt. F.eks: Hvis jeg faller fra. Beholder mine barn « mitt hus og hytte» eller fordeles arv av alt vi sammen har ervervet oss?

Les mer

Ønsker å gjøre om arvet eiendom til felleseie

Publisert: 26.08.2020

Min kone har særeie på vår eiendom. Denne er gitt av hennes foreldre i testamente som nå er døde. Vi ha vært gift i 42 år og har bare felles barn. Vi tok over eiendommen i 2004, boligen er totalt ombygget og finansiert av oss begge pluss midler fra min arv. Vi har snakket om det er mulig å omgjøre dette til felleseie lenge, men det har blitt med det. For mitt vedkommende er dette upraktisk da det forhindrer meg lån i eget navn og andre dagligdagse saker. Hva kan vi gjøre?

Les mer

Hvilke krav har eksmann?

Publisert: 11.05.2020

Jeg er separert, og kan søke om skilsmisse om en måned. Jeg har muligheten til å kjøpe meg en bolig, og lurer på om min eksmann kan ha noe krav på et eller annet om jeg kjøper meg bolig før vi er skilt. Vi har aldri eid noe felles, og det er kun jeg som har hatt lønnet arbeid og stått for alle utgifter.

Les mer

Hvordan kan vi sikre felles eierskap av bolig?

Publisert: 28.01.2020

Hvordan kan vi sikre felles eierskap av bolig ved en eventuell skilsmisse? Vi eier 50/50 av boligen, men min ektefelle betaler på lånet fra sin lønnskonto. Må vi skrive noen avtale som sikrer lik fordeling?

Les mer

Far vil gi bort arven

Publisert: 24.09.2019

Begge foreldrene mine lever og er midt i 80-årene, men er litt på kollisjonskurs i forhold til veldig mye, de bor ikke sammen. Han er troende til å gi bort alt han eier, og det er forsåvidt greit. Men jeg er opptatt av at min mor kan sikre at hennes ønske om fordeling ikke ignoreres. Om min mor skulle dø først, kan da min far gjøre hva han vil med det som er felleseie? Og må hun skrive testamente for å få frem sitt syn?

Les mer

Er arv felleseie?

Publisert: 12.03.2019

Har vært gift en gang før å har 3 voksne barn. Ble skilt og giftet meg igjen med ei som også har 3 voksne barn, men vi har ingen felles. Nå er det full skjæring etter 16 år.

I disse siste åra har eg arvet en del saker å ting fra min farsgard, da min gjenlevende mor flyttet fra garden. Spørsmålet er: Er dette plutselig felleseie eller er det mitt? Har også en såkalt trygdebil, en bil eg har fått tilskudd til å kjøpe med spesielle behov som min nåværende kone påstår er felles.

Les mer

Får regning fra borettslaget for felles ladepunkt

Publisert: 21.08.2018

Vi har installert ladepunkt for el-bil i fellesgarasje i sameiet. Så begynte sikringen inn i mellom å kutte strømmen for oss og naboen. Plutselig fikk vi mail fra borettslagets styrer det var bestemt at vi må betale regningen for oss og naboen, fordi vi var de siste som installerte ladepunkt. Vi ble ikke informert eller involvert i noen del av prosessen. Vi har ikke samtykket for arbeidet eller fått et anbud. Har de lov å utføre det? Sende oss regningen uten å ha fått vårt samtykke fra før?

Les mer

Redd for at mannens kreditorer tar fra felleseiet

Publisert: 02.07.2018

Jeg har særeie på huset fra 2015. Mannen min har borett så lenge huset ikke selges og 5 inkasso fra 2016, Lindorff har søkt han konkurs for. Jeg vil separere meg fra han for å slippe å bli dratt på kontorer og tingrett som ektefelle. Føler at de er veldig interessert i å ta en del fra min formue (boligverdi).J eg vil gi avkall på arv også fra han og han fra meg.

Må vi skilles? Kan han fortsatt bo her pga borett? Er en annen måte å gjøre det på? Så jeg ikke har ansvar for hans gjeld?

Les mer

Kan ektefelle ta opp lån med fellesgjeld?

Publisert: 19.06.2018

Når man er gift, og har felleseie, og er ansvarlig for felles gjeld, hvordan er det da mulig for den ene parten å ta opp lån, uten den andres samtykke? Hvis en da blir skilt, så blir da ting delt, minus fellesgjeld?

Les mer

Egne eller felles hagemøbler?

Publisert: 08.05.2018

Har kjøpt leilighet i tomannsbolig hvor vi har felles hage. Jeg har nå lyst å sette opp hagemøbler i den ene enden av hagen. De i den andre leiligheten mener vi burde kjøpe en benk og ha den felles. Jeg vil veldig gjerne at vi skal ha hver vår ende sånn at begge kan bruke hagen når som helst. Har jeg lov å bare sette opp møbler? Kan de nekte meg å ha hagemøbler ute i sommermånedene? Problemet ligger tydeligvis i at de mener møbel som står ute hele sommerhalvåret skal være felles.

Les mer