Farskap

Foreldreansvar for tvillinger

Publisert: 09.11.2017

Hva kan jeg gjøre for å få foreldreansvar for mine tvillinger på 13 mnd? Mor fjernet etternavnet mitt på våre barn, og gjør hva hun kan for å være ufin mot meg. Jeg erkjente farskap på sykehuset. Trodde jeg hadde foreldreansvar da? Eller er dette feil?

Les mer

Påstått biologisk far nekter å ta farskapstest

Publisert: 06.11.2017

Jeg vokste opp uten å vite hvem min far var. Startet med å undersøke selv og fant han som det sies at det er. For noen år siden gikk han med på å møtes og vi avtalte at vi skulle ta en test, men han har ikke villet svare meg etter dette. Jeg har nå en sønn på 4 år og ønsker å vite med tanke på sykehistorien. Hvordan går jeg frem for å få farskapstesten?

Les mer

Farskapstest og barnebidrag

Publisert: 03.10.2017

Fikk i går telefon fra ei som mener jeg er far til hennes nå 5 år gamle sønn. Vi har avtalt å ta DNA-test sammen og ikke gå via NAV for å få en hurtig avklaring til det beste for alle parter. Om dette skulle vise seg å stemme, så skal jeg så klart ta mitt ansvar.

Men spørsmålet mitt er følgende: Kan mor kreve tilbakebetalt barnebidrag for de siste 5 år? Eller starter barnebidragene å gjelde fra når farskap er fastsatt? Mor er enslig og bor bare sammen med barnet

Les mer

Barnefordeling der mor ikke samtykker til farskapet

Publisert: 15.09.2017

Jeg har en sønn som har blitt far. Moren til barnet vil ikke sette han opp som far på papirene , noe som gjør alt vanskeligere når han vil ha samvær. Til nå har de hatt et turbulent forhold. Er redd hun plutselig bestemmer seg for at han ikke skal ha samvær med barnet. Hva kan gjøres i sånne situasjoner? Jeg mistenker at hun gjør dette for å få mer økomisk hjelp.

Les mer

Skrive fra seg farskapet

Publisert: 08.08.2017

Jeg har bruk for litt rådgivning vedrørende samliv og familie og barn. Jeg ble kontaktet av en kvinne som jeg har vært sammen med ca 1 måned og nå etter ca 2 måneder hvor vi ikke har vært sammen, sier hun at hun er gravid. Hun sier at hun ikke ønsker økonomisk støtte og jeg behøver ikke å involvere meg i deres liv. Er det mulig for oss å skrive en avtale hvor jeg fra skriver alt ansvar over til henne og barnet hun skal ha? Jeg er heller ikke sikker på om det er mitt barn?

Les mer

Når farskapstesten viser at man ikke er barnets far

Publisert: 27.06.2017

Hvis jeg har en gentest fra Folkehelseinstituttet som viser at jeg ikke er barnets far, vil jeg da bli fradømt farskapet i tingretten hvis saken blir prøvd der?

Les mer

Ikke-biologisk far vil ha tilbakebetalt bidrag

Publisert: 25.06.2017

Gjelder min sønn som nettopp fikk vite at han ikke er biologisk far til barnet sitt. Moren har visst dette siden 2008, og sønnen min har betalt bidrag siden 2011. Sønnen min har bidratt mye med kjøp av leilighet, senere hus av penger han har arvet. Gjør oppmerksom på at min sønn er ung ufør da han har tourettes, ADHD og fikk epilepsi for ca. 3 år siden. Epilepsien er stressrelatert mener legen. Jeg har fått lov av minn sønn å undersøke litt omkring tilbakebetaling av bidrag.

Les mer

Far ønsker DNA-test

Publisert: 09.05.2017

Hvordan går jeg fram for å kreve at det blir tatt DNA-test for å avkrefte/bekrefte om jeg er biologiske far? Har en datter født i 2004 og har ingen kontakt med mor/datter. Har ikke gjort noe før, men har tro på at jeg ikke er den rette far og føler derfor at jeg kunne vært foruten det økonomiske.

Les mer

DNA-testing av far

Publisert: 09.05.2017

I am a single mom to my 6 month old baby and the father doesn't want to acknowledge my baby. I want him to undergo a DNA test. I want to know what are the rights of my baby for him to be able to stay here in Norway. He has an Italian father who was been working here in Norway for the past 7 years, but I'm not sure if he is still here in Norway right now.

I was holding a working permit for the past 2 years but unfortunately my working permit ended last December 2016, and didn't had the chance to apply for a new job since I was pregnant. So I applied for a permit based on strong humanitarian grounds, but my application is already in UNE. So I am waiting for the final decision, but I really want to stay here in Norway since I have been here for almost 6 years and I believe that I can give a better life to my son here in Norway.

Les mer