Fars rettigheter

Barnefar får oppnevnt verge

Publisert: 23.11.2017

Jeg har nettopp fått vite at barnefar frivillig vil få oppnevnt en verge. Familievernkontoret har tidligere bestemt 2 timer 2 ganger i uken som nok samvær med sønn. Far har selv sagt på mekling at han lider av depresjoner og pga dette er langtidssykemeldt.

Hvordan skal jeg tolke dette, er det trygt å la far ta vare på et lite barn da han ikke kan ta vare på seg selv? Vergebestemmelsen er gjort på bakgrunn av bla helseerklæring fra fastlegen.

Les mer

Far ønsker å få tilbake foreldreansvar

Publisert: 22.11.2017

Ved separasjon sa far fra seg foreldreansvaret fordi han pga sykdom ikke er så tilgjengelig, og det er krevende for han å kunne være til stede i alle avgjørelser som må tas (helse, pass, barnehage osv). Barna ble registrert på meg.

Men nå ønsker han å få foreldreansvaret tilbake, fordi han ikke stoler på meg lenger. Vil han få det automatisk tilbake, eller har det noe å si at han har sagt ansvaret fra seg en gang? Kan helse og tilgjengelighet ha noe å si, eller må det mer til for å ikke få det tilbake?

Les mer

Foreldreansvar for tvillinger

Publisert: 09.11.2017

Hva kan jeg gjøre for å få foreldreansvar for mine tvillinger på 13 mnd? Mor fjernet etternavnet mitt på våre barn, og gjør hva hun kan for å være ufin mot meg. Jeg erkjente farskap på sykehuset. Trodde jeg hadde foreldreansvar da? Eller er dette feil?

Les mer

Mor nekter faren samvær med datter

Publisert: 18.09.2017

Min tidligere samboer nekter meg samvær med barnet vårt. Hun påstår jeg er voldelig og har reist til krisesenter. Ingen har tatt kontakt med meg og spurt om min side av saken. Hun planlegger nå å gi meg kun annenhver helg og en dag i uken. Dette mener jeg ikke er riktig, da påstandene om vold ikke stemmer. Jeg ønsker å se min datter så mye som mulig, men jeg ønsker heller ikke ta henne vekk fra sin mor. Vår datter trenger begge. Jeg vurderer å ta saken til retten. Hva mener dere?

Les mer

Barnefordeling der mor ikke samtykker til farskapet

Publisert: 15.09.2017

Jeg har en sønn som har blitt far. Moren til barnet vil ikke sette han opp som far på papirene , noe som gjør alt vanskeligere når han vil ha samvær. Til nå har de hatt et turbulent forhold. Er redd hun plutselig bestemmer seg for at han ikke skal ha samvær med barnet. Hva kan gjøres i sånne situasjoner? Jeg mistenker at hun gjør dette for å få mer økomisk hjelp.

Les mer

Far ønsker fast bostedsansvar

Publisert: 06.09.2017

Har jeg som far noen sjanse å vinne gjennom rettslig fullt foreldreansvar når samboeren min ikke er i jobb, har økonomiske problemer som går ut over alle i hjemmet? Takler ikke være hjemme i helger. Ute å fester hver helg, noen ganger i uka også. Tar seg ikke tid til å være ute å leke med guttungen. Ligger bare inne på sofaen/senga på mobiltelefonen. Hun skal flytte, og jeg ønsker ikke at min sønn ikke får den oppmerksomheten og aktiviteten han trenger. Han er 4 år og skikkelig pappadalt.

Les mer

Mor nekter far samvær

Publisert: 03.08.2017

Jeg har en irsk venn som ble pappa for 4 år siden i Norge med norsk mor. Han er ikke sammen med barnemoren, men har hatt et godt forhold til sønnen sin frem til tidligere i år. Da bestemte mor seg plutselig for at han ikke lenger er faren til barnet og har nektet han all kontakt siden. Mor vil ikke at han skal ha noe med barnet eller henne å gjøre og har involvert politiet for få besøksforbud. Politiet sa de skulle hjelpe min irske venn, men ingenting har skjedd. Hvilke rettigheter har han?

Les mer

Når farskapstesten viser at man ikke er barnets far

Publisert: 27.06.2017

Hvis jeg har en gentest fra Folkehelseinstituttet som viser at jeg ikke er barnets far, vil jeg da bli fradømt farskapet i tingretten hvis saken blir prøvd der?

Les mer

Ikke-biologisk far vil ha tilbakebetalt bidrag

Publisert: 25.06.2017

Gjelder min sønn som nettopp fikk vite at han ikke er biologisk far til barnet sitt. Moren har visst dette siden 2008, og sønnen min har betalt bidrag siden 2011. Sønnen min har bidratt mye med kjøp av leilighet, senere hus av penger han har arvet. Gjør oppmerksom på at min sønn er ung ufør da han har tourettes, ADHD og fikk epilepsi for ca. 3 år siden. Epilepsien er stressrelatert mener legen. Jeg har fått lov av minn sønn å undersøke litt omkring tilbakebetaling av bidrag.

Les mer

Far vil ha samvær med 16 mnd gammelt barn

Publisert: 20.06.2017

Jeg har en gutt på snart 16 måneder med min eks-kjæreste. Vi har aldri bodd sammen, og det ble slutt mellom oss under graviditeten. Det jeg lurer på er, hva har jeg har jeg retten til når det gjelder samvær med barnet, hva slags bestemmelser kan jeg få være med å ta om barnet. Kan moren flytte så jeg ikke får ha noen kontakt med barnet?

Les mer
1 2 3 6