Familiegjenforening

Familieinnvandring eller familiegjenforening?

Publisert: 10.04.2018

Jeg og min utenlandske kjæreste fra Colombia ønsker å bo sammen i Norge. Slik jeg har forstått det, er alternativene å enten søke om familieinnvandring og at vi gifter oss i Norge innen 6 måneder, eller at vi først gifter oss i hans hjemland for deretter å søke om familiegjenforening. Hva er det beste alternativet? Og ca. hvor lang behandlingstid kan vi forvente for disse søknadene?

Les mer

Gifte seg i utlandet

Publisert: 27.02.2017

Ønsker å gifte meg med min kjæreste gjennom flere år. Han er sør-afrikaner, bor i Sør-Afrika, jeg er norsk på turistvisum i SA og jobber i Norge. Leser masse om at ekteskapet muligens ikke blir gyldig og at jeg må søke tillatelse fra skatteetaten først?

Har forsøkt å finne frem til informasjon på deres sider og andre, men blir bare forvirret. Kan jeg gifte meg i Sør-Afrika med min sør-afrikanske kjæreste og få det godkjent i Norge? Hva slags dokumentasjon trengs annet enn ekteskapsbevis/kontrakt fra de som vier oss i SA?

Les mer

Kompliserte regler for familiegjenforening

Publisert: 20.11.2015

Familiegjenforening kalles også familieinnvandring eller familieetablering. Avhengig av hvor du er fra, kan du søke om oppholdstillatelse, oppholdskort for familiemedlemmer av EU/EØS-borgere eller bruke UDIs registreringsordning for EU/EØS-borgere. De som søker om familiegjenforening kan være ektefelle, samboere og forlovede, barn og foreldre eller andre familiemedlemmer. Se nærmere informasjon på UDIs nettside: www.UDI.no.

Hvis du skal søke familiegjenforening eller gifte deg med en utenlandsk statsborger, bør du kontakte advokat før du sender søknad til myndighetene. Regelverket for innvandring er komplisert, og fallgruvene er mange.

Les mer

Rett til helsehjelp

Publisert: 02.10.2015

Min samboer er av utenlandsk opprinnelse. Vi skal gifte oss og planlegger å søke om familiegjenforening i Norge. Jeg vet at behandlingstiden for familiegjenforening er omkring ett år, og at min samboer har rett til å være i Norge under behandlingstiden. Samboeren min lider derimot under en sykdom som krever behandling. Har samboeren min rett til fri legebehandling under behandlingstiden?

Les mer

Familiegjenforening – kompliserte regler for familiegjenforening

Publisert: 12.08.2015

Utenlandske statsborgere som har barn fra før og gifter seg med en nordmann, må søke om familiegjenforening for å få med barna til Norge. Reglene for denne type gjenforening er også kompliserte og kan skape uventede problemer.

Les mer