Felleseie

Far vil gi bort arven

Publisert: 24.09.2019

Begge foreldrene mine lever og er midt i 80-årene, men er litt på kollisjonskurs i forhold til veldig mye, de bor ikke sammen. Han er troende til å gi bort alt han eier, og det er forsåvidt greit. Men jeg er opptatt av at min mor kan sikre at hennes ønske om fordeling ikke ignoreres. Om min mor skulle dø først, kan da min far gjøre hva han vil med det som er felleseie? Og må hun skrive testamente for å få frem sitt syn?

Les mer

Er arv felleseie?

Publisert: 12.03.2019

Har vært gift en gang før å har 3 voksne barn. Ble skilt og giftet meg igjen med ei som også har 3 voksne barn, men vi har ingen felles. Nå er det full skjæring etter 16 år.

I disse siste åra har eg arvet en del saker å ting fra min farsgard, da min gjenlevende mor flyttet fra garden. Spørsmålet er: Er dette plutselig felleseie eller er det mitt? Har også en såkalt trygdebil, en bil eg har fått tilskudd til å kjøpe med spesielle behov som min nåværende kone påstår er felles.

Les mer

Får regning fra borettslaget for felles ladepunkt

Publisert: 21.08.2018

Vi har installert ladepunkt for el-bil i fellesgarasje i sameiet. Så begynte sikringen inn i mellom å kutte strømmen for oss og naboen. Plutselig fikk vi mail fra borettslagets styrer det var bestemt at vi må betale regningen for oss og naboen, fordi vi var de siste som installerte ladepunkt. Vi ble ikke informert eller involvert i noen del av prosessen. Vi har ikke samtykket for arbeidet eller fått et anbud. Har de lov å utføre det? Sende oss regningen uten å ha fått vårt samtykke fra før?

Les mer

Redd for at mannens kreditorer tar fra felleseiet

Publisert: 02.07.2018

Jeg har særeie på huset fra 2015. Mannen min har borett så lenge huset ikke selges og 5 inkasso fra 2016, Lindorff har søkt han konkurs for. Jeg vil separere meg fra han for å slippe å bli dratt på kontorer og tingrett som ektefelle. Føler at de er veldig interessert i å ta en del fra min formue (boligverdi).J eg vil gi avkall på arv også fra han og han fra meg.

Må vi skilles? Kan han fortsatt bo her pga borett? Er en annen måte å gjøre det på? Så jeg ikke har ansvar for hans gjeld?

Les mer

Kan ektefelle ta opp lån med fellesgjeld?

Publisert: 19.06.2018

Når man er gift, og har felleseie, og er ansvarlig for felles gjeld, hvordan er det da mulig for den ene parten å ta opp lån, uten den andres samtykke? Hvis en da blir skilt, så blir da ting delt, minus fellesgjeld?

Les mer

Egne eller felles hagemøbler?

Publisert: 08.05.2018

Har kjøpt leilighet i tomannsbolig hvor vi har felles hage. Jeg har nå lyst å sette opp hagemøbler i den ene enden av hagen. De i den andre leiligheten mener vi burde kjøpe en benk og ha den felles. Jeg vil veldig gjerne at vi skal ha hver vår ende sånn at begge kan bruke hagen når som helst. Har jeg lov å bare sette opp møbler? Kan de nekte meg å ha hagemøbler ute i sommermånedene? Problemet ligger tydeligvis i at de mener møbel som står ute hele sommerhalvåret skal være felles.

Les mer

Godkjennig for å asfaltere over felleseie

Publisert: 03.05.2018

Under en liten del av min tomt går det en privat felles vannledning som eies av fem andre naboer. Jeg planlegger å fylle opp for å anlegge asfaltert vei over denne vannledningen. Må jeg ha godkjenning fra eierne av vannledningen før jeg setter i gang?

Les mer

Ekssamboer krever tilbakebetaling på fellesgjeld

Publisert: 04.04.2018

Jeg skal kjøpe ut ekssamboeren min fra leiligheten vi har eid sammen. Vi har hatt en verdivurdering på leiligheten for å finne summen jeg skal kjøpe henne ut for. I verdivurderingen så står det to summer, 2 200 000 ekskl. fellesgjeld og 160 000 fellesgjeld, totalt 2 360 000 kr. Problemet er at hun ønsker å få tilbakebetalt av meg det hun har betalt ned på fellesgjelden fra 190 000kr til 160 000kr. Mens jeg mener det gjenspeiles i verdien på boligen (2 200 000kr).

Les mer

Vil endre hytte fra særeie til felleseie

Publisert: 21.03.2018

Jeg har særeie på hytte. Ønsker å gjøre dette om til felleseie for meg og konen. Hva må til for å gjøre det?

Les mer

Fordeling av arv mellom særkullsbarn og felles barn

Publisert: 31.01.2018

Vi lurer på hva som blir svaret i denne saken. Ektefellene x og y hadde vært gift i i fem år, da hun ble drept i en båtulykke. Hun har to barn fra et tidligere forhold. Sammen har de også to barn. Paret hadde felleseie, og den samlede formuen utgjorde kr 6 000 000 etter at gjelden var trukket fra. Hvor mye skal arvingene ha hvis det blir skiftet bo nå?

Les mer