Farskap

Vil frata egen far farskap

Publisert: 02.07.2018

Jeg er en 34 år gammel kvinne. Pappa har ikke vært i bilde. Vil avskrive han som far. Er dette mulig, eventuelt hvor finner jeg søknad? Mor er enig. Han har heller ikke betalt barnebidrag på 18 år, tror jeg. Hvor kan jeg finne ut av dette?

Les mer

Konsekvens av at far ikke står på fødselsattest

Publisert: 30.04.2018

Hva vil konsekvensene være for barn, mor og far hvis far ikke står på fødselsattesten, men er kjent?

Les mer

Konsekvens av at far ikke står på fødselsattest

Publisert: 16.04.2018

Hva vil konsekvensene være for barn, mor og far hvis far ikke står på fødselsattesten, men er kjent? Hva er konsekvensene for far og mor, skattemessig, hvis mor har alt foreldreansvar? Vil det være mulig for andre å oppdage hvem far er, hvis navnet står på attesten, men far har ingen foreldreansvar? Vil det være mulig å lage en privat avtale på bidrag mellom mor og far på kr. 0,-?

Les mer

Ønsker å DNA-teste to menn for mulig farskap

Publisert: 16.04.2018

Hvordan går man fram for å DNA-teste 2 personer om mulig farskap til min sønn? Hva gjør jeg hvis jeg bare kjenner den ene farens etternavn, men ikke den andre?

Les mer

Vil at stefar blir pappa på papiret

Publisert: 25.03.2018

Jente 18 år, har budd sammen med stefar og mor fra hun var spedbarn. De skilte lag når jenten var 12 år. Stefar har vert samværspappa hele tiden etter dette, hun har også hans etternavn. Den biologiske pappan døde når jenta var ung. Nå etter å ha fylt 18 år ønsket hun at stepappa skulle bli hennes rette pappa på papiret. Dette er biologisk mor også enig i. Stepappa er gift på nytt, det er også biologisk mor. Jenten fikk avslag da biologisk pappa var død. Hva kan vi gjøre?

Les mer

Far får ikke delt foreldreansvar

Publisert: 25.03.2018

Min samboer har ikke delt foreldreansvar med eks. Dette skal man jo få når man bor sammen når barnet blir født. Dette har vi funnet ut av nå, og dette skyldes at far ikke visste om at han måtte skrive under på et papir ved fødsel. Mor nekter oss nå å få fikset opp i dette. Hvor/hva kan vi gjøre sånn at navnet hans også kan komme på papiret, og at han kan ta mer del i viktige avgjørelser?

Les mer

Etterbetaling av barnebidrag

Publisert: 12.03.2018

Min sønn er 26 år. Hans far har vært rusmisbruker i hele oppveksten hans, og er derfor ikke oppført som far. Far er nå 50 % ufør. Kan NAV kreve tilbakebetalt farsbidrag (minstebidrag) nå, hvis han fører seg opp som far?

Les mer

Foreldreansvar for tvillinger

Publisert: 09.11.2017

Hva kan jeg gjøre for å få foreldreansvar for mine tvillinger på 13 mnd? Mor fjernet etternavnet mitt på våre barn, og gjør hva hun kan for å være ufin mot meg. Jeg erkjente farskap på sykehuset. Trodde jeg hadde foreldreansvar da? Eller er dette feil?

Les mer

Påstått biologisk far nekter å ta farskapstest

Publisert: 06.11.2017

Jeg vokste opp uten å vite hvem min far var. Startet med å undersøke selv og fant han som det sies at det er. For noen år siden gikk han med på å møtes og vi avtalte at vi skulle ta en test, men han har ikke villet svare meg etter dette. Jeg har nå en sønn på 4 år og ønsker å vite med tanke på sykehistorien. Hvordan går jeg frem for å få farskapstesten?

Les mer

Farskapstest og barnebidrag

Publisert: 03.10.2017

Fikk i går telefon fra ei som mener jeg er far til hennes nå 5 år gamle sønn. Vi har avtalt å ta DNA-test sammen og ikke gå via NAV for å få en hurtig avklaring til det beste for alle parter. Om dette skulle vise seg å stemme, så skal jeg så klart ta mitt ansvar.

Men spørsmålet mitt er følgende: Kan mor kreve tilbakebetalt barnebidrag for de siste 5 år? Eller starter barnebidragene å gjelde fra når farskap er fastsatt? Mor er enslig og bor bare sammen med barnet

Les mer